Hur du aktiverar rullningsspårning i WordPress med Google Analytics

Rullspårning


Vill du aktivera rullningsspårning på din WordPress-webbplats?

Genom att spåra rullningsaktivitet på din webbplats kan du enkelt ta reda på hur långt en användare rullar ner på varje inlägg. Genom att känna djupet i deras rullning får du veta exakt det avsnitt där de tappar intresset och lämnar din webbplats.

Detta hjälper dig att ändra det specifika avsnittet och göra det tillräckligt intressant för att engagera din publik till slutet. Detta hjälper dig att få mer trafik, minska din avvisningsfrekvens och öka konverteringarna på din webbplats.

Google Analytics är ett bra verktyg som hjälper dig att upptäcka användarens rullningsaktivitet på webbplatsen. Som sagt, med standardinställningen för Google Analytics är bläddringsspårning inte aktiverad på din webbplats.

Google Analytics Rullspårning i WordPress Made Easy

Det enklaste sättet att aktivera rullningsspårning i WordPress är att använda ett plugin. Och det bästa alternativet, i detta fall, är MonsterInsights plugin. MonsterInsights är ett av de mest populära Google Analytics-insticksprogrammen för WordPress.

monsterinsights, användar-inloggning och registrering plugins

Med det här insticksprogrammet installerat på din instrumentpanel behöver du aldrig byta flikar för att spåra webbplatsens prestanda. Allt kan hanteras och ses direkt från din WordPress-instrumentpanelen och det låter dig spåra varje användarinteraktion på din webbplats, till exempel e-handelstransaktioner, klick på filmer, nedladdningar av filer, författarspårning, SEO-poäng och mycket mer.

MonsterInsights erbjuder till och med dig realtidsstatistik direkt från din instrumentpanel.

För att veta mer om detta plugin, läs vår detaljerade recension om MonsterInsights.

Det bästa är att en av MonsterInsights viktiga funktioner är spårning med skärpedjup. Låt oss nu kolla hur du aktiverar rullningsspårning i WordPress med MonsterInsights.

Steg 1: Installera MonsterInsights för rullningsspårning

Det första steget för att komma igång är att installera MonsterInsights-pluginet på din WordPress-webbplats. Denna funktion kommer med MonsterInsights Plus eller en högre plan.

MonsterInsights låter dig enkelt ansluta din webbplats till Google Analytics utan att skriva en enda kodrad.

Så här kan du ställa in ett Google Analytics-konto och ansluta det till MonsterInsights.

Steg 2: Aktivera rullningsspårning

När all installation har genomförts, aktiveras rullningsspårning automatiskt på din webbplats. Du behöver inte gå igenom några ytterligare inställningar. För att kontrollera det gå till MonsterInsights i din WordPress-instrumentpanel och klicka på Insikter »Engagemang.

rulla spårning, monsterinsights

Om den inte automatiskt är aktiverad, se till att du använder version 7.6.0 och senare.

Det här alternativet aktiveras som standard på din webbplats utan behov av tillägg. När dina besökare bläddrar igenom 25%, 50%, 75% eller 100% på din webbplats kommer MonsterInsights att utlösa händelser på Google Analytics.

Steg 3: Visa rullningsspårningsrapporter i WordPress

Den här rapporten finns tillgänglig på din WordPress-instrumentpanel. Gå till för att se det Insikter »Rapporter» Förlag i din WordPress-instrumentpanel. Du ser det precis bredvid Intressera sektion.

I den här rapporten kommer du att kunna se den genomsnittliga rullningsdjupprocenten för hela webbplatsen. Så du vet exakt hur dina besökare interagerar med ditt innehåll. Och det ger dig också en chans att optimera dina inlägg för bättre engagemang. Du kan också tydligt bestämma var du ska placera dina annonser och uppmaningar för fler klick.

Om du vill kan du också se dessa rapporter på din Google Analytics-instrumentpanel.

Visa rullningsspårningsrapporter i Google Analytics Dashboard

Genom att aktivera bläddringsspårning med MonsterInsights kan du också kontrollera dina rapporter direkt på din Google Analytics-instrumentpanel utan att logga in på din WordPress-instrumentpanel..

För att logga in på ditt Google Analytics-konto. Gå nu till Beteende »Händelser» Översikt.

Du får se Bläddra djup länk under Eventkategori som visas på skärmdumpen ovan. Klicka bara på den länken så hittar du en detaljerad rapport direkt. Om du vill kontrollera den totala händelsen som utlöses för varje listad procentandel av rullning, klicka sedan på Eventetikett alternativ.

Om du vill kontrollera rullningsinformationen i realtid är det också möjligt. För det gå till Realtid »Händelser på din Google Analytics-instrumentbräda. Du kan se rullningsaktiviteten i realtid som hände under de senaste 30 minuterna.

Så det är det. Är det inte lätt att aktivera bläddringsspårning med MonsterInsights?

Du kanske också vill kolla hur du aktiverar spårning av nedladdning i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map