Hur du är värd för en webbplats | En komplett steg för steg-tutorial

hur du är värd för en webbplats


Undrar du hur du är värd för en webbplats? Stegen för att vara värd för en webbplats kan tyckas skrämmande för nybörjare, men om du vill skapa en webbplats är värd för din webbplats nödvändig. Webbhotell är i princip en plats på internet för webbplatsägare att lagra sina webbplatser. Din webbplats behöver en plats att bo på webben om du vill att användare ska kunna besöka den.

Så om du är ny på att bygga en webbplats, oroa dig inte. I det här inlägget visar vi dig hur du är värd för en webbplats, steg för steg, för nybörjare. Låt oss börja.

Steg 1: Bestäm typ av webbplats

Om du vill skapa en webbplats måste du först bestämma vilken typ av webbplats du ska skapa. Vilken webbplats du väljer att bygga beror på vad syftet med din webbplats är.

Det finns fyra huvudtyper av webbplatser, de är:

 • Statisk – En statisk webbplats, ibland känd som platt eller stationär sida, visas i en webbläsare exakt hur den lagras. Det ändras inte, det förblir detsamma eller “statiskt” för alla användare som tittar på webbplatsen. Statiska webbplatser skulle fungera bra för webbplatser för små företag, personliga webbplatser, portföljwebbplatser osv.
 • Dynamisk – En dynamisk webbplats innehåller information som ändras beroende på ett antal faktorer som kan inkludera den användare som tittar på webbplatsen, tid på dagen, tidszonen eller det modersmål i det land som tittaren befinner sig i. Till exempel, Amazon, Facebook och YouTube är exempel på dynamiska webbplatser eftersom deras innehåll alltid förändras.
 • e-handel – En e-handelswebbplats (eCommerce står för elektronisk handel) är en onlineportal där försäljning och inköp av produkter eller tjänster och överföring av medel sker via internet. Enkelt uttryckt, när du köper eller säljer något med Internet, är du involverad i e-handel. Detta inkluderar webbplatser som Walmart, eBay och Grubhub. Det är viktigt att notera att e-handelswebbplatser vanligtvis är dynamiska webbplatser.
 • blogg – En blogg är en onlinejournal eller informationswebbplats där innehållet presenteras i en omvänd kronologisk ordning (det nyare innehållet visas först). Bloggar drivs vanligtvis av en författare eller en liten grupp människor för att presentera information i en konversationsstil. Exempel på bloggar inkluderar vår webbplats, IsItWP, The Huffington Post och Mashable.

Så avgör vilken webbplats som är bäst för dina behov och dina publikers behov. Om du till exempel har ett litet företag och du vill skapa en webbplats för att marknadsföra den, skulle en statisk webbplats förmodligen vara det bästa valet för dig. Dessutom är statiska webbplatser de enklaste och billigaste att skapa. Du kan också kolla in vår experts syn på hur mycket en webbplats kostar.

Om du inte är säker på om du ska skapa en blogg eller en webbplats, kolla in vårt inlägg Vad är en blogg? Blogg kontra webbplats & Hur fungerar de?

Kolla också in vår artikel om bästa WordPress-böcker inklusive böckerna om att skapa en webbplats eller blogg med WordPress.

När du har bestämt vilken typ av webbplats du vill skapa måste du också välja hur du ska bygga din webbplats. Idag finns det ett antal webbplatsbyggare som låter dig enkelt skapa din egen webbplats. Vi rekommenderar att du väljer WordPress.

wordpress-make-a-webbplats

WordPress är den mest populära plattformen för webbplatsbyggare där ute, den driver faktiskt över 30% av alla webbplatser på webben. Med WordPress är det oerhört enkelt att bygga en webbplats på nolltid och du behöver inte veta något om kod. Du har full kontroll över utseendet på din webbplats eftersom WordPress erbjuder massor av gratis teman för att ge din webbplats ett professionellt utseende på ett ögonblick. Du får också tillgång till ett brett utbud av WordPress-plugins för att göra din webbplats mer kraftfull.

Dessutom erbjuder många av de bästa webbhotelltjänsterna WordPress-värd som inkluderar enkel 1-klick WordPress-installation, vilket tar oss till nästa steg att välja en webbhotelltjänst.

Steg 2: Välj en webbhotelltjänst

Nu är det dags att välja en webbhotelltjänst. Som vi nämnde tidigare är en webbhotell där din webbplats kommer att lagras på webben. Innan du kan bygga en webbplats och göra den tillgänglig för användare online måste du köpa webbhotell.

När du väljer en webbhotelltjänst vill du välja en som erbjuder snabbhet, säkerhet, tillförlitlighet och är
budgetvänligt tillsammans med WordPress-värd om du har valt WordPress som din webbplatsplattform. Det finns ett antal fantastiska webbhotell som erbjuder WordPress-värd inklusive HostGator och SiteGround.

Men webbhotellen vi rekommenderar är Bluehost.

Bluehost är en officiell webbhotell som rekommenderas av WordPress. Med Bluehost behöver du aldrig oroa dig för att din webbplats går långsamt, även om du har mycket trafik. De erbjuder också 24/7 expertsupport som alltid finns där för att hjälpa dig när du stöter på ett problem.

Om du vill veta mer om Bluehost, kolla in vår fullständiga Bluehost-recension.

Bluehost-wordpress-värd

Dessutom erbjuder Bluehost för IsItWP-läsare en fantastisk affär. Du kan registrera dig för Bluehost idag och få ett gratis domän, SSL-certifikat och en enorm 60% rabatt på värd. Med Bluehost kan du börja bygga din webbplats eller blogg för så lågt som $ 2,75 per månad. Betala varje år och spara stort på Bluehost.

Bluehost är också en PCI-kompatibel webbhotell.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

När du väl har valt att välja Bluehost som webbhotell klickar du på vår länk till Bluehost-webbplatsen och klickar på Börja nu knapp. Nästa steg är att välja en webbhotellplan.

Steg 3: Välj en webbhotellplan

När du registrerar dig för Bluehost blir du ombedd att välja en värdplan. Bluehost erbjuder 3 olika värdplaner: Basic, Plus och Choice Plus. Med vårt exklusiva Bluehost-erbjudande är Basic-planen bara 2,75 $ per månad, Plus-planen kostar 4,95 dollar per månad och Choice Plus-planen kostar 5,45 dollar per månad. Var och en av planerna innehåller ett gratis domännamn och SSL-certifikat.

Bluehost-hosting-planer

En av de största skillnaderna mellan planerna är antalet webbplatser du kan bygga och webbplatsutrymme. Med Grundplanen kan du bara bygga en webbplats och du får 50 GB webbplatsutrymme. Med de andra planerna kan du skapa obegränsade webbplatser och du har obegränsat webbplatsutrymme.

För nya webbplatsägare rekommenderar vi att du väljer Grundplanen. När din webbplats och ditt företag växer kan du sedan uppgradera din plan efter behov.

Relaterad: 10 bästa brittiska webbhotelltjänster

När du har bestämt vilken webbhotellplan du behöver klickar du på den gröna knappen “Välj” för att fortsätta.

Steg 4: Välj ett domännamn

När du har valt din plan är nästa steg värd för en webbplats att välja ett domännamn. Ett domännamn är adressen som folk skriver in i webbläsarens URL-fält för att komma till din webbplats. För en mer detaljerad beskrivning tillsammans med tips om hur du väljer ett bra domännamn för din webbplats, kolla in vårt andra inlägg som går igenom vad ett domännamn är och hur det fungerar.

Som vi nämnde får du med Bluehost ett gratis domännamn när du registrerar dig för deras webbhotell. När du har valt din Bluehost-plan uppmanas du att välja ett domännamn.

Gå till Nytt domän avsnittet på sidan och skriv in domännamnet du valde för din webbplats. Klicka sedan på det blå Nästa knapp.

Bluehost-välj-a-domänen

Därefter anger du din kontoinformation. Du kan skriva in ditt namn, e-postadress och annan information om du vill eller för snabbare registrering klicka på Logga in med Google knapp.

Bluehost-konto skapande

När du är klar med att ange dina detaljer, bläddra ner till botten av sidan till Paketinformation sektion. I Kontoplan kan du välja Grundplan för 12, 24 eller 36 månader. Vi rekommenderar att du väljer planen i 36 månader eftersom du får mest valuta för pengarna. Här kan du också välja att avmarkera de tillägg som är valda för dig om du vill, du kan alltid lägga till dem igen vid ett senare datum om du vill.

Bluehost-paket information

Slutligen bläddrar du längre ned på sidan och ange dina betalningsuppgifter, godkänner användarvillkoren och klickar på Skicka in knapp.

Steg 5: Installera WordPress

När du har köpt din webbhotell och valt ditt domännamn måste du nästa gång installera WordPress. Lyckligtvis med Bluehost finns det ingen komplicerad installationsprocess. Bluehost installerar automatiskt WordPress för dig och du kan logga in på din WordPress-webbplats direkt från din Bluehost-instrumentbräda.

När du är klar med att registrera dig för din värdplan kommer du att bli ombedd att välja ett WordPress-tema. Du kan välja vilket tema som helst under det här steget för att komma igång eftersom du alltid enkelt kan ändra ditt tema senare.

pick-a-wordpress-tema

Därefter blir du ombedd att välja ett namn för din webbplats och en tagline.

skapa ny-wordpress-site-värd-a-webbplats

Klicka på när du har angett dina uppgifter Nästa. Bluehost installerar sedan WordPress för dig. När WordPress-installationen är klar ser du en skärm som nedan.

host-a-webbplats-wordpress-install

Nu kan du logga in på din WordPress-webbplats och börja bygga den. För att logga in på din webbplats lägg till wp-admin till slutet av din URL, som ser ut så här:

http://mywebsite.com/wp-admin

Skriv in inloggningsuppgifterna som skickades till din e-postadress och klicka på Logga in knapp.

host-a-webbplats-wordpress-inloggning

Nu när du har din webbplats värd, vad nästa gång?

Du kanske undrar vad du ska göra nästa efter att du har loggat in på din WordPress-webbplats. Nu är det dags att börja bygga och anpassa din webbplats! Några saker du bör göra nästa inkluderar:

 • Välj ett WordPress-tema som är perfekt för din webbplats.
 • Skapa sidor för din webbplats som en hemsida och en Om-sida till exempel.
 • Lägg till ett kontaktformulär till din webbplats med ett WordPress-plugin som WPForms.
 • Installera några andra WordPress-plugins för att göra din webbplats ännu kraftigare, till exempel SEO-plugins.
 • Börja bygga en e-postlista med ett verktyg som OptinMonster.

Vi hoppas att du gillade det här inlägget och att du nu vet hur du är värd för en webbplats. Om du gillade den här artikeln kan du överväga att kolla in våra andra inlägg om vad som delas vs VPS vs dedikerad hosting och hur man startar en WordPress-blogg (& Gör extra inkomst).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map