Hur du enkelt byter från fyrkant till WordPress (steg för steg)

hur man går från kvadratområdet till wordpress


Vill du migrera din webbplats från Squarespace till WordPress? Squarespace är en utmärkt webbplatsbyggare för att starta ditt webbplatsprojekt utan att behöva lära sig HTML, CSS eller programmering. Men även om Squarespace är en bra utgångspunkt för nybörjare att bygga en webbplats, överför användare ofta sin webbplats till WordPress när de förstår plattformens begränsningar.

WordPress är den mest flexibla webbplatsbyggaren som finns. WordPress gör det enkelt att anpassa utseendet och utöka funktionerna på din webbplats även för icke-tekniska kunniga användare.

I den här artikeln visar vi dig hur du kan flytta din webbplats från Squarespace till WordPress på rätt sätt.

Här är en lista över steg som vi kommer att täcka i den här guiden:

 1. Komma igång med WordPress
 2. Installera WordPress
 3. Exportera Squarespace-innehåll med det inbyggda exportverktyget
 4. Importerar innehåll till WordPress
 5. Importerar bilder
 6. Fixa Permalinks
 7. Importerar manuellt innehåll från fyrkant till WordPress
 8. WordPress bästa metoder för att följa efter webbplatsmigrering

Varför ska du flytta från fyrkant till WordPress??

Squarespace gör det enkelt att skapa en webbplats. Med sin uttömmande lista med mallar och hundratals anpassningsbara funktioner är det enkelt att ge din webbplats ett unikt utseende. Dessutom är dess användargränssnitt intuitivt, vilket gör att plattformen skiljer sig från konkurrensen.

När du växer din webbplats och dina behov utvecklas kan du dock förbättra din webbplats med ytterligare funktioner. Det är när du utan tvekan börjar märka begränsningarna för Squarespace-plattformen.

Till exempel inkluderar några av dessa Squarespace-begränsningar:

Begränsad uppsättning funktioner:
När du bygger en webbplats vill du kunna lägga till så många funktioner du behöver. Till exempel kanske du vill installera Google Analytics på din webbplats för att spåra besökarnas interaktioner. Tyvärr är detta inte möjligt på Squarespace eftersom de inte tillåter dig att lägga till skript från tredje part på din webbplats.

Begränsade e-handelsfunktioner:
När du växer kanske du vill integrera en butik på din webbplats för att sälja dina varor. Squarespaces butiksfunktion är begränsad, vilket innebär att du inte kan bygga en professionell e-handelsbutik på plattformen.

Färre designval:
Att enkelt kunna välja en webbplatsdesign som matchar ditt varumärke är viktigt. Men Squarespace erbjuder inte alla typer av mallar, utan mallarna som de tillhandahåller är kuraterade, alla med “Squarespace” -utseendet. Dessutom erbjuder de färre val än andra webbplatsbyggare.

Å andra sidan är WordPress en mycket flexibel plattform som låter dig bygga alla typer av webbplatser, på vilket sätt du vill. Inte bara kan du anpassa utseendet och känslan på din webbplats, utan du kan också utöka dess funktionalitet så enkelt som att installera rätt plugin.

Läs mer om skillnaderna mellan Squarespace och WordPress.

Låt oss titta på hur du byter din webbplats från Squarespace till WordPress.

Steg 1: Komma igång med WordPress

När du använder Squarespace är du värd för din webbplats på Squarespace-servrar. Din prenumerationsavgift på Squarespace täcker värdavgifterna samt avgiften för byggaren och andra utgifter.

Omvänt är den centrala WordPress-programvaran gratis att ladda ner och använda. Du måste dock köpa webbhotell och installera WordPress på ditt webbhotellkonto.

Det finns flera typer av hosting inkluderar VPS-värd, dedikerad server, billig hosting, blogghosting, etc..

Vi rekommenderar att du använder Bluehost för att vara värd för din WordPress-webbplats, eftersom de är officiella partners som rekommenderas av WordPress.org.

skapa en webbplats på bluehost

Att köra en WordPress-webbplats på Bluehost kostar vanligtvis mindre än vad du betalar för att köra din webbplats på Squarespace. För att spara ännu mer initialkostnader har vi träffat en affär med Bluehost för att erbjuda våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL och över 60% rabatt på WordPress-värd.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Om din Squarespace-webbplats har sitt eget domännamn, kanske du också vill överföra den domänen till din nya webbhotell.

Under och efter domänöverföringen kommer du att kunna komma åt din Squarespace-webbplats, eftersom den börjar använda det inbyggda Squarespace-underdomänet.

Steg 2: Installera WordPress

När du har registrerat dig med en webbhotell är nästa steg att installera WordPress.

En av de viktigaste fördelarna med att använda Bluehost för att vara värd för din WordPress-webbplats är att det kommer med WordPress-installationsprogram med 1 klick. Detta gör det enkelt att få WordPress på ditt värdkonto och du behöver inte gå igenom den tråkiga installationsprocessen.

Så här installerar du WordPress på ditt Bluehost-konto:

När du prenumererar på din värdplan kommer du att uppmanas att välja ett WordPress-tema. Du kan välja nästan vad som helst under det här steget eftersom du alltid kan ändra ditt tema senare (vi visar dig hur du gör det i ett senare steg i den här handledning). Den viktigaste delen är att börja bygga din blogg, så gå vidare och välj något tema för nu, bara för att få dig att rulla.

välj ett tema

Du blir då ombedd att välja namn och taglinje för din blogg.

skapa en ny wordpress-blogg

När du har specificerat detaljerna klickar du på Nästa. Bluehost installerar nu WordPress automatiskt för dig. När det är klart kommer det att visas en skärm som den här:

wordpress installationen lyckades

Du kan logga in på din webbplats genom att lägga till wp-admin till din URL. Så här ser din inloggningsadress till WordPress ut:

http://example.com/wp-admin

Du kan nu logga in på din WordPress-blogg med de referenser som skickas till din e-postadress.

wordpress inloggning

Steg 3: Exportera Squarespace-innehåll med det inbyggda exportverktyget

Nu när du har konfigurerat ditt webbhotellkonto och installerat WordPress på det är nästa steg att exportera ditt innehåll från Squarespace.

Exportfunktionaliteten för Squarespace är begränsad. Det tillåter dig inte att exportera hela webbplatsens innehåll från plattformen, så du måste kopiera en del av ditt innehåll manuellt till din nyinstallerade WordPress-webbplats.

Här är listan över innehåll du kan exportera med det inbyggda exportverktyget på Squarespace:

 • De grundläggande sidorna
 • Din huvudblogsida
 • Alla de senaste blogginlägg som ingår i din bloggsida. (Resten av dina blogginlägg måste kopieras manuellt).
 • Gallerisidor
 • Text, bild och bädda in block

Följande innehåll ska exporteras manuellt:

 • Produkt-, album- och evenemangssidor
 • Ljud-, video- och produktblock
 • Stiländringar och anpassad CSS
 • Mappar och indexsidor
 • Alla blogginlägg exklusive de som visas på din huvudsakliga bloggsida.

I det här steget visar vi dig hur du exporterar allt ditt exporterbart innehåll från Squarespace.

Logga in på ditt Squarespace-konto och gå till Inställningar »Avancerat» Importera / exportera meny.

exportera kvadratområdet

Klicka sedan på Exportera för att fortsätta.

Detta utlöser en modal popup där du får frågan vart du vill exportera ditt innehåll. Klicka bara på WordPress.

exportera till wordpress från squarespace

När exportfilen är klar får du ett alternativ att ladda ner filen. Klick Ladda ner.

squarespace ladda ner exportfiler

Steg 4: Importera innehåll till WordPress

Nästa steg är att importera innehållet du har laddat ner från Squarespace till din WordPress-webbplats.

Logga in på din WordPress-instrumentbräda och gå till Verktyg »Importera.

wordpress import installera

På sidan Importera hittar du inte Squarespace i listan över plattformar. Eftersom Squarespace har exporterat ditt innehåll i en WordPress-kompatibel XML-fil, klicka på Installera nu knappen nedanför WordPress.

När plugin-programmet har installerats klickar du på Kör importör.

Du kan nu välja XML-fil som du just har laddat ner från ditt Squarespace-konto och sedan importera den till din WordPress-instrumentpanel.

importera wordpress

WordPress kan också importera Squarespace-användare och lägga till dem som prenumeranter på din WordPress-webbplats. Du kan sedan välja en befintlig adminanvändare som författare eller till och med skapa en ny användare.

importera wordpress och tilldela författare

Även om det finns ett alternativ att importera bilagor, fungerade det inte under vår migreringsprocess. Klick Skicka in och WordPress kommer att börja importera innehåll från din Squarespace-fil.

importera wordpress framgångsmeddelande

När det är klart ser du ett framgångsmeddelande. Du kan nu besöka sidor och inlägg i WordPress för att granska det importerade innehållet.

Steg 5: Importera bilder

Som standard tillåter inte Squarespace dig att exportera bilder via deras inbyggda exportverktyg. Du måste importera filerna manuellt till din WordPress-webbplats. Lyckligtvis finns det många plugins i WordPress-lagret som gör att du enkelt kan importera externa bilder till din webbplats.

I vår handledning kommer vi att använda Ladda upp bilder automatiskt plugin. Om du vill importera dina bildfiler till din nyinstallerade WordPress-webbplats måste du installera och aktivera plugin på din webbplats. För det går du till din WordPress-instrumentpanelen och klickar på Plugins »Lägg till nytt . Nu använder du sökfältet för att söka efter Auto Upload-plugin.

En gång hittades träffade Installera nu knappen följt av Aktivera -knappen för att plugin ska börja fungera. Gå nu till din instrumentpanel igen och uppdatera alla dina inlägg. Detta förbereder plugin för att importera dina bilder. Gå till för att uppdatera dina inlägg Inlägg »Alla inlägg. Markera nu alla rutor och välj Bulk action »Redigera.

Slå nu på Tillämpa knapp. Nu kommer ett nytt gränssnitt att visas på din skärm. Här klickar du bara på Uppdatering knapp.

importera bilder från kvadratområdet

När det är klart kommer plugin att börja arbeta med dina bilder. Upprepa samma process på alla dina sidor så att du inte missar någon bild.

Steg 6: Fixa Permalinks

Det är viktigt att hålla dina permalinks intakta, så att du inte tappar trafik som kommer via länkarna från din gamla Squarespace-webbplats. Den goda nyheten är att WordPress är så flexibel att du kan ställa in permalänkstrukturen som du föredrar.

I detta steg är vårt mål att ställa in länkstrukturen som liknar din Squarespace-webbplats. Squarespace använder år / månad / dag / postnamn som länkformat för blogginlägg. Det använder också ett prefix som blogg eller blogg-1 i inläggets webbadresser.

Så här ser en URL från blogginlägg ut på din Squarespace-plattform:

https://www.example.com/blog-1/2018/3/6/post-title

Gå till om du vill ställa in dina WordPress-permalänk Inställningar »Permalinks. Välj nu alternativet Anpassad struktur och sätt in strukturen nedan i lämpligt fält:

permalänkstruktur

/ Blog-1 /% år% /% monthnum% /% dag% /% post% /

Klicka sedan Spara ändringar för att ställa in din nya permalänkstruktur för dina blogginlägg. På det sättet kan du hålla dina permalinks intakta utan att tappa sökmotorsaft och remisstrafik till dina befintliga blogginlägg.

Med det sagt är det troligt att du fortfarande kan stöta på 404 fel på din WordPress-webbplats efter migreringen. Lära sig hur spåra 404 sidor och omdirigera dem i WordPress.

Steg 7: Importera innehåll manuellt från Squarespace till WordPress

Eftersom Squarespace har begränsad exportfunktionalitet, måste du importera lite innehåll manuellt, t.ex. e-handel, evenemangssidor, ljud- och videofiler etc. till din WordPress-webbplats.

Det kan vara tråkigt beroende på hur mycket innehåll du har värd på din Squarespace-plattform.

Om du har integrerat en eCommerce-butik i Squarespace kan du använda ett WordPress eCommerce-plugin som WooCommerce. För värdvideofiler rekommenderar vi att du använder tredjepartshotelltjänster som YouTube eller Vimeo snarare än att själv värda dem.

För annat innehåll, kolla in dessa guider:

Det är allt. Kolla också in dessa Squarespace-alternativ och konkurrenter.

WordPress bästa metoder för att följa efter webbplatsmigrering

Nu när du har slutfört att överföra din Squarespace-webbplats till WordPress är nästa sak du vill göra att följa WordPress bästa praxis för att hålla din webbplats säker och växa din publik.

Innan du väljer ett slumpmässigt gratis tema för din webbplats, ta en titt på vår lista över de bästa WordPress-teman och bestäm vilken som skulle vara det bästa valet för dina behov.

Nedan följer några saker du behöver göra omedelbart på din nya WordPress-webbplats:

 • Kontaktformulär: Lägg till ett kontaktformulär till din WordPress-webbplats. Du kanske också vill kolla in de bästa pluginprogrammen för WordPress-kontaktformulär.
 • Lägg till Google Analytics-spårning: Lägg till Google Analytics-spårning på din nya WordPress-webbplats genom att installera MonsterInsights-plugin.
 • WordPress-säkerhet: Ge WordPress säkerhetsskydd genom att installera några av de bästa WordPress-säkerhetsplugins.
 • Förbättra WordPress SEO: Öka din SEO genom att använda de bästa WordPress SEO-plugins.
 • WordPress säkerhetskopiera: Planera en säkerhetskopia av din WordPress-webbplats med den bästa WordPress-säkerhetskopian.
 • WordPress-prestanda: Förbättra din WordPress-prestanda genom att installera de bästa WordPress-cacharna och andra WordPress-prestanda-plugins.
 • Förhindra spam-kommentarer: Förhindra spam-kommentarer genom att installera Akismet-plugin på din webbplats.
 • Växa din webbplats: Utöka dina besökare och kunder genom att använda de bästa WordPress-ledgenerations plugins.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att gå från Squarespace till WordPress. För mer detaljerade steg, läs hur du startar en WordPress-webbplats från grunden (steg för steg).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map