Hur du enkelt säkerhetskopierar din WordPress-webbplats (steg för steg)

Så här säkerhetskopierar du din WordPress-webbplats - steg för steg


Vill du skapa en säkerhetskopia av din WordPress-webbplats? En säkerhetskopia kan rädda dig från att förlora dina data och du kan återställa din webbplats från den om du någonsin skulle behöva.

Det finns många olika plugins som låter dig skapa en säkerhetskopia av din webbplats, till exempel den ständigt populära UpdraftPlus och Backupbuddy. I den här artikeln visar vi dig hur du enkelt säkerhetskopierar din WordPress-webbplats med dessa två plugins.

Varför behöver du säkerhetskopiera din WordPress-webbplats regelbundet?

Som WordPress-användare är det viktigt att du säkerhetskopierar dina WordPress-filer och databaser regelbundet till en säker plats. Om dataförlust inträffar på grund av en olycka, skadlig attack eller annan katastrof, kan regelbundna säkerhetskopior vara en livräddare.

På så sätt kan du enkelt återställa dina filer och databaser, även om hela webbplatsen hackas, skadas eller raderas.

Du bör också läsa den här guiden om vikten av att skapa regelbundna säkerhetskopior i WordPress.

Vi rekommenderar att du sparar dessa säkerhetskopior på flera platser. Om någon av dina säkerhetskopior är skadade, har du en annan för att återställa din webbplats enkelt.

Om du har en innehållsstark webbplats och du lägger till nytt innehåll regelbundet kan du behöva konfigurera automatiserade säkerhetskopior. Men om du inte uppdaterar din WordPress-webbplats mycket ofta, kan du skapa manuella säkerhetskopior med ett WordPress-backup-plugin. Naturligtvis måste du välja rätt plugin som uppfyller dina krav för att skapa och återställa dina WordPress-säkerhetskopior.

Innan vi börjar måste du veta vilka WordPress-filer du ska säkerhetskopiera:

  • Core WordPress-filer
  • Filer i wp-innehållsmappen (teman, plugins och uppladdningar)
  • WordPress-konfigurationsfiler
  • WordPress-databas

Låt oss ta en titt på hur du enkelt kan säkerhetskopiera och återställa din WordPress-webbplats helt utan att förlora några filer.

Metod 1: Skapa automatiserade säkerhetskopior med hjälp av BackupBuddy-plugin

Att använda BackupBuddy är ett av de bästa sätten att skapa automatiserade säkerhetskopior i WordPress. Deras premiumplaner börjar från $ 80 och erbjuder 1 års plugin-uppdateringar, 1 års support, 1 GB lagring på Stash, 10 iThemes Sync-webbplatser och mer. Den här planen är giltig för en fullständig säkerhetskopiering av webbplatsen plus 1 bonuslicens som uppgår till 2 licenser.

Installera BackupBuddy Plugin

Det första du behöver göra är att installera och aktivera BackupBuddy-insticksprogrammet. Mer information finns i vår steg-för-steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

När den är aktiverad måste du följa instruktionerna på plugin-sidan och lägga till din BackupBuddy-licens för att fortsätta få automatiska uppdateringar under året.

Licenslänkar

Det alternativa sättet att verifiera din licens är genom att besöka Inställningar »iThemes licensiering i ditt WordPress-administrationsområde och ange ditt iThemes användarnamn och lösenord. Därifrån, klicka på Licensprodukter och den kommer automatiskt att verifiera din licens.

iThemes licensiering

När din licens är aktiverad kan du gå vidare och ställa in automatiska säkerhetskopior.

Automatisera säkerhetskopior i WordPress

BackupBuddy lagrar dina säkerhetskopior automatiskt i Stash. Deras grundläggande premiumplan kommer med Stash Live-funktionen som hjälper dig att upprätthålla backup i realtid för din webbplats.

Du behöver inte anstränga dig för att skapa säkerhetskopian och uppdatera den i lagringssystemet. Säkerhetskopieringar i realtid sparar dina WordPress-webbplatsändringar automatiskt i din Stash Live-lagring.

Nu när du har fått den mest uppdaterade backupversionen av din webbplats konsekvent sparas du ett system som kan hjälpa dig återställa din webbplats om en händelse någonsin skulle inträffa.

Stash Live erbjuder möjligheten att återställa din WordPress-blogg med ett klick. Du måste gå till BackupBuddy »Stash Live i ditt WordPress-administrationsområde och ange dina iThemes-referenser.

Den kommer att be dig om en e-postadress för att skicka reservmeddelanden. Du får en länk till zip-nedladdningar i din e-postinkorg.

Stash Live-inloggning

Se till att klicka på Spara inställningar och starta säkerhetskopiering knapp.

Du kan se statusen för säkerhetskopiering på skärmen. BackupBuddy skapar din första säkerhetskopia och lagrar den automatiskt på Stash.

Stash Live

Om du har en stor webbplats tar det några timmar att slutföra säkerhetskopian för första gången. BackupBuddy kommer att ladda upp säkerhetskopian automatiskt till Stash Live.

Du kan fortsätta arbeta på din WordPress-webbplats. Säkerhetskopian fortsätter i bakgrunden utan störningar.

När säkerhetskopian är klar kommer det att skicka ett meddelande på din angivna e-postadress. Du kan också komma åt din Stash Live-sida för att se stillbilderna på dina säkerhetskopior.

Dessa ögonblicksbilder bör lämnas “som de är” på Stash Live, så att du kan återställa din webbplats när som helst. Du kan dock också ladda ner snapshots till din dator eller överföra dem till din egen server med en klickfunktionen i Stash Live.

Om du inte vill lagra säkerhetskopior i realtid på Stash Live, kan du också ställa in schemalagda säkerhetskopior i WordPress med hjälp av BackupBuddy.

För mer information kan du besöka denna kompletta guide hur man skapar automatiserade säkerhetskopior i WordPress.

Metod 2: Skapa manuella säkerhetskopior med UpdraftPlus-insticksprogrammet

På liknande sätt som BackupBuddy kan du skapa automatiserade säkerhetskopior med UpdraftPlus. Men det gör att du också enkelt kan skapa manuella säkerhetskopior.

Den bästa delen av att använda UpdraftPlus för manuella säkerhetskopior är att det finns gratis i WordPress-plugins-lagret. De har också en premiumversion som kommer med ytterligare funktioner.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera UpdraftPlus-insticksprogrammet. Mer information finns i vår steg-för-steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du besöka Inställningar »UpdraftPlus-säkerhetskopior i ditt WordPress admin-område och gå till inställningar för att välja din fjärrlagringsplats.

Det finns flera lagringstjänster tillgängliga med UpdraftPlus. Du kan spara dina säkerhetskopior i Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, alla andra. Du kan också skicka dina säkerhetskopior till en e-postadress.

Du måste välja en fjärrlagringstjänst, så visas instruktionerna nedan för att ställa in fjärrlagret.

Välj lagringsplats

Konfigurera helt enkelt inställningarna för fjärrlagringsplatsen för att fortsätta. Du kan också kolla den här guiden till ställa in fjärrlagring med UpdraftPlus.

Inställningar för fjärrlagringsplats

Se till att klicka på Spara ändringar knapp. Därefter måste du gå till Nuvarande status och klicka på Säkerhetskopiera nu knapp.

Säkerhetskopia med UpdraftPlus

En modal popup visas där du blir ombedd att välja de filer / databas du vill säkerhetskopiera.

Backup Popup

Klicka på Säkerhetskopiera nu -knappen i denna popup och säkerhetsfältet för säkerhetskopiering visas på din skärm. Det kommer att ta lite tid beroende på storleken på dina WordPress-filer.

Framstegsfält för säkerhetskopiering

Dina reservfiler kommer också att laddas upp till den fjärrplats du valde.

Återställa dina säkerhetskopieringsfiler med UpdraftPlus

Att återställa din säkerhetskopia med UpdraftPlus är lika enkelt som att skapa säkerhetskopian själv.

Du kan återställa din säkerhetskopia med bara ett enda klick.

Du kan återställa din säkerhetskopia om:

  • din WordPress-webbplats hackades.
  • din webbplats har kraschat och du ser en vit skärm av döden.
  • Du vill starta ny på en ny domän.

För att återställa måste du gå till Inställningar »UpdraftPlus-säkerhetskopior i ditt WordPress admin-område och klicka på Återställ knapp.

Det tar dig till Befintliga säkerhetskopior fliken och skanna / wp-content / updraft / mappen i WordPress för att söka efter befintliga säkerhetskopior.

Notera: Om du raderade dessa webbplatsfiler kommer det inte att finnas några befintliga säkerhetskopior tillgängliga.

Du kan sedan ladda upp reservfilerna från din dator för att manuellt återställa din WordPress-webbplats.

Ladda upp reservfiler

Eftersom du ställer in en fjärrlagringsplats för att ladda upp säkerhetskopiorna skannar UpdraftPlus automatiskt fjärrlagret och visar befintliga säkerhetskopior.

Du måste klicka på Återställ knapp bredvid den säkerhetskopia du önskar.

Återställ säkerhetskopiering från fjärrlagring

En popup öppnas som frågar vad du vill återställa från säkerhetskopian. Välj bara alla tillgängliga alternativ och klicka på Återställ knapp.

Återställ WordPress-filer

Dina WordPress-filer återställs från säkerhetskopian som finns tillgänglig från din fjärrlagringsplats.

Både UpdraftPlus och BackupBuddy-plugins kan hjälpa dig att skapa automatiserade och manuella säkerhetskopior av din WordPress-webbplats. Säkerhetskopior är praktiska om dataförlust inträffar på grund av en olycka, säkerhetsbrott osv. Även om du ställer in säkerhetskopior kan du fortfarande bli offer för hacking och hot mot säkerheten.

Vi rekommenderar att du använder Sucuri för att rädda din webbplats från hackare, attacker mot skadlig kod och andra hot. Du bör också läsa vår kompletta Sucuri-recension för mer information.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att enkelt säkerhetskopiera din WordPress-webbplats. Om du gillade den här artikeln kanske du också vill kolla våra expertval för de bästa webbplatsbyggarna för nybörjare att bygga din webbplats snabbt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me