Hur du flyttar din webbplats från Weebly till WordPress

Hur du flyttar din webbplats från Weebly till WordPress


Letar du efter ett sätt att flytta din webbplats från Weebly till WordPress? Weebly är en bra webbbyggnadsplattform för nybörjare, men du kommer så småningom att inse att det begränsar dig när det gäller funktioner. Det är när det är dags att vända sig till WordPress, marknadens starkaste webbplatsbyggare.

I den här artikeln visar vi dig hur du flyttar din webbplats från Weebly till WordPress.

Börja med att titta på den här listan över steg som vi täcker i guiden:

 1. Ställa in WordPress
 2. Exportera din webbplats från Weebly
 3. Importera din Weebly-webbplats till WordPress
 4. Skapa omdirigeringar
 5. Hantera Permalinks / URL-struktur
 6. Anpassning och plugins
 7. Felsöka fel

Varför ska du flytta din webbplats från Weebly till WordPress?

De flesta nybörjare startar sina webbplatser med den första lösningen de hittar på internet. Vissa av dessa webbbyggnadsplattformar, som Weebly, är också kostnadsfria vilket är attraktivt för nystartade företag. När din webbplats börjar växa behöver du dock fler funktioner och funktioner.

Kolla till exempel bara några funktioner som Weebly saknar:

Lätt SEO:
På Weebly kan du optimera din sidtitel, metabeskrivningar etc. för att öka SEO. Även om du inte känner till SEO berättar Weebly inte vad du ska göra. Men med ett WordPress-plugin som Yoast SEO och andra SEO-verktyg är det mycket lättare att förbättra din webbplats för SEO på grund av de tydliga tips och instruktioner som den ger.

Inga appar eller verktyg från tredje part:
Weebly erbjuder ett antal verktyg och appar för att lägga till fler funktioner på din webbplats, till exempel ett kontaktformulär, fotogalleri, blogg, etc. Men om Weebly inte erbjuder ett visst verktyg eller app du vill, är du slut på tur. Å andra sidan har WordPress över 55 000 plugins att välja mellan, så du kan hitta allt du behöver.

Avgifter och begränsningar för e-handel:
Att skapa och odla en onlinebutik kan vara svårare med Weebly. Till exempel tar Weebly en transaktionsavgift på 3% utöver den avgift som du redan kommer att debiteras av betalningsprocessorer som PayPal eller Stripe. Så för nybörjare som vill skapa en onlinebutik betalar du dubbla transaktionsavgifter. För att ta bort Weeblys transaktionsavgift måste du uppgradera till deras affärsplan som kostar $ 25 / månad.

Det kommer inte att ta lång tid innan du inser att Weebly inte lever upp till dina förväntningar.

Det är dags för en bättre lösning: WordPress. Det är den mest enkla, lättanvända plattformen som inte äventyrar gratis plugins och addons. Många toppmärken använder WordPress för sina webbplatser och bloggar.

Men hur kan du flytta din kompletta webbplats från Weebly till WordPress utan att förlora något innehåll? Det låter svårt, men det är det inte.

Våra vänner på WPBeginner skapade ett otroligt enkelt verktyg för att exportera din webbplats från Weebly till WordPress (vi kommer att prata mer om det senare i den här artikeln). Med hjälp av deras verktyg kan du enkelt flytta allt webbplatsens innehåll och mediefiler från Weebly till WordPress.

Relaterad: Hur man migrerar från Medium till WordPress (Ingen driftstopp)

Redo? Nu går vi!

Steg 1: Ställa in WordPress

Det första du behöver innan du ställer in WordPress är ett domännamn och webbhotell. Ett domännamn är din webbplats som exempel.com eller isitwp.com; och webbhotell är utrymmet på internet där du laddar upp ditt innehåll, mediefiler etc. Du bör kolla vår artikel om skillnaderna mellan domännamn och webbhotell för mer information.

Normalt har domännamn olika priser baserade på TLD och domänregistratorer. Ett enkelt domännamn kostar mellan $ 11 – $ 15 per år. Du kan dock köpa webbhotell i intervallet $ 7 – $ 15 per månad för en start- / grundwebbplats.

För våra användare arbetade vi med Bluehost. De är det mest populära webbhotellföretaget och rekommenderas officiellt WordPress-värdpartners. Bluehost erbjuder IsItWP-läsare ett gratis domännamn, gratis SSL-certifikat och 60% rabatt på webbhotell.

Create-A-wordpress-konto på Bluehost

Om du letar efter alternativ kan du kolla in våra expertval från de bästa leverantörerna av WordPress. De flesta av dem erbjuder rabatter till IsItWP-användare.

När du har köpt ditt domännamn och webbhotell, gå vidare och installera WordPress. För enkla instruktioner kan du kolla in vår kompletta installationshandbok för WordPress.

När den väl har installerats kan du börja processen med att flytta din Weebly-webbplats till WordPress.

Steg 2: Exportera din webbplats från Weebly

Som diskuterats tidigare kommer vi att använda Weebly till WordPress Importer för att exportera din Weebly-webbplats.

Detta verktyg hjälper till att exportera allt innehåll och mediefiler från Weebly i ett format som stöds av WordPress. På grund av detta kan du enkelt importera din webbplatsinformation till WordPress med hjälp av en importörsplugin.

Notera: Vi testade det här verktyget innan vi rekommenderade det till våra användare. Det fungerar perfekt utan att bryta något.

Besök Weebly till WordPress Importer verktygets webbplats och lägg till din Weebly URL i det första fältet.

Weebly till WordPress

Därefter anger du ditt namn, din e-postadress och väljer ett format för att exportera din Weebly-webbplats. Vi rekommenderar att du exporterar din webbplats i standard WXR-format.

Det kommer också att fråga om du vill exportera webbplatser med annat innehåll. Som standard är det markerat Ja vilket innebär att sidorna kommer att exporteras. Du kan markera det här alternativet som Nej om du inte vill att sidorna ska exporteras eller bara fortsätta utan att ändra något.

Klicka på knappen “Exportera min Weebly webbplats” för att fortsätta.

Importören kommer att behandlas i bakgrunden. När det är klart kommer det att visa dig ett framgångsmeddelande med en nedladdningsbar länk som du kan använda för att importera din Weebly-webbplats till WordPress.

Spara länk som

Du behöver XML-filen för WordPress. Högerklicka bara på knappen “Ladda ner din Weebly Export File” och välj alternativet “Spara länk som …”. Det hämtar den export.xml-fil du behöver för WordPress.

Steg 3: Importera din Weebly-webbplats till WordPress

För att importera din Weebly-webbplats måste du logga in på ditt WordPress-administrationsområde. Därifrån måste du gå till Verktyg »Importera sida. På den här sidan ser du flera importörer men du måste använda WordPress-importören.

Gå vidare och klicka på länken “Installera nu” under WordPress-importören och den kommer att installeras utan att ändra eller ladda sidan.

WordPress-importör

Efter den framgångsrika installationen ser du att alternativen nu har ändrats. Klicka på länken “Kör importör” under WordPress-importören för att fortsätta.

Kör WordPress-importör

Därefter klickar du på knappen “Välj fil” och väljer den export.xml-fil som du laddade ner i föregående steg.

Se till att klicka på knappen “Ladda upp fil och importera”. Det tar dig till en ny sida där du behöver tilldela författare till ditt innehåll.

Tilldela författare

Det finns flera alternativ för dig, inklusive att importera dina författare från Weebly, skapa nya författare eller tilldela artiklarna till befintliga användare i WordPress.

Du måste också markera inställningen “Ladda ner och importera filbilagor” som hjälper till att importera dina bilder och mediefiler från Weebly till WordPress.

När du är redo klickar du på knappen “Skicka” så importerar importören i bakgrunden. Det kommer att ta lite tid beroende på storleken på innehållet och mediefilerna, så var tålamod.

När du har importerat din Weebly-webbplats visar det dig ett meddelande för att uppdatera dina referenser (lösenord och användarroller).

Importera framgång

Vad kommer härnäst?

Du kan gå vidare och kolla dina WordPress-sidor, inlägg och annat innehåll för att se till att allt går bra. Vi rekommenderar också att du kontrollerar dina mediefiler som har importerats från Weebly.

Men om du upptäcker att importören missade något av ditt innehåll kan du upprepa processen för att importera det återstående innehållet från Weebly till WordPress. Oroa dig inte för repetitionen eftersom importören bara importerar resterande innehåll.

Steg 4: Skapa omdirigeringar

När du använder ett anpassat domännamn (https://example.com) för din Weebly-webbplats måste du omdirigera det till din nya WordPress-värd. Detta gör att dina användare kan se dina webbsidor korrekt.

För att skapa omdirigeringar måste du logga in på ditt Weebly-administratörskonto och besöka sidan ‘Domäner’. Därifrån måste du klicka på din anpassade domän och gå till inställningsmenyn. Du hittar alternativet att redigera namnservrar.

Klicka bara på knappen “Ändra” så visas de primära och sekundära namnservrarna. Om du köpte Bluehost webbhotell kommer namnservrarna att vara ns1.bluehost.com och ns2.bluehost.com

Notera: Om det finns några fel med dessa namnservrar kan du kontakta supportteamet för hjälp.

Redigera namnservrar

Se till att klicka på knappen “Spara”.

Det tar 24-48 timmar innan namnservrarna uppdateras ordentligt. Därefter kommer dina användare att se din WordPress-webbplats.

Om din Weebly-webbplats byggdes på ett underdomän (https://mysite.example.com), bör du följa dessa steg:

Först måste du logga in på ditt Weebly-konto och redigera din webbplats. Därifrån kan du gå till Inställningar »SEO.

Weebly huvudkod

I dessa inställningar måste du söka efter avsnittet med rubrikodkod och lägga till den här kodraden:

Du måste ändra URL: n (http://www.wordpresdomain.com/) till din WordPress-webbadress.

När du har bytt ut måste du klicka på Spara och publicera knapparna. Besök sedan dina webbadresser på Weebly-webbplatsen och sidan kommer att omdirigeras till din nya WordPress-webbplats.

Steg 5: Hantera Permalinks / URL-struktur

Du måste fixa URL-strukturen för dina användare. Annars kan de se ett 404-fel på dina webbsidor efter migreringen. Det här felet inträffar eftersom webbadressen inte matchade under omdirigeringen.

För att fixa permalänk / URL-struktur måste du gå till Inställningar »Permalinks i ditt WordPress-administrationsområde. Därifrån måste du välja den anpassade strukturen för webbadresser och ange / blogga /% postname% i det givna fältet.

Permalinks-inställningar

När du har lagt till klickar du på knappen “Spara ändringar”. Det här löser problemen med dina inlägg.

Men Weebly använder .html i webbadresserna för sidor vilket innebär att du måste hantera problemet separat från inlägg.

För att lägga till .html i URL-strukturen på WordPress-sidor måste du installera och aktivera Lägg till alla tillägg till sidor plugin. Kolla in vår guide om hur du installerar ett WordPress-plugin för hjälp.

När du är aktiverad måste du gå till Inställningar »Lägg till tillägg till sidor för att hantera alternativen. I fältet “Tillägg” måste du lägga till .html och klicka på knappen “Uppdatera inställningar”.

Lägg till HTML-förlängning på sidor

Efter det kan du gå tillbaka till Inställningar »Permalinks och tryck på knappen “Spara ändringar” för att korrekt uppdatera dina WordPress-URL: er.

Steg 6: Anpassning och plugins

Din webbplats har flyttats från Weebly till WordPress framgångsrikt.

Därefter kan du kolla in vår artikel om de bästa WordPress-plugins som du MÅSTE använda. Dessa plugins hjälper till att lägga till fler funktioner och funktioner på din webbplats.

Vi rekommenderar också att du kolla in vårt urval av de bästa WordPress-teman för specifika nischer:

 • Bästa WordPress-teman för resebloggar
 • Bästa WordPress-utbildningsteman
 • Bästa fototema för WordPress
 • Bästa WordPress-affärsteman för din företagswebbplats
 • Bästa WordPress-teman för alla ändamål för alla webbplatser

Dessa teman valdes av våra experter. Men med lite sökning kan du hitta många andra WordPress-teman på internet som matchar dina intressen och behov.

Steg 7: Felsöka fel

Vi vill se till att du inte ser några fel, så vi har listat några vanliga problem som användare kan möta efter migreringen. Ta en titt:

Vanliga WordPress-fel:

Du kan se det vanliga WordPress-databasanslutningsfelet. Vi rekommenderar att du följer vår kompletta steg-för-steg-guide för hur du åtgärdar felet för att skapa en databasanslutning i WordPress.

Problem med externa bilder:

I allmänhet bör WordPress-importören importera alla dina bilder från Weebly och lagra dem i WordPress-mediebiblioteket. Men om du upptäcker att bilderna inte importerades korrekt rekommenderar vi att du följer denna guide hur man importerar externa bilder i WordPress.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att lära dig att flytta din webbplats från Weebly till WordPress. Om du gillade den här artikeln kanske du också vill kolla in vår guide om hur du byter från Wix till WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me