Hur du flyttar din webbplats från WordPress.com till WordPress.org

hur man går från wordpress.com till wordpress.org


Vill du flytta din webbplats eller blogg från WordPress.com till WordPress.org?

Medan WordPress.com kan vara en bra utgångspunkt för dig att komma igång med bloggning, eftersom dina bloggbehov utvecklas, kanske du vill byta till självhostad WordPress (WordPress.org) så att du kan ha mer kontroll över din blogg.

WordPress.org är ett fullständigt innehållshanteringssystem. Bortsett från att ge dig full kontroll över din blogg, låter WordPress.org dig anpassa utseendet och känslan på din blogg som du vill, tjäna pengar på den du vill, lägga till spårning från tredje part inklusive Google Analytics och mycket mer.

Läs hela skillnaden mellan WordPress.com och WordPress.org.

I den här steg-för-steg-tutorialen kommer vi att gå igenom hur du flyttar din blogg från WordPress.com till WordPress.org.

Här är en lista över stegen som vi kommer att täcka genom den här guiden:

Notera: Om du planerar att byta domäner har vi en komplett guide för hur du rätt kan flytta WordPress till ett nytt domännamn.

Steg 1: Köp en webbhotell

För att flytta din webbplats till en självhostad WordPress-plattform måste du äga ett anpassat domännamn och ett WordPress-värdkonto. Om du redan har en anpassad domän inställd på din WordPress.com-webbplats kan du behålla samma domännamn även efter att du flyttar det.

Domän namn: Ditt domännamn är din webbplatsadress på internet, som Google.com eller IsItWP.com. Det är vad dina kunder skriver in i sina webbläsare för att komma åt din webbplats. Ett domännamn kostar normalt cirka $ 14,99 per år, men vi visar hur du får det gratis senare i den här artikeln.

webbhotell: Som ni kanske vet är WordPress.com en gratis och bästa webbhotellplattform, som kommer med många begränsningar, som oförmågan att installera plugins och begränsad anpassningsbarhet, etc. När du flyttar till en självhostad WordPress webbplats måste du köpa ett värdkonto. Ditt webbhotellkonto är där webbplatsens innehåll och filer lagras.

Tänk på det som din nya webbplats. När en besökare försöker komma åt din webbplats genom att skriva din webbadress (domännamn) kommer de att riktas till webbplatsfilerna som är lagrade på din webbhotellserver. Webbhotell kostar vanligtvis $ 7,99 per månad.

När du börjar med självhostad WordPress kan den kombinerade kostnaden för domän och värd verka ganska mycket.

Det är därför vi har träffat en affär med Bluehost för att erbjuda våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL och 65% rabatt på WordPress-värd.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Bluehost är ett av världens största värdföretag. De är också en officiellt rekommenderad värdleverantör av WordPress.org.

För att köpa ett webbhotellkonto, gå till Bluehost-webbplatsen och klicka på Börja nu knapp.

skapa en blogg på bluehost

På nästa sida kommer du nu att bli ombedd att välja en plan. Eftersom du just har börjat kan du välja den grundläggande planen som också innehåller en gratis domän och gratis SSL. Du kan alltid uppgradera ditt konto när din webbplats växer.

Välj en bluehost-plan för att starta en blogg

Du kan nu antingen välja en befintlig domän som du redan äger eller köpa en ny domän gratis. Om du inte använde en anpassad domän på WordPress.com rekommenderar vi att du får en ny domän eftersom den är gratis.

Bluehost domänköp

Du blir nu ombedd att ange din kontoinformation. För enkel registrering kan du logga in med din inloggningsinformation från Google med bara ett par klick.

Bluehost-konto skapas

När du har angett detaljerna bläddrar du ner på sidan tills du hittar paketinformationsrutan. Du kan välja grundplanen i 12 månader, 24 månader eller 36 månader. För att spara pengar kan du avmarkera de tillägg som är förvalda som standard. När du börjar kommer du inte att behöva dessa tillägg. Du kan alltid lägga till dem senare, om det behövs.

Obs! Om du väljer 36-månadersplanen får du det bästa värdet för dina pengar!

Bluehost-paketinformation

När du har konfigurerat din plan bläddrar du nedåt på sidan ytterligare för att ange dina betalningsuppgifter. Du måste godkänna deras användarvillkor och sedan klicka på Skicka.

Det är allt!

Du har prenumererat på en värdplan. Du blir ombedd att skapa ett lösenord för ditt konto. Efter det får du ett e-postmeddelande med information om hur du loggar in på din kontrollpanel för webbhotell (cPanel) där du kan hantera allt från värdfiler till e-post och support.

Steg 2: Installera WordPress

Efter att ha köpt ett webbhotellkonto är nästa steg att installera WordPress på det. Du bör också kolla in den här artikeln om varför du använder WordPress.

Med Bluehost behöver du inte gå igenom en separat WordPress-installationsprocess eftersom Bluehost nu gör det som standard. Allt du behöver göra är att välja ditt WordPress-tema, ange namn och taglinje för din blogg, så är du redo att komma igång med WordPress.

När du prenumererar på din värdplan kommer du att bli ombedd att välja ett WordPress-tema. Du kan välja nästan vad som helst på det här steget eftersom du alltid kan ändra ditt tema senare.

välj ett tema

Du blir då ombedd att välja namn och taglinje för din blogg.

skapa en ny wordpress-blogg

När du har specificerat detaljerna klickar du på Nästa. Bluehost installerar nu WordPress automatiskt för dig. När det är klart visar det en skärm som den här:

wordpress installationen lyckades

Du kan logga in på din webbplats genom att lägga till wp-admin till din URL. Så här ser din inloggningsadress till WordPress ut:

http://example.com/wp-admin

Du kan nu logga in på din WordPress-blogg med de referenser som skickas till din e-postadress.

wordpress inloggning

Steg 3: Exportera ditt innehåll från WordPress.com

Logga in på ditt WordPress.com-konto och gå över till din bloggs instrumentpanel. Gå sedan till Verktyg »Export.

Du kommer att ledas till en ny sida där du blir ombedd att välja mellan gratis eller guidad överföring. I Exportera avsnitt, klicka Börja exportera.

exportera wordpress.com till wordpress.org

Välj sedan Allt innehåll för att exportera hela innehållet från WordPress.com och sedan trycka på Ladda ner Exportfil knapp.

ladda ner exportfilen från WordPress.com

En XML-fil kommer att laddas ner på din dator med alla dina inlägg, sidor, bilder, kommentarer, anpassade fält, kategorier, taggar, navigationsmenyer och annan information.

Steg 4: Importera ditt innehåll till WordPress med självvärd

Nu när vi har exporterat ditt innehåll från WordPress.com är nästa steg att importera det till din nya webbplats. Logga in i din nya WordPress-instrumentpanel och gå till Verktyg »Importera.

wordpress import installera

Nästa klicka på Installera nu bredvid WordPress. Detta kommer att installera WordPress-importeringspluginet på din nya webbplats. När det är installerat klickar du på Kör importör för att aktivera plugin. Det tar dig till en sida där du blir ombedd att ladda upp WordPress.com XML-filen som du laddade ner i föregående steg.

importera wordpress

Välj filen och klicka på Ladda upp fil och importera.

Notera: om din filstorlek är större än din uppladdningsgräns som visas på sidan, har du två alternativ: Du kan antingen be ditt webbhotellföretag att höja din överföringsgräns tillfälligt eller dela upp din fil med hjälp av en WXR-fildelare.

När du har laddat upp kommer du att uppmanas att importera författare eller tilldela inlägg till befintliga användare. Om du vill importera bilagor markerar du kryssrutan och klickar på Skicka in.

importera wordpress och tilldela författare

När allt är gjort ser du ett framgångsmeddelande.

importera wordpress framgångsmeddelande

Steg 5: Importera dina blogrolllänkar

Om du har använt funktionen Blogroll-länkar på din gamla WordPress.com-webbplats kanske du också vill importera dem till din nya webbplats.

Blogglänkar exporteras i OPML-format. Det är ett XML-format som låter dig exportera och importera dina länkar och länkkategorier. Du kan hitta din WordPress.com OPML-fil genom att besöka en adress som denna:

http://example.wordpress.com/wp-links-opml.php

Se till att byta ut exempel med din WordPress.com-bloggs underdomän. Om du redan använder en anpassad domän med din WordPress.com-blogg, kan du ersätta hela domänen enligt nedan:

http://www.example.com/wp-links-opml.php

När din OPML-fil öppnas i din webbläsare, sparar du bara filen på din dator genom att trycka på CTRL + S (Kommando + S på Mac).

wordpress.com opml-fil

När du har laddat ner OPML-filen måste du importera den till din nyinstallerade WordPress-webbplats.

Som standard tillhandahåller WordPress självhotell inte en länkhanterare som WordPress.com.

För att aktivera länkar precis som din WordPress.com-webbplats måste du installera ett plugin som heter Länkhanterare från plugin-arkivet.

Plugin-programmet har inte uppdaterats under de senaste två åren men du kan med säkerhet installera det eftersom det inte behöver uppdateras.

Efter aktivering lägger plugin till en ny meny, länkar i din WordPress-administratörsfält.

aktivera blogroll i WordPress som är värd själv

För att hantera länkar och bloggroller på din WordPress.com-webbplats måste du importera dem till din WordPress-webbplats. Besök Verktyg »Importera och klicka på Blogroll för att installera OPML-importören och klicka sedan på Kör importör.

importera blogroll från WordPress.com

Du blir ombedd att ladda upp OPML-filen som du sparat tidigare. Klicka på när du har valt filen som ska laddas upp Importera OPML-fil.

Du kommer att se ett framgångsmeddelande när alla länkar har laddats upp.

Steg 6: Ställ din WordPress.com-blogg på privat

Uppenbarligen behöver du inte behålla två separata webbplatser med samma innehåll på både WordPress.com och självhostad WordPress. Du måste antingen omdirigera alla användare till den nya webbplatsen eller hålla din WordPress.com-webbplats privat, så den kommer bara att vara synlig för dig och de användare du väljer.

Låt oss i det här steget titta på hur du håller din WordPress.com-webbplats privat.

Om du inte vill omdirigera dina gamla användare till den nya webbplatsen, gå till Inställningar »Läsning. Välj webbplatsens synlighet Jag vill att min webbplats ska vara privat.

ställa in wordpress.com-webbplatsen till privat

Om du bloggat ett tag och har blivit en lojal publik, är det inte vettigt att låta dem hänga. Google och andra sökmotorer kan också ha indexerat din webbplats. Du bör hålla både din sökmotorrankning och dina gamla användare intakt på din nya webbplats.

Vi visar hur du omdirigerar dina besökare och bevarar sökrankning i nästa steg.

Steg 7: Omdirigera besökare och bevara sökrankningar

Att omdirigera användare till en ny plats med en 301-huvud är standardlösningen för att behålla sökrankningen medan du flyttar en webbplats från en plats till en annan. Med WordPress.com har du inte tillgång till .htaccess, så du kan inte göra några ändringar på egen hand för att behålla sökmotorens ranking. Emellertid erbjuder WordPress.com en betald uppgradering, Site Redirect, som tillhandahåller denna funktion.

Gå till sidan Omdirigering av webbplatsen på ditt WordPress.com-konto och välj din gamla webbplats för att omdirigera.

välj en webbplats till webbplatsomdirigering

Omdirigeringsfunktionen är prissatt till $ 13 USD per år. Den här uppgraderingen tillhandahåller 301 omdirigering som gör att webbplatsens besökare och sökmotorer automatiskt kan omdirigeras till din nya webbplats.

Relaterad: Bästa omdirigeringsprogram för WordPress.

wordpress.com webbplats omdirigerar till wordpress.org

Du undrar kanske “hur länge ska jag fortsätta betala för den här omdirigeringsfunktionen?” Svaret är så länge du vill. Vi rekommenderar dock att du behåller den här funktionen i minst två år. På det här sättet ger du tillräckligt med tid till dina användare att memorera ditt nya domännamn.

Om du ändrar domäner, är en annan sak du vill göra att uppdatera allt i postadresser. Om du någonsin har kopplat in dina inlägg, då se till att uppdatera dessa länkar på din nya webbplats.

WordPress bästa metoder för att följa efter webbplatsmigrering

Nu när du har slutfört att överföra din WordPress.com-webbplats till WordPress.org är nästa sak du vill göra att följa WordPress bästa praxis för att hålla din webbplats säker och växa din publik på den självvärda WordPress-plattformen.

Innan du väljer ett slumpmässigt gratis tema för din webbplats, ta en titt på vår lista över de bästa WordPress-teman och bestäm vilken som skulle vara det bästa valet för dina behov.

Nedan följer några saker du behöver göra omedelbart på din nya WordPress-webbplats:

 • Kontaktformulär: Lägg till ett kontaktformulär till din WordPress-webbplats. Du kanske också vill kolla in de bästa pluginprogrammen för WordPress-kontaktformulär.
 • Lägg till Google Analytics-spårning: Lägg till Google Analytics-spårning på din nya WordPress-webbplats genom att installera MonsterInsights-plugin.
 • WordPress-säkerhet: Ge WordPress säkerhetsskydd genom att installera några av
  bästa WordPress-säkerhetsplugins. Du bör också läsa den ultimata säkerhetsguiden för WordPress för mer information.
 • Förbättra WordPress SEO: Öka din SEO genom att använda de bästa WordPress SEO-plugins.
 • WordPress säkerhetskopiera: Planera en säkerhetskopia av din WordPress-webbplats med
  bästa WordPress backup-plugin.
 • WordPress-prestanda: Förbättra din WordPress-prestanda genom att installera de bästa WordPress-cacharna och andra WordPress-prestanda-plugins.
 • Förhindra spam-kommentarer: Förhindra spam-kommentarer genom att installera Akismet-plugin på din webbplats.
 • Växa din webbplats: Utöka dina besökare och kunder genom att använda de bästa WordPress-ledgenerations plugins.

Vanliga frågor (vanliga frågor)

Efter att ha hjälpt hundratals användare att flytta sin blogg från WordPress.com till WordPress.org med självhost har vi funnit att människor ställer samma typ av frågor om och om igen. Det är därför vi har sammanställt en lista med vanliga frågor, så att du enkelt kan migrera din blogg, problemfri.

Vad händer med mina WordPress.com-prenumeranter?

För att migrera dina prenumeranter från WordPress.com till din egen värd WordPress-webbplats måste du installera Jetpack-plugin. Med Jetpack kan du överföra dina prenumeranter genom att följa denna handledning.

Vad är kostnaderna för att byta till WordPress.org?

WordPress är gratis. Som beskrivs i handledning, för att omdirigera dina användare och hålla din sökrankning intakt på din nya webbplats, måste du prenumerera på Site Redirect, för $ 13 per år i minst 2 år. Bortsett från det måste du betala för ditt domännamn och värdkonto för att driva en självhostad WordPress-webbplats. Du kan köpa ett domännamn för $ 14.99 per år och ett hosting-konto för $ 7.99 per månad. Sammantaget kostar det att köra en webbplats på en självhostad WordPress-plattform så lågt som $ 123,87 per år.

Du kan hitta tusentals gratis teman och plugins för din blogg. Men om du föredrar premiumtema och plugins kan din bloggs driftskostnad gå högre.

Jag har redan betalat WordPress.com, kan jag få en återbetalning?

ja! WordPress.com låter dig testa deras betalda plan riskfri i 30 dagar. Om du har köpt deras betalda plan under de senaste 30 dagarna kan du be om full återbetalning. Om ditt domännamn är registrerat under de senaste 48 timmarna kan du också få en återbetalning för det.

Kommer mina bilder att bryta?

Nej det kommer de inte. När du överför med importfilen laddas ner alla bifogade bilder och länkarna uppdateras. Det finns emellertid ett problem som vi märkte: Om din webbadress till bilden börjar med files.wordpress.com kan de inte konverteras. Om du märker att bildens URL inte har ändrats och fortfarande pekar på WordPress.com, rekommenderar vi att du använder importera externa bilder plugin för att migrera dina bilder riskfria.

Jag registrerade min domän via WordPress.com, kan jag fortfarande flytta?

Jo det kan du. Om du redan har ett domännamn registrerat via WordPress.com, kanske du bara behöver ett webbhotellkonto. Du kan peka det domännamnet till din nya självvärda WordPress-webbplats. Alternativt kan du överföra ditt domännamn till en domännamnsregistrator som NameCheap eller Godaddy.

Kommer min webbplats att gå ner när jag byter?

Nej! Du kan flytta din webbplats med noll driftstopp genom att följa vår handledning.

Du kan börja spåra din egen värd WordPress-webbplats genom att installera Google Analytics.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig sömlöst att byta din WordPress.com-webbplats till självhostad WordPress.org. Du kanske också vill kolla in våra steg-för-steg-guider för hur du överför WordPress från lokal server till en live-webbplats och migrerar från Medium till WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me