Hur du flyttar WordPress till ett nytt domännamn på rätt sätt

Hur du flyttar din WordPress-webbplats till ett nytt domännamn på rätt sätt


Vill du överföra din WordPress-webbplats från ett domännamn till ett annat domän på samma server? Att byta till ett nytt domännamn kan påverka sökmotorens ranking på din webbplats. För att minimera denna inverkan måste du följa en specifik steg-för-steg-process för att få tillbaka din sökposition efter att du har överfört din webbplats.

I den här artikeln visar vi dig hur du kan flytta din WordPress-webbplats till ett nytt domännamn med minimal effekt på SEO.

Steg 0. Utvärdera din WordPress-webbplats

Att flytta din WordPress-webbplats till ett nytt domännamn är en helt annan process än att byta din webbplats från en webbhotell till en annan. För processen som behandlas i den här guiden kommer du att ha samma webbhotell men ett nytt domännamn. Om du är osäker på vilken process du behöver, läs vår artikel om skillnaden mellan ett domännamn och webbhotell.

Innan vi börjar bör du kontrollera att din WordPress-webbplats fungerar bra med ditt nuvarande domännamn och att du har lyckats med ditt nya domännamn. Om du inte har ditt nya domännamn ännu, kan du köpa det från någon av de bästa domännamnen på marknaden.

Relaterad: Bästa webbplatsgeneratorverktyg (gratis)

Se till att du har tillgång till cPanel för din webbplats och att du kan ansluta din webbplats till en FTP-klient. När du har dubbelkontrollerat alla dessa faktorer kan du gå vidare och börja flytta processen.

Notera: Det är viktigt för dig att veta att en liten effekt på din webbplatstrafik är normal när du byter domäner. Men vi hjälper dig steg för steg att uppnå dina mål utan att tappa kontrollen över dina sökmotors ranking.

Redo? Låt oss börja.

Steg 1. Skapa en fullständig säkerhetskopia av WordPress

För att starta behöver du en fullständig säkerhetskopia av din WordPress-webbplats. Du kan hitta många WordPress-backup-plugins, men vi rekommenderar starkt att du använder Duplicator-plugin för den här processen.

Duplicator är ett gratis WordPress-backup- och migreringsplugin.

Det första du behöver göra är att installera Duplicator-plugin. Om du behöver hjälp, kolla in vår guide om hur du installerar ett WordPress-plugin.

När du aktiverar ser du en ny “Duplicator” -meny i webbplatsens administratörsbackend. Du måste gå till Duplicator »paket sida och skapa ett nytt paket.

Skapa ett nytt paket

På nästa sida kan du ge ett namn till det nya paketet, välja lagringsplats, välja arkivtyp och klicka på knappen ‘Nästa’.

Den skannar din webbplats och du måste vänta några minuter tills skanningen är klar.

Webbplatsskanning

När skanningen har avslutats framgångsrikt kan du gå vidare och trycka på knappen ‘Bygga’ för att skapa en fullständig säkerhetskopia av din WordPress-webbplats.

Bygg backup

Beroende på storleken på din webbplats och mediefiler kan det ta flera minuter att slutföra säkerhetskopieringen.

När det är slutfört hittar du filer “Installer” och “Archive” som du kan ladda ner som paket. Du kan också klicka på alternativet “1-klicka nedladdning” för att ladda ner dem direkt till din dator.

Ladda ner filer

I det här paketet har du en arkivfil som innehåller en duplicerad version av din WordPress-webbplats. Du använder det här för att växla din webbplats till ett nytt domännamn. Medan installationsfilen kan hjälpa dig att automatisera och köra migreringsprocessen.

Steg 2. Ställ in en databas för ditt nya domän

Du behöver en databas på din webbhotell för ditt nya domännamn. Denna databas lagrar WordPress-filer och skript för din webbplats.

Notera: Om du har en databas att spara, kan du hoppa till nästa steg direkt. Fortsätt annars med detta steg.

Du måste logga in på ditt cPanel-konto för att skapa en ny databas. När du är inloggad kan du gå till Databaser »MySQL-databaser alternativet att fortsätta.

MySQL-databaser

Därefter måste du ange ett namn för den nya databasen och trycka på knappen “Skapa databas”.

Skapa en ny databas

En ny databas kommer att skapas på din webbplats cPanel-konto.

Efter det måste du hoppa till avsnittet MySQL-användare nedan. Ange användarnamn, lösenord och klicka på knappen “Skapa användare”.

Skapa en ny användare

Nu har du en ny databas och en ny användare. Du måste länka dem tillsammans så att användaren kan arbeta för databasen.

I avsnittet “Lägg till användare till databasen” måste du välja den användare som du just skapade och sedan kan du välja den nya databasen. Klicka på knappen “Lägg till” för att länka dem.

Lägg till användare i databasen

När du har lagt till är du redo att byta din webbplats från ditt gamla domännamn till ditt nya domännamn. Kopiera informationen (inklusive databasnamnet, användaren och lösenordet) på ett anteckningsblock. Du behöver detta senare!

Steg 3. Ladda upp WordPress-säkerhetskopieringsfiler

Du har hämtat filerna “Installer” och “Archive” på din dator.

Nu måste du logga in på ditt nya domännamn med en FTP-klient. I rotkatalogen kan du ladda upp installationsprogrammet och arkivfilerna.

Ladda upp filer i roten

Efter att ha laddat upp filerna kan du gå vidare och besöka denna URL på en webbläsarflik:

http://newsite.com/installer.php

I denna URL kommer “newsite.com” att ersättas med ditt nya domännamn och installer.php kan hjälpa till med migreringen som diskuterats ovan.

När du har kört denna URL startar migreringsprocessen automatiskt.

Börja migrera

På nästa skärm kan du lämna alla inställningar som de är. Börja med att kontrollera villkoren. Klicka på knappen “Nästa” för att fortsätta.

Därefter måste du ange databasinformationen.

I värdfältet ska du ange “localhost” och de andra fälten får informationen som du kopierade tidigare.

Ange databasinformation

Se till att klicka på knappen ‘Nästa’.

Efter det kommer det att ladda upp dina WordPress-säkerhetskopieringsfiler till databasen som du skapade för det nya domännamnet.

Det kommer att visa de nya inställningarna, inklusive webbadressen, sökvägen och titeln för din nya domän. Om informationen är korrekt klickar du på knappen ‘Nästa’.

Uppdatera data

Processen kommer att avslutas och din webbplats har flyttats framgångsrikt till ditt nya domännamn.

Administratörsinloggning

Till sist ser du knappen ‘Admin Login’ som tar dig till inloggningssidan för WordPress för ditt nya domännamn.

Steg 4. Lägg till permanent omdirigeringar

Du har flyttat din webbplats till ditt nya domännamn men sökmotorer kan fortfarande ha spår av ditt gamla domännamn. Detta kan distrahera dina användare, och det är inte heller bra för din SEO.

För att undvika detta måste du ställa in 301 permanent omdirigeringar.

De permanenta omdirigeringarna kommer att se till att dina användare som besöker från den gamla domänens URL kommer att omdirigeras till ditt nya domännamn automatiskt.

Först måste du ansluta din gamla webbplats med en FTP-klient. Leta efter .htaccess-filen i din rotkatalog och redigera den.

Du måste lägga till den här koden ovanpå den andra koden i din .htaccess-fil:

#Valg + FöljSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.newsite.com/$1 [R = 301, L]

I den här koden måste du ändra webbadressen (http://www.newsite.com/) till ditt nya domännamn.

RewriteEngine kommer att se till att besökarna som landar på din gamla URL kommer att omdirigeras till din nya domän-URL.

Du kan testa omdirigeringen genom att besöka ditt gamla domännamn. Det bör automatiskt omdirigera dig till din webbplats på din nya domän. Om det finns något problem kan du kontakta din webbhotellleverantör för att ställa in omdirigeringar.

Steg 5. Informera Google om adressändring

Omdirigeringen hjälper dina användare att se din webbplats på ditt nya domännamn. Du bör också informera Google om denna förändring så att Google kan leta efter det nya domännamnet och visa det i sina sökresultat för dina användare.

Börja med att lägga till den nya domänen i Google Search Console. Du bör kolla in detta komplett guide till Google Search Console för assistens.

Efter det måste du gå till den gamla versionen av Google Search Console för att använda verktyget “Change of Address”.

Gå till den gamla Google Console-versionen

Byt helt enkelt till ditt gamla domännamn i rullgardinsmenyn bredvid knappen ‘Använd ny sökkonsol’. Klicka sedan på inställningsikonen och välj “Ändra adress”.

Byte av adress

Detta startar verktyget Ändring av adress. Du kan välja din nya webbplats, testa de permanenta 301 omdirigeringarna och skicka in din webbplats för att informera Google om adressändringen.

Ändring av adressguiden

Detta steg informerar Google om din senaste byte av din webbplats domännamn, och det blir lättare för sökmotorn att snabbt genomsöka din nya URL.

Steg 6. Uppdatera dina användare

Efter stegen ovan såg du till att dina användare skulle omdirigeras till ditt nya domännamn. Du kan emellertid också informera dem personligen om denna ändring av din webbplats domänadress.

Det enklaste sättet att göra detta är genom att publicera en artikel med uppdateringen och dela den på sociala medier med dina användare. Du kan också skicka en uppdatering till din e-postlista för att informera dem om förändringen.

I e-postmeddelandet kan du be dina användare att testa din webbplats och informera dig om de hittar några problem. Detta hjälper dina användare att komma ihåg webbplatsens nya domännamn och du får insikter från flera personer.

Missa inte den här stegvisa artikeln om hur du överför WordPress från lokal server till en live-webbplats.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att lära dig hur du flyttar din WordPress-webbplats till ett nytt domännamn. Du kanske också vill kolla in vår artikel om hur du flyttar din webbplats från WordPress.com till WordPress.org utan att förlora data.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map