Hur du lägger korrekt till kodavsnitt på din WordPress-webbplats

hur man lägger till kodavsnitt på wordpress-webbplatsen


Vill du veta rätt sätt att lägga till anpassade kodavsnitt på din WordPress-webbplats? Att lägga till kodavsnitt i WordPress är inte raketvetenskap, men till och med det minsta misstaget kan krascha din webbplats. Om du hoppar in utan att veta vad du gör kan det vara dödligt för ditt företag.

Så när du lägger till anpassad kod på din webbplats måste du se till att du gör det RÄTT VÄGEN.

I den här artikeln kommer vi att förklara hur du korrekt kopierar och klistrar in kodavsnitt till din WordPress-webbplats. När du är klar med att läsa har du kunskap och förtroende för att ändra din webbplats som du vill. Du kanske till och med har lite kul!

Varför lägga till kodavsnitt i WordPress?

Att lägga till kodavsnitt på din webbplats är ett av de enklaste sätten att utöka webbplatsens funktioner. Även om installation av ett plugin är det uppenbara sättet att förbättra de inbyggda funktionerna i WordPress, särskilt för icke-utvecklare, ibland, är det svårt att hitta ett plugin som adresserar dina behov till bokstaven. Å andra sidan kan du hitta hundratals WordPress-tutorials på webben som rekommenderar att du lägger till kodavsnitt för att tillgodose dina behov.

Som sagt är det viktigt att du sätter in anpassade kodavsnitt i rätt fil och på rätt plats. Annars kan det krascha din webbplats och i sin tur sabotera ditt företag och rykte.

Låt oss dela upp denna handledning i två olika avsnitt:

 1. Anpassa WordPress-mallfiler
 2. Anpassa filen filen.php

I. Anpassa WordPress-mallfiler

Innan vi dyker in, låt oss ta en titt på vad en WordPress-mallfil är.

Vad är en WordPress-mall?

anpassa en mall

Varje WordPress-tema består av mallfiler. Mallfilerna på ditt tema definierar hur din webbplats ska visas. Exempelvis är header.php en standardmall som används i de flesta WordPress-teman för att definiera rubrikområdet på dina WordPress-genererade webbsidor, till exempel dina bloggartiklar och fristående sidor.

Låt oss titta på några standard WordPress-mallar som används av de flesta WordPress-teman.

 • php – definierar startsidan
 • php – definierar rubrikavsnittet
 • php – definierar sidfoten
 • php – definierar de funktioner som används i temat
 • php – definierar det enda inlägget / blogginlägget
 • php – definierar den fristående sidan
 • php – definierar kommentarsavsnittet

Så här infogar du utdrag i alla mallfiler

Du kan infoga kodavsnitt i valfri mallfil, till exempel features.php, single.php, etc. med någon av dessa två metoder: genom att använda ett underordnatema eller genom att lägga till koden direkt till ditt befintliga överordnade tema.

Det rekommenderas dock att inte anpassa mallen direkt i ditt överordnade tema eftersom du, när du uppgraderar ditt tema, förlorar alla anpassningar du har gjort. För att bevara tweaks även efter att du har uppgraderat ditt tema, kanske du vill skapa ett barn-tema och göra anpassning inom det.

Ett barntema är ett WordPress-tema som ärver dess funktionalitet från ett annat WordPress-tema (överordnatema). Att använda ett barntema är det rätta valet om du vill göra många tweaks till dina mallfiler.

Låt oss ta en titt på hur du skapar ett barntema och infoga utdrag i din mallfil.

För en detaljerad guide kan du kolla in hur man skapar ett barntema på WordPress.

II. Anpassa filen filen.php

Vad är features.php-fil?

features.php-fil

features.php är en mallfil i ditt WordPress-tema som gör att du enkelt kan utöka funktionerna i ditt tema och WordPress-installation. För att utöka funktionerna behöver du bara lägga till vissa kodavsnitt i din features.php-fil.

Precis som alla andra mallfiler kan du lägga till bitar direkt till din features.php-fil. För att behålla anpassningen även efter att du har uppgraderat ditt tema kan du skapa ett barntema och infoga koden i det.

Nackdelen är dock att du kommer att förlora all anpassning som du har gjort för ett barntema om du byter till ett nytt / annat tema. Det är här en platsspecifik plugin kommer in.

Ett platsspecifikt WordPress-plugin är oberoende av ditt tema, vilket gör att du kan lägga till anpassade utdrag på din webbplats. Du kan använda webbplatsspecifikt plugin på två sätt:

 • Metod # 1: Använda ett färdigt plugin, till exempel kodavsnitt
 • Metod # 2: Manuellt skapa ett webbplatsspecifikt plugin

Metod # 1: Använda ett readymade-plugin

Kodavsnitt är ett WordPress-plugin som tillhandahåller ett grafiskt gränssnitt för att hantera utdrag som liknar Plugins-menyn.

Det tar bort behovet av att infoga anpassade utdrag i ditt temas funktioner.php-fil. Eftersom du inte sätter in koden i några temafiler kan du bevara anpassningen på din webbplats även efter att du har bytt tema.

Med kodavsnitt kan du aktivera eller inaktivera utdrag, precis som plugins.

När du har aktiverat kodavsnittet plugin, du kan lägga till anpassade utdrag och sedan ange en titel, beskrivning och taggar för utdragen som referens för dig själv längs linjen. På det sättet kan du i framtiden enkelt ta reda på syftet med varje kodstycke du har lagt till.

För mer information, kan du läsa vårt inlägg om hur du skapar en webbplatsspecifik plugin.

2. Skapa en platsspecifik plan och sätt i koden

Du kan skapa en platsspecifik plugin manuellt och infoga koden i den. Till skillnad från ett färdigt plugin är ett manuellt skapat platsspecifikt plugin vanligtvis ett grundläggande, lätt viktigt plugin som inte har ett grafiskt gränssnitt för hantering av utdrag.

För att göra anpassningar kan du gå över till plugin-redigeraren och infoga koden i den.

lägg till dina utdrag i webbplatsspecifikt plugin

För en steg-för-steg-guide kan du kolla hur du skapar en platsspecifik plugin.

Det är allt!

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att lägga till kodavsnitt på din WordPress-webbplats.

Gå nu vidare och hitta några kodavsnitt som du kan lägga till för att förbättra dina WordPress-funktioner.

Om du gillade den här artikeln kanske du också vill kolla in måste-ha plugins för företagets webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map