Hur du sätter din WordPress-webbplats i underhållsläge (med och utan ett plugin)

hur man aktiverar underhållsläge i wordpress


Vill du lägga till en sida om underhållsläge på din WordPress-webbplats?

Att lägga till en sida om underhållsläge på din webbplats är ett underbart sätt att dölja de trasiga sidorna för dina besökare när din webbplats är nere för underhåll. Det hjälper dig att finjustera dina webbplatsinställningar, tema eller plugins normalt i sidans backend utan att låta dina besökare se muttrar och bultar som du använder för din underhållsprocess.

Och inte bara det, det är också ett bra sätt att spara din SEO genom att signalera sökmotorer att din webbplats är nere för underhåll. Så varje gång sökmotorerna genomsöker din webbplats kommer det att hoppa över indexering av eventuella ändringar som ser ofullständiga, vilket säkerställer att din SEO-rangordning förblir intakt.

I den här artikeln visar vi dig hur du sätter din WordPress-webbplats i underhållsläge. Men innan det, låt oss snabbt titta på hur den här sidan skulle gynna dig.

Innehållsförteckning – Aktivera underhållsläge i WordPress

Varför använda en underhållssida på din webbplats

Låt oss titta på några fördelar med underhållssidan. Med en underhållssida kan du …

 • dölja trasiga sidor från dina besökare
 • omdirigera dina besökare till en annan destination när de landar på din webbplats
 • se till att rankningarna förblir intakta
 • samla användarnas e-postadresser
 • meddela alla dina prenumeranter så snart din webbplats är live igen
 • öka dina sociala följare

Som standard erbjuder WordPress alternativet att lägga till en sida om underhållsläge på din webbplats. Men det finns inget mycket du kan göra med det när det gäller att förbättra det visuella. Och folk skulle hata att se den sidan eftersom den är väldigt oprofessionell.

wordpress underhållsläge meddelande

Men oroa dig inte. Du behöver inte använda det längre.

SeedProd är ett fantastiskt snart kommande plugin som ger dig stor flexibilitet när det gäller utseende och känsla på din underhållssida. Så du behöver inte längre ta itu med den vanliga sidan för vanligt underhållsläge som WordPress erbjuder. Istället kan du skapa en slående en på bara några minuter.

Aktivera underhållsläge med ett plugin – SeedProd

SeedProd

SeedProd är ett fullt responsivt och superflexibelt WordPress-plugin som låter dig designa vackra underhållslägesidor utan att koda en enda rad. Du kan använda detta plugin för att skapa en livlig och engagerande sida för dina besökare för att låta dem veta att din webbplats är nere för underhåll.

Från att lägga till din varumärkeslogotyp till att anpassa varje bit på din sida görs allt så enkelt och enkelt med det här plugin-programmet. För att engagera besökare längre kan du också lägga till en video på den här sidan. Det stöder också olika andra element på sidan som ett e-postformulär, nedräkningstimer, en framstegsfält, sociala ikoner, CTA: er och mer.

Med detta sagt, låt oss kolla hur du sätter din WordPress-webbplats i underhållsläge. Låt oss börja.

Steg 1: Installera och aktivera SeedProd Coming Soon Plugin

Det första steget är att installera och aktivera SeedProd-plugin på din WordPress-webbplats. Om du inte vet hur du installerar ett plugin i WordPress kan du göra det här.

När plugin-programmet har installerats och aktiverats måste du bekräfta din licensnyckel. Du kan hitta nyckeln i ditt SeedProd-konto skapat vid köp av produkten. Klistra in nyckeln i det tomma fältet och klicka på kryssrutan för att bekräfta den.

Helst bör det automatiskt ta dig till sidan “licensnyckel” när du har slutfört aktiveringsprocessen. Om det inte gör det, kan du göra det manuellt genom att gå till din WordPress-instrumentpanel »Inställningar» Coming Soon Pro »Licens.

Om du bläddrar ner på sidan hittar du en video som visar hur du använder plugin-programmet.

När du är klar är du redo att börja använda plugin-programmet. Klicka nu på Gå till Inställningar för att börja skapa din sida.

Steg 2: Välj ditt tema

Det är nu dags att skapa din sida om underhållsläge. När du klickar på sidan Gå till inställningar kommer du till följande fönster. Här måste du välja Aktivera underhållsläge alternativ. Klicka sedan på knappen Redigera snart kommer / underhållsläge för att gå till sidbyggaren.

kommer snart pro

Men innan det kan du nu välja ett tema så att du kan komma igång direkt. SeedProd erbjuder mer än 60 olika helt anpassningsbara förbyggda mallar att välja mellan.

SeedProd kommer snart teman

Välj det tema du gillar bäst. Nu kommer du till den visuella sidbyggaren där du kan arbeta med att anpassa ditt tema. På vänster sida av skärmen har du alternativ för anpassning och till höger kan du förhandsgranska din sida. Du kan se dina ändringar på förhandsvisningsskärmen när du gör ändringarna.

Det första alternativet är alternativet Teman. Du kan använda det här alternativet för att ändra ditt tema om du vill. Men eftersom vi just har valt ett tema för vår sida kommer vi att hoppa över det nu och välja nästa alternativ – Innehåll.

Alternativet Innehåll låter dig ändra texten på din sida.

seedprod-innehållsfliken

Under det här alternativet kan du anpassa ditt sidnamn, rubrik och beskrivning. Du har också möjlighet att ladda upp din logotyp under den här fliken. Om du bläddrar lite nedåt ser du också flera andra alternativ.

seedprod element beställning

Om du vill ändra ordning på dina element, dra och släpp dem i önskad ordning under Avsnitt Order alternativ. Du kan också lägga till ett favicon och arbeta med din SEO-titel och beskrivning, miniatyrbilder för sociala medier och lägga till Google Analytics-koden under det här avsnittet själv.

Även om alla teman levereras med en standardbakgrundsbild kan du ändra den om du vill. SeedProd levereras med ett bibliotek fullt av lagerbilder som du kan komma åt utan att betala något extra. Klicka bara på Välj Stock Image och välj din favoritbild.

Du kan också använda sökfältet för att hitta en specifik bild du vill ha.

Du kan också arbeta med bakgrundsbildens position och storlek här. För att göra det mer intressant kan du också bifoga en video och ett bildspel.

Nästa alternativ är Content Container. Du kan använda det här alternativet för att göra din innehållsbehållare ogenomskinlig eller transparent vilket du än ser bäst ut. Du kan också placera den, lägga till animering och anpassa dess radie.

Du kan också välja en färg för att komplettera bilden i dess bakgrund som vi gjorde här.

Nästa alternativ är elementfärg och typografi. Vi hoppar över dessa för nu och lägger till elementen först så att vi kan redigera dem.

Steg 3: Lägg till element på din sida

SeedProd erbjuder 6 olika element att lägga till på din sida. Du kan enkelt lägga till dem och sedan anpassa deras utseende för att matcha ditt märke. Här är de alternativ du har.

För att lägga till ett element klickar du bara på det specifika alternativet. Om du till exempel vill lägga till ett e-postalternativ klickar du bara på Inställningar för e-postformulär och aktivera formuläret. Du kan sedan lägga till formbredden. Det har också möjlighet att låta dig välja en tjänsteleverantör för e-postmarknadsföring. Det kommer med mer än 23 alternativ att välja mellan.

Om du vill lägga till sociala länkar klickar du bara på den sociala profilen och väljer din sociala ikon genom att klicka på rullgardinspilen. Du kan sedan lägga till dina länkar och anpassa knappstorlek och färg.

På samma sätt kan du också välja dina sociala delningsknappar, nedräkningstimer och framstegsfält. Så här ser det ut efter att ha lagt till dem alla.

Steg 4: Anpassa dina elementfärger och typografi

Nu när du har lagt till alla element på din sida kan du gå tillbaka till Element färg alternativ som är tillgängligt precis under Innehållsbehållare flik.

Här kan du välja din favoritfärg och använda den lilla svarta stapeln för att justera opaciteten för dina element. Du kan också ändra färgen på formulärets bakgrund.

Om du vill anpassa din text finns det också ett alternativ för det. Så din design är nästan klar nu. Om du vill lägga till din anpassade design kan du använda Anpassad CSS och Avancerade skript alternativ för det.

Steg 5: Kontrollera hur din sida är lyhörd

Nu när sidan är klar är det sista steget i din designprocess att kontrollera sidans lyhördhet. För att kontrollera hur det ser ut på skärmen på olika enheter klickar du bara på skrivbords- och mobilknapparna.

Steg 6: Publicera sidan om underhållsläge

Du är nu redo att publicera din sida. För det, klicka först på knappen Spara för att spara dina inställningar. Klicka nu på Tillbaka till Inställningar alternativ. Detta tar dig till fönstret där du valde aktiveringen Underhållsläge alternativ. Klicka nu på Spara alla ändringar -knappen för sidan för att gå live. Så här ser din sida ut för dina besökare.

seedprod kommer snart sida

Du kan nu logga in i backend och fortsätta med din underhållsuppgift.

Aktivera underhållsläge utan plugin

Om det här är första gången du lägger till kodavsnitt i WordPress, vänligen hänvisa till vår guide om hur du lägger till kodavsnitt i WordPress så att du av misstag bryter din webbplats.

Vi har skapat ett enkelt kodavsnitt som du kan använda för att sätta din WordPress-webbplats till underhållsläge utan ett plugin.

Allt du behöver göra är att lägga till den här koden i ditt temas funktioner.php-fil eller i ett webbplatsspecifikt plugin:

function maintenance_mode () {

if (! current_user_can (‘edit_themes’) ||! is_user_logged_in ()) {wp_die (‘Underhåll.’);}

}
add_action (‘get_header’, ‘maintenance_mode’);

För att inaktivera underhållsläget och låta användare komma åt din webbplats, kommentera helt enkelt den sista raden så här:

// add_action ();

Så det är så enkelt det är att skapa en underhållssida för din webbplats. Du kanske också vill kolla in de bästa inställningarna för underhållsläget.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map