Hur du skapar kuponger på rätt sätt med WooCommerce för vinst

hur man skapar kuponger i woocommerce


Vill du skapa kuponger med WooCommerce?

Att erbjuda en rabattkupong till dina kunder är ett bra sätt att locka mer försäljning och intäkter. Kunder letar ständigt efter bästa möjliga pris från det ögonblick de börjar söka efter en produkt tills de gör den slutliga kassan.

I den här tutorialen visar vi dig hur du skapar WooCommerce-kuponger för dina produkter på några minuter genom att använda ett plugin och utan ett plugin.

Vi visar också vilken metod som är bäst för dig. Så låt oss börja.

Metod 1: Lägg till en kupong till WooCommerce med ett plugin

Låt oss först kolla in hur du lägger till kuponger till WooCommerce med ett plugin. Vi använder plug-in för avancerade kuponger för att visa hur du gör det.

Steg 1: Installera Plugin för avancerade kuponger

Vi kommer igång med att installera och aktivera plugin för avancerade kuponger på din WordPress-webbplats. När du är klar, gå till WooCommerce »Kuponger» Lägg till kupong.

Lägg till kuponger i woocommerce

Nu kommer du på en ny skärm där du kan skapa din kupong. I det första fältet kan du lägga till din kupongkod. Precis under det har du ett fält för att lägga till beskrivningen av din kupong. Detta kan vara vad som helst som beskriver din rabatt.

Du kan till exempel lägga till dina rabattvillkor, begränsningar osv i det här fältet. Detta gör det lättare för dina kunder att förstå om det finns några inlösenregler.

Avancerade kuponger

Steg 2: Planera din kupong

När kupongkoden har skapats med avancerade kuponger är det dags att schemalägga den. Gå därför till avsnittet Kupongdata precis nedan där du har skapat din kupongkod. Här ser du flera alternativ.

 • Allmän
 • Begränsning av användningen
 • Användningsgränser
 • Kundvagnsvillkor
 • BOGO-erbjudanden
 • Lägg till produkter
 • Schemaläggare
 • Rollbegränsningar
 • URL-kuponger
 • Ett klick Använd meddelandet
 • Fraktövergång

Klicka på Schemaläggare.

Avancerade kuponger

Här har du ett fält för att lägga till ett startdatum. I det här fältet kan du lägga till datumet när du vill att kupongen ska börja fungera. Precis under det fältet hittar du ett alternativ för att skriva ditt kupongstartmeddelande.

Du kan också hitta fält för att lägga till kupongens utgångsdatum och felmeddelande om kupongförfall.

Steg 3: Publicera din kupong

Nu till höger på skärmen, precis under knappen Publicera, ser du tre alternativ. Den första är att lägga till en kategori i din kupong. Genom att lägga till en kategori kan du hålla dina kuponger organiserade. Du kan också lägga till en överordnad kategori och en underkategori.

Det andra alternativet är att aktivera funktionen för automatisk tillämpning. Genom att aktivera detta alternativ kan du se till att kupongen automatiskt appliceras på användarens vagn om de köper en produkt där den är giltig. Om du inte vill använda den här funktionen, håll bara rutan avmarkerad.

Det sista alternativet är att klona kupongen. Detta alternativ låter dig skapa en exakt kopia av samma kupong med bara ett enda klick. Naturligtvis kan du redigera fälten om du vill senare. Detta alternativ hjälper till att spara mycket tid och effektivisera kupongschemaläggningsprocessen.

Avancerade kupongkategorier

När det är klart, slå på Publicera knapp ovanpå dessa alternativ. Din kupong ska planeras direkt. På startdatumet kommer den automatiskt att gå live och kommer att löpa ut på slutdatumet.

Metod 2: Schemalägga en kupong i WooCommerce utan ett plugin

Som standard kommer WooCommerce med alternativet Kuponger som låter dig ställa in det utan hjälp av några tredjeparts plugins. Så här kan du göra det.

Steg 1: Skapa en kupong i WooCommerce

Eftersom du är villig att schemalägga en kupong på din WooCommerce-webbplats antar vi att du redan har WooCommerce-plugin installerat i din onlinebutik. Så logga in på din WordPress-instrumentpanelen och gå till WooCommerce »Kuponger.

Följande kommer du att se på skärmen. Klicka på Skapa din första kupong knapp.

Schemalägg kupong på woocommerce

Du ser flera alternativ på skärmen. Börja med att lägga till ett namn eller kod i din kupong. Nedanför ser du ett fält där du kan lägga till en beskrivning till din kod.
Lägg till kupong till WoCommerce-webbplatsen

I nästa steg måste du planera din kupong. För det måste du redigera tidpunkten.

Steg 2: Redigera publiceringsdatum för din WooCommerce-kupong

I det här steget går du till höger om skärmen. Här ser du Publicera alternativ. Klicka på Redigera länk precis ovanför knappen Publicera.

Du kan nu lägga till exakt datum och tid när du vill att kupongen ska gå live. När du är klar, slå på Publicera knapp. Din knapp ändras nu till Schema. Och det är allt. Kupongen går automatiskt live vid den angivna tiden.

Steg 3: Välja ett utgångsdatum för din WooCommerce-kupong

Med WooCommerce kan du välja ett datum för att din kuponglänk ska löpa ut automatiskt. För att aktivera det här alternativet bläddrar du ner på skärmen så ser du en kupongdatapanel med tre flikar:

Välj Allmän flik. Här ser du ett alternativ som heter Kupongens utgångsdatum.

Inaktivera Woocommerce-kupong

Klicka på det här fältet. Du ser en popup-kalender på skärmen. I den här kalendern kan du välja datum när du vill att din kupong ska löpa ut.

Woocommerce Calander

En gång gjort, träffa Uppdatering -knappen till höger på skärmen. Din kupong är klar att gå live på det angivna datumet och tiden och kommer att löpa ut automatiskt också. Så enkelt är det att schemalägga en kupong i WooCommerce.

Vilket alternativ är bäst att schemalägga kuponger i WooCommerce

Du måste undra varför du installerar ett plugin när du kan schemalägga din kupong med standardalternativet som erbjuds av WooCommerce. Vi rekommenderar dock alltid att du väljer plugin istället för att gå efter standardalternativet.

Standardalternativet har en begränsad funktionsuppsättning jämfört med Advanced Coupons-plugin. Till exempel låter inte standardalternativet dig klona kupongen eller aktivera funktionen för automatisk tillämpning. Autotillämpningsfunktionen är ett bra alternativ om du ger bort gratisgåvor. Förutom att Advanced Coupons erbjuder också flera andra alternativ under Kupongdata sektion.

Om du använder WooCommerce-standardalternativet har du bara tre alternativ under ditt Kupongdata sektion.

 • Allmän
 • Begränsning av användningen
 • Användningsgränser

Men med plugin-programmet har du mycket fler alternativ än bara dessa. Du kan använda dem för att meddela dina användare om en tillgänglig kupong, låta dem veta om deras kundvagn har uppfyllt villkoren för att utnyttja kupongen och så vidare.

Det gratis alternativet är bra för dem som just har börjat och inte behöver mycket anpassning. Men om du är en avancerad WooCommerce-användare är det alltid bättre att välja plugin. Längs sidokuponger är ett CRM-verktyg ganska bra för att hantera bra relationer med dina kunder.

Vi hoppas att den här artikeln är till hjälp för dig. Om du gillar det kanske du också vill veta hur du kan tjäna pengar på din webbplats ytterligare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map