Hur du åtgärdar felet att upprätta en databasanslutning i WordPress (steg för steg)

Hur man fixar fel vid upprättande av databasanslutning i WordPress


Har du ett fel när du skapar en databasanslutning på din WordPress-webbplats? Det kan finnas flera orsaker bakom detta fel. Ibland visas det oväntat och du kanske undrar vad som har ändrats på din webbplats för att skapa detta problem.

Undrar inte längre! I den här artikeln kommer vi att dela hur du åtgärdar felet för att skapa din databasanslutning i WordPress genom att felsöka alla möjliga orsaker.

Fel vid upprättande av en databasanslutning – När och varför?

Normalt uppstår det här felet eftersom din webbplats inte kan skapa en databasanslutning. Men orsaken till att det inte skapar en databasanslutning kan vara annorlunda för alla. Här är några skäl:

 • Din webbserver svarar inte på din begäran.
 • Servern får för många förfrågningar och den slutade svara.
 • Dina inloggningsuppgifter är felaktiga eller föråldrade.
 • Din databas är skadad med skadlig programvara.
 • Din databas är skadad på grund av en kodändring eller genom en automatisk WordPress-uppdatering.

Oftast får du detta fel när det finns problem med din webbhotell-server. Även om det kan finnas många andra skäl också. Det kan vara svårt för dig att felsöka eftersom du inte vet varför det händer på din webbplats. Vi kommer att leda dig steg för steg för att hitta problemet och lösa det.

Åtgärda felet att upprätta databasanslutning

Innan vi börjar bör du skapa flera säkerhetskopior av din databas och lagra dem på olika platser. Om du inte kan spåra eller fixa det här felet kan du gå tillbaka till huvudproblemet genom att ladda upp säkerhetskopian och försöka igen med en ny strategi.

Vi rekommenderar också att du håller din WordPress-webbplats, teman och plugins uppdaterade, så det finns en mindre chans att du ser ett fel. Du bör också säkerhetskopiera din WordPress-webbplats regelbundet så att du kan återställa den om det behövs.

Kontrollera din inloggningssida för WordPress Admin

Du måste kontrollera din inloggningssida för WordPress-administratör för att se vilket fel som visas där. Om det här felet liknar felet i front-enden av din webbplats går du till nästa steg.

Om det finns ett annat fel på / wp-admin / sidan som ”En eller flera databastabeller är inte tillgängliga. Databasen kan behöva repareras ”, då måste du redigera din wp-config.php-fil för att lägga till en kodrad.

För att redigera wp-config.php kan du logga in på din WordPress-webbplats med en FTP-klient. Du måste lägga till den här koden innan ”Det är allt, sluta redigera! Glad blogging ” rad i wp-config.php.

definiera (‘WP_ALLOW_REPAIR’, sant);

Se till att du sparar den här filen ordentligt.

När du har lagt till koden i filen wp-config.php, besök http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php (byta ut www.yoursite.com med din webbplats-URL) för att se inställningarna för att reparera din databas.

Du behöver inte vara inloggad på ditt WordPress-administratörskonto för att få åtkomst till att reparera databasen. Om du lägger till koden korrekt i wp-config.php-filen hjälper det dig att reparera databasproblemet. Efter reparation kan du ta bort koden från din wp-config.php-fil.

Om problemet fortfarande finns, kan du läsa den här guiden ytterligare för att leta efter en annan lösning.

Redigera din WP-Config.php-fil för att hitta problemet

Du kanske känner till att wp-config.php-filen är huvudfilen som ansluter din WordPress-webbplats till din databas. Det har dina inloggningsuppgifter för databasen. Om du har ändrat root-lösenordet eller databasanvändarlösenordet, måste du också uppdatera dessa detaljer i din wp-config.php-fil. Om du inte ändrar informationen i wp-config-filen kommer du att få ett fel vid upprättandet av din databasanslutning.

Du måste vara säker på att inloggningsinformationen för databasen är desamma i wp-config.php-filen när du ställer in dem för din WordPress-databas.

definiera (‘DB_NAME’, ‘databasnamn’);
definiera (‘DB_USER’, ‘databas-användarnamn’);
definiera (‘DB_PASSWORD’, ‘databas-lösenord’);
definiera (‘DB_HOST’, ‘localhost’);

I den här koden representerar DB_Name ditt databasnamn, DB_User är ditt användarnamn för databasen, DB_Password är databaslösenordet, och DB_Host är värdvärdet.

Du kan lägga till DB_Host-värde som lokal värd om din WordPress-webbhotell är BlueHost, HostGator osv. För andra värdföretag kan du antingen kontakta deras supportteam eller kolla den här guiden på WordPress-konfigurations trick för att hitta andra värdvärden.

Vi fick också reda på att om du kör din WordPress-webbplats på en lokal server som XAMPP eller MAMP, kan du ersätta DB_Host-värde från localhost till IP för att fixa det här felet.

definiera (‘DB_HOST’, ‘127.0.0.1:8889’);

Denna IP kan vara annorlunda för webbhotellföretag. Du kanske också vill kolla in den här guiden om hur du överför WordPress från lokal server till en live-webbplats.

Om ditt problem fortfarande inte är löst fortsätter du att läsa nedan för att hitta andra möjliga lösningar som kan tillämpas på serverens slut för att fixa felet.

Ser in i din webbhotell-server

Ibland får du mycket trafik oväntat och webbhotellservern slutar svara på förfrågningarna. Först kommer den att sakta ner din webbplats och sedan visa ett fel att upprätta en databasanslutning till användare som försöker besöka din webbplats. Detta händer mest i delade miljöer eller VPS-värdmiljöer.

Du kan direkt kontakta supportavdelningen för din webbhotell och kontrollera det här problemet. För hanterade värdföretag som WPEngine och Siteground hjälper supportteamet dig snabbt att åtgärda felet.

Om du vill felsöka detta fel själv på servern, rekommenderar vi att du kontrollerar några saker på din MySQL-server för att spåra problemet.

Först bör du försöka komma åt andra webbplatser på samma server och se om de går bra eller inte. Om andra webbplatser också visar samma fel är din MySQL-server skadad.

Om du inte har andra webbplatser på samma server för att testa, måste du gå till phpMyAdmin i din cPanel och ansluta till din databas. När du ansluter måste du kontrollera om du har tillräckligt med tillstånd eller inte. Lägg bara till en ny fil, testconnection.php och lägg till den här koden:

<?php
$ link = mysqli_connect (‘localhost’, ‘användarnamn’, ‘lösenord’);
if (! $ -länk) {
die (‘Kunde inte ansluta:’. mysqli_error ());
}
echo ‘Anslutet framgångsrikt’;
mysqli_close ($ länk);
?>

Du måste byta ut användarnamn och lösenord med dina inloggningsuppgifter för databasen. När du väl är ansluten betyder det att det inte finns några problem med behörigheter, och du kan gå vidare och kontrollera din wp-config.php-fil igen för att se om det finns några stavfel i användarnamnet eller lösenordet.

Om din anslutning misslyckas finns det en rimlig chans att din server har problem. Det kan dock inte sägas att din MySQL-server är nere. Det är möjligt att din databasanvändare inte har tillräckligt med behörighet att komma åt servern.

Du kan kontakta din webbhotellleverantör och be dem ge dig tillåtelse. På så sätt kan du kontrollera om det finns fel och lösa problemet.

Det finns fortfarande många andra skäl till att du kan få det här felet och du måste felsöka din webbplats på olika sätt. Om din lösning skiljer sig från metoderna som beskrivs ovan, vänligen dela den i kommentarerna nedan. Andra som upplever detta fel skulle dra nytta av ditt värdefulla råd!

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att fixa ditt fel när du skapar en databasanslutning i WordPress. Du kanske också vill kolla hur du byter från en webbhotell till en annan utan driftstopp.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map