Hur du uppgraderar WordPress på rätt sätt (steg för steg)

hur du uppgraderar wordpress ordentligt


Vill du uppdatera din webbplats med den senaste versionen av WordPress? Den nya versionen släpper hjälper till att upprätthålla säkerheten, hastigheten och kompatibiliteten på din WordPress-webbplats. De erbjuder också nya, spännande funktioner för din webbplats också.

I den här artikeln visar vi dig hur du korrekt uppgraderar WordPress både från din admin-instrumentpanel och manuellt, i 3-4 enkla steg.

Varför ska du uppgradera din WordPress-webbplats?

Uppgradering till den senaste WordPress-versionen kommer att hålla din webbplats säker från skadlig kod eller innehåll. Det gör också din webbplats snabbare. Den senaste versionen av WordPress kommer alltid med ytterligare funktioner och den fixar vanligtvis alla problem från tidigare versioner.

Du får ett meddelande om att uppdatera din webbplats på admin-instrumentpanelen när det finns en ny uppdatering. Meddelandet har en länk för att uppdatera till den senaste WordPress-versionen. Det skickar också ett e-postmeddelande till webbplatsadministratören om den senaste versionen av versionen.

Uppdatera WordPress

Förutom att uppdatera din webbplats från admin-instrumentpanelen kan du också uppgradera WordPress manuellt genom att ladda ner den senaste versionen från den officiella WordPress.org-webbplatsen. För att göra detta måste du ladda upp WordPress-filerna på din webbhotellserver med en FTP-klient. Om du inte har tillgång till FTP kan du helt enkelt hålla sig till administratörens instrumentpanelmetod.

Som sagt, låt oss ta en titt på hur du korrekt uppgraderar WordPress steg för steg.

Steg 1: Gör en fullständig säkerhetskopia av din webbplats

Innan du börjar uppgradera WordPress är det viktigt att göra en fullständig säkerhetskopia av din webbplats. Om din webbplats kraschar efter uppdateringen av någon anledning, har du en säkerhetskopia för att återställa din webbplats tillbaka till det normala. Den fullständiga säkerhetskopian innehåller ditt innehåll, bilder, databas och andra användbara WordPress-filer.

För att göra en fullständig säkerhetskopia, inklusive din databas, kan du använda ett WordPress-plugin från tredje part. Det finns många WordPress-backup-plugins på marknaden. Vi rekommenderar att du använder UpdraftPlus eller BackupBuddy. Dessa backup-plugins hjälper dig inte bara skapa säkerhetskopian, utan du kan också använda dem för att återställa din WordPress-webbplats om något skulle gå fel.

Du kan följa vår steg-för-steg-guide om hur du enkelt kan säkerhetskopiera din WordPress-webbplats för mer information.

Steg 2: Uppdatera dina WordPress-teman och plugins

Därefter måste du uppdatera alla dina teman och plugins. Ibland kanske den äldre versionen av ett tema eller ett plugin inte är kompatibelt med den senaste versionen av WordPress. I detta fall kan din webbplats krascha eller visa fel vid uppdatering till den senaste WordPress-versionen.

För att uppdatera dina teman och plugins kan du gå till Dashboard »Uppdateringar i ditt WordPress admin-område.

Uppdateringssida på WordPress-instrumentpanelen

Du kan också uppdatera dina teman eller plugins separat. För teman kan du gå till Utseende »Teman och uppdatera dina teman en efter en.

Uppdatera teman

På samma sätt som dina teman kan du gå till Plugins »Installerade plugins -sidan i ditt WordPress-administrationsområde för att uppdatera dina plugins en-för-en.

Uppdatera plugins

När du har uppdaterat dina teman och plugins är du redo att starta uppgraderingen av WordPress.

Steg 3 (A): Uppgradera WordPress från Admin Dashboard (enkelt sätt)

Detta är det enkla sättet att uppdatera din WordPress-webbplats. Du kan klicka på länken “Uppdatera nu” i din admin-instrumentpanel. Det visar sidan WordPress Updates. Eftersom du redan har skapat en fullständig säkerhetskopia av din WordPress-webbplats kan du helt enkelt klicka på knappen “Uppdatera nu”.

Uppdatera WordPress nu

Notera: Om du inte är webbplatsadministratören kommer meddelandet att be dig informera administratören om den nya versionen.

När uppdateringen är klar ser du en välkomstsida till den nya och senaste WordPress-instrumentpanelen. Du kan besöka din webbplats för att njuta av den nya och senaste WordPress-versionen.

Steg 3 (B): Uppgradera WordPress manuellt genom att ladda upp filer

För att manuellt uppgradera WordPress genom att ladda upp filer på din värdserver måste du följa stegen nedan:

Ladda ner den senaste versionen av WordPress

Det första du behöver göra är att ladda ner senaste versionen av WordPress. Den officiella webbplatsen kommer alltid att visa den senaste versionen som finns tillgänglig. Du kan klicka på knappen “Ladda ner WordPress” för att få den gratis.

Ladda ner den senaste WordPress-versionen

En zip-fil kommer att laddas ner. Du kan extrahera filerna i en mapp för att ladda upp dem till din server manuellt. Logga bara in i en FTP-klient som FileZilla eller SmartFTP med ditt användarnamn och lösenord för att ansluta till din webbplats.

Efter det kan du ladda upp och skriva över WordPress-kärnfilerna för att uppgradera din webbplats till den senaste versionen.

Ladda upp och skriva över WordPress Core-filer

Du måste ladda upp alla WordPress-kärnfiler från mappen som du extraherat tidigare till din WordPress-värdserver. När du laddar upp filerna öppnas det ett fönster som frågar om du vill skriva över filer. Välj helt enkelt överskrivningsalternativet och klicka på knappen ‘OK’.

Ladda upp WordPress-filer

Se till att hoppa över mappen ‘wp-content’. Den här mappen innehåller dina teman, plugins, uppladdningar och andra användbara filer. Eftersom du manuellt har uppdaterat dina teman och plugins kan den här mappen förbli som den är.

När alla filer har laddats upp kan du gå vidare till din webbplats för att se om allt fungerar som det måste vara.

Steg 4: Kör databasuppgraderingsskriptet (valfritt)

Om du uppgraderar från en mycket äldre version av WordPress, finns det en liten chans att du ser en skärm som den här:

WordPress-databasuppgradering

Det händer när du försöker komma åt din WordPress adminpanel. Det här ser mycket skrämmande ut än vad det faktiskt är. Det är en mycket snabb process och din databasuppgradering lyckas på några minuter.

Notera: Det kanske eller kanske inte är nödvändigt beroende på vilka versioner du uppdaterar mellan.

Saker du bör göra efter att uppgradera WordPress

Om allt fungerar som det ska vara, är du klar med att uppgradera WordPress till den senaste versionen.

Om du ser ett fel med din databas kan du kontrollera vår guide om hur du åtgärdar felet för att skapa databasanslutning i WordPress. Du bör inte heller missa vår handplockade lista över måste-ha WordPress-plugins.

Det är allt. Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att lära dig hur du uppgraderar WordPress ordentligt. Om du tyckte att det här inlägget var användbart kanske du också vill kolla in vår guide om de bästa innehållsmarknadsverktygen och plugins för WordPress-webbplatser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map