Hur man bygger en auktionssajt med WordPress (steg för steg)

bygg auktionssajt med wordpress


Vill du bygga en auktionssajt som eBay med WordPress? En auktionswebbplats tillåter användare att bjuda på dina produkter. Du kan maximera dina vinster genom att sälja dina produkter till högstbjudande. Du kan också låta dina användare lista sina produkter på din auktionssajt för att tjäna en del av varje försäljning. 

I den här artikeln visar vi dig hur du bygger en auktionssajt med WordPress.

Varför bygga en auktionssajt med WordPress?

Att bygga en auktionssajt är det bästa sättet att ge ditt samhälle möjlighet att köpa och sälja produkter i en auktionsmiljö online.

Även om du kan hitta många gigantiska auktionssajter som eBay, har en nischspecifik auktionssajt sin egen plats på marknaden.

För dina användare, fördelen är att de enkelt kan köpa och sälja produkter till likasinnade människor i ditt samhälle. Till skillnad från eBay är auktionerna omgiven av en engagerande gemenskap. Det betyder att användare enkelt kan nå sin målgrupp med din auktionssajt.

Många användare väljer också en auktoriserad auktionswebbplats eftersom det ger dem bättre avkastning.

Till dig, att bygga en auktionssajt betyder att du kan sälja dina produkter till högstbjudande utan mellanhänder mellan dig och din köpare. Du kan undvika avgifter och låsning av andra auktionsplattformar. Du kan också fastställa en avgift för listning av produkter och få en provision vid varje försäljning. För att inte tala, att bygga en auktionssajt är ett av de bästa sätten att tjäna pengar online.

Krav för att bygga en auktionssajt med WordPress

För att skapa en webbplats för ditt auktionsföretag behöver du följande saker:

 • Ett domännamn: Det är webbadressen för din webbplats, t.ex. IsItWP.com eller Google.com
 • Ett webbhotellkonto: Det är här dina webbplatsfiler lagras.
 • SSL-certifikat: Det möjliggör en säker anslutning på din webbplats för att acceptera onlinebetalningar.
 • Ett e-handelsplugin: Det låter dig lägga till Köp nu -knappen, stödja olika betalningsportaler, sökning av objekt, recensioner och mycket mer. Vi rekommenderar alltid WooCommerce, det bästa e-handelsplugin för WordPress som finns.
 • En auktions tillägg: Det här eCommerce-tillägget integrerar auktionsfunktioner på din webbplats.

Vi leder dig igenom hur du enkelt kan bygga en auktionssajt med WordPress.

Steg 1: Ställ in din auktionssajt med WooCommerce

Precis som alla webbplatser måste du köpa ett domännamn och webbhotell för att skapa en auktionssajt. Du måste också köpa ett SSL-certifikat för att tillhandahålla en säker anslutning på din webbplats så att du kan acceptera betalningar online på ett säkert sätt.

När du börjar kan de kombinerade kostnaderna för att bygga en webbplats verka ganska mycket.

Ett domännamn kostar dig cirka $ 14,95 per år, webbhotell cirka $ 7,99 per månad, och ett SSL-certifikat kostar dig $ 49,99.

Det är därför vi har träffat en affär med Bluehost för att erbjuda våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL-certifikat och 50% rabatt på deras WooCommerce-värd. Med Bluehost behöver du bara betala $ 6,95 per månad.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Med deras WooCommerce-värdplan kan du enkelt skapa en auktionssajt utan några tråkiga WordPress + WooCommerce-installationssteg.

För en detaljerad installationsguide kan du kolla in hur du ställer in en eCommerce-webbplats med WooCommerce.

2. Installera en WooCommerce Auction Addon

Därefter måste du installera och aktivera ett WooCommerce-auktionstillägg, YITH WooCommerce Auctions.

Naviger till efter pluginaktiveringen YITH Plugins »Auktioner  för att konfigurera insticksinställningarna. Se till att göra nödvändiga ändringar enligt dina krav.

auktion yith plugins

Du kan sedan börja lista auktionsföremål på din webbplats.

Steg 3: Lista en auktionsartikel

Eftersom YITH-pluginet är ett WooCommerce-tillägg kan du lista auktionsobjekt precis som du skulle lägga till produkter i din onlinebutik.

Du kanske också vill kolla in den här guiden för att skapa en onlinebutik.

För att lägga till ett objekt, gå till Produkter »Lägg till nytt. Du måste fylla i titeln, detaljerna och lägga till bilder på ditt auktionsobjekt.

lägg till nya produkter

Under redigeraren, bredvid alternativet Produktdata, måste du välja Auktion. Detta visar inställningarna för dina auktionsföremål.

auktionsproduktinställningar

Du kan ställa in auktionens startpris, bud, minimiökningsbelopp och alla andra aspekter av notering och bud på auktionsartiklar på din webbplats.

När du har justerat auktionsinformationen kan du publicera din lista. Din auktion visas nu på din WooCommerce-butiksida. Auktionsartiklarna kommer att markeras med en ordförandeikon bredvid dina WooCommerce-produkter.

auktion objekt lista

Vid behov kan du lista dedikerade auktionssidor för att bara visa auktionsföremål på din webbplats. Allt du behöver göra är att skapa en sida och infoga följande kortkod i innehållsområdet och sedan publicera din sida.

[yith_auction_products]

Steg 4: Hantera dina auktioner

YITH-insticksprogrammet gör att du kan välja en auktionens starttid på din produktsida. På så sätt kan du välja den bästa tiden att lista och avsluta din auktion.

När auktionen börjar kan alla registrerade användare bjuda på en vara. På de enskilda auktionssidorna kan du se följande detaljer som standard: nuvarande högsta bud, tid kvar, auktionens sluttid och budknappen.

enskild auktionsartikel

Under listan kan du också hitta information om tidigare bud, inklusive användarnamn, budbelopp och tid för budgivning.

buddetaljer

Den största fördelen med YITH-plugin är att det ger dig full kontroll över dina bud. Du kan enkelt ta bort alla bud på din auktionslistasida genom att logga in på din WordPress-instrumentpanel. Allt du behöver göra är att klicka på Radera bud på det du inte vill visa på din auktionssida.

Du kan också ställa in ett Buy It Now-pris i dina auktionslistor. Detta gör att användare kan köpa dina artiklar direkt.

Alla användare som deltog i en auktion kommer att få e-postuppdateringar för varje nytt bud, auktionens tid, auktionens slut etc. När auktionsobjektet slutar kommer ett e-postmeddelande att skickas till auktionsvinnaren för att slutföra betalningen för att köpa produkten.

Steg 5: Tillåta andra användare att lista auktionsobjekt

För att andra användare ska kunna lista auktionsobjekt på din webbplats måste du omvandla din webbplats till en auktionsmarknad genom att installera ett gratis plugin, WC-leverantörer.

wc-leverantörer

Gå till till när du har aktiverat plugin-programmet WC-leverantörer »Inställningar. Från den här sidan kan du också tillåta användare att ansöka om att bli leverantör. På fliken Kommissionen kan du ställa in provisionskursen för varje framgångsrik auktion.

För mer information bör du läsa dessa artiklar om skapa en online marknadsplats och bästa e-handelsplattformar för multivendor-marknadsplatser.

Auktionswebbplats med WordPress – rekommenderade plugins

Nu vet du hur man bygger en auktionswebbplats med WordPress. Låt oss kolla in några av de bästa plugins som du behöver installera på din webbplats efter att du har installerat auktionssidan.

WPForms: Kontaktformulär är en integrerad del av varje webbplats. Med WPForms kan du enkelt skapa ett kontaktformulär och till och med integrera ditt formulär med många olika plugin-tillägg. Läs vår WPForms-granskning.

MonsterInsights: MonsterInsights är den bästa Google Analytics-plugin för WordPress. Med MonsterInsights kan du enkelt installera Google Analytics för att spåra besökarnas interaktioner på din webbplats. Läs vår MonsterInsights-recension.

OptinMonster: OptinMonster är den bästa ledgenerationsplugin. Det låter dig enkelt konvertera dina besökare till prenumeranter och kunder. Du kan skapa tidskänsliga beteendebaserade kampanjer för att drastiskt minska övergången till kundvagnar och öka försäljningen. Läs vår OptinMonster-recension.

Yoast SEO: Förbättra din WordPress SEO med Yoast SEO. Läs vår Yoast SEO-recension.

WP Super Cache: Förbättra din WordPress-webbplatss prestanda genom att installera de bästa WordPress-cacharna och andra WordPress-prestanda-plugins.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att bygga en auktionssajt med WordPress. Du kanske också vill kolla in våra artiklar om hur du skapar en mikrojobbsida som Fiverr och 25 måste ha WordPress-plugins för företagswebbplatser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map