Hur man bygger en online marknadsplats i WordPress (2020)

hur man bygger marknadsplats wordpress


Vill du bygga en online marknadsplats i WordPress?

Att bygga en onlinemarknad är ett av de bästa sätten att tjäna pengar online. Även om det inte är ett bli snabbt-snabbt schema, med rätt strategier, är det helt möjligt att tjäna en solid inkomst med en online marknadsplats.

I den här artikeln visar vi dig hur du bygger en online marknadsplats i WordPress.

Vad är en online marknadsplats?

En onlinemarknadsplats är en typ av e-handelswebbplats som gör det möjligt för användare att bli säljare och lista sina produkter för försäljning. Som marknadsägare äger du inget lager. Ditt företag är att låta användare lista sina produkter på din webbplats och underlätta transaktionen.

Du kan tjäna pengar genom att tjäna en särskild provision för varje försäljning på din marknad.

eBay är det perfekta exemplet på en onlinemarknad.

Hur mycket kostar det att skapa en online marknadsplats?

En fysisk marknadsplats skulle kosta miljontals dollar och tar många år att installera. En online marknadsplats kan dock byggas på mindre än en timme och kostar så lågt som $ 6,95 per månad.

Här är de verktyg du behöver för att bygga en online marknadsplats och låt oss se hur mycket de kostar:

 1. Domän namn ($ 14,95 / år): Ett domännamn är adressen till din webbplats på internet, som Google.com eller IsItWP.com. Det är vad dina besökare skriver in i sina webbläsare för att komma åt din webbplats.
 2. webbhotell ($ 13.99 / månad): Webbhotell är där människor lagrar innehållet och filerna på sina webbplatser. När någon skriver in din webbadress (domännamn) kommer de att dirigeras till webbplatsfilerna som är lagrade på din webbhotellserver.
 3. WordPress (gratis): WordPress är den mest pålitliga och populära plattformen för att bygga någon form av webbplats, inklusive en marknadsplats.
 4. WooCommerce (gratis): WooCommerce är världens största eCommerce-plugin för WordPress.
 5. WC Wendors-plugin (gratis): Det här är marknadsföringspluginet # 1 för WooCommerce som förvandlar en eCommerce-webbplats till en fullständig marknadsplats.
 6. SSL-certifikat (6,67 $ / månad): SSL lägger till en grön hänglåsikon i adressfältet och berättar för dina kunder att din webbplats är pålitlig att behandla en online-transaktion.

Det innebär att den totala kostnaden för att bygga en webbplats kommer att kosta cirka $ 263 per år, vilket innebär $ 22 / månad. När du börjar verkar det som lite dyrt. Det är därför vi har förhandlat fram en affär med Bluehost för att erbjuda våra användare allt de behöver för $ 6,95 per månad. Betala varje år och spara mer på Bluehost.

Bluehost-woocommerce-hänvisa

Bluehost är en officiellt rekommenderad WordPress-värdleverantör av WordPress.org. De erbjuder ett brett utbud av värdalternativ, men för en online marknadsplats rekommenderar vi deras WooCommerce-värd, som levereras tillsammans med allt du behöver för en marknadsplats.

Gör anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Steg 1: Skapa en onlinebutik med WordPress

Först måste du följa vår steg-för-steg-guide för hur du skapar en onlinebutik i WordPress med WooCommerce.

Även om WooCommerce är ett kraftfullt plugin skapar det en enda leverantörsbutik och bara du kan lägga till produkter. Den här butiken tillåter inte leverantörer att registrera sig vilket innebär att du behöver ett tillägg eller plugin för att konvertera din onlinebutik till en marknadsplats.

Steg 2: Omvandla din butik till en marknadsplats med hjälp av ett plugin

När din onlinebutik är klar kan du gå vidare och installera WC-leverantörer plugin. För mer information bör du kolla in vår artikel om hur du installerar ett WordPress-plugin.

WC Vendors-plugin fungerar som ett tillägg för att förvandla din enda leverantörs onlinebutik till en marknadsplats med flera leverantörer. När du har konfigurerat det kan leverantörerna registrera sig, lägga till sina produkter och sälja online från din webbplats.

Som administratör kan du kontrollera leverantörerna och marknaden. Plugin kan du ställa in en procentsats för försäljning, produktkategorier, betalningsportar och mer.

När du är aktiverad kan du gå vidare till WC-leverantörer »Inställningar för att göra ändringar på din webbplats.

WC-leverantörsinställningar

I de allmänna inställningarna hittar du följande alternativ:

 • Tillåt leverantörsregistreringar
 • Villkor & villkor kryssrutan
 • Manuell leverantörsgodkännande
 • Bli en leverantörslänk

Det finns andra inställningar också. Du kan välja de alternativ du vill aktivera på din marknadsplats.

Notera: Klicka på knappen “Spara ändringar” innan du går till andra flikar för ytterligare inställningar.

Efter det kan du växla till “Commission” -fliken för att lägga till provisioninställningarna för leverantörerna. Procentandelen du lägger till i det här fältet är det belopp som betalas till leverantörerna för deras försäljning.

Commision

Du kan också lägga till en separat provisionsprocent för varje leverantör och produkter.

Nu kan du gå till fliken “Funktioner” för att hantera leverantörernas behörigheter. De allmänna kapacitetsinställningarna har flera alternativ som inkluderar att tillåta leverantörer att lägga till / redigera produkter, driva produkter direkt till marknaden utan godkännande, visa och exportera order och försäljningsrapporter i front-end.

Förmågor

Om du byter till “Produkter” -inställningar under fliken Funktioner kan du lägga till produkttyper, typalternativ, produktdataflikar och låta leverantörer lägga till utvalda produkter.

Produktfunktioner

Därefter kan du gå till “Order” -inställningar för att konfigurera vad en leverantör ska se för en beställning de får. Det finns flera inställningar som tillåter att leverantörer kan se beställningsanteckningar, lägga till ordernoteringar, se kundnamn, leveransnamn, adresser och mer.

Du kan helt enkelt avmarkera alla inställningar som du inte vill att leverantörerna ska se för sina beställningar.

Beställningsfunktioner

När du är klar med leverantörens kapacitetsinställningar kan du gå över till fliken “Display”.

Den har anpassade inställningar för att skapa sidor för leverantörer. För att skapa sidor kan du gå till Sidor »Lägg till nytt i WordPress och lägg till kortkoderna som anges under varje rullgardinsmeny.

Visa sidkortskoder

När du har skapat sidor med dessa kortkoder går du helt enkelt tillbaka för att välja de sidorna under fliken “Visa”.

Rulla ner på samma sida till ‘Butikinställningar’ och ändra den enskilda säljarens butiksalternativ som innehåller leverantörens butiks-URL, visningsbutikens huvudmall, visningsbutikens namn, etc..

Lagra inställningar

Efter det kan du gå till fliken “Betalningar”. Om du har erfarenhet av online-marknadsplatserna, skulle du veta att leverantörerna får betalt varje vecka, två veckor och varje månad.

Det rekommenderade sättet är dock att rensa betalningarna manuellt. Under tiden kan du övervaka produktrecensionerna och behandla kundernas återbetalningsförfrågningar.

betalningar

Du kan också använda betalade tillägg från WC-leverantörer för att ställa in automatiska betalningar till leverantörer. Detta plugin stöder Stripe, Escrow, MangoPay och mer.

Varje betalningsmetod har sina egna inställningar. När du väljer en betalningsgrind kan du behöva ange dina API-nycklar för att betalningarna ska kunna bearbetas smidigt.

Detta slutför inställningarna för WC-leverantörens plugin. Gå tillbaka till WooCommerce-inställningar för att aktivera kontohantering för kunder.

Steg 3: Tillåta kunder att skapa ett konto

Gå bara till WooCommerce »Inställningar sida. Under fliken “Konton och sekretess” måste du välja alla inställningar för att skapa konto.

Konto skapande

Rulla till botten och klicka på knappen “Spara ändringar”.

Steg 4: Lägga till kontosida till din navigationsmeny

Därefter kan du gå vidare och lägga till kontoregistreringsalternativet på navigationsmenyn. Det underlättar kundregistreringsprocessen och alla dina användare kan registrera sig snabbt.

Du måste besöka Utseende »Menyer för att lägga till Mitt konto och kassasidor till din navigationsmeny.

Menyinställningar

När du har lagt till dessa sidor klickar du på knappen “Spara meny” för att fortsätta.

Om det inte finns någon “Mitt konto” -sida, fortsätt och skapa en ny sida med “Mitt konto” som titel. Du måste lägga till den här kortkoden på sidan:

[Woocommerce_my_account]

Steg 5: Kör och hantera din onlinemarknad

När din online marknadsplats är klar kan du testa om allt fungerar som förväntat genom att skapa ett nytt konto, godkänna test i väntande leverantörsförfrågningar och mer.

Leverantörerna kan registrera sig för ett konto och logga in på sina konton från din webbplats.

Leverantörsregistrering

Efter inloggning kan leverantörer lägga till sina produkter på onlinemarknaden. De måste ställa in sina butiker för att se order, försäljningsrapporter och andra detaljer.

Alla leverantörer bör också tillhandahålla betalningsinformation för att få betalt, baserat på den betalningsport som de väljer. För manuell betalningsbehandling måste leverantörer lämna in sina bankkontouppgifter.

betalningsinformation

Du får också flera e-postmeddelanden om de åtgärder som vidtagits av leverantörer. Det innehåller meddelanden för produktförfrågningar. Du kan godkänna, redigera eller ta bort en produkt eftersom du har full kontroll på din online marknadsplats.

Vi rekommenderar dig också att kolla in dessa artiklar för att förbättra din e-handelsmarknads prestanda:

 • Så ställer du in Google Analytics e-handelsspårning för WooCommerce
 • Bästa WooCommerce-teman för din onlinemarknad
 • Bästa e-handelsplattformar för multivendor-marknadsplatser

Det är allt.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att lära dig att bygga en online marknadsplats i WordPress. Du kanske också vill kolla in vår artikel om bästa e-handelshotellföretag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map