Hur man byter från Wix till WordPress 2020 (steg för steg)

Byt från Wix till WordPress


Letar du efter att migrera din Wix-webbplats till WordPress? Wix är en enkel dra-och-släpp-byggare som låter dig skapa en webbplats snabbt och enkelt. Men det är begränsat vad gäller funktioner och du måste betala en rejäl summa pengar för att lägga till fler alternativ på din webbplats. Istället kan du flytta din webbplats till självhostad WordPress, som är mycket flexibel och erbjuder också många funktioner.

I den här artikeln visar vi dig hur du överför din webbplats från Wix till WordPress på rätt sätt.

Varför ska du flytta din webbplats från Wix till WordPress?

Med Wix kan du skapa en webbplats på några minuter och det är gratis att börja med. Det är oerhört bra för både nybörjare och avancerade användare. Medan nybörjare kan använda drag-and-drop-byggaren för att snabbt ställa in och anpassa sina webbplatser, kan avancerade användare lägga till sina egna kod- och stylingskript till Wix.

Wix erbjuder en gratis begränsad plan för att bygga en webbplats. Den kostnadsfria planen är lämplig för absoluta nybörjare som inte har något emot att ha en ful snygg URL för sin webbplats, t.ex. http://username.wixsite.com/siteaddress. När du regelbundet publicerar innehåll med din gratis Wix-plan är det enkelt att slutföra din gratis lagringsgräns. För att hålla din webbplats vid liv måste du köpa en premiumplan som erbjuder mer lagring och bandbredd.

Eftersom Wix är en värdplattform måste du följa deras användarvillkor. Om du inte trivs med deras villkor vill du välja en annan plattform istället.

En självhostad WordPress-plattform är å andra sidan fri från sådana begränsningar. Det är väldigt flexibelt och har alla funktioner du behöver för att skapa en webbplats som du vill. Det finns ingen inbyggd gräns inom plattformen som hindrar dig från att lägga till bilder i WordPress, till skillnad från Wix. Dina uppgifter är helt säkrade och tillhör dig, så ingen kan ta bort något från din webbplats förrän du vill ta bort dem själv.

Läs mer om skillnaderna mellan Wix och WordPress.

Relaterad: Hur man migrerar från Medium till WordPress (Ingen driftstopp)

Låt oss titta på stegen för att enkelt växla från Wix till WordPress.

 1. Komma igång med WordPress
 2. Installera WordPress på ditt webbhotellkonto
 3. Importera Wix-innehåll till din WordPress-webbplats
 4. Importera Wix-sidor till WordPress
 5. Importera bilder från Wix till WordPress
 6. Ställ in Permalinks i WordPress
 7. Omdirigera från Wix till WordPress
 8. WordPress bästa metoder för att följa efter webbplatsmigrering

Steg 1: Komma igång med WordPress

Wix har sina egna webbhotell-servrar och värdkostnaden ingår i deras premiumplan. Deras avgift täcker utgifterna för lagringsutrymme, bandbredd, webbplatsbyggare och andra tjänster som du använder för att skapa din webbplats. Kostnaden ökar kontinuerligt när du lägger till lagringsutrymmet.

Å andra sidan är WordPress-programvaran gratis att ladda ner och använda. Allt du behöver göra är att köpa ett domännamn och webbhotell.

skapa en blogg på bluehost

Vi rekommenderar att du använder Bluehost för att vara värd för din WordPress-webbplats. De rekommenderas också officiellt av WordPress.org (det viktigaste WordPress-företaget).

Bluehost är en pålitlig plattform för att driva din WordPress-webbplats, och det kostar mindre än vad du betalar Wix för deras premiumplaner varje månad. För att spara ännu mer på initialkostnaderna har vi arbetat med Bluehost för att erbjuda våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL och över 60% RABATT på sina WordPress-värdplaner. Är inte så spännande?

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Om du redan har anpassat en domän för din webbplats på Wix, kan du välja alternativet Jag har ett domännamn när du ställer in ditt webbhotellkonto hos Bluehost.

Steg 2: Installera WordPress på ditt webbhotellkonto

När du har köpt ett webbhotellkonto kan du gå vidare och installera WordPress på det.

Eftersom du använder Bluehost som webbhotell kan du använda deras 1-klick WordPress-installationsverktyg som är tillgängligt i cPanel. Det gör installationen lätt.

Så här kan du installera WordPress på ditt Bluehost-konto.

WordPress installerare

Välj helt enkelt Installera WordPress i webbplatsavsnittet på din cPanel och följ instruktionerna. Du blir ombedd att välja ett tema för din nya WordPress-installation.

Notera: Du kan välja vilket tema som helst för nu. Det kan ändras efter att WordPress-installationsprocessen har slutförts.

Välj ett tema i Bluehost

Nu kan du lägga till titel och tagline för din WordPress-blogg. Om du vill ändra titeln eller taglinjen senare kan du helt enkelt göra det från WordPress admininställningar.

skapa en ny wordpress-blogg

När du är klar med att lägga till alla nödvändiga detaljer klickar du på Nästa knapp. Din WordPress-installation kommer att påbörjas och den är klar om några minuter.

När installationen är klar ser du en skärm med dina inloggningsuppgifter för WordPress admin.

wordpress installationen lyckades

WordPress admin URL kommer att se ut:

http://example.com/wp-admin

Gå vidare och logga in på ditt WordPress-administratörskonto med ovanstående referenser. Dessa inloggningsuppgifter skickas också till din e-postadress.

wordpress inloggning

Steg 3: Importera Wix-innehåll till din WordPress-webbplats

Det är inte lätt att importera innehåll från din Wix-webbplats till WordPress. Wix har inte en inbyggd funktion för att exportera ditt innehåll till externa källor.

Du kan dock fortfarande importera dina blogginlägg med hjälp av Wixs RSS-flöde för att undvika manuell rekreation av varje blogginlägg.

Det första du behöver göra är att hitta Wix RSS-fil och ladda ner den. Du kan lägga till /feed.xml efter din Wix webbplats-URL och den visar flödet. Om din anpassade domän på Wix är mywixsite.com kommer RSS-flödesadressen att se ut:

http://mywixsite.com/feed.xml

Om du inte använder en anpassad domän kommer din Wix RSS-flödesadress vara som användarnamn.mywixsite.com/myblog/feed.xml. Här Användarnamn är ditt Wix-användarnamn och min blogg är namnet på din blogg som du skapade på Wix.

När du har öppnat rätt RSS-flödesadress ser du en sida full med kod. Du måste ladda ner den här sidan på din dator. Högerklicka bara på sidan och Spara sida som för att spara filen.

Wix RSS-flöde

När du har sparat RSS-filen måste du logga in på ditt WordPress-administratörskonto för att komma åt instrumentpanelen. Därifrån, gå till Verktyg »Importera sida.

RSS-importör

Du kan hitta en lista över olika importörer. Du måste klicka på Installera nu knappen nedanför RSS-importverktyget.

När installationen är installerad måste du köra importören och välja RSS-fil från din dator. Klicka nu på Ladda upp fil och importera knapp.

Bläddra i XML-fil

Det tar några sekunder att importera alla dina inlägg från Wix till WordPress. Du ser ett framgångsmeddelande för varje inlägg.

Steg 4: Importera Wix-sidor till WordPress

När du har importerat blogginlägg kan du gå vidare och flytta sidor från Wix till din nya WordPress-webbplats.

Inget inbyggt exportverktyg är tillgängligt för att migrera sidor också. Du måste återskapa alla sidor i WordPress.

Det första du behöver göra är att gå till Sidor »Lägg till nytt i ditt WordPress admin-område och lägg till en titel som liknar en Wix-sida.

Gå nu till din Wix-sida och kopiera allt innehåll från redaktören. Klistra sedan in detta innehåll på din WordPress-sida i Text redaktör.

Sidimport i WordPress

När allt innehåll på Wix-sidan har kopierats till din WordPress-sida klickar du bara på Publicera för att visa den här sidan på din WordPress-webbplats.

Du måste upprepa den här processen för alla sidor en efter en.

Steg 5: Importera bilder från Wix till WordPress

Nu när du har importerat allt innehåll från Wix till din WordPress-webbplats kan du hitta ett problem med bilderna som laddats upp. När du redigerar importerade inlägg eller sidor kommer du att märka att bilderna fortfarande är värda med Wix.

Lyckligtvis har WordPress en mängd plugins som du kan använda för att importera bilder från externa källor som Wix. I vår handledning kommer vi att använda Ladda upp bilder automatiskt plugin för ändamålet.

Om du vill importera dina bildfiler säkert till din nyinstallerade WordPress-webbplats måste du först installera och aktivera plugin på din webbplats. För det går du till din WordPress-instrumentpanelen och klickar på Plugins »Lägg till nytt. Nu söker du efter sökfältet Auto Upload Images-insticksprogrammet.

När du har hittat den trycker du på Installera nu knappen följde och aktivera sedan plugin.

Gå sedan till din instrumentpanel igen och uppdatera alla dina inlägg. Gå till för att uppdatera dina inlägg Inlägg »Alla inlägg. Markera nu alla rutor och välj Bulk action »Redigera.

Slå sedan på Tillämpa knapp. Nu ser du ett nytt gränssnitt på din skärm. Du bör nu klicka på Uppdatering knapp.

importera bilder från kvadratområdet

När det är klart kommer plugin att börja arbeta med dina bilder. Upprepa samma process på alla dina sidor så att du inte missar någon bild.

Steg 6: Ställ in Permalinks i WordPress

WordPress har ett fantastiskt och flexibelt permalinksystem som låter dig skapa webbadresser som de vill vara. Det är viktigt att göra dina permalinks identiska i WordPress, så att du inte tappar trafik som kommer från din gamla Wix-webbplats.

Om du vill ändra din URL-struktur i WordPress måste du gå till Inställningar »Permalinks och välj en permalänkstruktur som passar bäst med din WordPress-blogg.

Permalinks struktur

När du valt klickar du på Spara ändringar för att se URL: er i aktion.

Steg 7: Omdirigera från Wix till WordPress

Din webbplats är klar. Nu måste du ställa in omdirigeringen för att hålla din sökrankning och trafik intakt.

Notera: Omdirigering till WordPress-webbplatsen kan endast vara möjlig om du äger en anpassad domän på Wix. Om du använder Wix-underdomänet kan du inte omdirigera användare till WordPress.

För att börja med omdirigering måste du skapa en ny fil med alla textredigerare som Anteckningar och klistra in den här koden:

var hashesarr = {
"#! About-us / c1it7":’/handla om/’,
"#! Kontakt / ce54":’/Kontakt/’,
"#! Random-artikel / c1mz": ‘/ Random-artikel /’
};

för (var hash i hashesarr) {
var patt = ny RegExp (hash);
if (windows.location.hash.match (patt)! == null) {
windows.location.href = hashesarr [hash];
}
}

Detta är ett exempelkod med exempel på tre sidor (om, kontakt och slumpmässig artikel) som omdirigerar från Wix till WordPress. Den första strängen är URL-adressen i Wix och den andra strängen är URL-adressen till WordPress-sidan där du vill att dina besökare ska landas.

Du måste lägga till alla sidor manuellt för att omdirigera dem från Wix till WordPress.

När du är klar kan du bara spara den här filen som redirect.js och ladda upp det i ditt WordPress-temas / js / katalog med hjälp av FTP-klient. Om det inte finns någon / js / katalog, skapar du bara en för att lägga till den här filen.

Därefter måste du gå till Utseende »Redaktör i WordPress administrationsområde och redigera functions.php fil. Klistra in den här koden längst ner:

funktion wpb_wixjs () {
wp_enqueue_script (‘wixredirect’, get_styleheet_directory_uri (). ‘/js/redirects.js’, array (), ‘1.0.0’, sant);
}
add_action (‘wp_enqueue_scripts’, ‘wpb_wixjs’);

När du är klar klickar du på Spara ändringar knapp. Nu kommer alla dina besökare från Wix att omdirigeras till dina WordPress-sidor.

Dina besökare kan fortfarande se 404-fel på din WordPress-webbplats efter omdirigeringen. Lära sig hur spåra 404 sidor och omdirigera dem i WordPress.

WordPress bästa metoder för att följa efter webbplatsmigrering

Din Wix-webbplats har flyttats till WordPress. Nu bör du följa vissa rekommenderade metoder för att hålla din webbplats säker, förbättra sökmotorens ranking, övervaka skräppkommentarer och förbättra prestandan.

Vi rekommenderar också att du tittar på våra expertval för de bästa WordPress-teman för att hitta det bästa temat för din nya WordPress-webbplats.

Med det sagt, låt oss ta en titt på stegen du bör vidta omedelbart efter migrationen.

 • Kontaktformulär: Skapa ett kontaktformulär på din WordPress-webbplats. Du kanske också vill kolla in de bästa pluginprogrammen för WordPress-kontaktformulär.
 • Lägg till Google Analytics-spårning: Lägg till Google Analytics-spårning på din nya WordPress-webbplats genom att installera MonsterInsights-plugin.
 • WordPress-säkerhet: Ge WordPress säkerhetsskydd till WordPress genom att installera några av de bästa WordPress-säkerhetsplugins. Du bör också läsa den ultimata säkerhetsguiden för WordPress för mer information.
 • Förbättra WordPress SEO: Öka din SEO genom att använda de bästa WordPress SEO-plugins.
 • WordPress säkerhetskopiera: Planera en säkerhetskopia av din WordPress-webbplats med den bästa WordPress-säkerhetskopien.
 • WordPress-prestanda: Förbättra din WordPress-prestanda genom att installera de bästa WordPress-cache-plugin-programmen.
 • Förhindra spam-kommentarer: Förhindra spam-kommentarer genom att installera Akismet-insticksprogrammet på din webbplats.
 • Växa din webbplats: Växa dina besökare och kunder genom att använda de bästa WordPress-ledgenerations plugins.

Om du är en WordPress-användare och planerar att byta domäner, kolla in den här artikeln om att flytta din WordPress-webbplats till ett nytt domännamn.

Missa inte dessa Wix-alternativ och konkurrenter för fler val.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att gå från Wix till WordPress. För mer detaljerade steg, läs hur du startar en WordPress-webbplats från grunden (steg för steg).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map