Hur man effektivt spårar Facebook-trafik med Google Analytics

Hur man spårar Facebook-användare i Google Analytics


Vill du spåra din Facebook-trafik i Google Analytics? Att känna till Facebook-användarnas beteende på din webbplats är viktigt eftersom det hjälper dig att optimera din webbplats för att få mer Facebook-trafik och intäkter.

I den här artikeln kommer vi att förklara hur du exakt spårar dina Facebook-användare i Google Analytics.

Spåra Facebook-användare i Google Analytics

Med över en miljard aktiva månatliga användare är Facebook en pålitlig plattform för dig att utöka din räckvidd till en ny publik som säkert kommer att vara intresserad av vad du har att erbjuda. Utan att veta vad dina Facebook-fans gör på din webbplats kan du omöjligt veta om ditt innehåll faktiskt fungerar.

Det är dock viktigt att spåra Facebook-användare för att ta reda på deras aktiviteter och beteende. Det hjälper dig att tjäna pengar på besökarna och öka konverteringarna.

Facebook erbjuder också rapporter om användarklick, men du bör veta att dessa insikter skiljer sig från spårningsresultaten i Google Analytics.

Facebook Insights fokuserar på aktiviteter som händer på din Facebook-sida och visar statistik som sidvisningar, sidgilla, räckvidd, sidföljare och mer. Dessa insikter visar hur många användare som klickar på dina länkar. Men du vet aldrig vad som händer efter att användarna besöker din webbplats.

Det är där Google Analytics kommer i aktion. Du kan spåra Facebook-användare och deras beteende på Google Analytics för att förbättra dina sidor för bättre användarengagemang.

Om du inte har anslutit Google Analytics ännu, kolla in hur du ställer in Google Analytics med WordPress.

Spåra omvandlingar och bidragade sociala omvandlingar från Facebook

Facebook är mer en social kanal där användare interagerar med varandra och delar innehåll som de bryr sig om än en konverteringskanal. Om du bara använder Facebook för att driva direkta omvandlingar gör du antagligen fel. Faktum är att om man betraktar Facebook som säljer plattformar kommer det att få en negativ inverkan och göra att dina profiler ser spammy ut.

För att lyckas med Facebook är det viktigt att du analyserar ditt Facebook-ROI. Generellt sett är Facebook ROI summan av alla åtgärder som ger värde för ditt företag jämfört med de resurser du investerar i Facebook. I grund och botten, beräkning av ROI berättar om tid och pengar du spenderar på Facebook är värt det.

Om du redan har konfigurerat e-handelsspårning med WordPress kan du besöka Aquisition »Social att dirigera omvandlingar, bidragit med sociala omvandlingar och mer.

Besök Översikt avsnitt för att analysera data från alla sociala nätverk och se trafikfördelningen i procent.

Social översikt

Klicka på omvandlingar kategori för att titta på antalet omvandlingar från varje socialt nätverk. Det visar också konverteringsvärdet från alla sociala kanaler.

Konverteringsvärde

Efter det kan du besöka Sociala hänvisningar kategori. Denna kategori visar antalet sessioner, sidvisningar, genomsnittlig sessionstid och mer.

Sociala hänvisningar

Hur man spårar användarinteraktion från Facebook med Google Analytics

Besök Förvärv »All trafik» Kanaler och du kommer att se flera trafikkällor som organisk sökning, direkt, remiss, social, etc..

Google Analytics förvärv

Du måste klicka på Social länk för att se listan över alla sociala nätverk som driver trafik till din webbplats. Denna lista innehåller också data från Facebook som du kan jämföra med andra sociala nätverk som YouTube, Twitter osv.

Google Analytics socialt

Uppgifterna visar det totala antalet besök, avvisningsfrekvens, genomsnittliga sessioners varaktighet, sidor / sessioner och mer. Det är en omfattande analysrapport för alla sociala kanaler, inklusive Facebook.

Klicka på Facebook länk för att visa detaljerade rapporter.

För att se sidorna där dina Facebook-användare landar på din webbplats måste du klicka på Övrig länk och skriv “Landingssidor” i sökrutan.

Spårning av landningssidor

Välj Landingssidor och nu ser du de sidor som dina användare landar på din webbplats från Facebook.

Google Analytics-statistik

Google Analytics visar dig fullständig information, inklusive nya användare, sessioner, avvisningsfrekvens osv. Så att du kan se vad dina konverteringssidor är och därmed öka din trafik. Om du har ställt in e-handelsspårning ser du en detaljerad e-handelsomvandlingsrapport som kommer från Facebook.

Du kan också ändra konverteringskategorin baserat på de mål du har skapat i Google Analytics genom att klicka på omvandlingar rullgardinsmenyn och ändra det till valfritt mål som formkonverteringar.

Målkonvertering

Med MonsterInsights Forms addon, Du kan enkelt spåra dina formulärvyer, inlagor och mer.

Det är allt.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du spårar Facebook-användare i Google Analytics. Du kanske också vill kolla in vårt expertutbud av de bästa WordPress-sociala mediaplugin för engagemang.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map