Hur man enkelt skapar en flerspråkig WordPress-webbplats (steg för steg)

hur man skapar en flerspråkig wordpresswebbplats


Vill du göra din WordPress-webbplats tillgänglig på flera språk? Genom att göra din webbplats flerspråkig kan du locka och engagera en mycket bredare publik. Även om att skapa en flerspråkig webbplats är bara ett jobb för utvecklare i de flesta fall, är det ganska enkelt att göra på egen hand med WordPress genom att använda en WordPress-översättningsplugin.

I den här artikeln visar vi dig hur du enkelt kan skapa en flerspråkig WordPress-webbplats med den mest populära flerspråkiga plugin, WPML.

Varför skapa en flerspråkig WordPress-webbplats med WPML?

Om ditt företag tjänar en mångfaldig grupp människor från olika regioner i världen som alla talar sitt eget språk, måste du göra din webbplats flerspråkig. På liknande sätt behöver utbildningsinstitut och internationella organisationer med användare från olika länder en flerspråkig webbplats för att lyckas.

Men hur skapar du en?

Ett alternativ är att skapa flera underdomäner för din webbplats och installera ett språk för varje underdomän. Men den här metoden är en enorm krångel. Att ställa in och hantera flera underdomäner tar mycket tid och resurser. Dessutom kan det vara kostsamt om du behöver anställa en utvecklare för att utföra jobbet åt dig.

WordPress, i kombination med WPML-plugin, löser dessa problem och ger dig en problemfri, enkel lösning för att skapa en flerspråkig webbplats.

WPML låter dig installera flera språk i samma WordPress-installation så att du inte behöver skapa underdomäner för varje språk. För att inte tala, det är så enkelt och snabbt att vem som helst enkelt kan skapa en flerspråkig webbplats utan att röra någon kod.

Som sagt, låt oss se hur du kan skapa en flerspråkig webbplats med WordPress med WPML i några snabba steg.

Bygga en flerspråkig WordPress-webbplats med WPML

WPML är en översättningsplugin som hjälper dig att översätta din WordPress-webbplats. Men först måste du skapa en webbplats på ett enda språk.

För att skapa en webbplats behöver du ett domännamn och en webbhotell. Ett domännamn är din webbplats onlineadress och värd är det virtuella utrymmet där dina webbplatsfiler lagras.

Ett domännamn kostar vanligtvis cirka $ 14 per år och en webbhotell kostar cirka $ 7 per månad. När du precis börjar kan dessa kostnader lägga till och känna sig alltför dyra. Så för att underlätta din ekonomiska smärta har vi gjort ett avtal med Bluehost för att ge våra användare en exklusiv rabatt. Nu kan du få en gratis domän plus WordPress-värd för bara $ 2,75 per månad med vår exklusiva Bluehost-kupong.

Om du är ny inom WordPress kan du läsa vår nybörjarguide för att enkelt skapa en WordPress-webbplats.

När du har skapat en WordPress-webbplats på ditt valda språk kan du sedan lägga till olika språköversättningar till din webbplats.

Steg 1: Installera WPML och konfigurera flerspråkiga alternativ

Det första du behöver göra är att installera och aktivera WPML-plugin på din WordPress-webbplats.

När den väl har aktiverats ser du en aviseringsruta överst på din WordPress-instrumentbräda med en Konfigurera WPML knapp. Klicka bara på knappen för att starta din konfiguration.

configure-WPML-notif

Då kan du se WPML-installationsguiden.

WPML-setup-guiden

I det första steget kommer WPML automatiskt att upptäcka din WordPress-webbplats primära språk. Du kan ändra den om du vill eller om den upptäckte felaktigt.

Klicka på Nästa för att fortsätta.

Därefter kommer den att be dig välja vilka språk du vill aktivera för din webbplats. Välj bara språk och klicka på Nästa knapp.

Select-språk-WPML-setup

Nu ser du alternativ för språkväxlare i det tredje steget i WPML-installationsprocessen. Språkomkopplaren tillåter dina användare att välja att se webbplatsens innehåll på deras språk. Det visas vanligtvis i form av en rullgardinslista eller en samling flaggor på din webbplats.

WPML-språk-switcher-alternativ

Därifrån kan du helt enkelt ordna språkens ordning genom att dra och släppa.

Under det visar det alternativ för att lägga till en språkväxlare på din webbplats. Du kan lägga till språkomkopplaren till din navigationsmeny, widgetområde eller sidfotområde. Du lägger också till länkar till översättningen av inlägg före eller efter varje innehåll.

add-WPML-language-switcher

För att lägga till en språkväxlare till din navigationsmeny, klicka på Lägg till en ny språkväxlare till en meny knappen i Menyspråkväxlare sektion.

Sedan, Ny menyspråkväxlare alternativen visas i en popup-ruta.

add-menu-language-switcher

Du kan välja en meny på din webbplats för att visa språkväxlaren. Sedan kan du ställa in språkställarens position i menyn; visa det som det första menyalternativet eller det sista menyalternativet.

Sedan kan du välja hur du vill visa menyalternativet för språkväxlaren. Du kan antingen visa det som en rullgardinsmeny eller listan med språk.

Därefter kan du välja vad som ska inkluderas i menyposten för språkväxlaren. Du kan välja vad du vill visa genom att helt enkelt markera rutorna.

Slutligen kan du ställa in språkväxlarens färger.

När du konfigurerar alla alternativ kommer du att kunna se ändringarna i förhandsgranskningsrutan till höger.

När du är nöjd klickar du på Spara knapp.

På samma sätt kan du också lägga till en språkväxlare till andra platser. Men om du bara vill lägga till språkomkopplaren till navigationsmenyn kan du bara klicka Nästa knapp.

Nu är du på det sista steget i WPML-installationsprocessen. Du måste ange din webbplatsnyckel i det här steget.

register-WPML

Du kan hämta webbplatsnyckeln från ditt WPML-konto. Kopiera bara nyckeln och klistra in den i rutan och klicka på Registrera knapp.

Det är allt! Du har slutfört WPML-konfigurationen på din WordPress-webbplats.

Steg 2: Lägga till flerspråkigt innehåll i WordPress-inlägg och sidor

Nu när du har konfigurerat WPML på din WordPress-webbplats är du redo att lägga till flerspråkigt innehåll på din webbplats.

Med WPML kan du enkelt översätta dina WordPress-inlägg, sidor, taggar, kategorier och teman till vilket språk du vill.

Gå till om du vill skapa en översättning för dina befintliga WordPress-inlägg Inlägg »Alla inlägg. Där ser du dina totala inlägg och antalet dina inlägg per språk.

översätta-knapp-all-inlägg

WordPress upptäcker automatiskt webbplatsens primära språk och visar att du lägger till knappar för varje valt språk bredvid dina inlägg. Du måste klicka på knappen Lägg till under ett språk för att översätta ett inlägg.

För denna handledning har vi klickat på knappen Lägg till under det franska språket.

nya traslation-post-WPML

Nu ser du språknamnet / flaggan längst upp i redigeraren. Och du kommer också att se Språk metabox tillagd till höger om din inläggsredaktör.

Du kan lägga till det översatta innehållet i inläggsområdet och publicera inlägget. Om du inte har språkkunskaper på det språket kan du göra det lägg till nya användare och författare på din webbplats för att översätta ditt innehåll.

Du kan också använda WPML-översättningshanteringsmodul och hantera översättare på din webbplats.

Steg 3: Lägga till översättningar för kategorier och taggar

Med WPML kan du enkelt översätta dina WordPress-kategorier, taggar eller andra anpassade taxonomier till vilket språk du vill.

För att översätta dem måste du gå till WPML »Taxonomy-översättning från din WordPress-instrumentpanel.

Sedan måste du välja den taxonomi du vill översätta i nästa steg.

taxonomi-translation-WPML

För denna handledning har vi valt kategorier. Nu laddar det alla dina webbplatskategorier. Där ser du Lägg till knappar bredvid dina taxonomivillkor.

traslate kategorier-WPML

Klicka bara på knappen Lägg till under ett språk / flagga för att översätta din taxonomi.

Steg 4: Lägga till översättningar för navigationsmenyer

Besök om du vill översätta dina WordPress-navigationsmenyer Utseende »Menyer från din WordPress-instrumentpanel. Sedan måste du välja menyn du vill översätta.

add-menu-översättning

Nu ser du Lägg till översättningsknappar för din WordPress-meny. Klicka bara på knappen för att översätta menyn.

När du har skapat en översättning av menyn måste du lägga till samma menyalternativ som i din primära språkmeny.

edit-traslated meny

Om du har inlägg, sidor och kategorier som dina menyalternativ måste du först översätta dem som visas i steg 2. Därefter kan du lägga till dem från flikarna till vänster i Redigera meny panel.

När du lägger till och hanterar alla menyalternativ klickar du på Spara meny knapp.

Steg 5: Översättning av teman, plugins och annan text

Med WPML kan du också översätta dina WordPress-plugins och tema.

För att översätta dem måste du gå till WPML »Lokalisering av teman och plugins från din WordPress-instrumentpanel.

tema-plugin-lokalisering

Som standard ser du det Använd inte strängöversättning för att översätta temat och plugins markerat och en kryssruta under det. Du kan markera rutan om det finns några översättningsfiler tillgängliga för ditt tema. Detta fungerar dock endast med officiella WordPress.org-teman.

Så WPML kommer med en WPML-strängöversättningsmodul så att du kan översätta ditt tema och plugins ordentligt. Du kan översätta anpassade fält, widgetar och annan text på din webbplats med den här modulen.

Kolla också in denna översyn avPressPress. TranslatePress är ett alternativ till WPML.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att lära dig hur du enkelt skapar en flerspråkig webbplats med WordPress enkelt med WPML. Du kanske också vill kolla vår guide om 25 legitima sätt att tjäna pengar genom att blogga online.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map