Hur man enkelt skapar en undersökning i WordPress (steg för steg)

skapa en undersökning i WordPress


Vill du skapa en undersökning i WordPress? Undersökningar är ett perfekt verktyg för att samla information för att fatta välgrundade beslut. Besökare kan berätta för sina åsikter med en musklick, vilket ger dig de data du behöver för att driva ditt företag framåt.

I den här artikeln kommer vi att lära dig hur du skapar en enkät i WordPress på LÄTT sätt och hur du får rapporter om de data du samlar in.

Att välja det bästa WordPress-undersökningspluginet för din webbplats

Att välja ett undersökningsverktyg kan vara en verklig smärta. Det finns så många tredjeparts onlinetjänster som gör att du kan skapa inbäddningsbara undersökningar, och ändå har de alla stora nackdelar. Oavsett om det är det faktum att dina rapporter lagras på deras svårtillgängliga tredjepartsservrar, frustrationerna med begränsade anpassningsalternativ, det begränsade antalet svar du har tillåtit eller de höga månatliga kostnaderna … Dessa undersökningsformulär från tredje part bara är inte upp till snus!

Nu är det dags att komma ihåg: du har WordPress. Varför inte använda ett plugin??

Ännu bättre, varför inte använda det bästa WordPress-undersökningspluginet på marknaden?

Faktum är att om du är en läsare på länge kan du redan ha det plugin vi pratar om. Vi sa en gång att det är det bästa WordPress-formuläret plugin.

Vi pratar om WPForms, självklart. Tack vare dess nyligen tillagda undersökningar och undersökningar för enkäter kan du nu skapa underbara anpassade undersökningar med den lättanvända drag-and-drop-byggaren som plugin är känt för.

Relaterad: Hur man skapar en typformformform i WordPress (steg för steg-guide)

Med hjälp av WPForms som din plugin för undersökningsbyggnad kan du:

 • Skapa smarta undersökningsfält som en Likert-skala, betyg och mer
 • Använd villkorad logik för att skapa personliga enkätfält baserade på användarinmatning
 • Analysera lättlästa undersökningsrapporter med diagram, tabeller och diagram
 • Exportera dina undersökningsdiagram som PDF-filer, JPEG-format eller andra utskrivbara format
 • Få en CSV av dina undersökningsresultat som du vill

Ganska cool, eller hur? Vi tror det också. Så låt oss komma igång!

Hur man skapar en undersökning i WordPress

Om du inte redan har det måste du installera och aktivera WPForms-plugin på din WordPress-webbplats. Om du behöver hjälp, kolla in vår guide om hur du installerar ett WordPress-plugin.

Du kommer att behöva WPForms Pro-plan för att använda deras undersökningar och undersökningar. Lyckligtvis kan IsItWP-användare få 10% rabatt på det totala priset när de använder kupongkoden SAVE10.

När din nyinstallerade plugin är aktiverad måste du ange din licensnyckel genom att klicka på WPForms »Inställningar från din WordPress-instrumentpanel. Din licensnyckel finns på WPForms webbplats på ditt kontoavsnitt.

WPForms-inställningar

Klicka sedan på WPForms »Addons från den vänstra sidofältet på din WordPress-instrumentpanelen. Rulla ner till tillägget Undersökningar och omröstningar. Klicka på Installera Addon-knappen och klicka sedan på Aktivera för att börja använda addon.

Aktivera undersökningar Polls Addon

Nu börjar den roliga delen.

Gå över till WPForms »Lägg till nytt att börja bygga en ny form. Du hälsas med WPForms berömda drag-and-drop-gränssnitt.

Ge din undersökning en titel och klicka sedan på enkätformulärmallen. Detta kommer att ladda en provformulärmall för kundåterkoppling, komplett med flera fält som redan lagts till i formuläret.

Klicka på valfritt fält för att redigera det. Känn dig fri att ordna om fälten med den intuitiva dra-och-släpp-byggaren, eller ta bort dem helt. Upp till dig. Du kan också lägga till ytterligare formulärfält från den vänstra kolumnen. Du kan också lägga till på radioknappar, kryssrutor, rullgardinsalternativ, en betygsskala eller i stort sett allt annat du någonsin kan önska dig. Ha kul med det!

Använda villkorad logik, WPForms har ett alternativ för dig att anpassa dina undersökningsfrågor baserat på vad användaren matar in i ett tidigare fält. Om du vill göra din undersökning mycket avancerad är detta alternativet du bör spela med.

När du har skapat din enkätformulär klickar du på Spara-knappen för att spara dina inställningar. Helt klar? Gå vidare och klicka på Stäng för att avsluta och gå vidare till nästa steg.

Hur du lägger till din undersökning till din WordPress-webbplats

Till skillnad från andra plugins, WPForms gör det otroligt enkelt att lägga till våra formulär till alla inlägg eller sidor på din WordPress-webbplats. Du kan till och med lägga till din undersökning i din sidofält eller välja att visa den på anpassade inläggstyper.

För att lägga till din enkät till ett inlägg, en sida eller en inläggstyp, besöker du inläggets redigeringsskärm och klickar på knappen Lägg till formulär. En popup visas som låter dig välja din enkätformulär. Klicka på knappen Infoga formulär och se hur magin händer.

Lägg till granskningsformuläret

Altfiol! En kortkod har nu lagts till i din postredigerare. Du kan lägga den var du vill inom det inlägget / sidan. När du väl har redigerat ditt innehåll trycker du bara på Publicera och enkätformuläret kommer att vara live och redo för handling.

Föredrar du att din undersökning ska visas i sidofältet? Inga problem. Du kan plocka den sugern i NOGTIGT sidofält eller widget-klara område. Bara gå över till Utseende »Widgets från din WordPress-instrumentbräda och dra och släpp sedan WPForms-widgeten till valfri sidfält!

WPForms Survey Widget

Välj din enkät i widgetens inställningar och klicka på Spara. Det är allt. Nu har du en undersökningsformulär som visas på sidans sidfält.

Så här visar du dina resultat från enkäten

För att se resultaten från din enkätformulär måste du klicka på WPForms »Alla former och klicka på länken Undersökningsresultat under det formulär du är intresserad av. Därifrån ser du några underbara grafer och diagram som visar dina resultat. Du kan också exportera dessa till ett kalkylbladsprogram eller skriva ut dem om du vill.

WPForms undersökningsresultat

Från toppen av sidan kan du klicka igenom olika diagramtyper och utforska exportalternativen.

Diagram för undersökningsformulär

Du kan spara dina undersökningsresultat som PDF-filer, JPEG-format eller andra utskrivbara format. Det här är mycket praktiskt om du vill lägga till dem i blogginlägg, bildspel eller dela dem på sociala medier.

Hur man konverterar valfri form till en undersökning

Använder sig av WPForms, du kan göra mer än att skapa en undersökning i WordPress från början. Du kan också förvandla alla befintliga WPForms-formulär till en undersökning. Du kan till och med välja vilka formulärfält du vill behandla som undersökningsfält.

Varför göra det här? För det är ett bra sätt att samla in data. Plötsligt blir nyhetsbrevformulär, kontaktformulär och användarregistreringsformulär kraftfulla verktyg för informationssamling.

Om du vill konvertera en befintlig WPForms-form till en undersökning, redigera formuläret och gå sedan till Inställningar »Undersökningar och undersökningar. Klicka sedan på rutan som säger Aktivera undersökningsrapportering och tryck på Spara.

möjliggöra undersökningar och enkäter

Föredrar du att möjliggöra undersökningsrapportering på ett enskilt formulärfält snarare än hela formuläret? Redigera bara formuläret och klicka på fältet som du vill aktivera. Klicka på Avancerade alternativ genom att klicka på Avancerade alternativ och markera rutan som är markerad Aktivera undersökningsrapportering. Lätt som en plätt!

möjliggöra rapportering av undersökningar

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att skapa en undersökning i WordPress.

Letar du efter fler sätt att mäta användarinteraktion och samla viktiga data? Du kanske tycker om att läsa vår steg-för-steg-guide om hur du lägger till Google Analytics på din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map