Hur man flyttar din butik från Shopify till WooCommerce

Handla till woocommerce


Vill du flytta din onlinebutik från Shopify till WooCommerce?

Både Shopify och WooCommerce är bra alternativ för nybörjare att starta en onlinebutik.

Många webbplatsägare börjar med Shopify, inser att det kommer med många begränsningar och sedan beslutade de att migrera sin onlinebutik till WooCommerce.

Den här migreringsprocessen kan låta som en skrämmande uppgift om du inte är en utvecklare. Men oroa dig inte. I den här tutorialen visar vi dig hur du enkelt kan migrera din butik från Shopify till WordPress på ett steg-för-steg-sätt.

Men innan det, låt oss titta på några av orsakerna till att du kanske vill flytta din Shopify-butik till WooCommerce.

Varför flytta från Shopify till WooCommerce?

Anledningen till detta kan variera beroende på dina affärsbehov.

 • Eftersom Shopify är en värdbyggd onlinebutikbyggare, tillåter den inte att du helt anpassar din onlinebutik som du vill. WooCommerce, å andra sidan, ger dig full kontroll över din webbplats.
 • Shopify behöver dig för att välja en månatlig betalningsplan. När din webbplats växer måste du fortsätta betala mer. Men WooCommerce är ett gratis plugin som inte debiterar dig baserat på din webbplatstillväxt. Du måste dock ha en pålitlig WooCommerce-webbhotell som kostar mindre än en Shopify-butik.
 • Du måste betala en transaktionsavgift till Shopify för varje transaktion. WooCommerce debiterar dig inte för transaktioner som görs i din butik.

Det här är bara några orsaker till att många användare väljer WooCommerce som ett Shopify-alternativ. För att veta mer om dessa två plattformar, kolla in vårt detaljerade inlägg på Shopify vs. WooCommerce och ta reda på vilken som är bäst för dig.

Låt oss nu gå vidare och kolla hur vi flyttar en onlinebutik från Shopify till WooCommerce.

Att flytta från Shopify till WooCommerce enkelt

Det finns några olika sätt att migrera din onlinebutik. I den här artikeln kommer vi att använda Next-Cart, vilket gör hela butikens migrationsprocess superenkel.

nextcart, shopify to woocommerce, estore migration, migrating online store

Next-Cart är en fantastisk plattform som hjälper dig att migrera din Shopify-butik till WooCommerce med bara några enkla steg. Det bästa är att ingen teknisk kompetens krävs för migrering.

Steg 1: Shopify to WooCommerce Migration: Know Your Entity Limit

För att migrera din butik från Shopify till WooCommerce måste du ta reda på din enhetsgräns. Nästa-Cart debiterar migreringsverktyget Shopify till WooCommerce baserat på ditt enhetsgräns.

Enhetsgräns beräknas baserat på det högsta enhetsnumret. Om du till exempel vill flytta 5000 produkter, 2000, kunder och 4000 beställningar är din enhetsgräns 5000, vilket är det högsta antalet här. Ta en titt på diagrammet nedan för att veta hur enhetsgränsen beräknas.

enhetsgräns

Prissättningen på Next-Cart varierar beroende på enhetens gräns.

enhet beräkning

Till exempel, om din enhetsgräns är 1000, kommer ditt verktyg att kosta dig $ 69. Om din gräns är 2000, kostar den dig 89 dollar. I princip ju högre enhet, desto mer måste du betala för verktyget.

På Shop-hemsidan väljer du Shopify som källvagn och WooCommerce som destinationskärra. Och klicka sedan Nu går vi.

Bläddra nedåt på nästa sida tills du hittar ett alternativ för att välja din enhetsgräns. Välj entitetsgräns och lägg till klick Lägg till i kundvagn för att ladda ner migreringsverktyget. Efter det slutför du ditt köp.

Gå därefter till ditt konto-instrumentpanelen och klicka på Migration. Du kan nu starta din migreringsprocess genom att ställa in källvagnen.

Steg 2: Ställ in källvagnen för överföring av Shopify till WooCommerce

Nästa steg är att ställa in källvagnen. Du hittar alternativet att ange din källkorg precis nedan där du valde din server. Källvagnen är källan till din kundvagn där din butik för närvarande är värd. I det här fallet kommer det att vara Shopify. För att välja din källa, klicka på rullgardinspilen bredvid Källvagnens typ fält. Flera alternativ dyker upp här. Välj Shopify från dessa alternativ.

I nästa fält måste du ange din Källbutikens URL. För det måste du gå till din Shopify-butik och sedan kopiera din butiks-URL och klistra in den i det här fältet.

Därefter behöver du ditt Shopify API och lösenord.

Steg 3: Få din Shopify-API

För att få dina Shopify-vagnsuppgifter måste du logga in i din Shopify-butik som administratör och gå till Appar »Hantera privata appar. Du hittar alternativet Hantera privata appar längst ner på skärmen. Klicka på den så kommer du till en ny skärm där du behöver klicka på Skapa en ny privat app alternativ.

Shopify API

Nu i Appdetalj , ange namnet på din privata app. Du måste också lägga till din e-postadress i nästa fält.

shoppa api

Rulla ner till Admin API-avsnittet och välj Läsa och skriva för varje alternativ från listrutan bredvid dem. Om du inte hittar alternativet Läs och skriv, välj den högsta tillgängliga åtkomstnivån.

Markera kryssrutan där det står Låt denna app få åtkomst till dina butiksdata.

Klicka sedan på Spara-knappen. Du ser din API genereras under Admin API sektion.

Admin API shopify

Kopiera helt enkelt detta API och lösenordet och klistra in det i API och lösenordsfältet under källvagnen som visas i steg 2.

Steg 4: Ställ in målvagnen

Nästa steg är att ställa in målvagnen i Next-Cart. Här är din målvagn WooCommerce.

Eftersom du flyttar din butik från Shopify till WordPress antar vi att du redan har skapat en WordPress-webbplats och installerat WooCommerce-plugin där. Om inte, lära dig hur du skapar en onlinebutik med WooCommerce.

För att ställa in din målvagn måste du först ladda ner FileZilla applikation på din dator. När den har laddats ner går du till applikationen, markerar den och högerklickar på den med musen. Välj sedan Kör som administratör alternativ. Vänta tills du har följande sida på skärmen.

Klistra in namnet på din värd, ditt användarnamn, lösenord och port i de tomma fälten. Tryck sedan på Enter. Du får den här informationen i ditt webbhotellkonto. När du är klar, gå tillbaka till Next-Cart och ladda ner KitConnect-mappen på din lokala dator. Du kan ladda ner den genom att klicka på knappen Hämta.

mål url shopify

Packa upp Kitconnect-paketet efter nedladdningen. Gå nu tillbaka till FileZilla-skärmen och ladda upp den paketerade KitConnect-mappen till rotmappen på din WordPress-webbplats. För att bara bläddra igenom din dator för att hitta KitConnect-mappen. När du hittat den, högerklicka på den och välj Ladda upp alternativ.

Ladda upp kitconnect till filezilla

Du kommer att se ett framgångsmeddelande på skärmen när filöverföringen är klar. Klicka på KitConnect URL i fönstret Next-Cart. Nu ska du få meddelandet Hej, jag är KitConnect.

shopify towoocommerce, migrera onlinebutik

Klicka nu på nästa vagns skärm Nästa steg knapp. Detta tar dig till konfigurationssidan där du kan välja vilken data du vill migrera till din nya butik från den gamla.

Steg 5: Välj data som ska migreras

På konfigurationssidan väljer du alla alternativ under Val av enheter alternativ. Under Ytterligare alternativ, välj alternativet 2: a och 4: e som visas på skärmdumpen nedan.

Nästa-vagnkonfiguration, migrerar från shopify till woocommerce

Under Avancerad Arrtibutes-kartläggning välj alternativ som markerade i skärmdumparna nedan.

Migrering av nästa vagn

När du har markerat alternativen som visas på skärmen ovan klickar du på Nästa steg knapp.

Steg 6: Slutför din migreringsprocess

Du kommer att se ett popup-meddelande som bekräftar om du verkligen vill utföra en fullständig migrering av webbplatsen. Klicka på Ja gör det! alternativ för att bekräfta. Next-Cart börjar nu arbeta med migreringsprocessen.

Migrationsprocessen kommer att ta lite tid beroende på mängden data som din Shopify-butik innehåller. Uppdatera inte webbläsaren medan migreringsprocessen fortfarande är på. När processen är klar ser du ett framgångsmeddelande på skärmen.

Och det är allt. Du har migrerat från Shopify till WordPress + WooCommerce.

Vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var till hjälp. Om du gjorde det, kanske du också vill veta hur du migrerar till WordPress från något annat CMS.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map