Hur man flyttar en webbplats från en webbhotell till en annan år 2020

flytta wordpress till en ny värd utan driftstopp


Undrar du hur du byter din WordPress-webbplats från en webbhotell till en annan utan driftstopp? Precis som att flytta till ett nytt hus i den fysiska världen kommer migrering till ett nytt “hem” (webbhotell) på internet med en unik uppsättning utmaningar. En av de vanligaste problemen är om din webbplats kommer att gå ner under flytten eller inte.

Men det finns ingenting för dig att oroa dig för.

I den här artikeln visar vi dig hur du överför din webbplats från en webbhotell till en annan utan driftstopp på två metoder.

Metod nr 1: Migrera din webbplats gratis med hjälp av experter
Metod # 2: Migrera din webbplats själv (steg för steg)

Men innan vi kommer igång, låt oss gå igenom varför du ska flytta din WordPress-webbplats till en ny värd och varför du bör undvika driftstopp.

När och varför du ska flytta din WordPress-webbplats till en ny värd

Det finns ett antal skäl till varför du ska överföra din WordPress-webbplats till en annan värd, låt oss gå igenom några av de främsta orsakerna:

1. Din webbplats är långsam
Du kanske har börjat med en webbhotellleverantör som du hittade via en kort internetsökning. Men när din webbplatstrafik växer måste du leta efter en pålitlig lösning som kan erbjuda bättre hastighet och prestanda. En webbplats med långsam laddning är inte bara dålig för SEO, den ökar också chansen att användare lämnar din webbplats. I det här fallet skulle du flytta din WordPress-webbplats till en ny värd för att förbättra din webbplats status. Kolla också in vår guide om hur du överför WordPress från en lokal server till en levande webbplats.

2. Du tappar trafik:
Om du upplever mycket stillestånd hos din nuvarande webbhotell är det ett bra tecken att det är dags att byta till en ny värd. Oplanerad driftstopp under din webbplats mest trafikerade timmar kan uppröra dina webbplatsbesökare och kan leda till att du förlorar kunder, lojala kunder och intäkter. För mycket driftsstopp kan också göra att sökresultatrankningen sjunker. Om du byter till en webbhotell som erbjuder en drifttidsgaranti garanterar du att du inte tappar trafik eller försäljning.

3. Din nuvarande webbvärd är inte rätt för dig:
En av de vanligaste och enkla orsakerna till att du kanske vill flytta från en webbhotell till en annan är att din nuvarande webbhotell inte ger dig vill du vill ha. Till exempel kanske din nuvarande webbhotell är för dyr. Kanske har du hittat en bättre webbhotell som är billigare och erbjuder fler av de funktioner du behöver, till exempel Bluehost. Det är viktigt att välja en webbhotell som ger din webbplats vad den behöver såväl som en som passar in i din budget.

Men du måste alltid se till att din webbplats är igång medan migrationen sker från en värd till en annan. Fortsätt läsa för att ta reda på varför.

Notera: Du kanske också vill kolla hur du flyttar WordPress till ett nytt domännamn.

Varför ska du undvika driftstopp? (Viktig)

Nybörjare med små WordPress-webbplatser som har liten eller ingen trafik tenderar att fråga varför de behöver oroa sig för lite driftstopp. Å andra sidan är det mer uppenbart varför stora webbplatser med mer trafik och bra sökmotorrangeringar måste vara försiktiga när du byter värd. Större webbplatser kan inte riskera någon stillestånd eftersom det kan påverka deras status. Men små webbplatser måste också vara medvetna om problem.

Webbplatsens driftstopp är inte bra för varken små eller stora webbplatser. Låt oss prata om några sätt driftstopp kan påverka din WordPress-webbplats:

 • Användare tror att du har stängt av – När användare besöker din webbplats vill de se att den fungerar. Om din webbplats står inför driftstopp kan nya besökare tro att den inte finns och de gamla användarna kan tro att du har stängt.
 • Skadad rykte – Stopptid kan uppstå på grund av många skäl. En teknisk användare kan förstå det, men inte alla dina användare är utvecklare. Det kommer att skapa ett dåligt intryck av ditt märke eller ditt företag hos den genomsnittliga besökaren.
 • Förlust av SEO-rankningar – Din webbplats kan rankas bra i sökmotorer. När din webbplats är nere och sökmotorer skickar sina bots för att genomsöka din webbplats kommer det att skada din ranking.

När du har läst ovanstående har du förhoppningsvis en uppfattning om varför det är viktigt att ha en hemsida 24/7/365. När du flyttar din webbplats till en ny värd kan du följa stegen nedan för att undvika driftstopp och migrera din WordPress-webbplats.

Bonustips: Du kan alltid använda vårt kostnadsfria verktyg för webbuppdateringscheckare för att analysera din webbplats.

Är du redo att komma igång? Nu går vi!

Metod 1: Migrera din webbplats gratis med hjälp av experter

I den första metoden visar vi dig hur du migrerar din webbplats från en webbhotell till en annan gratis. Det här steget är för dig som inte är tekniskt väldigt sund. Genom att följa den här metoden kan du migrera din webbplats utan att betala ett enda öre och utan att följa några komplicerade steg.

För det måste du ta reda på webbhotellleverantörer som erbjuder gratis migrationstjänster. För att göra det enklare för dig har vi listat några värdföretag som migrerar din webbplats gratis under förutsättning att du samtycker till att vara värd för din webbplats med dem. Så låt oss kolla in dem.

1. SiteGround

siteground billig värd

SiteGround erbjuder gratis migrationstjänster för sina användare som väljer värdplanerna för GrowBig och GoGeek.

För att utnyttja den gratis migrationstjänsten går du till din SiteGround-instrumentbräda efter att du har registrerat dig. Här, under Användarområde gå till Support »Begär hjälp från vårt team» Överför webbplats. På så sätt kan du låta alla dina webbplatsfiler och applikationsdatabaser migreras från din gamla webbhotell till SiteGround på ett problemfritt sätt.

Bäst av allt, alla filvägar och databasinformation förblir desamma på ditt nya värdkonto, så du behöver inte fixa någonting på din webbplats efter migrering.

2. HostGator

HostGator, gratis migrationstjänster

HostGator är ett annat bra alternativ som erbjuder gratis migrationstjänster till sina användare inom 30 dagar efter att de registrerat sig för en webbhotelltjänst. Det här alternativet är tillgängligt med alla planer som du registrerar dig för. För att använda sin gratis överföringstjänst behöver du bara fylla i ett 3-stegsformulär och be dem att överföra din webbplats.

Men innan detta behöver du följande information:

 • Gammalt värd FTP-användarnamn
 • FTP-användarnamn och lösenord
 • WordPress admin information
 • cPanel-inloggningsadress tillsammans med användarnamn & Lösenord
 • Senaste WordPress-databasbackup

3. A2 Hosting

A @ hosting, gratis migrering

Nästa alternativ som du kan gå till är A2 Hosting-tjänsten. Precis som SiteGround och HostGator erbjuder A2 hosting också gratis migrationstjänster till sina användare.

När du har slutfört betalningen loggar du in på din kundportal och klickar på Support »Migration . Klicka på Begär migrering alternativ.

Markera nu kryssrutorna för att godkänna användarvillkoren och användbar policy och klicka sedan på Fortsätt till steg 2. I nästa steg, välj den tjänst du vill ha och klicka på Fortsätt till steg 3 knapp. Slutligen i nästa steg, tryck på Skicka migrering knapp.

Och det är allt. Du kommer att meddelas så snart migreringen är klar.

Metod 2: Migrera din webbplats manuellt (steg för steg)

Den här metoden är för dig som är villig att migrera sin webbplats manuellt av sig själva. Även om det låter skrämmande för nybörjare är det inte så tufft som det låter vara. Följ bara våra steg ordentligt så borde du vara god att gå.

Här är en lista med steg som vi kommer att täcka:

 1. Välj en ny webbhotell
 2. Skapa din säkerhetskopia för webbplats för migrering med hjälp av duplikatorn
 3. Importera din WordPress-webbplats till din nya värd
 4. Ändra värdens fil för att förhindra driftstopp
 5. Skapa en MySQL-databas på din nya webbhotell
 6. Starta dupliceringsmigreringsprocessen
 7. Uppdatera ditt domän

Viktig: Vi vill påminna dig om att vissa webbhotellleverantörer erbjuder en gratis migrationstjänst. Om du inte är säker på om din webbhotell erbjuder gratis migrering, fråga dem först innan du gör det själv. Om de inte erbjuder det kan du gå vidare med handledning.

Steg 1: Välj en ny webbhotell

Att byta webbhotell är ett stort beslut i sig, så du måste se till att du har lagt tillräckligt med ansträngningar för att optimera din webbplats på din nuvarande värd innan du flyttar till en ny. Om det fortfarande inte lyckas leverera på hastighet, säkerhet, prestanda etc. även efter optimering, behöver du verkligen byta webbhotell.

webbhotell

När du väljer en ny webbhotell ska du vara medveten om de specifika funktioner som din webbplats behöver i sin nuvarande position och i framtiden, så du behöver inte byta värdar igen i raden.

Det finns många olika typer av webbhotell som delad hosting, dedikerad servervärd och hanterad WordPress-värd.

Så här rekommenderar vi när du väljer en webbhotell:

Delad värd:

Perfekt för dig som precis börjar med en ny webbplats och behöver en prisvärd webbhotellösning. Bluehost är den bästa leverantören för delad hosting. De rekommenderas officiellt av WordPress.org. IsItWP-användare får 60% rabatt tillsammans med ett gratis domännamn när de köper ett nytt värdkonto.

Kom igång med Bluehost idag!

Dedikerad server:

Det är den bästa lösningen för användare som vill hyra hela servern för deras enda användning och behöver full kontroll över servern. Vi rekommenderar InMotion Hosting för dedikerade servrar. De låter dig välja det ideala datacenteret för din webbplats och ger gratis lanseringshjälp i två timmar. InMotion-värdkupong ger dig fler rabatter.

Kom igång med InMotion Hosting idag!

Hanterad WordPress-värd:

Det bästa valet för WordPress-webbplatser som lockar hög trafikvolym. Med hanterad WordPress-värd kan du driva din webbplats på en server som är unikt optimerad för säkerhetskonfigurationen för WordPress. Vi rekommenderar WP Engine för hanterad WordPress-värd.

Kom igång med WP Engine idag!

Vi rekommenderar dig att kolla in dessa jämförelser mellan Bluehost vs InMotion-värd och Bluehost vs WP Engine.

När du har köpt en värdplan ska du inte installera WordPress som du brukar göra när du skapar en ny webbplats. Håll det bara tomt och låt oss gå vidare till steg 2.

Steg 2: Skapa en säkerhetskopiering av din webbplats för migrering med duplicator

Gå till adminområdet på webbplatsen du vill flytta och installera Duplicator-plugin. Det är en av de bästa WordPress-plugins för migrering och säkerhetskopiering. Om du inte vet hur du installerar ett plugin, vänligen se vår steg-för-steg-guide för installation av ett WordPress-plugin.

När du har installerat Duplicator-pluginet går du till Duplicator »paket i din WordPress-instrumentpanel.

Klicka sedan på Skapa ny i det högra hörnet av sidan.

skapa ny-paket duplicering-plugin

Därefter ser du en sida som den på bilden nedan. Klicka på Nästa för att starta paketets byggprocess.

klicka-next-to-create-paket

Därifrån tar det dig till det andra steget i paketbyggnadsprocessen. Se till att skanningen är klar och att alla resultat är Bra. Klicka sedan på Bygga knapp.

komplett-scan

Vänta tills processen är klar. Det kan ta ett tag, beroende på hur stor din webbplats är.

När processen är klar ser du nedladdningsalternativ för Installer, arkiv, och Nedladdning med ett klick. Du måste klicka på Nedladdning med ett klick eftersom du behöver både dina installationsprogram och arkivfiler.

ett klick-download-duplicering

Arkivfilen är en kopia av din webbplats och installationsfilen hjälper dig att ladda ner installationsprocessen automatiskt.

Steg 3: Importera din WordPress-webbplats till din nya värd

Därefter måste du ladda upp de nedladdade filerna (installationsprogram och arkiv) till din nya webbhotell. För att göra det kan du använda en FTP-klient för att ansluta till din nya webbhotell. Om du är ny på det här kan du följa anvisningarna i den här steg-för-steg-guiden till ladda upp filer via FTP till WordPress.

Använd din FTP-klient och ladda upp både installationsprogrammet och arkivfilerna till rotkatalogen (vanligtvis / användarnamn / public_html / mapp) på din webbplats.

Innan du laddar upp måste du se till att mappen är helt tom. Vissa WordPress-värdföretag installerar WordPress automatiskt när du registrerar dig. Du måste ta bort den om den redan har installerats av din värd.

Steg 4: Ändra värdens fil för att förhindra driftstopp

Du har redan laddat upp både installer.php-filen och archive.zip-filen till din nya webbhotell i steg 3, så försök att öppna filen installer.php i din webbläsare.

Du kan komma åt filen med en URL som denna:

http://www.example.com/installer.php

Men när du försöker få åtkomst till filen får du en 404-felsida eftersom din domän fortfarande pekar på den gamla värden.

Detta innebär att du måste ändra dina domännamnservrar och peka på din nya värd, men vi föreslår inte att du gör det. Om du gör det kommer det att visa dina användare en trasig webbplats när du fortsätter migreringen.

Det är därför vi föreslår att du använder en alternativ metod så att användare kan komma åt din webbplats helt, även under migrering.

Med den här tekniken kommer du att kunna komma åt din nya webbplats med din nya domän tillfälligt på din dator. Det görs med en värdfil på din dator som du kan använda för att kartlägga domännamn till specifika IP-adresser.

Nu lägger du till en post för ditt domännamn i värdens fil så att det pekar på din nya värd, men bara med din dator. Därför kan du få åtkomst till dina filer på din nya webbhotell medan dina användare fortfarande kommer åt din webbplats från den gamla värden. Därför finns det noll driftstopp.

Först måste du ta reda på IP-adressen till din nya webbhotellserver. För att hitta detta öppnar du din cPanel-instrumentbräda och navigerar till Serverinformation. Där ser du det som Delad IP-adress.

värd IP-adress

Håll den här sidan öppen eftersom du behöver kopiera IP-adressen i ett senare steg.

Om du använder Windows, gå till Program »Alla program» Tillbehör, högerklicka på Notepad och välj Kör som administratör. Sedan visas en Windows UAC-promp med två alternativ: Ja och Nej. Klicka på Ja för att starta Notepad med administratörsbehörighet.

Gå nu till Notepad-skärmen Fil »Öppna och gå sedan till

C: WindowsSystem32driversetc. Välj värdens fil och öppna den.

Om du använder Mac måste du öppna appen Terminal och ange det här kommandot för att redigera värdens fil:

sudo nano / privat / etc / värdar

Då måste både Windows- och Mac-användare ange den IP-adress du kopierade och ditt domännamn längst ner i värdens fil så här:

192.168.1.22 www.example.com

Spara sedan dina ändringar. Nu kan du nu komma åt dina webbplatsfiler på den nya värden med ditt domännamn på din dator.

Notera: Du måste ångra ändringarna du gjort i värdens fil efter att du har slutfört webbplatsmigreringen i steg 6.

Steg 5: Skapa en MySQL-databas på din nya webbhotell

Nu är du redo att köra installer.php fil på din nya värd men du måste se till att en MySQL-databas skapas innan du gör det.

För att skapa en MySQL-databas går du till din cPanels instrumentpanel och navigerar till databaser sektion. Sedan måste du klicka på MySQL-databaser sektion.

mysql-databaser

Nu ser du ett fält för att skapa en ny databas. Skriv in ditt databasnamn och klicka på Skapa databas knapp.

skapa ny-mysql-databasBlueHost

När du har skapat en databas bläddrar du ner till sidan till MySQL-användare sektion. Därifrån, ange ett användarnamn och lösenord för din nya användare och klicka sedan på Skapa användare knapp.

skapa-mysql-användaren

Observera databasens användarnamn och lösenord du just skapade eftersom du behöver det i senare steg.

Nu måste du lägga till din användare i databasen. För att göra detta, bläddra ner till Lägg till användare i databasen och välj den MySQL-databas och den användare du just har skapat. Klicka sedan på Lägg till knapp.

add-user-to-databasBlueHost

Nu är din databas klar att använda på din WordPress-webbplats.

Steg 6: Starta dupliceringsmigreringsprocessen

Slutligen är du redo att köra installationsfilen.

Så gå till din webbläsares adressfält och ange webbadressen som visas nedan för att köra installer.php.

http://www.example.com/installer.php

duplikator-installer-steg1

Installationsprogrammet kör några tester och kommer att visas Passera bredvid arkiv- och valideringstester som visas på skärmdumpen ovan.

Markera rutan för villkor och klicka sedan på Nästa knapp.

Därifrån ser du duplikatorns steg 2 öppet. Du måste ange din MySQL-värd, databasnamn, användarnamn och lösenord. Föra in lokal värd i värdfältet och fyll i databasinformationen som du använde i steg 5.

duplikator-installer-step2

Nu kan du klicka på Nästa för att fortsätta. Men vi rekommenderar att du först klickar på Testdatabas för att se till att det inte finns några databasanslutningsfel.

Därefter importerar Duplicator din WordPress-databas från archive.zip-filen till din nya värd.

Därefter ber Duplicator steg 3 att uppdatera webbplatsens URL eller sökväg, men du behöver inte ändra någonting här eftersom du inte ändrar den. Så, klicka på Nästa för att fortsätta.

Duplicator kör de sista stegen och visar inloggningsknappen i sitt fjärde och sista steg.

duplikator-installer-sista-steg

Nu har du flyttat din WordPress-webbplats till en ny webbhotell helt. Så du kan helt enkelt logga in och kontrollera om allt är okej.

Steg 7: Uppdatera din domän

Vi har kommit till det sista steget att byta din WordPress-webbplats från en webbhotell till en ny.

I föregående steg har du lagt till en kopia av alla dina webbplatsfiler till din nya värd men din domän pekar fortfarande på din gamla värd, så du måste också uppdatera din domän.

För att göra det måste du byta din DNS-namnservrar. Om din domän var registrerad hos ditt webbhotell är det bäst att flytta domänen till den nya webbhotellen. Om det registrerades i ett domänregistreringsföretag som NameCheap, GoDaddy etc., måste du uppdatera dina domännamnservrar.

Domännamnservrar är vanligtvis ett par webbadresser, som de nedan, som du får från din nya webbhotell.

ns1.hostname.com
ns2.hostname.com

Stegen för att ändra domännamnsserver skiljer sig från en domänleverantör till en annan; dock är det grundläggande konceptet detsamma. Så vi visar dig hur du ändrar DNS-namnservrar med Domain.com och GoDaddy i den här självstudien.

Låt oss börja med Domain.com.

Logga in på ditt Domain.com-konto först. Hitta domänen som du vill uppdatera och klicka på Hantera knapp.

hantera namnservrar

Klicka sedan på DNS & namnservrar.

förändrings-dns-och-namnservrar

Klicka på om du vill ändra namnservrarna Redigera bredvid Nameservers.

redigera namnservrar

Fyll sedan i dina nya namnservrar som tillhandahålls av din nya webbhotell och klicka på Spara knapp.

Det är allt!

På samma sätt kan vi ta en titt på hur du uppdaterar namnservrar i GoDaddy.

Logga först in på ditt GoDaddy-konto och navigera till domäner. Klicka sedan på Hantera knapp bredvid domännamnet du vill uppdatera.

hantera domäner-godaddy

Gå sedan till Ytterligare inställningar och klicka på Hantera DNS.

ytterligare-settings-chef-dns

Nu måste du bläddra ner till namnservrar och klicka på Förändra knapp.

förändringsnamnservrar

Klicka sedan på rullgardinsmenyn och växla namnservertypen från Standard till Beställnings. Fyll sedan i dina nya namnservrar som tillhandahålls av din nya webbhotell och klicka på Spara knapp.

update-dns

Nu har du uppdaterat dina domännamnservrar. Tyvärr kan det ta 4 till 48 timmar att utföra dessa DNS-ändringar.

Under tiden har du nu samma innehåll på både din gamla värd och nya värd så att användarna ser ingen skillnad och migreringen av webbplatsen blir sömlös utan driftstopp (Du kan kontrollera kostnaden för drifttid med hjälp av vår kostnadsfria driftstoppskostnad kalkylator eller till och med använda vårt webbplatsstatusverktyg för att kontrollera om vår webbplats är live för dina användare).

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att byta din WordPress-webbplats från en webbhotell till en annan med noll driftstopp. Du kanske också vill kolla in vår steg-för-steg-tutorial om hur du skapar en gratis affärsmail via Bluehost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me