Hur man får ett gratis SSL-certifikat på några minuter (HTTPS)

Hur man får ett gratis SSL-certifikat


Letar du efter ett gratis SSL-certifikat för att förbättra din webbplats säkerhet? Ett SSL-certifikat är nu obligatoriskt för alla webbplatser. Om du inte har ett SSL-certifikat installerat på din webbplats kommer webbläsare som Google Chrome att visa ett fel istället för din webbsida.

I den här artikeln visar vi dig hur du får ett gratis SSL-certifikat för att hålla din WordPress-webbplats borta från säkerhetshot och skadlig programvara.

Vad är ett SSL-certifikat och varför behöver du det??

SSL är förkortning för Secure Sockets Layer. Det fungerar som ett brandväggskikt mellan användaren och webbservern för en säker surfupplevelse.

När du besöker en webbplats-URL skickar den information till servern och visar webbsidan i din webbläsare. Informationen som du skickar till servern kan vara allt från en webbadress, användarnamn / lösenord, kreditkortsuppgifter, personlig information, e-postadress etc. Dessa uppgifter är privata och de måste hanteras känsligt.

Om du inte har implementerat ett SSL-certifikat kan din webbplats attackeras eller kapas vilket innebär att du kan förlora din viktiga information. Kapare använder denna information för att utpressa användare. Det är obligatoriskt att hålla din webbplats skyddad under HTTPS-protokollet genom att lägga till ett SSL-certifikat.

Ett SSL-certifikat kan endast utfärdas av en certifierad myndighet som är erkänd för att tillhandahålla SSL-certifikat för webbplatser. När SSL-certifikatet läggs till på din webbplats ser du ett hänglås och HTTPS med webbplatsens URL.
HTTPS-protokoll

Om SSL-certifikatet inte läggs till framgångsrikt ser du fortfarande det gamla HTTP-protokollet, som är osäkert. Populära webbläsare, som Google Chrome, har övergett webbplatserna som fortfarande har HTTP-protokoll. Om du försöker komma åt en webbplats utan ett SSL-certifikat kan du se ett fel i din Google Chrome-webbläsare.

Även om ett SSL-certifikat är obligatoriskt för alla webbplatser, bör du veta att om din webbplats hanterar onlinebetalningar, användarinloggningar / registreringar, medlemskap etc., så är det ett MÅSTE för dig. Annars kommer dina uppgifter och dina webbplatsanvändares data att vara allvarliga.

Ibland kommer tredje parts tjänster som hanterar betalningar också att informera dig om att installera SSL / HTTP på din webbplats för att undvika att bli hackad. Detta händer när din webbplats tar emot betalningar med en onlinetjänst som PayPal eller Stripe.

Låt oss titta på några av de viktigaste punkterna som gör det enkelt för dig att förstå varför du behöver ett SSL-certifikat:

 • Det validerar din onlineidentitet och försäkrar dina användare att din webbplats är värd att investera tid i.
 • Dina användare kan göra betalningar utan några säkerhetsproblem.
 • Google stöder webbplatser som har SSL / HTTP-protokoll aktiverat. Sajter med SSL / HTTP kommer också att ha bättre sökranking än webbplatser med det gamla HTTP-protokollet.

Nu när du vet vad ett SSL-certifikat är och varför du behöver ett är nästa sak du behöver veta hur det fungerar.

Hur skyddar ett SSL-certifikat din webbplats?

SSL skapar ett lager mellan användaren och webbplatsservern. Detta lager krypterar informationen som delas / överförs från en användare till webbservern och tillbaka i webbläsaren.

När en användare surfar på en webbplats-URL är det första det kommer att kontrollera om SSL / HTTP: er är aktiverade och sedan krypterar informationen innan den skickas till servern. Servern har en speciell SSL-nyckel som hjälper till att dekryptera informationen.

På samma sätt, när servern svarar på användarens begäran, dekrypteras den med samma SSL-nyckel för att visas på webbsidan. Krypteringen hjälper till att skydda din webbplats och information från att bli kapad.

Vad kostar ett SSL-certifikat?

Det finns många SSL-certifikatleverantörer på marknaden. Alla dessa leverantörer är auktoriserade och kan erbjuda olika priser. Priset varierar mellan $ 49- $ 199 / år beroende på de tjänster som erbjuds av SSL-företaget.

Några av de populära leverantörerna av SSL-certifikat erbjuder också tillägg och tjänster som installation av SSL-certifikatet på din webbplats. Dessa tjänster kommer med extra kostnader för användaren.

Vi rekommenderar att du köper ditt SSL-certifikat från GoDaddy. De är en av de bästa domännamnsregistratorerna och webbhotellleverantörerna på marknaden. De hanterar över 75 miljoner domäner. Deras SSL-certifikat börjar från $ 2,49 / månad, vilket är det bästa erbjudandet för en enda webbplats. De hjälper också till att installera SSL-certifikatet på din domän.

GoDaddy SSL-pris

Notera: Denna information är avsedd för användare som vill köpa ett SSL-certifikat. Om du letar efter det gratis SSL-certifikatet kan du fortsätta läsa nedan.

Hur kan du få ett gratis SSL-certifikat?

Ett SSL-certifikat är ett måste för alla typer av webbplatser. Men den extra kostnaden för ett SSL-certifikat gör det svårt för många webbplatsägare att installera det. Detta kan vara extremt frustrerande. Om ett SSL-certifikat nu är obligatoriskt för att ha en framgångsrik webbplats, varför är det så dyrt? Skulle det inte vara bättre för alla om det var gratis?

Oroa dig inte: vi har goda nyheter för dig!

Det finns ett ideellt företag som heter Let’s Encrypt. De förstår behovet och vikten av SSL-certifikat för alla webbplatser, så de beslutade att lansera en gratis certifikatmyndighet för alla. Deras handling av vänlighet noterades av några av de mest populära företagen i världen, som Facebook och Google, och stödet för deras sak har vuxit. Tack vare detta kan Let’s Encrypt fortsätta sitt arbete och hjälpa webbplatsägare som dig.

Processen för att aktivera ett SSL-certifikat med Let’s Encrypt är dock avancerad och inte nybörjarvänlig. Du måste ha kodningskompetens, serverkunskap och fullständigt kommando över Shell / SSH för att installera Let’s Encrypt på din webbplats.

För nybörjare rekommenderar vi att du använder de bästa WordPress-värdleverantörerna som erbjuder gratis SSL-certifikat när du köper webbhotell hos dem. De erbjuder inte bara ett gratis SSL-certifikat, utan installerar det också på din webbplats; vilket betyder att du inte behöver oroa dig för någonting.

Här är en lista över alla de bästa WordPress-värdleverantörerna på marknaden som tillhandahåller ett gratis SSL-certifikat:

 1. Bluehost
 2. Dreamhost
 3. Siteground
 4. InMotion Hosting
 5. WPEngine
 6. Liquid Web
 7. GreenGeeks

Om du redan är kund hos något av ovanstående värdföretag, kan du be deras kundtjänstteam att aktivera ett SSL-certifikat på din webbplats gratis.

Men om du är villig att aktivera en SSL manuellt kan vi ge dig exemplet med Bluehost. Du måste logga in på ditt cPanel-konto och gå till Mina webbplatser från menyn till vänster.

På den här sidan måste du klicka på alternativet ‘Hantera webbplats’ till din webbplats där du vill aktivera en SSL.

Hantera webbplats

Under fliken “Säkerhet” ser du flera inställningar inklusive alternativet gratis SSL-certifikat. Slå bara på den för att aktivera en SSL på din webbplats.

Aktivera gratis SSL

Notera: Alla webbhotellleverantörer har olika instrumentpaneler, men du hittar mest SSL-alternativet i säkerhetsinställningarna.

Du bör också läsa den ultimata säkerhetsguiden för WordPress för mer information.

Om du använder någon annan webbhotellleverantör än de som nämnts och de inte erbjuder ett gratis SSL-certifikat kan du helt enkelt flytta din WordPress-webbplats till något av ovanstående värdföretag för att utnyttja det gratis SSL-certifikaterbjudandet.

Kontrollera också: Hur man lägger till SSL och HTTPS i WordPress.

Vad du ska göra efter att ha installerat SSL-certifikatet

När du aktiverar ett SSL-certifikat på din WordPress-webbplats måste du också ställa in dina webbadresser och börja använda HTTP: er (säkrat protokoll).

Det första du behöver göra är att installera Riktigt enkelt SSL plugin i WordPress. Du bör kolla in vår guide om hur du installerar ett WordPress-plugin om du inte är ny med plugins.

När du är aktiverad behöver du inte vidta några ytterligare steg. Plugin kontrollerar automatiskt om SSL-certifikatet är installerat på din webbplats och omdirigerar alla dina webbadresser från HTTP till HTTPs.

Riktigt enkelt SSL

Nu använder din WordPress-webbplats det säkra SSL / HTTP-protokollet som gör din webbplats säker.

Om det fortfarande finns några filer eller webbadresser som inte laddas från de säkrade HTTP: erna, är det troligtvis på grund av dålig kodning i ett plugin du använder på din webbplats. Du kan upptäcka det felaktiga plugin-programmet och inaktivera det för att se till att du är helt säkrad.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att lära dig hur du får ett gratis SSL-certifikat för din webbplats. Om du gillade den här artikeln kan du också kolla in vår steg-för-steg-guide om hur du enkelt säkerhetskopierar din WordPress-webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map