Hur man installerar ett WordPress-plugin – 3-metoder (steg för steg)

Hur man installerar ett WordPress-plugin


Vill du installera ett WordPress-plugin?

Genom att installera ett WordPress-plugin kan du snabbt lägga till en ny funktion på din WordPress-webbplats, till exempel att lägga till ett formulär, eCommerce-butik, biljettstödssystem, diskussionsforum och mer.

I den här tutorialen kommer jag att visa dig tre olika sätt du kan installera ett WordPress-plugin. Det spelar ingen roll vilken metod du använder, eftersom plugins alltid installeras på samma plats.

 1. Hur man installerar ett WordPress-plugin från WordPress.org
 2. Hur man installerar ett WordPress-plugin från en webbplats från tredje part
 3. Hur man laddar upp och installerar ett WordPress-plugin via FTP

Hur man installerar ett WordPress-plugin från WordPress.org

Insticksprogrammet finns på huvudmenyn i ditt administrationsområde. Alla dina installerade plugins visas på den första skärmen.

WordPress Plugins-skärm

De officiell WordPress-plugin-katalog har för närvarande cirka 55 000 plugins listade. Det finns verkligen en plugin där ute för alla problem som din webbplats har.

Plugins kan installeras direkt från ditt WordPress admin-område. Om du klickar på länken “Lägg till ny” i insticksmenyn kommer du till avsnittet “Installera plugins”. Den första fliken är det här avsnittet är sökfliken. Du kan söka efter plugins genom att själv utföra en manuell sökning eller klicka på ett nyckelord från taggmoln.

Installera ett nytt plugin i WordPress

Om du är ny med WordPress kanske du inte vet vilka plugins du ska installera. De presenterade och populära flikarna som är länkade högst upp på sidan är ett bra sätt att ta reda på om kvalitetskontroller. Det finns också en lista över de senaste plugins som har lagts till i katalogen.

Populära plugins-fliken under avsnittet Lägg till nytt plugin

En funktion som de flesta WordPress-användare inte drar nytta av är att gynna. Om du loggar in på WordPress.org ser du ett alternativ att favoritera ett plugin under nedladdningslänken. Alla insticksprogram som du favorit kommer att listas i din profil.

Lägga till ett plugin som favorit

En lista över alla dina favoritplugins listas också på sidan Favoriter i ditt administrationsområde. Allt du behöver göra är att ange ditt WordPress.org-användarnamn för att lista alla dina bokmärkta plugins. Detta är ett bra sätt att komma ihåg dina önskade plugins på alla dina WordPress-drivna webbplatser.

Dina favorit plugins från WordPress plugin katalog

Inom ditt administrationsområde listas en beskrivning av varje plugin bredvid plugin. Du kan klicka på detaljerlänken för att läsa en mer omfattande sammanfattning. Allt du behöver göra för att installera ett plugin är att klicka på installationslänken.

Installera ett plugin från WordPress adminområde med sökning

WordPress laddar ner och installerar plugin på din webbplats. Du kan sedan aktivera ett plugin direkt, eller aktivera det senare genom att klicka på Plugins-menyn.

Aktivera ett plugin efter installationen

Hur man installerar ett WordPress-plugin från en webbplats från tredje part

Endast plugins som anges i den officiella WordPress-plugin-katalogen kan installeras genom sökfunktioner, populära, senaste och favoritflikar. Alla plugins, oavsett om det är en gratis plugin från WordPress.org eller en premium plugin från en annan källa, kan laddas ner som en zip-fil.

Inom området “Installera plugins” finns det ett alternativ att installera ett plugin genom att ladda upp en zip-fil. För att installera ett plugin på det här sättet, behöver du bara välja zip-filens plugin och klicka på installationsknappen.

Installera ett WordPress-plugin genom att ladda upp en zip-fil

WordPress extraherar innehållet i zip-filen och installerar plugin-programmet på din webbplats.

Plugin installerat från en zip-fil

Det är vanligt att zip-filerna med premiumtema och plugins innehåller ytterligare mappar som dokumentation och originella Photoshop-filer. När du laddar ner ett plugin i zip-format utanför den officiella WordPress-katalogen bör du kontrollera att plugin-filerna finns på toppnivån i zip-filen. Om inte, måste du extrahera alla filer och sedan zipa upp lämplig plugin-mapp.

Hur man laddar upp och installerar ett WordPress-plugin via FTP

När du installerar en plugin via zip-fil eller direkt från den officiella WordPress-plugin-katalogen extraherar WordPress plugin-filerna och lagrar dem i din / wp-content / plugins / mapp. Alternativt kan du ladda upp plugin till den platsen själv.

Om du installerar WordPress i roten till din domän kommer din plugins-mapp att hittas på www.yourwebsite.com/wp-content/plugins/. Plugin-filer skulle placeras under plugin-namnet, t.ex. www.yourwebsite.com/wp-content/plugins/contact-form-7/index.php.

Du kan ladda upp filer med en FTP-klient som t.ex. FileZilla. För att ansluta till din webbplats med FTP måste du känna till dina FTP-anslutningsuppgifter. Denna information tillhandahålls normalt av ditt värdföretag i deras välkomstmail. Kontakta din värd om du inte har fått den.

För att ansluta till din webbplats med FTP måste du känna till webbplatsens värdnamn, FTP-användarnamn och FTP-lösenord. Den här inloggningsinformationen är ibland densamma som din inloggningsinformation för din kontrollpanel.

FTP Site Manager

När du är ansluten till din webbplats navigerar du till din plugins-mapp (den här mappen visar dina andra installerade plugins). Ladda sedan upp de plugin (er) du vill installera.

Ladda upp ett plugin

Alla plugins som du laddar upp via FTP kommer att listas i din installerade plugin-lista. Aktivera sedan plugin-programmet och konfigurera det efter din önskan.

Lista över dina installerade plugins

Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du installerar ett WordPress-plugin. Utforska WordPress-plugins för att upptäcka den verkliga kraften hos en WordPress-webbplats.

Om du gillade den här artikeln kanske du vill kolla in vår guide om de bästa WordPress-plugins du måste ha.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map