Hur man installerar WordPress – nybörjarhandbok (steg för steg)


Vill du komma igång med WordPress för att skapa din webbplats? WordPress är det mest populära innehållshanteringssystemet (CMS) och webbplatsbyggare i världen.

I den här artikeln delar vi hur du installerar WordPress med flera plattformar.

WordPress används av mer än 30% av webbplatserna i världen, vilket gör det till den mest använda programvaran för att skapa en webbplats. Det är enkelt att konfigurera och hjälper till att starta webbplatser eller bloggar snabbt. WordPress har två typer: WordPress.com, som är en värdlösning; och WordPress.org, även känd som självhostad WordPress.

Vi kommer att använda WordPress med självhosting i den här guiden. Många bra WordPress-värdföretag erbjuder installation med 1 klick för WordPress. Emellertid är installationsprocessen olika för varje värdpanel.

För den här guiden visar vi dig hur du installerar WordPress med MOJO Marketplace, Fantastico, Softaculous, SimpleScripts och andra kontrollpaneler. Detta kommer att vara en omfattande guide, så vi skriver ned innehållsförteckningen för att hjälpa dig enkelt hitta installationsprocessen du letar efter:

WordPress-installation: Innehållsförteckning

jag. Installera WordPress: Förutsatt
II. Installera WordPress på olika webbhotellleverantörer

 1. Hur man installerar WordPress i Bluehost
 2. Hur man installerar WordPress i Siteground
 3. Hur man installerar WordPress i WPEngine

III. Installera WordPress med 1-klick installatörer

 1. Hur man installerar WordPress med Fantastico
 2. Hur man installerar WordPress med Softaculous
 3. Hur man installerar WordPress med Snabbinstallation
 4. Hur man installerar WordPress med MOJO Marketplace

IV. Fler WordPress installationshandledning

 1. Hur man installerar WordPress med FTP
 2. Hur man installerar WordPress på ditt språk
 3. Hur man installerar en WordPress Multisite Network
 4. Hur man installerar WordPress i Din dator
 5. Saker att göra efter installation av WordPress

Saker att göra innan du installerar WordPress

Innan du kan installera WordPress måste du köpa ett domännamn och webbhotell.

Vi rekommenderar Bluehost för webbhotell. Det är ett av de mest populära värdföretagen i världen, och det rekommenderas också officiellt av WordPress.

För våra användare erbjuder de ett gratis domännamn, gratis SSL-certifikat och 60% RABATT på webbhotell.

Skapa en blogg på Bluehost

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

När du har köpt ditt domännamn och webbhotell är du redo att installera WordPress.

Hur man installerar WordPress i Bluehost

Bluehost är ett av de mest populära namnen när det gäller värdtjänster. Att installera WordPress med Bluehost är supersnabbt och enkelt. Du behöver faktiskt inte göra mycket för när du registrerar dig för Bluehost kommer den automatiskt att installera WordPress i ditt domännamn.

Så du kan logga in direkt på ditt konto, gå till Mina webbplatser till vänster och klicka på Logga in på WordPress knappen till höger.

installera wordpress i bluehost

Detta tar dig till administrationsområdet för WordPress där du kan börja använda WordPress som du normalt skulle göra. Om du vill installera WordPress på mer än en webbplats är det också möjligt.

Bluehost låter dig installera WordPress på ett obegränsat antal webbplatser för alla dess värdplaner utom för den grundläggande. Du kan lägga till fler webbplatser till din värd genom att klicka på Skapa webbplats knappen under Mina webbplatser alternativ.

installera wordpress i bluehost

Den Bluehost guidade WordPress-installationsguiden kommer nu att starta. Du kan nu skapa en ny WordPress-webbplats genom att ange webbplatsens namn och taglinje. När du är klar klicka på Nästa knapp.

I nästa steg väljer du domännamnet som du har köpt. Om du inte har ett domännamn kan du köpa ett genom att gå till domäner i Bluehost-instrumentpanelen.

Nu när din domän har lagts till lämnar du katalogfältet tomt. Bluehost lägger automatiskt till det här fältet för dig. Installationsprogrammet visar några plugins som du kan välja.

Slå nu på Nästaknapp. Om några minuter kommer WordPress att installeras av Bluehost-installationsprogrammet. Du ser ett framgångsmeddelande när installationen är klar.

Bluehost Installer

Du kommer också att få dessa uppgifter via e-post. Klicka nu på Logga in på WordPress -knappen för att öppna den nya webbplatsens administrationsområde. Det är enkelt, rätt?

Hur man installerar WordPress i SiteGround

SiteGround är ett populärt värdalternativ för både nybörjare och avancerade användare. Här är mer om SiteGround. Deras webbhotell är mycket optimerad för WordPress och att installera det är superlätt.

När du registrerar dig för SiteGround ser du en popup-skärm med ett välkomstmeddelande. Du blir frågad om du vill ställa in din webbplats nu.

installera wordpress i siteground

Välj Starta en ny webbplats och välj WordPress. Du kommer nu att omdirigeras till en ny skärm där du måste ange dina WordPress installationsinformation. Ange dina referenser och klicka på Bekräfta knapp.

installera wp i siteground

Detta tar dig till en ny skärm. Du kan hoppa över inställningarna på den här sidan och klicka på Komplett installation knapp.

SiteGround-installation

Installationsprogrammet kommer att inledas och när det är klart ser du ett framgångsmeddelande på skärmen. Du ser också ett alternativ som säger Fortsätt till kundområdet knapp.

I kundområdet klickar du på Mina konton flik. Här ser du ett alternativ som heter Gå till adminpanelen. Du kan klicka på den här fliken för att öppna WordPress adminpanelen.

Och det är allt. WordPress har installerats på ditt SiteGround-värdkonto.

Hur man installerar WordPress i WP Engine

WPEngine är en hanterad WordPress-webbhotell som tar hand om alla dina WordPress-värdbehov. Det kommer att hantera dina WordPress-webbplatsuppdateringar, installation och optimering av prestanda så att du enkelt kan växa ditt företag. Läs mer om WP Engine här.

Eftersom WPEngine är en hanterad WordPress-värd kommer WordPress automatiskt att installeras för dig när du registrerar dig.

Du kan också lägga till fler webbplatser om du vill. För det börjar du med att logga in på din WP-motor instrumentpanelen och gå till webbplatser.

Du ser namnen på alla dina webbplatser visas på skärmen. Klicka nu på Lägg till webbplats för att lägga till en ny WordPress-installation.

På nästa skärm kan du lägga till namnet på din produktionsmiljö. Lägg också till namnet på dina önskemål och klicka på Skapa miljö knapp.

Nu börjar åtgärden. DNS-förändringarna kommer uppenbarligen att ta lite tid att sprida. När detta är gjort kan du komma åt administrationsområdet för WordPress genom att klicka på länken i sidofältet.

Du kan använda Lägg till domänlänk för att lägga till en domän på din webbplats. Men WP Engine erbjuder inte domännamn. Så du måste köpa ett domännamn från en av domänregistrarna där du måste peka din domäns DNS-inställningar till WP Engine.

Detta kommer att behöva din webbplats IP-adress och CNAME. Den här informationen finns tillgänglig på översiktssidan på din webbplats. Grundinställningen är densamma för alla domänregistratorer. Här visar vi dig hur du använder denna information på Domain.com.

Lägga till DNS-information på Domain.com

För att börja med att logga in på domain.com-kontoens instrumentpanel och klicka på DNS och namnservrar.

Klicka på. På nästa skärm Redigera för att lägga till din IP-adress som tillhandahålls av WP Engine.

När du är klar klickar du på Uppdatera DNS knapp.

WPEngine-uppdatering DNS

Därefter måste du kontrollera om du har en administration spela in med www som sitt namn. Om du gör det, måste du redigera CNAME-posten. Annars, gå vidare och klicka på Lägg till DNS-post knapp. Nu i Värde fält lägg till administration underdomän tillhandahålls av WPEngine och klicka sedan på Lägg till DNS-knapp.

Och det är ganska mycket det. Ditt domännamn har nu framgångsrikt pekats på din WordPress-webbplats som är värd av WP Engine.

Hur man installerar WordPress med Fantastico

Fantastico finns i flera kontrollpaneler för webbhotell. Det är en automatisk installerare som du kan använda för att snabbt installera WordPress.

I instrumentpanelen för webbhotell måste du leta efter avsnittet Programvara för att hitta Fantastico installer.

Fantastico Installer

Klicka på Fantastico och öppnas alternativen för automatisk installation.

Notera: Olika webbhotellföretag använder olika versioner av Fantastico. Vissa använder fortfarande äldre versioner, medan andra uppdateras till den senaste programvaran för automatisk installation. Skillnaden kommer att vara i design och färger. De grundläggande installationsstegen för WordPress liknar dock alla versioner.

Du ser en lista över alla applikationer, inklusive WordPress, i menyn till vänster. Gå bara till Bloggar »WordPress.

Missa inte chansen att läsa om populära CMS-marknadsandelar.

Därefter ser du översikten för WordPress och en stor Installera-knapp som visar WordPress-versionen som ska installeras.

Fantastiskt WordPress

Du måste klicka på knappen Installera WordPress.

Därefter blir du ombedd att välja ditt domännamn, underkatalog (lägg till denna information endast om du vill installera WordPress i en underkatalog; om inte, kan du lämna det här fältet tomt), användarnamn, lösenord och e-post att fortsätta.

Fantastiskt autoinstallatör

När du har lagt till önskad information måste du klicka på Skicka in knapp.

Installationsprocessen kommer att påbörjas och en framstegsfält visas på samma skärm. När installationen är klar ser du ett framgångsmeddelande.

Notera: Om den senaste versionen av WordPress inte är installerad behöver du inte oroa dig för det. När du loggar in på ditt WordPress-administratörskonto får du meddelandet om att uppdateras till den senaste versionen.

Hur man installerar WordPress med Softaculous

Softaculous är ett annat WordPress-autoinstallationsskript som används av flera webbhotellföretag. Det fungerar på samma sätt som Fantastico och hjälper dig att installera WordPress direkt. Många stora värdföretag som SiteGround, InMotion Hosting etc. erbjuder Softaculous i sina webbhotell-instrumentpaneler.

Du måste logga in på din kontrollpanel för webbhotell och söka efter Softaculous i avsnittet Programvara. I vissa kontrollpaneler hittar du också ett Softaculous Apps Installer-avsnitt separat med alla appar som är synliga i instrumentpanelen. Det låter dig klicka direkt på WordPress och installera det.

Softaculous

Du kan välja valfritt alternativ för att installera WordPress. Om du klickar på WordPress-ikonen under avsnittet Softaculous Apps Installer, kommer det att visa dig en översikt över WordPress. Det finns andra flikar som Install, Features, Screenshots, etc. Besök fliken Installera för att komma igång.

Installera WordPress från Softaculous

Först måste du välja Http: // eller Http: // www-protokoll. Om du använder SSL och HTTPS väljer du bara Https: // eller Https: // www i rullgardinsprotokollet.

Välj protokoll

Därefter måste du välja domännamnet där du vill installera WordPress. När du har valt domännamnet måste du lägga till en underkatalog (till exempel: mywebsite.com/wp) där du vill att WordPress ska installeras. En katalog skapas automatiskt med det namn du definierar och WordPress kommer att installeras där.

Men om du installerar WordPress i din rotkatalog (till exempel: mywebsite.com), lämnar du fältet In Directory tomt.

Nu när du är klar med programvaruprogrammet bläddrar du bara ner till Webbplatsinställningar.

Webbplatsinställningar

Du måste lägga till webbplatsnamnet och platsbeskrivningen. Dessa detaljer är inte permanenta och du kan ändra dem senare från din WordPress admin-instrumentpanel.

Efter det blir du ombedd att ange ett användarnamn, lösenord och e-postadress för att skapa referenser för ditt WordPress-administrationsområde. Du kan använda lösenordsgeneratorn av Softaculous för att lägga till ett starkt lösenord eller använda vår gratis starka lösenordgenerator. Du måste också se till att användarnamnet är ett icke-ordbok.

Det finns dock ingen given regel för att ange användarnamn eller lösenord. Du är fri att välja ett användarnamn du väljer och ett lösenord som du lätt kommer ihåg. Vi rekommenderar att du behåller ett starkt lösenord, så din webbplats kommer att förbli skyddad från hackare. Du bör kolla in den här guiden på hur man hanterar lösenord för mer detaljerad information.

E-postfältet är viktigt eftersom alla aviseringar kommer att skickas till den e-postadress du anger här. Dessa aviseringar inkluderar uppdateringsvarningar, återställning av lösenord och mer.

Valfria inställningar

När du är klar med webbplatsinställningarna kan du bläddra vidare för att välja plugins och tema. Dessa är valfria inställningar och du kan också hantera dem från din WordPress admin-instrumentpanel efter installationen. Klicka på knappen Installera.

På några minuter ser du ett framgångsmeddelande för WordPress-installation. Tills framstegsfältet visar 100% rekommenderas det att stanna på installationsskärmen för att undvika problem.

Framgång WordPress installation

Efter en framgångsrik installation ser du detaljer som din webbadress och WordPress admin access URL.

Hur man installerar WordPress med hjälp av QuickInstall

QuickInstall är ett autoinstallatör för WordPress och många andra appar. Det är tillgängligt på flera kontrollpaneler för webbhotell inklusive HostGator och andra. Olika värdpaneler kan ha ett annat utseende för QuickInstall, men funktionerna och processen för att installera WordPress är nästan samma.

Du måste logga in på din webbhotell-instrumentpanelen och söka efter programvarusektionen. Där hittar du Snabbinstallation ikon. Klicka på QuickInstall för att fortsätta.

Snabbinstallera cPanel

Det kommer att starta QuickInstall-sidan med alla dess appar, inklusive WordPress, under avsnittet 1-klicka på Installera. Klicka bara på WordPress-länken för att börja med den.

WordPress installation

Liksom många andra installationsskript visar det dig WordPress-översikten och en knapp för installation. Du måste klicka på Installera WordPress knapp.

Installera WordPress

Därefter måste du lägga till nödvändig information för WordPress-installation.

Börja med att välja domännamnet där du vill installera WordPress. I nästa fält måste du lägga till en underkatalog. Om du vill installera WordPress i din rotkatalog (exempel.com), lämnar du det här fältet bara tomt.

Installera WordPress i QuickInstall

När du går vidare måste du ange administratörens e-postadress, bloggtitel eller webbplatsnamn, adminens användarnamn, förnamn och efternamn. Dessa detaljer kommer att användas för att skapa en adminanvändare för din WordPress-installation.

När du har lagt till dina användaruppgifter måste du klicka på knappen Installera WordPress.

WordPress-installationen kommer att påbörjas, och det kommer att ta några ögonblick att slutföra processen. När installationen har slutförts ser du inloggningsinformationen med webbadresser för din webbplats och WordPress adminområde.

Hur man installerar WordPress med MOJO Marketplace

MOJO Marketplace stöder ett 1-klick installationsverktyg som används av flera webbhotellföretag för att snabbt installera appar som WordPress. Det är tillgängligt i kontrollpanelen för webbhotell.

Om du använder Bluehost-webbhotell måste du logga in på din värdkontrollpanel och gå till webbplatsavsnittet.

MOJO installerar ett klick

Därifrån måste du klicka på Installera WordPress eller 1-klicka på Installera-ikonen. Om du klickar på Installera WordPress-ikonen omdirigeras du att välja ditt domännamn och lägga till ett katalognamn (endast om du vill installera WordPress i en underkatalog som exempel.com/wp).

Klicka sedan på Nästa knapp.

Välj domän och katalog

Nu kommer du att bli ombedd att lägga till admininformation som webbplatsens titel, admin-användarnamn, admin-lösenord och admin-e-postadress. Du måste också markera användarvillkoren. Klicka sedan på Nästa knapp.

Admin användarinformation

En framstegsfält visas längst upp på skärmen och du får ett meddelande när WordPress har installerats. Du måste klicka på länken för att se dina inloggningsuppgifter.

Installationen är klar

När du klickar på länken kommer det att visa dig ett framgångsmeddelande och din åtkomst till WordPress-administratör (användarnamn och lösenord).

WordPress adminåtkomst

Hur man installerar WordPress med FTP

Vill du installera WordPress manuellt med en FTP-klient? Det kommer att lägga till några steg till installationsprocessen. Vi rekommenderar att du tittar på den här guiden om hur man använder FTP för att ladda upp WordPress-filer för mer detaljerad information.

Innan vi börjar måste du ladda ner senaste WordPress-versionen från deras officiella webbplats. Packa helt enkelt upp filen och använd en FTP-klient som FileZilla för att ladda upp WordPress-filerna till din rotkatalog. Vanligtvis heter rotkatalogen / public_html /.

Om du vill installera WordPress i en underkatalog (till exempel: mywebsite.com/wp), kan du skapa en mapp i din rotkatalog med respektive namn och ladda upp dina WordPress-filer där. I detta fall kommer ditt tillägg i FTP-klienten att vara / public_html / wp.

Använd FTP-klient för att installera WordPress

När du har laddat upp WordPress-filerna måste du logga in på din kontrollpanel för webbhotell för att skapa en ny databas. I din cPanel måste du söka efter databasavsnittet och klicka på MySQL-databaser ikon.

MySQL-databaser

I fältet Ny databas måste du lägga till ett namn på din databas. Klicka sedan på Skapa databas knapp.

Ny databas

När din databas har skapats måste du ange ditt MySQL-användarnamn och lösenord. Dessa referenser kommer att tillhöra din databas och de kommer att användas i din WordPress-konfigurationsfil.

När du lägger till användarnamn och lösenord måste du klicka på Skapa en användare knapp.

Skapa en användare

Att skapa en användare räcker inte. Du måste ge åtkomst till den nya användaren för att ansluta till din databas. Lägg bara till användaren i din databas med alla behörigheter.

För att göra detta måste du gå till Lägg till användare i en databas avsnittet på samma sida. I rullgardinsmenyn Användare väljer du den nya användaren som du skapade och väljer din databas i rullgardinsmenyn Databas. Klicka sedan på Lägg till knapp.

Lägg till användare i databasen

Det visar sidan med användarrättigheter. Du måste markera alla behörigheter för den nya användaren för att göra ändringar i din databas.

Därefter går du över till installationsprocessen. Du måste bläddra i WordPress URL för att börja med installationen. Om du laddade upp WordPress-filer i huvudkatalogen kommer ditt domännamn att vara WordPress URL (till exempel: www.mywebsite.com)

Först kommer det att be dig att välja ett språk. När du har valt ditt språk klickar du på Fortsätta knapp. Nu kommer hela WordPress-installationsprocessen att finnas på samma språk. Om du inte är nöjd med ditt språkval kan du ändra det senare från dina WordPress-admininställningar.

Välj språk

Nästa kommer det att visa välkomstmeddelandet och information om din nya WordPress-installation. Läs den här informationen eftersom WordPress kommer åt dina databasuppgifter för att starta ordentligt.

Du måste klicka på Nu går vi! knapp.

Installera WordPress manuellt

Nu ser du ett formulär där du behöver lägga till ditt databasnamn, användarnamn och lösenord. Klicka sedan på knappen Skicka.

Skapa WordPress-konfigurationsfil

Efter en lyckad anslutning till databasen ser du ett meddelande från WordPress och du måste klicka på Kör installationen för att fortsätta.

Kör installationen

WordPress kommer att köra sin bakgrundsprocess som inkluderar att skapa tabeller i din databas och ta dig till nästa steg.

Du måste ange din webbplatstitel, användarnamn, lösenord och e-postadress för att ställa in din WordPress-webbplats.

I utvecklingsfasen kanske du inte vill att sökmotorer ska se din webbplats, så du måste markera markeringen för synlighetsalternativet för sökmotorer. Du kan ändra den här inställningen senare från ditt WordPress-administratörskonto.

WordPress-webbplatsinställningar

När du klickar på knappen Installera WordPress slutför installationen och visar ett framgångsmeddelande. Du ser också inloggningsuppgifterna för att få åtkomst till ditt WordPress-administratörskonto.

Framgångsrik installation av WordPress

Hur du installerar WordPress på ditt språk

WordPress översätts till nästan alla språk i världen. Du kan enkelt installera WordPress på ditt eget språk.

För att nämna några innehåller WordPress språk som engelska, franska, spanska, kinesiska (han), japanska, arabiska, koreanska, tyska, hebreiska, hindi och mer.

När du installerar WordPress kommer det att be dig att välja ett språk och sedan kommer ytterligare installation att göras på det valda språket. Men om du väljer engelska först och vill ändra språket senare, måste du besöka Inställningar »Allmänt i ditt WordPress-administratörskonto.

Webbplatsspråk

Du bör också kolla in den här guiden på hur man skapar en flerspråkig webbplats i WordPress för mer detaljer.

Hur man installerar ett WordPress Multisite Network

Som standard har WordPress flersidiga funktioner. Du kan använda det multisite nätverket för att skapa och hantera mer än en webbplats under en enda WordPress-installation. WordPress multisite-nätverket är starkt och det hanterar enkelt dina nya webbplatser i underkataloger eller underdomäner.

Det är bra för stora företag, statliga organisationer, medlemswebbplatser, utbildningsinstitut, reseföretag med mer.

Du bör följa den här kompletta guiden för hur du installerar och konfigurerar WordPress multisite-nätverk för detaljerade instruktioner.

Hur du installerar WordPress på din dator

Vill du installera WordPress på din dator? Många nybörjare vill skapa sina webbplatser i en lokal servermiljö innan de visas för andra. Men du kan också bygga din webbplats på en levande miljö genom att helt enkelt avskräcka sökmotorer för att se din webbplats.

Utöver det finns det många som vill installera WordPress på sin dator för att utveckla teman, plugins eller testa koden.

Att installera WordPress på din dator kommer inte att synas för alla förrän du tar det live på din domän.

För Windows-användare måste du ladda ner och konfigurera WAMP för att installera WordPress. Mac-användare måste dock konfigurera Mamp på sina datorer för lokal WordPress-installation.

Du bör också kolla in vår guide för hur du överför WordPress från lokal server till en live-webbplats för steg-för-steg-instruktioner.

Saker att göra efter installation av WordPress

Efter den lyckade installationen av WordPress måste du välja ditt tema och plugins för att starta din webbplats korrekt.

Välja ett WordPress-tema

Ett tema eller webbplatsmall är designen / stilen på din WordPress-webbplats. Du hittar hundratusentals WordPress-teman på internet och WordPress-arkivet. Det är dock svårt att välja ett tema när du har dessa många val. Vi rekommenderar att du sorterar WordPress-teman enligt din affärsnisch och sedan kolla in vårt expertutbud av de bästa WordPress-teman.

Vi håller denna lista uppdaterad, så du hittar de senaste och mest fantastiska WordPress-teman för din webbplats.

Välja de bästa WordPress Plugins

WordPress är flexibelt och enkelt att installera. Det låter dig lägga till alla funktioner du önskar på din webbplats med WordPress-plugins. Oavsett om du vill lägga till ett kontaktformulär, optimera din webbplats för sökmotorer, skydda din webbplats från hackare eller någon annan funktionalitet på din webbplats, finns det en sann chans att du hittar ett plugin i WordPress-katalogen.

Annat än WordPress-förvaret kan du hitta premium-plugins som är tillgängliga som tredjepartsverktyg på internet för att utöka funktioner på din webbplats.

Förvirrad vilka plugins du behöver installera på din WordPress-webbplats? Här är en lista över plugins med detaljer som du behöver lägga till på din webbplats direkt efter installationen:

 • Lägg till kontaktformulär: Du måste lägga till ett kontaktformulär till din WordPress-webbplats. Du kanske också vill kolla in de bästa pluginprogrammen för WordPress-kontaktformulär.
 • Lägg till Google Analytics-spårning: Lägg till Google Analytics-spårning på din nya WordPress-webbplats genom att installera MonsterInsights-plugin.
 • WordPress-säkerhet: Gör din WordPress-webbplats säker genom att installera några av de bästa WordPress-säkerhetsplugins. Du bör också läsa den ultimata säkerhetsguiden för WordPress för mer information.
 • Förbättra WordPress SEO: Optimera din webbplats för SEO genom att använda de bästa WordPress SEO-plugins.
 • WordPress-prestanda: Snabba upp din WordPress-webbplats genom att installera de bästa WordPress-cacharna och andra WordPress-prestanda-plugins.
 • Förhindra spam-kommentarer: Håll dig borta från spam-kommentarer genom att installera Akismet-insticksprogrammet på din WordPress-blogg.
 • Växa din webbplats: Öka enkelt din webbplatstrafik och kunder genom att använda de bästa WordPress-ledgenerations plugins.

Om du någonsin planerar att byta domäner, kolla in denna intressanta artikel för steg för steg om hur du flyttar din WordPress-webbplats till ett nytt domännamn. Och om du någonsin funderar på att ändra ditt CMS så läs i vår WordPress-alternativartikel med listan över de bästa WordPress-konkurrenterna.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du installerar WordPress. Du kanske också vill se vår guide om hur du startar en WordPress-webbplats från början (steg för steg).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map