Hur man lägger till ett filialprogram i WordPress (steg för steg)

lägga till affiliate-prog till estore


Undrar hur man ställer in ett filialprogram i WordPress?

Att inrätta ett filialprogram är ett av de enklaste sätten att uppmuntra människor att marknadsföra dina produkter. Människor kan marknadsföra din produkt på sin webbplats och när någon gör ett köp genom sin remiss tjänar promotörerna en provision.

Rollen för ett filialprogram är att spåra referensförsäljning och provisioner.

Varför lägger du till ett partnerprogram för att marknadsföra dina produkter

Oavsett vad du säljer på nätet, är det ett av de enklaste sätten att marknadsföra dina produkter att skapa ett filialprogram. Genom att lägga till ett filialprogram får du chansen att marknadsföra ditt företag via remisser och det gör det också möjligt för dig att nå ut till tusentals människor utan att satsa mycket.

Till exempel, om en bloggare registrerar sig för ditt program som har 10.000 prenumeranter, betyder det att genom att låta dem marknadsföra ditt företag på sin webbplats och sociala profiler når du faktiskt ut till 10 000 personer på en gång. Det bästa av allt är att du bara måste betala dem när deras användare gör ett köp på din webbplats.

Så ju fler medlemmar du lockar desto fler människor når du utan att verkligen spendera massor av extra pengar på reklam och marknadsföring av ditt företag.

Det är i grunden ett inkomstdelningsföretag som är en win-win-situation för både dig och de som registrerar dig för ditt partnerprogram. Nu när du vet vilket affiliate-program handlar om, låt oss ta en titt på hur du lägger till ett filialprogram till din WooCommerce-webbplats.

Så lägger du till ett affiliate-program till din WordPress-webbplats

Att lägga till ett filialprogram till din WordPress-webbplats kan vara enkelt om du använder rätt plugin. Affiliate Royale är ett sådant plugin som vi rekommenderar till alla våra användare.

Med det här insticksprogrammet är det så mycket lättare att starta ditt partnerprogram utan att behöva genomgå en komplicerad och tidskrävande process. Det är en komplett lösning för alla som vill starta ett filialprogram för att marknadsföra sina affärer.

Affiliate Royale är en programvara för nätverkshantering som låter dig övervaka och spåra alla dina klick, försäljning och betalningar på affiliate direkt från din webbplats. Det tillåter inte bara användare att gå med i ditt program från din webbplats, utan det låter dig också spara avgifter som du annars skulle betala till ett tredjepartsnätverk.

Du kan börja använda den på enstaka eller flera webbplatser genom att köpa den som bara kräver en engångsbetalning.

Steg 1: Installera Affiliate Royale på din WordPress-webbplats

Att installera Affiliate Royale på din WordPress-webbplats är precis som att installera någon annan plugin. Du måste först gå till dess officiella hemsida och sedan ladda ner plugin genom att göra betalningen ($ 85 för handlarutgåvan).

affiliate royale

När programvaran laddats ner går du till din webbplats-instrumentpanelen och klickar på Plugins »Lägg till nytt» Ladda upp. Ladda upp nu programvaran som du just har laddat ner och klicka på knappen Aktivera så att den börjar fungera. Nu har du en användarvänlig instrumentpanel där du kan börja skapa inloggningssidorna för dina användare.

Steg 2: Skapa dina affiliate-sidor

När du har aktiverat plugin, kommer Affiliate Royale automatiskt att låta dig skapa 3 olika typer av sidor. En sida genom vilken användare kan

 • registrera dig för ditt partnerprogram
 • logga in på deras instrumentbräda
 • hantera sina medlemslänkar

För att skapa dessa sidor börjar du med att logga in på din Affiliate Royale instrumentpanel. Klicka nu på alternativet Affiliate Royale »Sidor för filialprogram. Följande alternativ visas på skärmen.

lägg till affiliate-program till e-handel

Välj rullgardinsmenyn automatiskt skapa en ny sida alternativ. När du väljer detta alternativ kommer Affiliate Royale automatiskt att skapa sidorna åt dig. Du kan också använda din egen sida. För det måste du först skapa din sida.

Detta kan göras genom att gå till Sidor »Lägg till nytt på din WordPress-instrumentpanel. Gå sedan vidare och spara sidan. När du har sparat sidan kan du använda den genom att välja den specifika sidan från rullgardinspilen.

När du är klar sparar du bara dina inställningar. Dina inställningar kommer automatiskt att ändras till något liknande:

Affiliate Royale-inställningar

På anmälningssidan kan du lägga till fält för att låta din användare registrera dig för ditt program.

anslutet anknytning

I dashbordet för affiliatehantering kan dina användare enkelt övervaka sin statistik, redigera sin kontoinformation, ladda ner sina länkar & banners och visa deras betalningshistorik osv.

Affiliate Royale instrumentpanel

Steg 3: Ställa in kommissionsnivåer

Nästa steg är att lägga till uppdragsnivån. Provisionsnivåer låter dig skapa olika procentsatser som betalas till dotterbolag och föräldraorganisationer. Det uppmuntrar dina dotterbolag att marknadsföra ditt affiliate-program.

För att lägga till denna procentsats hittar du alternativet nedan alternativet att lägga till dina sidor. Klicka på Kommissionens inställningar alternativ. Under det ser du ett annat alternativ som heter Nivå.

För att göra det enkelt att förstå, låt oss säga att dotterbolag A hänvisar till ett nytt dotterbolag, dotterbolag B där dotterbolag A är moderföretag till dotterbolag B. Och antar att du har ställt in två olika uppdragsnivåer:

 • Nivå 1 = 10%
 • Nivå 2 = 5%

När en försäljning görs via Affiliate A får Affiliate A get 10% av försäljningen och Affiliate B får ingenting. När en försäljning sker via Affiliate B, får Affiliate B 10% och Affiliate A får 5%.

Så beroende på vilken provision du vill tilldela, lägg till dina nivåer och definiera provisionen i fältet bredvid.

filial royale commisiion inställningar

För att lägga till fler nivåer klickar du bara på Lägg till nivå knapp. Du ser också ett annat alternativ som kallas starkt>Återkommande uppdrag.

Aktivera endast det här alternativet om din produkt eller tjänst behöver ett prenumeration. I så fall fortsätter ditt affiliate att få sin andel av provisionen varje gång en användare förnyar prenumerationen. Du bör hålla det här alternativet inaktiverat om din produkt är tillgänglig för ett engångsköp.

Steg 4: Skapa länkar och banners för dina dotterbolag

Nästa steg är att skapa länkar och banners för dina dotterbolag. Dessa används av ditt dotterbolag för att marknadsföra din produkt eller tjänst. När en användare registrerar sig för ditt partnerprogram kan de se dessa länkar och banners på sin instrumentbräda. I allmänhet behöver Affiliate Royale inte att du skapar dessa länkar manuellt. Du kan helt enkelt använda standardlänken som den skapar åt dig.

Det visas överst på varje flik i Affiliate Dashboard. Det verkar något liknande:

Men om du vill skapa en anpassad länk är det också möjligt. Du kan skapa denna länk direkt från din Affiliate Royale-instrumentpanel genom att bläddra lite nedåt på samma sida där du skapade ovanstående alternativ. Följande alternativ visas.

Välj det första alternativet Text eller Baner genom att klicka på rullgardinsmenyn. Om du väljer Text sedan ändras uppladdningsformuläret i kolumnen Text / bild automatiskt till ett textfält. Lägg till länken till din produktsida under måladressen. Det är här dina slutanvändare kommer att landa när ett dotterbolag leder dem till din webbplats.

Nästa alternativ är snigeln. Detta är den term eller det ord du vill lägga till i slutet av din länk. Till exempel i denna URL http://example.com/affiliatename/xyz/, är xyz snigeln.

Det sista alternativet är alternativet Text / Bild. Detta kan variera baserat på alternativet du väljer under den länktyp du väljer. Om du väljer texten kommer du inte att kunna ladda upp en bild. Snarare kan du lägga till text till den. Om du vill ladda upp en bild väljer du alternativet Banner.

Precis under det här alternativet hittar du ett annat alternativ som heter Standard affiliate-länk. Markera den här rutan om du vill att den anpassade länken ska vara din standardlänk. Den kommer då att ersätta standardlänken överst på flikarna på instrumentpanelen.

Steg 5: Integrera betalningsalternativ

Nästa steg är att ställa in betalningsalternativ. Affiliate Royale stöder och integrerar med olika betalningsalternativ som PayPal, WishList Member, Shopp, Cart66, Authorize.net ARB, WP E-Commerce, JigoShop, MarketPress, Easy Digital Downloads, etc..

Beroende på vilket alternativ du föredrar kan du välja ett genom att kryssa i rutan bredvid. Du behöver inte gå igenom någon extra konfigurationsprocess för att komma igång med de flesta av dessa alternativ. Pluginet tar automatiskt hand om det. Så du kan komma igång direkt.

Så det är det. Är det inte lätt att lägga till partnerprogram med Affiliate Royale? Vi hoppas att den här artikeln var till hjälp för dig. Klicka här om du vill veta hur du kommer igång med en webbutik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map