Hur man lägger till Google AdSense-annonser i WordPress (nybörjarhandbok)


Undrar hur du kan tjäna pengar på din WordPress-webbplats med Google AdSense?

Google AdSense är världens största annonsnätverk som låter webbplatsägare tjäna pengar genom att placera annonser på sin webbplats. Det är förmodligen det enklaste sättet att tjäna pengar online för nybörjare.

Många användare vet emellertid inte hur de ska lägga till dessa annonser på sin webbplats för maximal vinst. I den här tutorialen visar vi dig hur du lägger till AdSense-annonser till WordPress steg för steg. Men innan det ska vi titta på hur Google AdSense fungerar.

Hur fungerar Google AdSense?

Som utgivare behöver du bara skicka din webbplats till AdSense och lägga till AdSense-utdraget på din webbplats när din webbplats har godkänts. Google levererar automatiskt annonser som är inriktade på ditt innehåll eller publik.

Sammanfattningsvis fungerar Google AdSense för dig som utgivare:

  • Välj ditt annonsutrymme
  • AdSense publicerar de högst betalda annonserna på din webbplats
  • Du får betalt när besökarna klickar på dessa annonser

Annonserna skapas och betalas av företag som vill marknadsföra sina produkter eller tjänster. Du kommer att få 68% av det belopp som betalas av annonsören per klick och det återstående beloppet går som provision till Google. AdSense betalar din del när din inkomst når 100 dollar.

Hur mycket kan du tjäna på Google AdSense?

Det är omöjligt att förutsäga hur mycket pengar du kan tjäna på Google AdSense. Det finns flera faktorer som avgör vilken provision du får, till exempel hur mycket trafik du får, vilken typ av innehåll du tillhandahåller, var dina användare är belägna, hur du ställer in dina annonser osv..

Med detta sagt gör vissa förläggare en heltidsinkomst av Adsense och andra gör lite till ingen.

Även om du kan hitta några Google AdSense-kalkylatorer på webben, är ingen av dem ett pålitligt verktyg.

När betalar Google AdSense förlag

Google AdSense betalar den 21: e varje månad. Betalningen görs dock endast om dina intäkter når eller överstiger 100 $. Om du inte tjänar 100 $ på en månad kommer dina intäkter att rulla över till nästa månad.
Låt oss nu titta på hur vi kommer igång med Google AdSense.

Steg 1: Skapa ett konto med Google AdSense

För att komma igång med Google AdSense måste du först registrera dig för ett Google AdSense-konto. Om du redan har ett Google-konto kan du använda samma för att ställa in ditt AdSense-konto.

Google kommer att granska din ansökan och skicka ett svar (oavsett om du har godkänt granskningsprocessen eller inte) inom 6-8 timmar efter att du har fyllt i formuläret. De kan avvisa din ansökan om din webbplats inte uppfyller AdSenses villkor eller programpolicy. Så se till att din webbplats är helt klar och följer AdSense villkor innan du skickar in din ansökan för granskning.

Om du rensar granskningsprocessen kan du helt enkelt logga in på ditt AdSense-konto.

Steg 2: Kopiera Google AdSense-koden

För att få koden börjar du med att logga in på ditt konto. På vänster sida av skärmen ser du ett alternativ som heter Mina annonser. Klicka på den och välj Ny annonsenhet knapp.

På nästa skärm kommer du att bli ombedd att välja en annonstyp. Välj den annonstyp du vill ha.

Ny annonsenhet google adsense

Om du inte är säker på vilken du ska välja kan du börja med Text- och visningsannonser alternativ. I nästa steg måste du namnge din annonsenhet. Det här namnet är inte synligt för dina webbplatsanvändare. Det behövs endast för internt bruk, så du kan namnge det du vill.

AdSense-annonsstorlekstyp

Du kan också välja storleken på dina annonser. Även om du kan välja vilken storlek du vill, finns det några storleksrekommendationer för maximal vinst. När du har valt annonsstorlek kan du välja annonstyp. För bättre resultat bör du välja text och visningsannonstyp.

Välj sedan annonsstil. Se till att välja det bästa färgschemat som smälter in på din webbplats. Med anpassade kanaler kan du gruppera enskilda annonsenheter och få resultatstatistik för den gruppen.

Google låter dig också välja vad du ska göra om matchande AdSense-annonser inte hittas (vilket sällan händer). Med det här alternativet kan du visa din egen annons istället för att visa en tom sida.

När du har slutfört alla ovanstående steg klickar du på Spara och få kod knapp. Nu ser du ett framgångsmeddelande på skärmen. Under det ser du en annonskod.

Kopiera hela koden och klistra in den i anteckningsblocket. Vi kommer att använda den här koden i nästa steg. Nu kan du lägga till det här kodavsnittet till WordPress på två sätt.

  • Lägga till Google AdSense-kod till WordPress utan ett plugin
  • Lägga till Google AdSense-kod till WordPress med ett plugin

Låt oss titta på båda sätten separat.

Steg 3.1: Lägga till Google AdSense-kod till WordPress med ett plugin

Vi kommer att använda Adsanity-insticksprogrammet för att visa annonser på din webbplats. Adsanity är ett plugin för annonshantering som låter dig skapa dina annonser som anpassade inläggstyper och visa dem på din webbplats med hjälp av widgetar och kortkoder.

För att komma igång måste du installera och aktivera Adsanity i din WordPress-instrumentpanel. När det är klart, gå till Adsanity »Skapa annonser» Externt annonsnätverk.

hur man visar annonser med Adsanity

Lägg nu till ett namn i din annons, välj din annonsstorlek. Bläddra sedan ner för att se ett avsnitt som heter Annonskod. Klistra in Adsense-annonskoden som du tidigare har kopierat i det här området.

En gång gjort, träffa Publicera knappen på din högra sida.

Steg 3.1.1: Visa dina annonser i dina WordPress-inlägg och sidor

När koden har lagts till, gå till Inlägg »Redigera inlägg. Här kan du lägga till dina annonsplatser. Du hittar tre alternativ här.

  • AdSanity Ad Group
  • AdSanity Random Ad
  • AdSanity singelannons

För att hitta dessa alternativ klicka på + för att lägga till ett block. Använd nu sökalternativet för att hitta AdSanity.

Nedan kan du använda dessa alternativ för att lägga till dina AdSense-annonser på din webbplats. Om du till exempel väljer det första alternativet ser du en ny pop-up som ber dig att välja en annonsgrupp bland de du har skapat. Du kan välja den genom att klicka på rullgardinspilen bredvid.

Du kan välja det totala antalet annonser som ska visas och välja kolumner och anpassa dem också. Detta är särskilt användbart när du vill visa ett gäng mindre annonser tillsammans.

När du har valt annonserna trycker du på Publicera knappen till höger. Du kan göra samma sak med de andra två alternativen också.

Dina annonser ska nu visas i dina inlägg. Du kan använda samma metod för att visa annonser på dina sidor.

Steg 3.1.2: Ställa in ett utgångsdatum för dina AdSense-annonser

När din annons har publicerats kan du också välja ett utgångsdatum för dina annonser. För det klickar du bara på Redigera länk under Publicera knapp. Nu kan du ändra datum under till-avsnittet.

annonsens utgång

Din annons upphör automatiskt efter det valda datumet. Om du inte vill att dina annonser ska löpa ut väljer du bara Publicera för alltid alternativ.

Steg 3.2: Lägga till Google AdSense-kod till WordPress (Utan ett plugin)

För att lägga till Google AdSense-annonser på din WordPress-webbplats bör du först veta var du vill att din annons ska visas. Du kan visa det i sidofältet, i ditt innehåll eller var du vill. Det vanligaste stället att visa din annons är sidofältet på din webbplats.

Du kan visa dina annonser i sidofältet genom att gå till Utseende »Widget i din WordPress admin-instrumentpanel. Dra och släpp nu Anpassad HTML widget till lämpligt widgetområde och klistra in din Google AdSense-kod där.

När du är klar klickar du på Spara och du är klar.

Om du vill ha mer kontroll över hur du visar och hanterar dina annonser kan du prova att använda ett plugin för annonshantering på din webbplats. AdSanity-plugin är det bästa bland dessa plugins.

Lägga till Google AdSense-annonser på din webbplats: vanliga frågor

1. Vad är den bästa AdSense-storleken

Att välja en bra storlek för din annons är en av de viktigaste faktorerna om du verkligen vill optimera den för maximal vinst. Några av de mest använda storleken är 336 × 280 och 300 × 250. Dessa storlekar passar bra över alla skärmstorlekar och har också den bästa betalningsgraden.

2. Kan du klicka på dina egna Google AdSense-annonser?

Även om det är frestande att klicka på dina egna annonser eller rekommendera vänner och familj att göra det, kom ihåg att detta kommer att göra att Google förbjuder dig från programmet.

3. Vad är det bästa AdSense-placeringsområdet?

När det gäller placering väljer du det område där dina besökare ägnar mer uppmärksamhet åt. På så sätt kan du maximera klick och göra mer vinst. I den meningen rekommenderas det att placera dina annonser inom innehållsområdet mellan titeln och ditt innehåll.

4. Vad är kanske den bästa CTR i Google AdSense?

CTR i Google AdSense är olika för olika webbplatser beroende på olika faktorer som webbplatsens ämnen, din publikstyp, annonsplacering på din webbplats osv. Du kan inte riktigt fastställa en idealisk CTR för Google AdSense eftersom det inte finns något sätt att ta reda på klickfrekvensen för andra webbplatser.

5. Varför avvisas min Google AdSense-applikation?

Om din AdSense-ansökan avslås betyder det att din webbplats inte uppfyller villkoren och programvillkoren för AdSense. Se till att du läser dem för att se till att din webbplats uppfyller alla krav innan du ansöker om programmet.

Bortsett från det, baserat på var du är geografiskt, rekommenderas att din webbplats måste vara minst 6 månader gammal och att du som sökande måste vara 18 år eller över.

Så det är det. Vi hoppas att den här artikeln är till hjälp för dig. Du kanske också vill kolla in de bästa Google AdSense-alternativen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me