Hur man lägger till SSL och HTTPS i WordPress (steg för steg)

lägg till ssl och https i wordpress


Vill du installera ett SSL-certifikat på din WordPress-webbplats? Installera ett SSL-certifikat berättar dina besökare att de har en säker anslutning. Med det kan du främja förtroende för din webbplats bland dina besökare.

I den här artikeln visar vi dig hur du lägger till SSL och HTTP på din webbplats.

Vad är SSL och HTTPS?

SSL (Secure Sockets Layer) är en branschstandard säkerhetsåtgärd som skapar en krypterad länk mellan dina besökares webbläsare och din webbplats. Att använda SSL och HTTPS säkerställer att all data som överförs mellan din besökare och dig förblir krypterad. Enkelt uttryckt möjliggör SSL en säker anslutning mellan dig och din besökare för att se till att endast behöriga personer kan komma åt den information som skickas in på din webbplats.

ssl-certifikat

När du installerar ett SSL-certifikat på din webbplats kommer webbadressen att förinställas med https istället för http. Dessutom visas också en liten grön hänglåsikon som signalerar för dina besökare att de har en säker anslutning.

Varför behöver du SSL och HTTPS??

Många webbplatsägare antar felaktigt att SSL endast är för webbplatser som accepterar betalningar online. Verkligheten är: ALLA webbplatser behöver ett SSL-certifikat.

Nedan följer några fördelar med att använda SSL och HTTPS på din webbplats:

1. Webbplatsprestanda

Det har rapporterats att webbplatser levererade via HTTP / 2 presterar 50-70 procent bättre än webbplatser över HTTP / 1.1.

För att dra nytta av HTTP / 2 måste din webbplats köra över HTTPS på grund av webbläsarsupport.

2. SEO-ranking

Google använder SSL som en rangeringssignal i sina sökresultat. Det betyder att genom att installera SSL på din webbplats är chanserna bättre för dig att ha en högre position i sökresultaten än dina konkurrenter som inte installerade SSL.

3. Förtroende och säkerhet

De visuella signalerna som visas i din besökares webbläsare som en del av ditt SSL-certifikat kan verka små. Många av dina besökare letar emellertid efter dessa förtroendeförtjänstsignaler innan de delar privat information med dig på din webbplats.

Studier visar faktiskt att 77% av dina besökare på webbplatsen är oroliga för att deras data fångats eller missbrukas online. Och 90% av dina besökare är mer benägna att lita på en webbplats om den visar säkerhetsindikatorer.

Att lägga till SSL är det bästa sättet att främja förtroende för din webbplats och uppmuntra dina kunder att dela känslig information med dig utan att behöva oroa dig för ett säkerhetsbrott.

Använda SSL på din WordPress-webbplats

För att installera SSL på din webbplats måste du köpa ett SSL-certifikat.

Ett SSL-certifikat kostar vanligtvis cirka 49,99 dollar, men om du använder Bluehost som värdleverantör får du ett gratis SSL-certifikat, plus ett gratis domännamn, tillsammans med ditt köp av webbhotell. Sammantaget kostar köpet endast $ 2,75 per månad.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Alternativt kan du köpa SSL från leverantörer som Godaddy.

När du har köpt ett SSL-certifikat kan du be din webbhotell att installera det åt dig.

Hur man ställer in WordPress för att använda SSL och HTTPS

Om du använder en ny webbplats måste du uppdatera http med https i din webbadress. För att göra detta, gå till Inställningar »Allmänt och uppdatera dina WordPress-adress- och webbplatsadressfält.

Om du lägger till SSL till din befintliga webbplats måste du omdirigera all HTTP-begäran till HTTPS. Allt du behöver göra är att lägga till följande kod i din .htaccess-fil, som du kan hitta i din rotkatalog.

RewriteEngine On
RewriteCond% {SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^ (. *) $ Https://www.yoursite.com/$1 [R, L]

Se till att ersätta example.com med din webbadress.

Om du är på en Nginx-server måste du lägga till följande kod istället:

server {
lyssna 80;
servernamn yoursite.com www.yoursite.com;
retur 301 https: //yoursite.com$request_uri;
}

Om du också vill implementera SSL och HTTPS i ditt WordPress admin-område eller inloggningssidor, måste du konfigurera SSL i wp-config.php-filen. Lägg bara till följande kod ovanför “Det är allt, sluta redigera!” rad i din wp-config.php-fil:

definiera (‘FORCE_SSL_ADMIN’, sant);

Hur man ställer in SSL och HTTPS på specifika sidor

Om du av någon anledning bara vill använda SSL på specifika sidor på din webbplats måste du installera plugin-programmet WordPress HTTPS (SSL).

När du har installerat insticksprogrammet kan du hitta HTTPS-menyn i din WordPress admin-instrumentpanel.

ssl-plugin

I SSL-värdfältet måste du ange ditt domännamn.

Men om du använder ett delat SSL-certifikat måste du ange värdinformationen istället för ditt domännamn.

Om du använder en icke-traditionell SSL-värd med en annan port, kan du ange portinfo i portfältet.

Om rutan Tvinga SSL-administration är markerad, tvingar pluginprogrammet WordPress att använda HTTPS på alla administrationsområdesidor.

Nästa alternativ är Force SSL exklusivt. Om du markerar den här rutan används bara SSL på sidor där du har markerat alternativet Tvinga SSL. All annan trafik går till den vanliga HTTP-url.

Detta är ett utmärkt val om du vill använda SSL på specifika sidor som kundvagn, kassa, kontosidor etc. När detta alternativ är aktiverat i dina plugin-inställningar kan du gå till specifika sidor där du vill använda HTTPS.

välj specifika https

Markera sedan kryssrutan bredvid Säker post alternativ.

Det är allt!

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lägga till SSL och HTTPS på din WordPress-webbplats. Om du gillade den här artikeln kan du också njuta av vår artikel om måste ha plugins för företagswebbplatser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map