Hur man migrerar från medium till WordPress (ingen driftstopp!)

Medium till WordPress


Letar du efter en enkel lösning för att flytta ditt blogginnehåll från Medium till WordPress? Medium är en populär bloggplattform som används av miljoner bloggare för sina personliga och professionella bloggar. Men när du behöver fler funktioner och anpassning börjar du leta efter en bättre plattform. Och sedan kommer WordPress med obegränsade anpassade alternativ och lättanvända gränssnitt.

I den här artikeln visar vi dig hur du kan flytta din blogg från Medium till WordPress på rätt sätt.

Här är en lista över stegen som vi kommer att täcka i den här guiden:

 1. Ställa in WordPress
 2. Exportera dina artiklar från medium
 3. Importera dina Medium Blog-inlägg till WordPress
 4. Importera dina saknade mediefiler från medium till WordPress
 5. Skapa omdirigeringar i WordPress
 6. Lägg till ett WordPress-tema för ditt innehåll
 7. Installera de WordPress-plugins du kan behöva

Varför du ska flytta ditt blogginnehåll från medium till WordPress?

WordPress används av över 32% av bloggarna och webbplatserna i världen. Det betyder att varje tredje webbplats är byggd på WordPress. Många toppmärken använder WordPress för sina bloggar och webbplatser inklusive banker, fastigheter, småföretag, utbildningsinstitut och andra.

I jämförelse med Medium är WordPress kraftfullare och erbjuder fantastiska funktioner. Låt oss titta på några av de funktioner som WordPress erbjuder som Medium inte gör.

 • Mer trafik – Du kan använda WordPress för att få mer trafik på din blogg. Till exempel på Medium får du ingen kontroll över dina metadata som är viktigt för att öka SEO.
 • Fullständigt ägande – När du skapar en blogg eller webbplats på WordPress äger du ditt innehåll. Men ditt innehåll på Medium ägs av dem. De kan stänga av webbplatsen, ta bort dina artiklar eller förbjuda dig från webbplatsen när som helst.
 • anpassning – På Medium kan du inte anpassa utseendet på din blogg eller lägga till några ytterligare funktioner. Å andra sidan kommer WordPress med tusentals plugins och teman för att anpassa din blogg efter behov.

Som du kan se, genom att skapa en blogg eller webbplats på WordPress ger du friheten att anpassa den efter dina exakta behov samt möjligheten att växa din webbplats som du vill. Och det är bland de mest använda och den bästa bloggplattformen.

Notera: Det finns två typer av WordPress-webbplatser som kan förvirra nybörjare. Du hittar WordPress.com, som är en värdplattform; och WordPress.org, som är en självhostad lösning. Du kan läsa vår sida vid sida jämförelse mellan WordPress.com vs WordPress.org för mer information.

För den här guiden kommer vi att använda WordPress.org som är värd själv eftersom det är lätt att använda och erbjuder oändliga möjligheter. Du kan också skapa en webbplats med WordPress och tjäna pengar online.

Redo att flytta din blogg från Medium till WordPress?

Låt oss gå steg-för-steg med skärmdumpar om hur du går ordentligt från Medium till WordPress utan att förlora något innehåll eller bilder.

Steg 1: Ställa in WordPress

Först måste du konfigurera WordPress. För det måste du köpa ett domännamn och webbhotell.

Ett domännamn är ditt företagsnamn eller webbadress (som mywebsite.com) som folk kommer att använda för att hitta dig på internet. Webbhotell kommer dock att kopplas till ditt domännamn och det är där dina filer kommer att sparas. Du kan också kolla in vår guide om skillnaden mellan domännamn och webbhotell.

Vi rekommenderar att du använder Bluehost. Det är den mest populära webbhotell och domännamnssäljare. Bluehost rekommenderas också officiellt av WordPress kärna. Du bör läsa Bluehost-recensionen för att lära dig mer om dem.

För IsItWP-användare erbjuder de ett gratis domännamn, gratis SSL-certifikat och 60% rabatt på webbhotell. Det är mycket att komma igång med WordPress.

start-a-webbplats-Bluehost

Om du letar efter fler alternativ för att vara värd för din webbplats eller blogg, kolla in våra expertval från de bästa värdleverantörerna i WordPress i världen.

När du har köpt ditt domännamn och webbhotell kan du installera WordPress. Normalt hittar du ett 1-klick på installationsprogrammet för WordPress i din värdpanel. Om du inte är säker på var du ska leta efter det ska du kontakta din webbhotells kundsupport så kommer de att vägleda dig.

Du kan också kolla in vår kompletta guide om hur du installerar WordPress.

När du väl har installerat kan du börja flytta din blogg från Medium till WordPress.

Steg 2: Exportera dina artiklar från medium

För att exportera dina data från Medium måste du använda Medium till WordPress-importör verktyg. Det är ett enkelt, gratis verktyg som gör att du kan exportera dina data från Medium i ett format som stöds av WordPress.

Besök Medium till WordPress-importör verktygets webbplats. Du måste ange din Medium URL, ditt namn och din e-postadress.

Medium till WordPress-verktyg

Om du använder ett anpassat domännamn för din Medium-blogg som ‘mypersonalblog.com’ eller ‘exempel.personalblog.com’, kan du skriva det domännamnet i URL-fältet.

När du anger din Medium URL kommer den också att be dig ladda upp en Medium Export-fil innan du anger ditt namn och din e-postadress.

Ladda upp Medium-exportfilen

Du kan ladda ner Medium-exportfilen från din Medium-instrumentpanelen. Logga bara in på ditt Medium-konto. Gå nu till inställningar från profilikonen i det övre högra hörnet efter inloggning.

Mediuminställningar

Därifrån måste du gå till Ladda ner din information och tryck på knappen “Ladda ner zip” för att få din Medium Export-fil.

Ladda ner zip-knappen

Det tar dig till exportsidan. Du kan klicka på knappen ‘Exportera’ så skickas en länk till din e-postadress. Gå bara till nedladdningslänken så får du din Medium Export-fil.

Notera: Denna exportfil är inte kompatibel med WordPress. Du måste bearbeta det med Medium till WordPress-importör för att importera din Medium-blogg till WordPress.

Gå tillbaka till verktyget Medium till WordPress Importer så kan du ladda upp filen som du laddade ner från Medium.

Ladda upp mediumdatafil

Du kan klicka på knappen “Exportera min medium webbplats” och din Medium Export-fil är redo att exporteras. När du är klar ser du ett framgångsmeddelande och du kan klicka på knappen “Ladda ner din medium exportfil”.

Ladda ner Medium till WordPress-fil

Därefter kan du gå vidare och enkelt importera dina Medium-blogginlägg till WordPress med den här filen.

Steg 3: Importera dina Medium Blog-inlägg till WordPress

För att importera Medium-blogginlägg i WordPress kan du gå till Verktyg »Importera från ditt WordPress adminområde. Den har flera alternativ för att importera externt innehåll till WordPress.

Du behöver WordPress-importören för att importera Medium-innehåll. Klicka på alternativet “Installera nu” under WordPress-importverktyget.

WordPress-importör

Det kommer att installera WordPress-importören på din admin backend och fortfarande hålla dig på samma sida. Efter det kan du klicka på länken ‘Kör importör’ för att fortsätta.

Kör WordPress-importör

På nästa sida måste du klicka på ‘Välj fil’ -knappen och välja Medium Export-filen som du nedlagrade i föregående steg.

Notera: Exportfilen bör vara i .xml-format för att enkelt importera den i WordPress.

Klicka sedan på knappen “Ladda upp fil och importera”. Du kommer att bli ombedd för grundläggande information som att välja författare för de blogginlägg som du importerar i WordPress.

Tilldela författare

Du har många alternativ som att importera författare från Medium, skapa en ny författare för artiklarna eller välja en författare från din WordPress-webbplats för att tilldela artiklarna.

Notera: Du kan ändra författarna senare, så välj valfritt alternativ för att fortsätta.

Se till att du markerar alternativet “Ladda ner och importera filbilagor” eftersom det hjälper till att få dina mediefiler från Medium till WordPress.

När du är redo klickar du på knappen “Skicka” så kommer processen att börja.

Det tar några minuter beroende på storleken på innehållet du importerar från Medium till WordPress. Efter import kommer det att visa ett framgångsmeddelande och råd för nästa steg.

Importera framgång

Det är allt. Du kan gå till avsnittet ‘Inlägg’ i WordPress för att se de importerade artiklarna. Även om det borde importera alla dina inlägg från Medium till WordPress, men om något var kvar, kan du gå tillbaka och driva importören igen. Det kommer bara att importera de återstående blogginläggen och ingenting kommer att kopieras.

Steg 4: Importera dina saknade mediefiler från medium till WordPress

Liksom innehållet, om du upptäcker att WordPress-importören inte kunde importera några av bilderna från din Medium-blogg, kan du alltid importera dem igen.

Notera: Du kan kontrollera bilderna från Media bibliotek i WordPress.

Media bibliotek

För att åtgärda det här problemet kan du installera Ladda upp bilder automatiskt plugin i WordPress. Kolla in vår artikel om hur du installerar ett WordPress-plugin för hjälp.

När du är aktiverad kan du gå vidare och uppdatera inlägga en för en som inte kunde importera bilderna. Plugin hämtar bilderna från Medium och uppdaterar dem i WordPress.

Plugin tillåter dig också att uppdatera alla dina WordPress-artiklar med ett klick, så att du inte behöver redigera och uppdatera inlägget manuellt.

Steg 5: Skapa omdirigeringar i WordPress

När du använder en medium.com-URL för ditt Medium-innehåll kan du inte lägga till omdirigeringar i WordPress. Men om du hade ett anpassat domännamn är det enkelt att skapa omdirigeringar för dina Medium-artiklar i WordPress.

Följ bara den kompletta guiden på hur man ställer in omdirigeringar i WordPress.

Steg 6: Lägg till ett WordPress-tema för ditt innehåll

Det bästa med WordPress är att det har fantastiska funktioner för att anpassa ditt blogginnehåll. När du installerar WordPress kommer det med några standardteman som du kan använda för din blogg.

Om du inte gillar standardtemaen kan du kolla in våra expertval med de bästa gratis WordPress-bloggtemaen. Du kan också kolla in följande:

 • Enkla WordPress-teman för att starta en webbplats
 • Bästa WordPress-teman för resebloggar
 • Bästa fototema för WordPress
 • Bästa WordPress-teman med flera ändamål
 • Bästa WordPress-teman för pedagogiska bloggar

Det här är våra rekommendationer, men du kan hitta många andra teman online. När du har valt ett tema för din blogg, gå vidare och installera WordPress-temat.

Steg 7: Installera de WordPress-plugins du kan behöva

Eftersom vi redan har berättat om WordPress i början av den här artikeln har du antagligen en bra uppfattning om hur lätt du kan anpassa din blogg för att få fler läsare. WordPress-plugins hjälper till att lägga till fler funktioner i din blogg.

Du hittar tusentals WordPress-plugins på internet. Plugins är indelade i kategorier som e-handel, utbildning, personlig, onlineportfölj och mycket mer. WordPress.org har över 55 000 gratis plugins. Ja, du läste rätt!

Det kan dock inte vara lätt för nybörjare att veta vilka plugins som är bäst för dem. Det är därför vi har skrivit ner de viktiga WordPress-plugins som du behöver direkt utanför fladdermallen.

WPForms Lite: Det är gratis och det bästa WordPress-kontaktformuläret plugin i branschen. Du kan installera den på din blogg för att lägga till ett enkelt kontaktformulär. Om du vill anpassa kontaktformuläret senare uppgraderar du till WPForms premium plugin.

Yoast SEO: Det är den bästa WordPress SEO-plugin. Du kan använda Yoast SEO för att optimera din blogg för sökmotorer. Det gör att du kan få mer trafik online.

MonsterInsights Lite: När du börjar få trafik är det nödvändigt att hålla reda på den. MonsterInsights Lite är den bästa plugin-plugin från Google Analytics och visar statistik över personer som besöker din WordPress-blogg. Om du vill se mer detaljerad statistik kan du uppgradera till MonsterInsights premiumversion.

Efter det rekommenderar vi att du kolla in vår fullständiga lista med måste ha WordPress-plugins för ännu fler funktioner och funktioner.

Om du funderar på att byta domäner, kolla in den här guiden för hur du rätt kan flytta WordPress till ett nytt domännamn.

Det är allt. Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att lära dig hur du flyttar din blogg från Medium till WordPress. Om du gillade den här artikeln kanske du också vill kolla in våra guider för att flytta en blogg från Blogger till WordPress och överföra WordPress från lokal server till live-webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map