Hur man migrerar GoDaddy Webbplatsbyggnadssida till WordPress

hur man går från godaddy builder till wordpress


Vill du flytta från GoDaddy webbplatsbyggare till WordPress? Om du har byggt en webbplats på GoDaddy webbplatsbyggare och nu vill byta till WordPress kan det verka som en skrämmande uppgift, särskilt för nybörjare. Det kan vara tidskrävande, men det är definitivt värt det. Så hur går du från GoDaddy webbplatsbyggare till WordPress?

Tyvärr finns det inget direkt sätt att flytta, förmodligen eftersom GoDaddy inte vill att du ska lämna. Men du kan göra det manuellt och vi kan visa dig hur.

I den här artikeln visar vi dig hur du migrerar GoDaddy-webbplatsens webbplats för byggare till WordPress, steg för steg.

Här är en snabb innehållsförteckning för att guida dig genom stegen i den här artikeln:

 1. Välj webbhotell
 2. Säkerhetskopiera ditt GoDaddy Webbplatsbyggare-innehåll
 3. Säkerhetskopiera vår länkstruktur
 4. Peka din domän till WordPress Hosting
 5. Installera WordPress
 6. Importera ditt GoDaddy-webbplatsinnehåll i WordPress
 7. Inställningsomdirigeringar

Låt oss komma igång hur du flyttar webbplatsen för GoDaddy-webbplatsbyggare till WordPress.

Fördelarna med att flytta från GoDaddy till WordPress

WordPress är det mest populära innehållshanteringssystemet (CMS) i världen och det driver över 75 miljoner webbplatser på webben.

En webbplats byggd på WordPress kommer med ett antal fördelar inklusive:

 • Inga begränsningar – Med WordPress kan du bygga, anpassa och växa din webbplats som du vill utan begränsningar.
 • Enkel anpassning – WordPress erbjuder massor av gratis teman som låter dig skapa en snygg webbplats på ett ögonblick.
 • Tillagd kraft – Du får tillgång till tusentals gratis WordPress-plugins för att göra din webbplats ännu kraftfullare.

Med alla dessa fördelar kan du vara säker på att ditt val att flytta din webbplats från GoDaddy till WordPress är bra.

Det är viktigt att notera att det finns två olika WordPress-plattformar, WordPress.org och WordPress.com. Vi rekommenderar att du flyttar din webbplats för GoDaddy-webbplatsbyggare till WordPress.org. Kolla in vårt andra inlägg för en detaljerad förklaring av skillnaderna mellan WordPress.com och WordPress.org.

1. GoDaddy till WordPress: Välj WordPress Hosting

För att skapa en webbplats på WordPress behöver du WordPress-värd. Webbhotell är där din webbplats är värd och dina filer lagras.

Om du redan har värd hos GoDaddys webbhotell är du bra att gå! Du kan använda GoDaddys webbhotell med din nya WordPress-webbplats.

Men om du behöver byta webbhotell till en annan eller välja en ny webbhotell för din WordPress-webbplats rekommenderar vi att du väljer Bluehost.

Bluehost-wordpress-värd

Bluehost är ett av de mest populära värdföretagen i världen och det är en officiellt rekommenderad värdleverantör av WordPress.org. Dessutom får IsItWP-läsare en fantastisk affär när de registrerar sig hos Bluehost.

De erbjuder våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL och 65% rabatt på WordPress-värd.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Med Bluehost betalar du bara så låga som $ 2,75 per månad för att starta din WordPress-webbplats.

Om du senare bestämmer dig för att byta din WordPress-webbplats till en annan webbhotell, kolla in vårt inlägg om hur du går från en webbhotell till en annan utan någon stillestånd.

Relaterad: Djupgående Bluehost Review.

2. Säkerhetskopiera ditt GoDaddy Webbplatsbyggare-innehåll

Innan du börjar flytta GoDaddy-webbplatsen till WordPress måste du säkerhetskopiera webbplatsens innehåll. Om du bara har ett par sidor med innehåll och bilder kan du säkerhetskopiera genom att helt enkelt kopiera texten till textfiler på din dator och spara bilderna till din dator också.

backup-site

För att bättre organisera ditt säkerhetskopieringsinnehåll kan du spara all hemsidan i en textredigeringsfil som heter “Hemsida” och alla dina hemsidebilder i en mapp som heter “Hemsida” och så vidare. Gör detta för varje sida på din webbplats.

Ett annat snabbt alternativ för att säkerhetskopiera ditt webbplatsinnehåll är att besöka alla dina webbplatssidor i din webbläsare. Tryck på CTRL + S (Kommando + S för Mac) på tangentbordet, detta kommer att skapa dialogrutan spara. Se till att välja “Webbsida, komplett” i “format” eller “spara som typ” -fältet. Spara alla dina webbplatssidor på detta sätt.

backup-site-to-move-wordpress

Du kan också använda ett gratis verktyg som HTTrack vilket låter dig spara en webbsida på din dator. Ladda bara ner HTTrack och ange webbadressen på din webbplats. Verktyget gör sedan en kopia av din webbplats på din dator.

httrack-verktyg

HTTrack är verkligen ett snabbare sätt att säkerhetskopiera alla dina webbplatsfiler. Den enda nackdelen är att eftersom GoDaddy webbplatsbyggare och dess teman lagrar sina filer på olika CDN-servrar, vilket gör det svårt att ladda ner alla dina bilder. Så om din webbplats mestadels är text och du inte bryr dig om att förlora dina bilder är HTTrack ett bra alternativ.

Innan du går vidare till nästa steg att migrera från GoDaddy till WordPress, dubbelkolla att du har laddat ner alla dina webbplatsfiler. När du har inaktiverat webbplatsbyggaren kan du inte få tillbaka din webbplats. Så koppla bort internet på din dator och kontrollera att du har all din webbplatsinformation.

3. Säkerhetskopiera din länkstruktur

Därefter måste du säkerhetskopiera din länkstruktur. Om någon klickar på en URL till din gamla webbplats kommer de inte att kunna hitta din webbplats. Så du måste omdirigera alla användare som besöker de gamla webbadresserna på din webbplats till de nya webbadresserna på din WordPress-webbplats.

För att säkerhetskopiera din länkstruktur behöver du en fullständig lista över alla webbadresser på din webbplats. Om du inte har många kan du bara kopiera och klistra in webbadresserna i en textfil på din dator.

länk-struktur-godaddy-till-wordpress

Alternativt kan du använda ett onlineverktyg som Klipper för att extrahera webbadresser från din webbplats och spara dem i en textfil.

4. Peka din domän till WordPress Hosting

Detta steg är för användare som har ett domännamn registrerat med GoDaddy och vill använda det med en annan WordPress-webbhotell som Bluehost eller SiteGround. Om du inte har ett domännamn registrerat med GoDaddy kan du hoppa över det här steget.

För att peka din domän till andra WordPress-värdstjänster, gå till ditt GoDaddy-konto och navigera till domäner sektion. Klicka på Hantera knapp bredvid domänen du vill ändra.

manage-GoDaddy-domän

Klicka sedan på Ytterligare inställningar och klicka sedan på Hantera DNS.

hantera-dns-godaddy

Bläddra nu ner till namnservrar och välj Förändra knapp.

förändringsnamnservrar

Klicka sedan på rullgardinsmenyn för att växla namnservertypen till Beställnings. Nu kan du ange dina nya WordPress-värdnamnservrar här. Om din WordPress-värdstjänst har fler än två namnservrar klickar du på Lägg till namnserver för att lägga till en ny rad.

anpassade-namnservrar

När du har angett namnservrarna klickar du på OK -knappen och sedan Spara för att spara dina inställningar. Det är viktigt att notera att DNS-ändringar kan ta upp till 24 timmar innan de träder i kraft, men det tar vanligtvis bara några timmar.

När din domän börjar peka på din nya WordPress-värd kan du gå vidare till nästa steg.

5. Installera WordPress

Nu måste du installera WordPress. WordPress är känt för sin 5-minuters installation, så det borde inte ta någon tid alls.

Många webbhotellföretag erbjuder också 1-klick på WordPress-installation. Så när du registrerar dig för en WordPress-webbhotell och väljer din plan kan du installera WordPress direkt från din webbhotell-instrumentpanelen. Nedan ser hur processen ser ut när du registrerar dig hos Bluehost, men den kommer att vara liknande för andra WordPress-värdtjänster också.

Först blir du ombedd att välja ett WordPress-tema. Du kan välja valfritt WordPress-flerfunktionstema och ändra det enkelt när du vill också.

installation-wordpress-välj-tema

Därefter blir du ombedd att namnge din WordPress-webbplats och välja en taglinje för din webbplats.

Create-A-new-wordpress-site

Klicka på när du har skrivit in dina uppgifter Nästa. Nu installerar Bluehost automatiskt WordPress för dig. När installationen är klar ser du en WordPress installerades framgångsrikt skärm.

GoDaddy till wordpress-installation-success

Nu kan du logga in på din webbplats för att börja bygga den och överföra ditt innehåll till den. Ett enkelt sätt att logga in på din WordPress-webbplats är genom att lägga till wp-admin till slutet av din URL.

Till exempel http://mysite.com/wp-admin.

En skärm kommer då att visas där du kan logga in på din WordPress-webbplats med inloggningsinformationen som skickades till din e-post.

wordpress-login

6. Importera ditt GoDaddy-webbplatsinnehåll i WordPress

Nu är det dags att importera ditt innehåll från din webbplats för GoDaddy-webbplatsbyggare till din nya WordPress-webbplats. Som vi nämnde tidigare finns det inget sätt att automatiskt importera det innehållet till WordPress så du måste göra det manuellt.

WordPress levereras med två olika inbyggda innehållstyper: sidor och inlägg. Du måste skapa sidor för din webbplats, till exempel en “Om oss” -sida, en “Services” -sida, en “Kontakt” -sida, och så vidare. Du måste skapa inlägg om du vill ha en blogg.

Skapa dina sidor i WordPress genom att klicka på sidor -knappen i din WordPress-instrumentbräda och klicka sedan på Lägg till ny. Följ samma anvisningar för att skapa blogginlägg men välj inlägg istället.

create-wordpress-sida

Kopiera nu innehållet från din gamla GoDaddy-webbplats för webbplatsbyggare som du tidigare sparat och klistra in det i WordPress-redigeraren.

import-webbplats-builder-innehåll till wordpress

När du är klar med att importera innehållet klickar du på Publicera för att göra din sida live på din webbplats. Upprepa det här steget tills allt GoDaddy-webbplatsbyggareinnehåll har importerats till WordPress.

7. Inställningsomadresser

Om du sparat en lista med länkar från din gamla GoDaddy-webbplats för webbplatsbyggare kan du ställa in omdirigeringar. Omdirigeringar säger sökmotorerna att den begärda URL-adressen har flyttats till en ny URL.

Du kan enkelt konfigurera omdirigeringar med hjälp av ett gratis WordPress-plugin som Simple 301 Redirects. Navigera till plugins på din WordPress-instrumentpanel, sök efter “Simple 301 Redirects” och klicka på Installera nu.

enkla-301-redirects-plugin

När plugin är installerat och aktiverat, gå till inställningar >> 301 omdirigeringar. Skriv in din gamla URL i fältet “Begär” och fältet “Destination”, skriv din nya URL för WordPress.

settings-redirects

Klicka på Spara ändringar för att spara omdirigeringen och upprepa processen för alla dina andra webbadresser.

Efter en framgångsrik migration, Vad är nästa?

Nu när din GoDaddy-webbplatser för byggmästare har flyttats från GoDaddy till WordPress, vad är nästa? Efter att ha migrerat från GoDaddy till WordPress finns det ett antal WordPress-funktioner du bör dra fördel av att inkludera:

 • Hitta det perfekta WordPress-temat – Det finns många WordPress-teman speciellt gjorda för alla branscher och webbplatstyper, så hitta ett som passar dina mål perfekt.
 • Förbättra din SEO – Förbättra SEO för din nya webbplats med några kraftfulla WordPress-plugins som YoastSEO och MonsterInsights.
 • Lägg till ett kontaktformulär – Lägg till ett kontaktformulär till din webbplats så att dina besökare enkelt kan kontakta dig med ett plugin som WPForms.
 • Öka säkerheten – Njut av säkerheten på din WordPress-webbplats med några av de bästa WordPress-säkerhetsplugins.

Vi hoppas att du gillade den här artikeln om hur du migrerar GoDaddy-webbplatsens webbplats för byggare till WordPress. Nu när du framgångsrikt har flyttat från GoDaddy till WordPress kanske du vill kolla in vår artikel om de 25 måste-ha WordPress-plugins för företagswebbplatser.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map