Hur man migrerar till WordPress från alla CMS eller webbplatser (steg för steg)

Hur man migrerar till WordPress från valfri CMS eller webbplats


Vill du migrera till WordPress från valfri CMS eller webbplats?

Det är helt bra om du redan har byggt en webbplats på någon plattform eller CMS. När ditt företag växer kan du när som helst migrera din webbplats till WordPress, oavsett vilken CMS du använder. Det är inte bara billigare att driva en webbplats på WordPress, utan det ger också oändliga möjligheter att förbättra din webbplats med alla funktioner du kan tänka på, som att integrera en e-handelsstorlek, forum, sociala nischnätverk osv..

I den här artikeln visar vi dig hur du migrerar till WordPress från valfri CMS eller webbplats.

Ultimate WordPress Migration Guide

Här är de exakta stegen vi kommer att täcka i vår steg-för-steg WordPress migreringsguide:

 1. Identifiera din webbplatsplattform: statisk eller CMS
 2. Välj ett WordPress Hosting
 3. Installera WordPress och välj ett tema
 4. Exportera din befintliga webbplats
 5. Importera webbplatsen till WordPress
 6. Hantera omdirigeringar och permalänk
 7. Saker att göra efter migration

Varför ska du flytta din webbplats till WordPress?

WordPress är världens mest populära webbplatsbyggare. Det är mycket flexibelt och enkelt att anpassa. Många största märken i världen använder WordPress för att hantera sina webbplatser.

WordPress kan hanteras utan kodning eller programmeringskunskap. Det kommer också med många inbyggda funktioner som gör det till det bästa valet för både nybörjare och utvecklare.

Låt oss titta på några viktiga skäl som gör att människor väljer WordPress över andra plattformar.

SEO-Friendly: Oavsett om din är en liten företagswebbplats, portföljsida eller någon annan, så gör WordPress det enkelt att optimera din webbplats för SEO. Du kan välja en anpassad SEO-vänlig permalänkstruktur med några klick. Genom att installera ett SEO-plugin kan du enkelt lägga till metabeskrivning, metatitel och annan SEO-information utan att behöva hårdkoda din webbplats.

Lätt att anpassa: Med tillkomsten av Gutenberg-redaktör och WordPress Customizer är det nu enklare än någonsin att använda WordPress !. Gör bara alla ändringar och se ändringarna direkt i din instrumentpanel utan att behöva förhandsgranska sidan.

För fler skäl, kolla in vår kompletta guide om varför du bör använda WordPress.

Innan du börjar är det viktigt att veta att det finns två typer av WordPress-plattformar. WordPress.com, som är en värdlösning och WordPress.org, som är en egen värdplattform. För den här guiden kommer vi att använda WordPress.org som är värd själv eftersom det ger dig full kontroll över din webbplats.

Låt oss börja migrera till WordPress från valfri CMS eller webbplats, steg för steg.

Notera: Innan du dyker in antar denna handledning att du har en dynamisk CMS-baserad webbplats. Om du har en statisk / HTML-webbplats kanske du vill anställa en professionell utvecklare för att flytta din webbplats till WordPress.

Steg 1: Identifiera din webbplatsplattform: CMS eller statisk

Det första du behöver göra är att ta reda på om källwebbplatsen är byggd ovanpå ett innehållshanteringssystem eller bara en statisk / HTML-webbplats. Ett innehållshanteringssystem låter dig anpassa din webbplats från backend.

Du kan ta reda på om din webbplats är dynamisk eller statisk genom att gå till Wappalyzer.com. Ange sedan din webbplats domännamn i rutan och ta reda på om den använder någon applikation.

wordpress migration från CMS-teknikuppslag

Om din webbplats inte är utvecklad för någon CMS eller applikation, kanske du vill anställa en professionell utvecklare för att flytta din webbplats till WordPress.

Migrationsprocessen skiljer sig från den applikation som din webbplats är byggd med.

 • Fortsätt till nästa steg om din webbplats är byggd med ett anpassat CMS
 • Bloggare till WordPress migreringsguide
 • Wix till migreringsguide för WordPress
 • Weebly till WordPress migreringsguide
 • Migrationsguide för medium till WordPress
 • Godaddy Webbplatsbyggare till WordPress migreringsguide

Steg 2: Välj ett WordPress Hosting

För att starta en webbplats på WordPress.org med självhost måste du äga ett domännamn och ett webbhotellkonto.

Ett domännamn är en URL (till exempel isitwp.com) som folk skriver i sina webbläsare för att komma åt din webbplats. En webbhotell är ett utrymme där du lagrar allt ditt innehåll och filer. För mer information, kolla in skillnaderna mellan ett domännamn och webbhotell.

Även om det finns dussintals WordPress-värd där ute, rekommenderar vi att du använder Bluehost. Det är en av de mest populära webbhotellleverantörerna och en officiellt rekommenderad webbhotell av WordPress.org.

Vi har förhandlat fram en affär med Bluehost för att erbjuda våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL-certifikat och stor rabatt på webbhotell.

Bluehost-webbplats

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Gå till Bluehost-webbplatsen och klicka på Komma igång knapp. Därefter måste du välja en värdplan för din nya WordPress-webbplats. Låt oss välja den grundläggande planen när du just har kommit igång. Det innehåller ett gratis domännamn och gratis SSL-certifikat. Du kan alltid uppgradera senare när din webbplats växer.

välj en bluehost-plan för restaurangwebbplatsen

Efter det måste du välja ett domännamn. Du kan antingen använda en befintlig domän som du äger eller registrera en ny gratis.

Bluehost domänköp

På nästa sida måste du ange din kontoinformation. För enkel registrering kan du logga in med Google och slutföra installationen med några klick.

Bluehost-konto skapas

Bläddra nu ner till paketinformationsrutan. Det finns flera alternativ, inklusive en grundläggande plan för 12 månader, 24 månader eller 36 månader. Du kan också se att några tillägg är förvalade, vilket lägger till det totala priset. Vi rekommenderar att du avmarkerar tillägg eftersom du inte behöver dessa direkt. Du kan alltid köpa dem senare när du vill.

Välj 36-månadersplanen för att få bästa pris på webbhotell.

Bluehost-paketinformation

När du går vidare måste du bläddra längre ned för att ange dina betalningsuppgifter. Du måste godkänna deras “användarvillkor” och sedan klicka på Skicka in.

I nästa steg måste du skapa ett lösenord för ditt värdkonto. Du får ett e-postmeddelande med information om hur du loggar in på din kontrollpanel för webbhotell (cPanel) där du kan hantera dina värdfiler, e-postmeddelanden och support.

För mer information om Bluehost, kolla in vår fullständiga Bluehost-recension.

Steg 3: Installera WordPress och välj ett tema

När du har köpt domännamnet och webbhotell måste du installera WordPress. Många webbhotellleverantörer, inklusive Bluehost, erbjuder WordPress-installation med 1 klick för att spara tid.

Du måste gå till ditt Bluehost-konto. Därifrån kan du klicka på WordPress-ikonen för att lägga till namnet och taglinjen på din webbplats. Du måste också välja ditt WordPress-tema och klicka på Installera knapp.

Temakatalog

Eftersom det finns tusentals gratis WordPress-teman är det skrämmande att hitta rätt till din webbplats. Alla teman har olika funktioner och alternativ. Ett bra tema bör innehålla vacker malldesign, navigationsmeny, sidofält, widgetstöd, kortkoder och sidmallar.

Du kanske också vill kolla in de bästa och mest populära WordPress-teman genom tiderna.

För denna guide kommer vi att använda Astra-temat. Det är ett populärt och mångsidigt WordPress-tema som är skapat för att skapa en webbplats.

Astra-tema

Steg 4: Exportera din CMS-baserade webbplats

Det är så enkelt att exportera en befintlig webbplats eller en källwebbplats från ett CMS. I administrationsavsnittet på din webbplats finns det ett alternativ att exportera XML-filen med komplett innehåll, media och databas. Du måste lagra den här filen på din dator för migreringen.

Steg 5: Importera din CMS-baserade webbplats till WordPress

För att importera en CMS-baserad webbplats i WordPress är det första du behöver göra att installera och aktivera WP All Import plugin. För mer information bör du kolla in vår guide om hur du installerar ett WordPress-plugin.

När den är aktiverad måste du besöka All Import »Ny import i WordPress admin-området. Därifrån, klicka på Ladda upp en fil knapp.

Ladda upp en fil

Det öppnar en dialogruta där du behöver välja XML-fil som du har exporterat. Klicka på Öppna för att fortsätta.

Öppna XML-fil

När du laddar upp filen ser du ett framstegsfält som visar framstegen för uppladdningsprocessen.

Framsteg för filuppladdning

Därefter måste du klicka på Fortsätt till steg 2 knapp.

Fortsätt steg två

Det finns flera element att importera i WordPress. Du bör välja ett element och klicka på Fortsätt till steg 3 knapp.

Importera element

Nu måste du dra och släppa titeln och beskrivningen i respektive fält från höger sida av skärmen.

Lägg till titelbeskrivning

Rulla ner och klicka på Fortsätt till steg 4 knapp.

I nästa steg måste du klicka på Auto-detect för Unique Identifier-fältet. Det kommer att fylla fältet med rätt element automatiskt.

Auto-detect

Rulla ner till botten och klicka på Fortsätta knapp.

När du är klar klickar du på Bekräfta & Kör import knapp. All data från XML-filen importeras till WordPress.

Bekräfta import

Du får också se ett framgångsmeddelande när importen är klar.

Steg 6: Hantera omdirigeringar och permalänk

Du måste lägga till omdirigeringar på din webbplats för att bevara rankningarna för sökmotorerna. När en användare besöker en gammal URL kommer den att omdirigeras till samma sida på din nya WordPress-webbplats.

Följ bara denna steg-för-steg-guide ställa in omdirigeringar i WordPress.

Nästa sak du behöver göra är att hantera permalänkstrukturen. Besök i WordPress-adminområdet Inställningar »Permalinks för att välja ett URL-format.

Permalinks struktur

Du kan också skapa en anpassad permalänkstruktur om du vill.

Steg 7: Saker att göra efter migration

Efter en framgångsrik migration till WordPress är nästa sak du behöver göra att utnyttja WordPresss fulla potential.

Det finns tusentals gratis och premium WordPress-plugins tillgängliga på marknaden. Dessa plugins hjälper dig att öka funktionaliteten på din webbplats inom några klick. Du kanske också vill kolla in vår lista med måste-ha WordPress-plugins.

Ta en titt på några av de mest populära plugins som du behöver installera på din WordPress-webbplats efter migreringen:

 • WPForms: Det är den mest nybörjare vänliga WordPress-kontaktformuläret plugin. Du kan använda WPForms för att lägga till ett kontaktformulär, enkätformulär, användarregistreringsformulär och alla typer av anpassade formulär på din webbplats.
 • MonsterInsights: Det är det mest populära Google Analytics-pluginet. Denna plugin visar fullständig insikt och trafikrapporter i din WordPress instrumentpanel, så att du kan förbättra webbplatsen och öka din trafik.
 • OptinMonster: OptinMonster hjälper dig konvertera dina besökare till prenumeranter och kunder. Det är den mest kraftfulla pluggen för ledgenerering och konverteringsoptimering som finns. Du kan också använda deras Exit-Intent® teknik för att visa erbjudanden och erbjudanden till de övergivande besökarna och be dem att prenumerera på din e-postlista.
 • BackupBuddy: Detta plugin hjälper dig att upprätthålla säkerhetskopior av din WordPress-webbplats. Om något går fel eller om din webbplats har hackats kan du återställa allt inom några minuter med hjälp av BackupBuddy.
 • Sucuri: Prata om skadlig programvara och hacking är Sucuri en populär WordPress-säkerhetsplugin. Det skyddar din webbplats från alla typer av skadliga aktiviteter och hackare.

Din webbplats kan se bra ut och fungera smidigt, men det rekommenderas att testa webbplatsen i flera webbläsare för att leta efter eventuella fel. Mer information finns i den här guiden på felsökning vanliga WordPress-fel.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du migrerar till WordPress från alla CMS. Du kanske också vill kolla in vår guide om hur du överför WordPress från en lokal server till en live-webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me