Hur man ökar WordPress-prestanda och hastighet (expertråd)

göra wordpress webbplats snabbare


Undrar du hur du gör din WordPress-webbplats snabbare? Din WordPress-webbplats måste köras i högsta hastighet. Men om din webbplats verkar vara lite långsam, hur kan du öka WordPress-prestanda och hastighet? Oroa dig inte, du behöver inte känna till någon komplicerad kod för att göra din WordPress-webbplats snabbare.

I den här artikeln visar vi dig hur du kan öka WordPress-prestanda och hastighet. Dessutom är tipsen vi delar med dig tillräckligt enkla för att WordPress-nybörjare ska behärska. Eftersom detta är en lång, steg-för-steg-guide, här är en innehållsförteckning som hjälper dig att hitta dig runt artikeln.

Innehållsförteckning – Öka WordPress-prestanda

Förbättra WordPress-prestanda – Komma igång

Att lägga en solid grund för en snabb webbplats

WordPress Performance Optimization – Best Practices

Fininställning av WordPress för hastighet

Låt oss komma igång.

Webbplatshastighetsstatistik: Varför är WordPress-hastighet och prestanda viktigt?

webbplats slutartid statistik

Hastigheten och prestandan på din WordPress-webbplats är viktigare än du tror. Du måste göra din WordPress-webbplats snabbare, inte bara för din egen sinnesfrid, utan också för dina besökare och kunder på webbplatsen.

En långsam webbplats kan påverka användarupplevelsen på din webbplats negativt, vilket gör det frustrerande för användare att besöka och interagera med din webbplats. Människor har inte tid eller tålamod att vänta på en långsam laddningssida. Så om din webbplats inte laddas tillräckligt snabbt riskerar du att användare lämnar din webbplats innan den till och med laddas.

Långsammare webbplatser pressas också längre ner i sökmotorresultaten, vilket gör det svårare för användare att upptäcka din webbplats i första hand.

Dessutom kan en långsam webbplats med dålig prestanda också skada din förmåga att göra konverteringar också.

Ta en titt på denna statistik som visar hur viktigt det är att göra din WordPress-webbplats snabbare:

 • 79% av kunderna som rapporterar missnöje med webbplatsens resultat är mindre benägna att köpa från den webbplatsen igen.
 • En fördröjning på 1 sekund innebär en minskning av konverteringar med 7%.
 • En sekunders fördröjning i sidbelastningstid innebär 11% förlust i sidvyer.
 • Om din webbplats tjänar $ 100,00 / dag ger en förbättring av sidhastigheten 1 sekund extra $ 7000 dagligen. (HubSpot)

Som du kan se, när du skapar en WordPress-webbplats, måste du beakta prestandan och hastigheten på din webbplats. Det kommer att hålla dina besökare nöjda, öka webbplatsens trafik och generera försäljning.

Vad bromsar din WordPress-webbplats?

Det finns ett antal faktorer som får din webbplats att ladda långsamt. Att veta vad orsaken till din långsamma webbplats är att hjälpa dig att göra din WordPress-webbplats snabbare och undvika att göra fel i framtiden som kan skada prestandan på din webbplats.

De vanligaste orsakerna som bromsar din webbplats är följande:

 • WordPress Hosting – Den långsamma hastigheten på din webbplats kanske inte är ditt fel. Din webbhotell server kanske inte ger din webbplats tillräckligt med hastighet.
 • Bilder – Om din webbplats är bildtung och dessa bilder inte optimeras kan det orsaka att sidans inläsningstid är långsam.
 • WordPress Plugins – Att ha för många WordPress-plugins eller ett plugin som är dåligt kodat kan bromsa din webbplats.
 • Föråldrad WordPress – Om du inte håller din WordPress-webbplats uppdaterad kan det påverka webbplatsens hastighet negativt.
 • Externa skript – Annonser, fontladdare och andra externa skript kan göra att din webbplats går långsamt.
 • WordPress-konfiguration – Om din WordPress-webbplats inte visar cachade sidor kan den överbelasta din server och få din webbplats att sakta ner eller krascha.

Just nu kan dessa faktorer vara förvirrande för dig och du kanske inte vet hur du fixar dem. Men oroa dig inte, vi kommer in på det senare i artikeln.

Hur snabb ska din WordPress-webbplats laddas?

Nu när du vet varför du behöver göra din WordPress-webbplats snabbare kanske du undrar hur snabbt bör din webbplats laddas?

Enligt statistiken förväntar sig 47% av kunderna att en webbsida laddas in 2 sekunder eller mindre. 64% av smarttelefonanvändarna förväntar sig att sidor laddas på mindre än fyra sekunder.

2 sekunder eller mindre kan verka som blixtens hastighet för dig, men du kan få din webbplats att ladda så snabbt utan att behöva offra kundupplevelsen.

Hur man testar hastigheten och prestandan på din WordPress-webbplats?

Innan du går längre måste du först göra några tester. Att testa hastigheten och prestandan på din webbplats hjälper dig att avgöra hur mycket arbete du behöver göra för att göra din WordPress-webbplats snabbare.

Nu kan du inte bara öppna din webbläsare, navigera till din webbplats och använda ett stoppur för att testa din webbplatshastighet. Du måste använda ett verktyg som testar din webbplatshastighet åt dig.

Ett webbplatshastighetstestverktyg kan ge dig de mest exakta resultaten för din webbplatshastighet, under alla omständigheter.

Eftersom du besöker din webbplats ofta kommer din webbplats att laddas nästan omedelbart för dig. Detta beror på att moderna webbläsare som Google Chrome lagrar din webbplats i cachen. Men för en användare som aldrig har besökt din webbplats tidigare, kan din webbplats ladda mycket annorlunda för dem.

Användare på olika geografiska platser kan också uppleva din webbplats annorlunda.

Så för att få en mer exakt uppfattning om hastigheten på din WordPress-webbplats rekommenderar vi att du använder vårt gratis webbplatshastighetstestverktyg för WordPress.

Ange bara webbadressen till din webbplats, klicka på Analysera webbplatsen -knappen, så får du en gratis rapport om hastigheten och prestandan på din WordPress-webbplats.

webbplats-speed-testverktyg

Vårt gratis hastighetstestverktyg ger dig din sidladdningstid, prestanda, sidstorlek och önskemål. En annan fördel med vårt verktyg är att det också ger dig handlingsbara tips om hur du kan förbättra hastigheten och prestandan på din webbplats.

Dessutom kan du också kontrollera drifttiden för din webbplats med vår kostnadsfria Uptime Checker för webbplats.

Webbplatsupptid är den tid din webbplats är tillgänglig för användare under en tidsperiod. Naturligtvis, om din webbplats är ofta nere, är detta frustrerande för dina besökare och kunder.

Ibland kan din webbplats vara nere för dig men inte för andra användare och vice versa. Du kan använda vår drifttidschecker för att direkt se om din webbplats är nere eller inte.

Enkla reparationer för att göra din WordPress-webbplats snabbare

Nu när du vet varför hastigheten på din WordPress-webbplats är viktig, vad som gör att din webbplats är långsam och vilken hastighet på din egen WordPress-webbplats är, är det dags att börja göra din WordPress-webbplats snabbare.

Alla tips som vi kommer att dela med dig är enkla att göra, du behöver inte veta mycket om kodning alls för att öka hastigheten på din WordPress-webbplats. Beroende på hur snabb eller långsam din webbplats är, kan du implementera alla dessa tips eller bara några.

Låt oss nu gå in i dessa enkla steg du kan vidta för att göra din WordPress-webbplats snabbare.

Välj den bästa WordPress Hosting

Som vi nämnde tidigare kan WordPress-värden du väljer för din webbplats vara orsaken till din långsamma hastighet och dåliga prestanda.

De två vanligaste typerna av hosting är:

 • Delad värd – Delade värdtjänster som Bluehost och SiteGround är populära val och vidtar extra åtgärder för att förbättra prestandan på din webbplats. Men den enda nackdelen med delad hosting är att du måste dela serverresurserna med deras andra kunder. Så under höga trafiktider tävlar du med alla angränsande webbplatser på servern för att få besökare till din webbplats snabbt. Om en av de närliggande webbplatserna får massor av trafik kan det bromsa din webbplats.
 • Hanterad WordPress Hosting – Å andra sidan, med helt hanterad WordPress-värd hos en leverantör som WPEngine, görs alla tekniska aspekter av att hantera en webbplats åt dig – exklusivt för dig. Det är vanligtvis ett dyrare alternativ men din webbplats blir snabbare och säkrare.

Så om du vill öka hastigheten och prestandan på din webbplats kan du överväga att byta till hanterad WordPress-värd hos en leverantör som WPEngine, vilket är vår rekommendation för den bäst hanterade WordPress-värden. Du kan också kolla vår djupgående jämförelse av delad kontra hanterad hosting.

Välj ett snabbladdande WordPress-tema

Att välja fel WordPress-tema kan dramatiskt bromsa hastigheten på din webbplats. Vissa teman är dåligt utformade för snabbhet och prestanda – de är uppblåsta med så många funktioner som prickiga animationer, komplicerade layouter och mer. Även om du inte använder många av de funktioner som ditt tema tillhandahåller, måste temakoden fortfarande laddas.

Så för att göra din WordPress-webbplats snabbare och öka prestanda väljer du ett tema som bara har de funktioner du behöver och är byggd för snabbhet.

Gå med ett tema från en premium WordPress-temabutik som StudioPress, Themify eller CSSIgniter. Alla deras teman är förstklassiga – de är kodade och designade för snabbhet.

Till exempel är StudioPress ‘Authority Pro-tema fortfarande snyggt, har alla funktioner du behöver för att skapa en professionell webbplats, och det är designat med snabbhet i åtanke.

Studiomyndighets-pro

Välj en minimalistisk webbplatsdesign

På tal om att välja ett av de bästa WordPress-teman, kan du överväga att gå med en minimalistisk webbplatsdesign för att ge din webbplats en ökning i hastighet och prestanda.

Inte bara är minimalistiska webbplatser mycket trendiga just nu, utan de hjälper också din webbplats att ladda snabbare. Ett WordPress-tema som är designat med minimalism i åtanke kommer att skära ned på röran, så din webbplats tar inte så mycket tid att ladda.

Dessutom är en minimalistisk design också bra för användarupplevelsen.

Ta en titt på detta fantastiska minimalistiska tema. Themifys eleganta tema är designat med enkelhet i åtanke. Det tar bort alla snygga animationer och grafiska effekter för att fokusera på ditt innehåll och påskynda din webbplats.

themify-elegant-tema

Du kan ha ett WordPress-tema som är designat för att laddas snabbt, men ju ju enklare ditt WordPress-tema är, desto snabbare kommer det att laddas. Du kan också kolla in vår lista över de bästa mångsidiga WordPress-teman.

Använd ett WordPress Caching-plugin

Att använda ett bra cache-plugin är nyckeln till att öka hastigheten och prestandan på din WordPress-webbplats. Hur gör ett cache-plugin din WordPress-webbplats snabbare?

Ett cache-plugin genererar statiska HTML-sidor på din webbplats och sparar det på din server. Varje gång en användare besöker din webbplats kommer cache-plugin att tjäna upp en lättare HTML-sida istället för att bearbeta de tyngre WordPress PHP-skript som den skulle ha tidigare. Denna process påskyndar verkligen din sidladdningstid.

En av de bästa WordPress-cache-pluginsna enligt vår åsikt är WP Rocket.

wp-raket-caching-plugin

Detta populära cache-plugin för premium är superlätt att använda. När du aktiverar plugin-programmet startar sidcachelagring automatiskt.

Förutom sidcachen, inkluderar andra funktioner som WP Rocket erbjuder cache-förinställning, komprimering av statiska filer, bilder på begäran, minifiering av HTML-, JavaScript- och CSS-filer och mer.

För mer av våra rekommendationer, kolla in vårt inlägg om de 7 bästa WordPress-cache-plugin-enheterna jämfört.

Optimera bilder automatiskt för hastighet med ett WordPress-plugin

Webbplatser som är mycket bildtunga tar längre tid att ladda. Detta beror på att typiska bildfiler är så stora. Men du kan inte bli av med alla bilder på din webbplats – de är viktiga för din design och användarupplevelse, så vad kan du göra?

Först kan du ändra storlek på stora bilder innan du lägger till dem på din webbplats. Men du kan ta det ett steg längre än det genom att komprimera dina bilder.

Du kan enkelt optimera och komprimera dina bilder för snabbhet med ett WordPress-bildkomprimeringsplugin. Ett av våra bästa val för de bästa insticksprogrammen för bildkomprimering är reSmush.it.

resmush-it-image-kompressions plugin

reSmush.it är de mest populära plugin-programmen för bildkomprimering som används av mer än 300 000 webbplatser. Med detta plugin kan du automatiskt optimera bilder när de laddas upp. De erbjuder också möjligheten att bulkoptimera alla dina äldre bilder med bara två klick.

Några andra fantastiska plugin-filer för bildkomprimering inkluderar EWWW Image Optimizer, WP Smush, och ShortPixel Image Optimizer.

Ta bort oanvända plugins

En av de största förmånerna att starta en blogg eller webbplats på WordPress är att du får tillgång till tusentals gratis plugins för att göra din webbplats mer kraftfull. När du börjar börjar du kanske lite galet och installerar varje plugin som till och med bara är lite intressant för dig.

Men om du har massor av plugins på din webbplats som du inte använder kan det bromsa din webbplats. Det är därför det är viktigt att ta bort oanvända plugins. Även helt enkelt avaktivera de plugins som du inte använder kommer att minska mängden kod som din webbplats behöver ladda.

Detsamma gäller även för teman och media. Om du inte behöver dem, släng dem.

Välj snabbare plugins

WordPress-plugins kan vara bra tillägg till din webbplats, men du måste vara försiktig med vilka du väljer att lägga till din webbplats. Plugins som är dåligt kodade kan dramatiskt påverka hastigheten på din webbplats, varför det är så viktigt att bara installera de bästa och snabbaste pluginsna på din webbplats.

Om du inte är säker på om en viss plugin gör att din webbplats går långsamt kan du helt enkelt köra ett test. Du kan använda vårt kostnadsfria verktyg för webbplatshastighetstest för att testa hastigheten på din webbplats med plugin installerat och aktiverat och utan plugin. Om din webbplats får lägre resultat när plugin-programmet är installerat, är det ett bra tecken på att plugin orsakar problem.

Generellt när du väljer ett plugin för din webbplats är det bäst att undersöka och välja en som har bra recensioner. Vi publicerar regelbundet listor för våra rekommendationer av de bästa pluginsna för att hjälpa dig att välja de bästa WordPress-plugins för din webbplats.

Till exempel är vårt toppval för plugin för bästa formbyggare WPForms. Vårt bästa val för plugins för sidbyggare är Beaver Builder och vår rekommendation för det bästa galleripluginet är Envira Gallery.

Följ våra artiklar för att hjälpa dig att välja de bästa WordPress-plugins för din webbplats som inte skadar din webbplatshastighet eller prestanda.

Håll WordPress uppdaterat

En annan enkel lösning för att göra din WordPress-webbplats snabbare är att hålla WordPress uppdaterat. WordPress-teamet kommer ständigt ut med mindre och större uppdateringar för sin kärnteknik. Dessa uppdateringar kommer ut av en anledning, vare sig det är att introducera nya funktioner och förbättringar, fixa buggar och till och med lägga till korrigeringar för att förbättra hastigheten.

Många värdleverantörer tar automatiskt hand om större WordPress-uppdateringar för dig. Men du måste fortfarande göra din del för att se till att din WordPress-webbplats kör den senaste versionen.

Klicka på din WordPress-instrumentbräda uppdateringar. Här får du meddelande om du kör den senaste versionen av WordPress. Om du inte gör det kan du uppdatera det.

keep-wordpress-uppdaterad

I det här området kan du också se alla plugins som måste uppdateras. Dina plugins bör alltid uppdateras av samma anledning som WordPress-kärnan måste vara uppdaterad också: för högsta prestanda, hastighet och säkerhet.

Säkra din WordPress-webbplats

Glöm inte att din webbplats kan bromsas av inte bara av sig själv, utan den kan bromsas av andra människors handlingar – hackare.

En viktig del av att hålla din webbplats hastighet och prestanda på sitt bästa är genom att säkra din WordPress-webbplats. Till exempel är Dial-attacker (Denial of Service) vanliga. Dessa typer av attacker tar över serverns resurser och bromsar din webbplats för att rikta din webbplatstrafik till sin egen webbplats. Så för att skydda din webbplats från dessa typer av attacker och andra, se till att skydda din WordPress-webbplats.

Vi rekommenderar att du använder ett säkerhetsplugin för att enkelt skydda din webbplats och en av de bästa säkerhetsplugins är Sucuri.

Sucuri-wordpress-security-plugin

Sucuri fixar hack och förhindrar framtida attacker med kontinuerlig övervakning. Denna plugin är också optimerad för att påskynda din webbplats. De erbjuder snabba funktioner som högpresterande servrar, smarta cache-alternativ, globalt anycast-nätverk, snabbt HTTP / 2-stöd och mer.

För mer information, kolla in vår fullständiga Sucuri-recension.

Optimera din hemsida för snabbhet

Din hemsida är sannolikt den första plats som dina nya webbplatsbesökare kommer att landa på. Om din hemsida laddas för långsamt riskerar du att besökarna lämnar din webbplats innan de ens tittar på resten av dina sidor. Därför måste du optimera din hemsida för snabbhet.

Många WordPress-teman är utformade för att visa blogginlägg på hemsidan. Men blogginlägg är vanligtvis långt innehåll. Ju mer innehåll du har på din hemsida, desto längre tid tar det att ladda.

Så för att optimera din hemsida för snabbhet ska du bara visa utdrag av dina blogginlägg. Som standard visar WordPress hela innehållet i varje artikel på din hemsida. Gå till WordPress-instrumentpanelen inställningar, klicka sedan på Läsning. I avsnittet “För varje artikel i ett flöde, visa”, se till att du väljer “Sammanfattning” istället för “Fulltext”.

visa-blogg-utdrag

Medan du ändrar inställningarna för att visa utdrag av dina artiklar, bör du också överväga att minska antalet blogginlägg som visas på en sida. Detta hjälper också till att påskynda din laddningstid. I avsnittet “Bloggsidor visas högst” är det där du kan ställa in antalet blogginlägg som du vill ska visas på en sida.

Dela långa inlägg i sidor

Du kan också dela dina långa inlägg i olika sidor för att göra din WordPress-webbplats också snabbare. Om du skriver djupgående, långa artiklar är det fantastiskt för din SEO och dina läsare kommer att älska det. Men det tar längre tid att ladda.

Så dela upp de extra långa artiklarna i sidor.

Allt du behöver göra är att skriva in en sidbrytning när du skriver ett långt blogginlägg.

split-long-inlägg-in-sidor

Dela kommentarer i sidor

En annan aspekt av din blogg som kan orsaka att din webbplats går långsamt är kommentarsektionen. Om du har en kommentarsektion på din blogg som är livlig med aktivitet, är det bra för ditt engagemang. Men det kan inte vara så bra för din webbplats hastighet och prestanda, eftersom din webbplats måste ladda alla dessa kommentarer varje gång någon besöker dina blogginlägg.

För att bekämpa denna fråga och göra din WordPress-webbplats snabbare, dela kommentarer på sidor.

Gå till inställningar, sedan Diskussion. Markera sedan rutan bredvid avsnittet för “Dela kommentarer till sidor”.

göra-wordpress-webbplats-snabbare

Ladda inte upp videor direkt till din WordPress-webbplats

Du har möjlighet att ladda upp videor och ljudfiler direkt till din WordPress-webbplats. Att lägga till video och ljud till din webbplats är ett bra sätt att blanda ditt innehåll, få uppmärksamheten hos dina besökare på webbplatsen och öka engagemanget. Men du ska aldrig ladda upp videor eller ljud direkt till din WordPress-webbplats eftersom det kan göra att din webbplats laddas i snigelhastighet.

Inte bara det utan värd för stora mediefiler kan öka dina säkerhetskopieringsstorlekar dramatiskt och det kan också kosta bandbredd. Ditt webbhotellföretag kan till och med ta ut meravgifter eller stänga av din webbplats även om din plan innehåller “obegränsad” bandbredd.

Ladda istället dina mediefiler till plattformar som YouTube, Vimeo, SoundCloud och så vidare. Sedan med den inbyggda WordPress-videoinspelningsfunktionen kan du kopiera och klistra in webbadressen i ditt inlägg för att bädda in video / ljud automatiskt.

Använd Lazy Loading för dina bilder

Ett annat sätt du kan optimera bilderna på din webbplats för hastighet och prestanda är att använda lat laddning för dina bilder.

Hur lat laddning fungerar är att om du har massor av bilder på din webbplats laddas bara ned bilderna som kan ses på användarens skärm. Så istället för att alla dina bilder laddas ner samtidigt, laddas bara ned bilderna som finns på skärmen vid tiden. När användaren rullar ner laddas bilderna efter behov. Den här processen förbättrar laddningstiden för sidor.

Du kan enkelt dra nytta av lat laddning med ett plugin som Lazy Load av WP Rocket.

lat-load-wp-raket

Denna plugin fungerar på alla bilder i ett inlägg eller widget-text, miniatyrer, avatarer, smilies och iframes.

Du kan också använda lat laddning för videor också med ett plugin som Lazy Load for Videos.

Använd ett innehållsleveransnätverk (CDN)

Som vi nämnde tidigare kan användare på olika geografiska platser uppleva din webbplats annorlunda. Till exempel för dina användare i USA kan din webbplats vara supersnabb, men för dina användare i Indien är din webbplats mycket långsammare.

Det beror på att din webbplats inte finns på en webbhotellserver som har datacenter i andra delar av världen, vilket orsakar en försening i din laddningstid. Men du kan använda ett innehållsleveransnätverk (CDN) för att lösa problemet.

Ett CDN är ett nätverk som har servrar över hela världen. Varje server lagrar det statiska innehållet och de filer som utgör din webbplats. Sedan levereras dessa filer till användaren från vilken server som är närmast sin speciella plats. Detta säkerställer att din webbplats laddas snabbt för alla användare oavsett deras plats i världen.

Du kan använda en WordPress CDN-lösning som StackPath CDN.

stackpath-cdn

Med StackPath CDN kan din webbplats levereras över hela världen med blixtnedslag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me