Hur man överför WordPress från lokal server till en live-webbplats (steg för steg)

flytta wordpress från lokal server till live site


Vill du flytta din WordPress-webbplats från en lokal server till en live-webbplats? Att distribuera din WordPress-webbplats på en lokal server är ett av de bästa sätten att påskynda utvecklingsprocessen. Det hjälper dig att se till att din WordPress-webbplats fungerar perfekt, även innan du tar in trafik.

Det enklaste sättet att överföra din WordPress-webbplats från en lokal server till en live-webbplats är att använda ett WordPress-plugin som BackupBuddy eller Duplicator.

Om du hellre vill flytta din WordPress-webbplats utan att använda några plugins från en lokal server till en live-webbplats, följ bara steg-för-steg-guiden nedan.

Men om du fortfarande vill göra det på ett enklare sätt, oroa dig inte. Vi visar hur du överför WordPress från en lokal server till en live-webbplats med Duplicator-plugin i slutet av denna artikel också.

Att flytta WordPress från en lokal server till en live-webbplats – Förutsättningar

Innan du börjar antar vi att du har en WordPress-webbplats som körs på din lokala server och att du har full åtkomst till den.

Du måste också köpa ett domännamn och webbhotell.

Om du inte äger en domän och webbhotell rekommenderar vi att du får den först innan du börjar. Om du precis börjar kan de kombinerade kostnaderna för domän och värd verka ganska mycket.

Det är därför vi har träffat en affär med Bluehost för att erbjuda våra användare ett gratis domännamn, gratis SSL och över 60% rabatt på WordPress-värd.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Slutligen måste du också ha ett FTP-program installerat på din dator och veta det hur man använder det, så att du kan ladda upp ditt innehåll och filer till den levande webbplatsen.

När du är redo kan du gå vidare med migrering.

Innehållsförteckning – Migrera WordPress från en lokal server till en live-webbplats

I. Överföra en webbplats utan ett plugin

 1. Exportera din databas från en lokal server
 2. Importera WordPress-filer till en live-webbplats
 3. Skapa en MySQL-databas på Live Site
 4. Importera WordPress-databas till produktionswebbplatsen
 5. Ändra webbadressen till webbplatsen
 6. Konfigurera WordPress i din webbhotell
 7. Fixa bilder och trasiga länkar

II. Överföra en webbplats med ett plugin (Duplicator)

 1. Installera och installera duplikatorn
 2. Skapa en databas för din live webbplats
 3. Importera filer från din lokala server
 4. Kör migreringsskriptet

Steg 1: Exportera din databas från din lokala server

Det första du behöver göra är att exportera din lokala WordPress-databas. För att göra det kommer vi att använda phpMyAdmin. Om du inte är bekant med phpMyAdmin och behöver hjälp med detta steg, kolla in WordPress-databashantering med phpMyAdmin.

I din webbläsare går du bara till http: // localhost / phpmyadmin / och klickar på din WordPress-databas. Klicka sedan på Exportera -knappen från den översta menyraden.

export databas-from-lokal-server-to-live-server

Du kommer nu att bli ombedd att välja mellan Snabbt eller Beställnings alternativ. Att välja det anpassade alternativet ger dig många olika alternativ för att exportera din databas. För en snabb export, låt oss välja Snabbt, och slog sedan . Detta kommer att ladda ner din databas.

export-mysql-databas till move-lokal-wordpress-site-to-live-server

Steg 2: Ladda upp dina WordPress-filer till Live Site

När du har exporterat databasen är nästa steg att flytta alla dina sidfiler till din live-webbplats.

I det här steget måste du använda din FTP-klient för att ladda upp dina filer. Anslut först din FTP-klient till ditt webbhotellkonto.

När den är ansluten väljer du rätt katalog i ditt värdkonto där du vill ladda upp filerna. Om du till exempel planerar att vara värd för webbplatsen på exempel.com vill du ladda upp alla filer i din public_html-katalog.

Välj nu alla dina lokala WordPress-filer och ladda upp dem till din live-server.

upload-wordpress-filer till move-lokal-wordpress-site-to-live-server

Steg 3: Skapa en MySQL-databas på din live-webbplats

Medan din FTP-klient laddar upp dina WordPress-filer kan du börja importera din databas till live-servern. De flesta hanterade WordPress-värdleverantörer erbjuder en cPanel för att hantera ditt värdkonto. I det här steget visar vi dig hur du skapar en databas genom att logga in på din cPanel.

När du har loggat in på din cPanel klickar du på MySQL-databaser ikon som vanligtvis finns i databasavsnittet.

mysql-databaser-för-flytta-lokal-wordpress-site-to-live-server

På nästa skärm som visas anger du namnet på din databas i Ny databas och klicka sedan på Skapa databas.

Create-A-new-databas

Nu när en ny databas skapades, bläddrar du ner till avsnittet MySQL-användare och skapar eller lägger till en befintlig användare i databasen.

create-mysql-databasanvändar för kopierings-a-wordpress-site-to-a-live-server

När du har lagt till användaren blir du ombedd att ställa in MySQL-behörigheter för den användaren. Ge bara alla behörigheter till användaren och tryck sedan på Göra ändringar knapp.

alla privilegier

Steg 4: Importera WordPress-databas på din live-webbplats

Därefter måste du importera din WordPress-databas till din produktionssida. I din cPanel bläddrar du ner till databasavsnittet och klickar på phpMyAdmin. Detta leder dig till avsnittet phpMyAdmin. Se till att välja databasen du skapade i föregående steg, som inte har skapat några tabeller.

Klicka på fliken Importera från toppmenyn. Välj filen du vill importera genom att klicka på Välj FIL. Se till att välja rätt fil som du har laddat ned i det första steget från din lokala server.

När du har valt filen klickar du på för att importera din WordPress-databas.

import-databas-för-flytta-lokal-wordpress-site-to-live-server

Steg 5: Ändra webbplatsens URL

Nästa sak du behöver göra är att ändra webbadressen i din databas så att den ansluter till din live WordPress-webbplats.

I phpMyAdmin letar du efter wp_options-tabellen i din databas som du just har importerat i det sista steget. Ifall du ändrade databasprefixet, leta sedan efter {prefix} _optioner istället för wp_options.

Välj Bläddra -knappen som du hittar bredvid wp_options. Alternativt kan du bläddra i wp_options-tabellen genom att klicka på den i sidofältet som visas på skärmdumpen nedan.

bläddra wp_options för att ladda upp wordpress webbplats från localhost till cpanel

I OPTION_NAME kolumn, leta efter siteurl. Om du vill redigera webbplatsens URL klickar du på Redigera som visas på skärmdumpen.

redigera siteurl för att flytta lokal wordpress-webbplats till server

Om du klickar på ikonen Redigera öppnas ett fönster för redigeringsfält. Se till att byta ut webbadressen som visas i rutan option_value med ditt domännamn.

Slå  för att spara fältet.

change-site-url

Därefter måste du replikera det här steget för alternativets namn: hem. Wp_options-sidan kan vara några sidor lång, så helt enkelt hitta hemfliken. Vanligtvis är det på den andra sidan, som du kan navigera till genom att klicka på pagineringspilarna i phpMyAdmin.

När du uppdaterar hemadressen måste du se till att den är densamma som din webbplats.

Steg 6: Konfigurera WordPress i din webbhotell

Därefter är det dags att konfigurera WordPress i produktionsmiljön.

Om du försöker komma åt din webbplats nu kan du hitta ett meddelande som detta: Fel vid upprättande av databasanslutning. Genom att konfigurera WordPress är vårt mål att fixa det här felet och ställa in live-webbplatsen.

Gå tillbaka till din FTP-klient och anslut den till din webbplats och redigera sedan din wp-config.php-fil. I det här steget måste du lägga till samma databasnamn, användare och lösenord till din wp-config.php som du skapade i steg 3. Spara sedan wp-config.php-filen och ladda upp den tillbaka till din web värd.

Besök din webbplats och den bör vara live nu.

Därefter måste du logga in på din WordPress-instrumentpanel och navigera till Inställningar »Allmänt. Utan att göra några ändringar, bläddra till botten och klicka på Spara ändringar knapp. Detta säkerställer att webbadressen korrigeras någon annanstans som den behöver vara.

Nästa, gå över till Inställningar »Permalänk och klicka Spara ändringar för att se till att alla dina inläggslänkar fungerar bra.

Kontrollera också: Hur man installerar vackra permalänk i WordPress.

Steg 7: Fixa bilder och trasiga länkar genom att uppdatera sökvägar

En av de vanliga problemen du kan hitta när du migrerar din WordPress-webbplats från en domän till en annan, eller från en lokal server till en live-webbplats, är att du kommer att upptäcka trasiga länkar och saknade bilder på hela webbplatsen efter migreringen. För att fixa detta kan du antingen använda en SQL-fråga eller Velvet Blues WordPress-plugin.

För dig som vill göra det via SQL är här en enkel SQL-fråga som ska lösa problemet:

UPDATE wp_posts SET post_content = Byt ut (post_content, ‘localhost / test /’, ‘www.yourlivesite.com/’);

Gå bara till phpMyAdmin, klicka på din databas och klicka sedan på SQL från toppmenyn. Skriv den här frågan, men se till att ändra webbadressen till din lokala webbplats och live-webbplats.

kör sql för att flytta lokal wordpress-webbplats till live-server

Det är allt! Din live-webbplats bör vara igång nu.

Överföra WordPress från Local Server till Live Site med ett plugin

Om du enkelt vill flytta WordPress från en lokal server till en live-webbplats är detta den bästa metoden för nybörjare. Med ett migreringsplugin kan du överföra WordPress från din lokala server till en live-webbplats med bara några klick.

Låt oss börja.

Steg 1: Installera och konfigurera Duplicator Plugin

Först måste du välja en migreringsplugin, vi rekommenderar att du väljer Duplicator.

Nästa, installera och aktivera plugin på din lokala webbplats. Om du inte är säker på hur du installerar och aktiverar ett WordPress-plugin kan du läsa vår detaljerade guide om hur du installerar ett WordPress-plugin..

När Duplicator-plugin är installerat och aktiverat, klicka på Dupliceringsapparat i din WordPress-instrumentpanel klickar du på paket, och klicka sedan på Skapa ny knapp.

duplicering-create-nytt-paket

Klicka på nästa skärm Nästa knapp.

skapa ny-paket-next-to-upload-wordpress-webbplats-från-localhost till cpanel

Duplicator skannar sedan allt för att se till att allt är i ordning. Om alla objekt i systemsökningen kommer tillbaka markerade som ‘Bra’, klickar du sedan på Bygga knapp.

duplicering-scan-complete

Denna “byggnadsprocess” kan ta några minuter. Eftersom det plugin gör är att göra en komplett kopia av din WordPress-webbplats. Detta inkluderar alla centrala WordPress-filer såväl som dina teman, plugins, bilder, uppladdningar och en säkerhetskopia av din WordPress-databas. Så tiden det tar beror på storleken på din webbplats. Se till att lämna den här fliken öppen tills processen är klar.

När processen är klar kan du klicka på Nedladdning med ett klick för att ladda ner både installations- och arkivpaketfilerna till din dator.

download-paket till move-lokal-wordpress-site-to-live-server

Steg 2: Skapa en databas för din Live Site

Nu när du har laddat ner arkivfilen på din webbplats och installationsfilen, som automatiserar migreringen genom att packa upp arkivfilen, måste du skapa en MySQL-databas för din live-webbplats.

För att skapa en databas, gå till cPanel-instrumentpanelen på ditt webbhotell. När du är där, bläddra ner till avsnittet Databaser och klicka på MySQL-databaser ikon.

mina-SQL-databaser-för-flytta-lokal-wordpress-site-to-server

Därefter ser du ett fält som heter ‘Skapa ny databas’. Skriv bara in ett namn för din databas och klicka på Skapa databas knapp.

skapa ny-databas

När du klickar på den knappen skapar cPanel en ny databas åt dig.

Nästa steg är att bläddra ner på sidan till ‘MySQL-användare’. Lägg till en ny användare genom att skapa ett användarnamn och lösenord. Klicka sedan på Skapa en användare knapp. Se till att skapa ett säkert lösenord och kom ihåg ditt användarnamn och lösenord eftersom du behöver dem igen senare.

add-new-användare

När du har skapat den nya användaren måste du ge den nya användaren tillstånd att arbeta i databasen. För att göra det, bläddra ner till avsnittet “Lägg till en användare till databasen”. Välj den nya användaren som du just skapade från rullgardinsmenyn i fältet “Användare”. Välj sedan databasen du skapade från rullgardinsmenyn i fältet ‘Databas’. Klicka till slut på Lägg till knapp.

add-user-to-databas

Nu är din databas redo att användas med din WordPress-webbplats.

Steg 3: Ladda upp filer från lokal server till live-webbplats

Nästa steg är att ladda upp arkiv- och installationsfilerna från din lokala webbplats till ditt värdkonto.

Du kan ansluta till din live-webbplats med en FTP-klient. När du har anslutit dig till din live-sajt är det viktigt att se till att rotkatalogen på din webbplats är tom. Rotkatalogen är vanligtvis / home / public_html / folder.

Om till exempel WordPress automatiskt installeras där, som många webbhotellföretag gör när du registrerar dig, måste du ta bort dessa filer.

När rotkatalogen är helt tom kan du ladda upp arkiv- och installationsfilerna från Duplicator.

upload-filer-root-katalogen till move-lokal-wordpress-site-to-live-server

Steg 4: Kör migreringsskriptet

Besök sedan följande URL i din webbläsare: http://mywebsite.com/installer.php

Glöm inte att ersätta “min webbplats” med det faktiska domännamnet.

Om du anger denna URL i din webbläsare startar Duplicator migrationsguiden.

duplicering-migration-guiden till move-wordpress-lokal-server-to-live-site

Ett valideringstest utförs, när du har fått det gröna passet, godkänner villkoren & villkor genom att kryssa i rutan och träffa Nästa knapp.

På nästa skärm anger du din WordPress-databasinformation som innehåller användarnamn och lösenord du skapade tidigare.

Tips: Det kommer också att be dig om din värd som troligen är “localhost”.

duplicering-install-databas

Klick Nästa att fortsätta.

Duplicator-pluginet importerar nu din WordPress-databas från arkivet till din nya databas.

Därefter visas uppdateringsdataskärmen. Plugin upptäcker automatiskt webbadressen för din nya webbplats och det är vägen, så du behöver faktiskt inte uppdatera någonting här. Klicka bara Nästa att fortsätta.

update-duplikator

När migreringsprocessen är klar ser du en framgångsskärm som den nedan. Härifrån kan du gå till WordPress adminområdet på din live sajt genom att klicka på Admin-inloggning knapp.

duplicering-admin-inloggning till access-wordpress-site-on-live-server

Det är så, ditt arbete är gjort. När du loggar in på din live-webbplats kommer Duplicator att rensa installationsfilerna åt dig.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att framgångsrikt flytta din WordPress-webbplats från en lokal server till en live-webbplats. Gå tillbaka till din live-webbplats och ta reda på om allt fungerar som förväntat.

Alternativt kan du istället använda BackupBuddy för att migrera WordPress från en lokal server till en live-webbplats.

Om du tyckte om den här artikeln kanske du också vill kolla in de bästa säkerhetskopian för WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map