Hur man skapar en anpassad WordPress-layout (steg för steg)

anpassade layouter, bäverbyggare


Vill du skapa anpassade WordPress-layouter för din webbplats för att ge den ett unikt utseende?

Oavsett din skillset är det enkelt att bygga en anpassad WordPress-layout utan att behöva anställa en utvecklare.

I den här artikeln visar vi dig hur du skapar en anpassad WordPress-layout genom att använda ett känt WordPress-sidbyggare-plugin, Beaver Builder.

Många av er måste undra varför du skapar en anpassad layout när du helt enkelt kan välja ett premiumtema och starta din sida med en av dess förbyggda layouter.

Varför skapa anpassade WordPress-layouter

Du hittar ett antal premium WordPress-teman som erbjuder flera fantastiska inbyggda layouter som är redo att användas direkt. Du kan definitivt välja dessa vackra layouter och ge din webbplats en tilltalande look.

Men problemet med sådana layouter är att de på grund av dess tillgängliga tillgänglighet ofta används av hundratusentals användare över webben.

Det betyder att om du använder en förbyggd layout för din WordPress-webbplats kommer du inte att kunna ge ett tydligt utseende om du inte anpassar den mycket. Dessutom kanske dessa layouter inte heller uppfyller dina krav. Att bygga en anpassad layout är det bästa alternativet i dessa fall.

Skapa en anpassad WordPress-layout

Det bästa sättet att skapa visuellt fantastiska anpassade layouter för din webbplats är att använda Beaver Builder-plugin. Beaver Builder är ett populärt plug-in-plugin för dra och släpp sida som låter dig skapa några av de mest fantastiska layouterna inom några minuter.

Beaver Builder

Det bästa med detta plugin är graden av flexibilitet om erbjudanden. Du kan ta kontroll över nästan vad som helst.

Färger, texter, teckensnitt, bilder – allt kan skräddarsys för att få en exakt look som du alltid har drömt om.

En annan sak som du kommer att älska med Beaver Builder är att till skillnad från andra pluginprogram för sidbyggare är den grundligt nybörjarvänlig och du behöver inte spendera timmar på att ta reda på hur du använder den. Dessutom erbjuder det dussintals visuellt fantastiska mallar som hjälper dig att komma igång.

Kolla in Beaver Builder-recensionen här. Låt oss nu kolla hur du skapar dina anpassade layouter med det här insticksprogrammet.

Steg 1: Installera och ställa in Beaver Builder i WordPress

Det första steget är att installera och aktivera Beaver Builder på din webbplats. Du kan ladda ner plugin genom att gå till Beaver Builder’s webbplats. När den är aktiverad, gå till Inställningar »Sidebyggare.

Beaver Builder-inställningar

Här kan du ange licensnyckeln för att aktivera support och ta emot uppdateringar. När du är klar är du redo att skapa din första anpassade layout.

Steg 2: Skapa din första anpassade layout

Gå till om du vill skapa din första anpassade layout Alla sidor »Lägg till nytt på din WordPress-instrumentpanel. På din textredigerare har du ett alternativ att byta till sidbyggaren.

Klicka bara på det här alternativet så ser du fliken Sidbyggare. Här visas flera mallalternativ. Så välj den du gillar mest för din layout. Du kan också klicka på rullgardinspilen och välja vilken typ av layout du vill ha. Detta kan vara för dina målsidor eller dina innehållssidor.

När detta är gjort kommer du att riktas till drag-and-drop-byggaren. För att redigera ett visst fält behöver du bara sväva över det specifika området och sedan klicka på det och börja anpassa din design.

Du kan lägga till upp till 6 kolumner, sidofält, ljud, bilder, separatorer och mer till dina layouter. För att lägga till rader och sidofält klickar du på Radlayouter flikar. Dra sedan antalet kolumner du vill och släpp det i din visuella byggare.

När dina kolumner har lagts till klickar du bara på dem och anpassar dem så att de passar dina krav. Du kan ändra bakgrund, textfärg, lägga till länkar, texter, gränser och mer till dina kolumner. Dessa kolumner och rader kan också sparas för senare användning. För det klickar du bara på Spara -knappen i slutet av popup.

För andra element måste du använda Grundläggande moduler alternativ. Du har också flera andra element som du kan lägga till i din layout som knappar, dragspel, prissättningstabeller, kartor, nedräkningstimrar och mycket mer.

Du behöver helt enkelt dra elementen från höger och släppa dem i den visuella byggaren till vänster. Var och en av dessa element kan anpassas. Så om du till exempel vill lägga till en ny rubrik klickar du bara på Rubrik och dra och släpp det i din layout. Efter det klickar du på rubrikelementet för att anpassa det.

Du har tre olika flikar här. Allmänt, stil och framsteg. Den första låter dig lägga till dina texter, länkar etc. till dina rubriker. Den andra fliken låter dig utforma din rubrik med olika färger, typsnitt osv Avancerad Med alternativet kan du arbeta med marginaler, synlighet, lyhördhet, animering osv.

Du kan lägga till så många element och moduler du vill genom att använda samma metod och sedan anpassa den för att uppfylla dina krav.

När du har redigerat dina layouter klickar du på Gjort -knappen längst upp till höger på skärmen. Du ser en ny popup med flera olika alternativ som de som visas på skärmdumpen nedan.

beaver builder spara layout

Med hjälp av dessa alternativ kan du antingen spara utkastet, publicera det eller kassera det.

Steg 3: Återanvända din layout

Beaver Builder låter dig också spara din anpassade WordPress-layout och återanvända den när du vill. Gå till till om du vill använda det här alternativet Verktyg uppe till höger på skärmen. Följande alternativ visas på skärmen.

Beaver Builder verktyg

Beroende på dina krav väljer du alternativet. Om du vill använda mallen för senare användning klickar du på Spara mall alternativet och namnge sedan din layout. Efter det träffade Spara knapp.

wordpress layouter spara tempat

Steg 4: Hantera dina mallar

Layouterna som du skapar med Beaver Builder kan användas på obegränsade webbplatser. Mallarna som skapas av sina användare lagras i en anpassad posttyp som kallas mallar.

Som standard är detta alternativ dold. Du kan synliggöra det genom att gå till Inställningar »Sidebyggare» Mallar flik.

Klicka nu på Aktivera mallar Admin och tryck på Spara mallinställningar knapp. När du gör detta kommer du att märka ett nytt menyalternativ med namnet Mallar som visas i din WordPress adminfält. Alla sidlayouter som du sparar som mall visas på den sidan.

Exportera dina WordPress-layouter

Eftersom layouterna du skapar sparas som en anpassad inläggstyp kan du enkelt exportera dina Beaver Builder-mallar. För detta har du den inbyggda exportfunktionen i WordPress. För att använda den här funktionen gå till Verktyg »Exportera sida.

wordpress layout export

Välj nu mallar. Klicka på rullgardinspilen och välj den mall du vill exportera. Efter det, slå på Ladda ner Exportfil och WordPress skickar en XML-fil som du kan ladda ner.

Importera Beaver Builder-layouter

För att importera en layout, gå till instrumentpanelen på webbplatsen där du vill att denna layout ska importeras. Gå nu till Inställningar »Importera» WordPress. Klicka på alternativet Installera nu under fliken WordPress. Detta kommer att ladda ner och installera WordPress-importörens plugin.

När plugin har laddats ner kan du ladda upp XML-filen som du just har laddat ner. Din layout är nu redo att användas på din andra webbplats.

Och det är allt. Vi hoppas att du gillade vår artikel. Om du gjorde det, kanske du också vill veta några av de andra Beaver Builder-alternativen du kan prova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map