Hur man skapar en mat & receptwebbplats (och tjäna pengar)

hur man skapar en matwebbplats


Vill du skapa en mat- och receptwebbplats? Det är en fantastisk idé! Oavsett om du driver en blogg som granskar biljetter från lokala restauranger eller delar dina egna recept, kan en perfekt utformad WordPress-webbplats säkerställa att du får läsarnas uppmärksamhet.

I den här artikeln kommer vi att dela hur man skapar en mat- och receptwebbplats i fyra enkla steg.

Starta en mat- och receptwebbplats

Många naysayers kommer att berätta för dig att mat- och receptnisch är övermättad med onlineinnehåll. Även om det är sant att det finns många mat- och receptwebbplatser på internet, bör du inte låta det hindra dig från att följa din dröm.

Den enkla sanningen är: alla äter mat och färska recept kommer alltid att behövas. Som en unik individ med din egen skrivröst och stil kommer du att föra något speciellt till bordet bara genom att vara du.

Som sagt, för att sticka ut från mängden, måste du föra in din individuella unikhet. Du måste ta reda på exakt vad som gör ditt innehåll verkligen annorlunda. För att göra det måste du välja en nisch inom mat- och receptgenren.

De mest framgångsrika mat- och receptwebbplatserna är specialiserade. De har valt en nisch. Istället för att servera mediokra innehåll i många kategorier, låt din publik festa i 1 eller 2 nischkategorier som tillhandahålls av en chef för kockinnehåll. Precis som en fin matupplevelse, när det gäller en framgångsrik matblogg, vinner kvalitet över kvantitet alltid dagen.

Exempel på mat- och receptnischer är:

 • Äta på en budget
 • Vegan eller vegetariska måltider
 • Soppor och grytor
 • Friterad mat
 • Hälsomedveten matlagning
 • Soja-fria, glutenfria, mutterfria eller sockerfria recept
 • Kulturella rätter
 • Barnvänliga livsmedel
 • Matlagning med insekter

Det här är bara några förslag från våra huvud. Vi är säkra på att du kan tänka på mer. Det underbara med att starta en mat- och receptwebbplats är att nischmöjligheterna är oändliga. Ta dig tid och gräva djupt i din matsjäl. Precis som de smakligaste rätterna är utformade med kärlek, bör din mat och receptblogg också komma från hjärtat. Vilka livsmedel är du mest passionerad för?

När du har valt din matnisch följer du stegen nedan för receptet till framgång.

Steg 1: Välj ett domännamn och värd för din matwebbplats

Det första steget för att skapa en mat- och receptwebbplats är att skapa en webbplats med WordPress.

När du väl har den grundläggande ramen för en “generisk” webbplats kan du sedan finjustera den till ditt hjärtas innehåll för att göra det till mat- och receptwebbplatsen i dina drömmar.

För att göra detta behöver du ett domännamn och webbhotell.

Ett domännamn är din webbplats adress på internet, även känd som din URL. Till exempel är vårt domännamn IsItWP.com; och det är vad du skriver i din webbläsare för att hitta oss online. Ditt webbplats-domännamn bör vara relaterat till den matnisch du valde. Använd nyckelord som är anslutna till din mat- eller receptgenre.

Om du behöver hjälp med att välja ett domännamn för din webbplats rekommenderar vi att du använder vår webbplatsgenerator.

Webbhotell, å andra sidan, är där webbplatsens filer lagras. Tänk på det här sättet: om ditt domännamn är din adress är din webbhotell ditt hus. Det är meningsfullt hittills, eller hur? Det är därför du behöver både ett domännamn OCH webbhotell för att bygga en riktig webbplats.

Lyckligtvis kan du få båda dessa element för en rabatterad ränta från våra vänner på Bluehost!

Bluehost erbjuder IsItWP-läsare ett gratis domännamn, gratis SSL-certifikat (för att säkra din webbplats) och en MASSIV rabatt på WordPress webbhotell.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

När du är klar med ett domännamn och webbhotell är det dags att gå vidare till det andra steget!

Steg 2: Installera WordPress för din matblogg

Om du valde Bluehost (rekommenderas ovan) för din webbhotell, kommer det att vara enkelt att installera WordPress.

Tidigare erbjöd Bluehost en 1-klick installation för WordPress. Det kan omöjligt bli lättare än så, eller hur? Felaktig. Bluehost tog upp ett nytt hack och gjorde processen helt enkel genom att förinstallera WordPress som standard på nya webbplatser.

Kolla också: Djupgående granskning av Bluehost Web Hosting.

Allt du behöver göra är att välja ett tema för din WordPress-webbplats, ange titeln på din webbplats, skriva din tagline och du är redo att rocka. Låt oss se hur det ser ut steg för steg:

För temat, välj bara vad som helst för nu. Du kan alltid välja ett annat tema senare (vi har några fantastiska tema att välja på senare i den här guiden). Ditt primära mål just nu är att komma igång med WordPress. Alla andra små detaljer kan sorteras ut och ändras senare.

välj ett tema

Skriv din titel och taglinje på nästa sida i de angivna fälten.

skapa en ny wordpresswebbplats

Klicka på när du har fyllt i dina uppgifter Nästa. Bluehost installerar automatiskt WordPress för dig, utan problem, och du kommer att se en sådan skärm när installationen har slutförts:

wordpress installationen är klar

Dina inloggningsuppgifter för WordPress skickas till ditt e-postkonto.

Nu när du har installerat WordPress på din webbplats kan du logga in på din WordPress-instrumentpanel genom att lägga till wp-admin till din URL. Din inloggningsadress ser ut så här: https://yoursite.com/wp-admin

Använd de referenser du fick e-post för att logga in på din helt nya WordPress-webbplats.

wordpress inloggningssida

Om du inte valde Bluehost för din webbhotell kan du läsa vår kompletta guide om hur du installerar WordPress för mer information. Vi täcker alla möjliga scenarier, inklusive hur man installerar WordPress manuellt från din dator.

När du har installerat WordPress går du till det tredje steget.

Steg 3: Välj tema för perfekt mat

Om du letar efter ett snabbt, gratis tema för att komma igång kan du ladda ner och installera ett från WordPress-temförvaret. Du kan komma åt detta från din WordPress-instrumentpanel.

Klicka bara på Utseende »Teman och klicka sedan på Lägg till ny.

Lägg till nytt tema

Därifrån kan du söka efter ett gratis WordPress-tema som du gillar med deras sökfunktion:

Sök teman

Eller om du redan har laddat ned ett tema kan du ladda upp det genom att klicka på Ladda upp tema -knappen högst upp på sidan.

När du hittar det tema du önskar klickar du på Installera och Aktivera att få den att gå live på din webbplats. Därifrån kan du anpassa det från Utseende »Anpassa.

För att göra det ännu enklare för dig har vi sammanställt en lista över våra favorit WordPress-teman för mat- och receptwebbplatser nedan. Om du inte vill gå igenom besväret med att söka efter ett tema på egen hand, känn dig fri att välja en av våra rekommendationer.

Tänk på att använda ett inbyggt WordPress-tema (dvs. ett mat- och recepttema) kommer med en unik uppsättning av för- och nackdelar. Det stora ‘pro’ är att temat kommer att vara förbelastade med allt du behöver för att skapa en professionell webbplats i matnisch. Den primära ‘con’ är dock att dessa förinstallerade funktioner kan begränsa din flexibilitet när det gäller anpassning.

Om du vill träffa marken och springa till att lansera din mat- eller receptwebbplats med ett förbyggt ramverk, är teman nedan fantastiska alternativ. Men om du har en specifik vision i åtanke som kräver massiv anpassning, skulle du vara bättre på att välja våra favoritöverskridande WordPress-teman och sedan finjustera det med mat eller receptspecifika plugins.

Följande teman är alla lyhörda och ser bra ut på alla enheter:

1. Foodica

Foodica

Detta underbara tidningstema är perfekt för alla typer av matbaserade eller receptwebbplatser. Med tio färgscheman att välja mellan kan du enkelt matcha din webbplats till ditt varumärke.

Foodica har sitt eget receptindex, samt en vacker reglage för presenterade bilder. Dessutom är den integrerad med WooCommerce så att du enkelt kan förvandla din webbplats till en onlinebutik. Om du säljer kokböcker, receptkort, färdiglagade måltider eller något annat; detta är det perfekta temat för dig!

Kom igång med Foodica idag!

2. Foody Pro

FoodyPro

FoodyPro är lättvikts- och optimerad för snabbhet, översättningsklar, SEO-vänlig och helt integrerad med WooCommerce.

Det är otroligt snabbt utan att offra stil. Den har ett snävt, professionellt utseende och har ett anpassat receptindex samt flera widget-klara områden.

Kom igång med Foody Pro!

3. Matig

foody

Med Foody kan du komma igång omedelbart tack vare två demowebbplatser som du kan installera med musklick. Föredrar du att bygga din webbplats från grunden? Inga problem! Foody har gott om anpassningsalternativ för att komma igång på höger fot.

Detta tema inkluderar också 2 premium plugins, Revolution Slider och WPBakery, GRATIS!

Kom igång med Foody!

4. Food4Soul

Food4Soul

Restauranger, kaféer, bloggar om matrecension och receptwebbplatser har alla en fantastisk tid med Food4Soul-temat. Vi älskar särskilt det transparenta rubrikområdet som är moget för anpassning.

Food4Soul är ett elegant, portfölj-tema som har allt du behöver för att skapa en iögonfallande mat- eller receptwebbplats.

Kom igång med Food4Soul!

5. Foodie Pro

foodie pro

Foodie Pro är ett sofistikerat minimalistisk WordPress-tema som är full av massor av kraftfulla funktioner. Du kan bygga din webbplats från grunden eller använda de förberedda mallarna för att få dig att rulla.

Som StudioPress-tema kör Foodie Pro sin ständigt populära Genesis-ram; se till att din webbplats alltid fungerar så smidigt som möjligt.

Kom igång med Foodie Pro!

Steg 4: Installera de perfekta pluginsna

För att få tillgång till gratis WordPress-plugins för att komma igång kan du zipa över till WordPress-plugin-arkivet via webbplatsens instrumentpanel.

Klicka på Plugins »Lägg till nytt för att starta.

Lägg till nytt plugin

Därifrån kan du använda sökfunktionen för att hitta användbara gratis plugins för din webbplats:

Sök plugins

När du hittat något du gillar, Installera och Aktivera det för att testa det!

För din bekvämlighet har vi listat några av våra favoritplugins nedan.

Följande är en blandning av plugins som varje webbplats bör ha, tillsammans med några som verkligen får din mat eller receptwebbplats att lysa:

1. WPForms

WPForms

Som världens bästa kontaktformulär-plugin är WPForms precis vad du behöver för att komma i kontakt med dina läsare och potentiella kunder. Dessutom kan du med dess tillägg till inlämningsuppgifter uppmuntra dina läsare att skicka in sina egna recept eller blogginlägg för att se till att du har en oändlig ström av innehåll.

IsItWP-läsare får 10% rabatt när de använder kupongkoden SAVE10 vid kassan!

Kom igång med WPForms idag!

2. OptinMonster

OptinMonster

OptinMonster är världens bästa blygenerationsverktyg på marknaden. Med det kan du skyrocketa dina nyhetsbrevabonnemang, förvandla besökare till kunder och så mycket mer.

Om du har en produktreklam, en freebie att ge bort, eller helt enkelt vill ha några läsarmails; OptoinMonster är verktyget för dig.

Kom igång med OptinMonster idag!

3. MonsterInsights

monsterinsights

Att ha mycket trafik betyder ingenting om du inte har djupgående data för att analysera de besökare med. MonsterInsights är den perfekta plugin som hjälper dig att spåra, hantera och analysera webbplatsens besökare.

Med några enkla musklick kan du ansluta din WordPress-webbplats till ditt Google Analytics-konto. Därifrån kan du visa all statistik du någonsin kommer att behöva direkt från din WordPress-instrumentpanel. Du behöver inte mer gå till tredjepartswebbplatser!

Kom igång med MonsterInsights idag!

4. WP Ultimate Recept

WP Ultimate Recept

Detta plugin gör att uppladdning av recept blir en bris. Mallarna är perfekta, och de har till och med utdrag som hjälper dig att se fantastiskt ut på Google.

Dina läsare kommer att kunna skriva ut receptkort, göra justeringar av serveringsstorlekar före nedladdning och till och med dela recept enkelt på deras sociala mediekonton.

Vi älskade särskilt att WP Ultimate Recipe kan användas på inlägg och sidor via kortkoder eller deras “Instant Recipe” -knapp som visas ovanför ditt inlägg / sidredigeringsverktygsfält. Du kan till och med lägga till flera recept till samma inlägg eller sida!

Kom igång med WP Ultimate Recept idag!

5. reSmush.it

resmush.it

Mat- och receptwebbplatser handlar allt om bilder. Ingenting säljer riktigt en läsare på en matblogg ganska som bilder av frestande, drillvärda måltider.

Tyvärr är bilder av fantastiska maträtter ofta ganska stora och kan bromsa hela din webbplats; vilket är dåligt för den totala användarupplevelsen. För att bekämpa detta rekommenderar vi att du använder reSmush.it! Detta praktiska plugin krymper dina bilder utan att ge avkall på kvaliteten så att de omedelbart är hastighetsoptimerade.

Kom igång med reSmush.it idag!

6. WordPress relaterade inlägg

wordpress relaterade inlägg

Ett av de bästa sätten att hålla läsarna engagerade och se till att de stannar kvar på din webbplats är att rekommendera relaterade inlägg. Med WordPress-relaterade inlägg kan dina besökare läsa ett recept eller granska och sedan få flera andra inlägg som rekommenderas till dem automatiskt baserat på vad de just har läst. Deras klick kommer att öka, och din avvisningsfrekvens kommer att sjunka. Alla vinner!

Kom igång med WordPress-relaterade inlägg idag!

7. Yoast SEO

Yoast-seo

Sökmotoroptimering (SEO) är viktigt för att rangordna på sökmotorer och upptäckas av din målgrupp. Yoast SEO guider dig igenom sökmotoroptimeringsprocessen på dina inlägg och sidor och betygsätter hur bra du använde ditt recept och dina nyckelord i ditt skriftliga innehåll.

Kom igång med Yoast SEO idag!

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du skapar en mat- och receptwebbplats i WordPress.

Om du älskade den här självstudien kanske du också gillar vår steg-för-steg-guide för hur du lägger till ett formulär för inlämnande av ett gästpost till din WordPress-webbplats!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map