Hur man skapar en onlineportfölj på WordPress (steg för steg)

Hur man skapar en onlineportfölj


Vill du skapa en onlineportfölj för att imponera på dina potentiella kunder? En idealisk portfölj presenterar ditt arbete på ett vackert och professionellt sätt. Med WordPress kan du placera din portfölj online på din webbplats för att få mer affärer och öka dina intäkter.

I den här artikeln visar vi dig hur du enkelt kan skapa en onlineportfölj med WordPress.

Varför ska du skapa en onlineportfölj??

En onlineportfölj ger många möjligheter ombord. När det presenteras bra kommer ditt arbetskvalitet verkligen att lysa vilket kommer att imponera på webbplatsens besökare, och de kommer att bli dina ambassadörer.

Det finns många skäl att skapa en onlineportfölj. Vi listar några nedan så att du förstår de främsta fördelarna med att ha en egen portföljsida:

 • Om du har en företagswebbplats delar du troligtvis de tjänster du erbjuder. Du bör också visa din portfölj för att visa dina potentiella kunder dina tidigare resultat. En portfölj är visuellt bevis på att du kan utföra de tjänster du erbjuder.
 • När någon frågar dig om din portfölj behöver du inte skicka den till dem via e-post eller fax. Du kan helt enkelt dela länken till din portföljsida.
 • En online portföljsida förbättrar din webbplats sökmotorsrankning.

Relaterad: Bästa plugins för företagswebbplatser.

Din onlineportfölj hjälper inte bara till att få dig mer affärer, den förbinder dig också med likasinnade människor som vill utöka sina verksamheter i samma riktning. Du måste dock se till att din portfölj ser professionell och intressant ut för att skörda dessa fördelar.

Hur ser en bra onlineportfölj ut?

Portföljer kan vara olika för varje verksamhet eller nisch. Till exempel skulle en webbutvecklingsbyrå sannolikt visa de webbplatser de har gjort; En fastighetsbransch skulle visa sina byggprojekt.

Användning av visuellt innehåll på ett engagerande sätt kan ha större inverkan än vanlig, platt text. Du kan bygga en iögonfallande portfölj genom att visa ditt bästa arbete först.

Portföljexempel

Med en WordPress-webbplats kan du använda ett bildgalleri eller en fotoknapp för att presentera din portfölj. Om du använder ett bildgalleriplugin kan du också lägga till text som följer med bilderna för att förklara ditt arbete. Ju mer presentabel en portfölj du gör, desto mer kommer du att engagera dig med dina användare.

Kolla också: Bästa WordPress-plugins för fotografer.

Som sagt, låt oss ta en titt på hur du kan bygga en vacker onlineportfölj med WordPress.

Bygga en onlineportfölj med WordPress

Nu när du vet varför behöver du en onlineportfölj, och vad som gör att din portfölj ser bra ut, är det dags att vi leder dig genom varje steg i att skapa en onlineportfölj från början.

Notera: Om du redan har en webbplats kan du gå direkt till det tredje steget.

Steg 1: Välja ett domännamn och webbhotell

Om du precis börjar är det första du behöver ett domännamn och webbhotell. Du kan köpa en domän från vilken som helst av de bästa domänregistrarna på marknaden. Ett enkelt domännamn kostar normalt $ 11 / år.

Därefter hittar du många webbhotellföretag med olika erbjudanden.

Vi rekommenderar att du använder Bluehost. Det är den mest populära webbhotellleverantören och en officiellt rekommenderad WordPress-värdpartner.

Bluehost registrera-domännamn fritt

För våra användare erbjuder de ett gratis domännamn och en enorm rabatt på webbhotell. Det kommer att spara massor av pengar direkt utanför fladdermallen när du skapar din onlineportfölj.

Steg 2: Installera WordPress

WordPress är världens mest populära webbplatsbyggare tack vare sin stora flexibilitet och funktioner. Det gör att du kan bygga en onlineportfölj exakt hur du vill.

När du har köpt ett domännamn och webbhotell måste du installera WordPress. Om du använder Bluehost kan du använda deras 1-klick-installationsprogram för att installera WordPress på ditt värdkonto.

När du har installerat kan du gå vidare och skapa en webbplats med WordPress.

Därefter kan du titta på de bästa WordPress-teman och plugins som du kan skapa och anpassa din webbplats. Det är väldigt enkelt och kräver ingen kodningskunskap.

Steg 3: Använda WordPress Portfolio-teman

WordPress har en stor samling gratis och premiumportföljteman. Du kan hitta gratis teman på WordPress.org webbplats. Sök bara efter “portfölj” -termen så visas alla teman som kan användas för att skapa en onlineportfölj.

Sök efter portföljteman

Du kan också hitta hundratals andra teman / mallar på internet.

För den här guiden använder vi MyThemeShop’s Portfolio-tema. För mer information bör du kolla in den här artikeln om hur du installerar ett WordPress-tema.

När du har installerat kan du välja en layout. Det erbjuder två mönster: bloggportfölj och standardportfölj. Standardportföljmallen visar dina bilder på startskärmen med stora miniatyrer.

Portföljtema

Du kan lägga till portföljobjekt från din WordPress admin backend. Temat låter dig lägga till filter i portföljen och organisera ditt arbete för att göra det enkelt för dina besökare att surfa. Du kan också välja antalet kolumner för att visa bilderna.

Det finns många andra användbara funktioner i temat som att ändra storlek på bilder, portföljnavigering, sidofältwidgets (fungerar också med flytande sidofältwidget), etc. Du kan skapa en kraftfull onlineportfölj för att få uppmärksamhet från dina potentiella kunder.

Inte en fan av vårt exempel tema? Inga problem. Du kan använda nästan alla WordPress-portföljtema för att skapa din portfölj. Alternativ och inställningar kommer att vara olika för varje tema, men du kan fortfarande få önskat resultat.

Steg 4: Använda WordPress Portfolio Plugins

Medan WordPress-portföljtema endast är inriktade på att skapa en webbportföljwebbplats, kan du också använda ett mångsidigt tema och sedan använda plugins för att lägga till din portfölj på din webbsida. Titta bara i vår guide om hur du lägger till en portfölj till din WordPress-webbplats.

Du kan söka efter gratis portfölj plugins i WordPress.org plugins arkiv.

Portfölj plugins

Om du vill lägga till premiumfunktioner i din portfölj kan du också hitta betalda WordPress-plugins på internet. Alla dessa insticksprogram har olika funktioner och alternativ. Du måste göra en liten undersökning och välja det perfekta portföljpluginet för att matcha dina krav.

Vad du ska göra efter att ha skapat en online-portfölj

När din onlineportfölj är klar bör du inte sluta där.

Du måste marknadsföra det så att fler kan se ditt arbete. Det finns många sätt att göra det, inklusive e-postmarknadsföring, delning på sociala medier och att få en mun-till-mun-rop från de bästa påverkarna i din nisch. Du kan också starta en blogg och dela dina erfarenheter på ett engagerande och professionellt sätt.

Du måste också optimera din portföljwebbplats eller sidor för sökmotorerna. Det hjälper dig att få mer organisk trafik. SEO leder rätt personer till din portfölj som aktivt letade efter en liknande typ av arbete. Kolla in vår kompletta guide om de bästa SEO-verktygen för att öka din webbplatstrafik.

Det är allt. Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att lära dig att skapa en onlineportfölj med WordPress. Du kanske också vill kolla in vår artikel om hur du använder Google Optimize i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map