Hur man skapar en social nätverkssajt som Facebook med WordPress

Hur man skapar en social nätverkssajt som Facebook på WordPress


Vill du skapa en social nätverkswebbplats som Facebook med WordPress?

WordPress är så flexibelt att det låter dig bygga alla typer av webbplatser, inklusive ett nisch socialt nätverk, som Facebook. I den här artikeln visar vi dig hur du skapar en sajt för sociala nätverk som Facebook med WordPress.

Varför bygga ett socialt nischnätverk?

Det finns många sociala nätverk som Facebook, Twitter, Instagram osv. Men dessa plattformar är för alla, och du kunde inte kontrollera din publik på dem. Du kan skapa privata grupper på Facebook som inte är offentligt tillgängliga, men eftersom du inte äger gruppen kan Facebook ta bort den när som helst utan ditt samtycke.

Ett socialt nischnätverk ger dig full kontroll över användare, användaraktiviteter och själva nätverket. Du kan bygga en webbplats som Facebook för dina användare så att de kan få kontakt med varandra.

Gör din sociala nätverkssida som Facebook med BuddyPress

BuddyPress är ett populärt WordPress-plugin som kan förvandla valfri WordPress-webbplats till ett socialt nätverk. Det är gratis tillgängligt från WordPress.org-lagret.

Det kommer med liknande funktioner som Facebook som användarregistrering, profilhantering, användargrupper och mer. Användarna kan också skicka vänförfrågningar till varandra och kommunicera med privata meddelanden. Som administratör kan du styra aktiviteten och ingen kan ta bort ditt sociala nischnätverk.

Steg 1: Köp ett domännamn och webbhotell

Det första du behöver göra är att köpa ett domännamn och webbhotell.

Vi rekommenderar att du använder Bluehost. Det är en av de mest populära webbhotellleverantörerna och en officiell värdpartner för WordPress.

För IsItWP-användare erbjuder de också ett gratis domännamn, gratis SSL-certifikat och en stor rabatt på webbhotell.

Bluehost granskning

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Du kanske också vill kolla in denna kompletta Bluehost-recension!

Besök Bluehost-webbplatsen och klicka på Komma igång knapp. Därefter blir du ombedd att välja en värdplan. För en Facebook som socialt nätverk, låt oss välja den grundläggande planen när du just är igång (det innehåller ett gratis domännamn och gratis SSL-certifikat). Du kan alltid uppgradera senare när din webbplats växer.

Välj en Bluehost-plan

Nu måste du ange domäninformationen. Du kan antingen fortsätta med en befintlig domän som du äger eller köpa en ny gratis. Välj det bästa alternativet som passar din situation.

Bluehost Välj domän

När du har valt ett domännamn måste du ange din kontoinformation. För enkel registrering kan du logga in med Google och slutföra installationen med några klick.

Skapa konto för Bluehost

Bläddra sedan nedåt tills du hittar paketinformationsrutan. Du kan välja grundplanen i 12 månader, 24 månader eller 36 månader. Det visar också att några tillägg är förvalade, vilket lägger till det totala priset. Vi rekommenderar att du avmarkerar tillägg eftersom du inte behöver dessa direkt. Du kan alltid köpa dem senare när du vill.

Att välja 36-månadersplanen ger dig det bästa priset för dina pengar.

Bluehost-paketinformation

Slutligen måste du bläddra ner till sidan ytterligare och ange dina betalningsuppgifter. Du måste godkänna deras användarvillkor och sedan klicka på Skicka in knapp.

Det är allt!

Du har prenumererat på en värdplan. Skapa ett lösenord för ditt konto.

Efter det får du ett e-postmeddelande med information om hur du loggar in på din kontrollpanel för webbhotell (cPanel), där du kan hantera allt, inklusive webbfiler, e-postmeddelanden och support.

Steg 2: Ställ in WordPress för din webbplats för sociala nätverk

Det är enkelt att skapa en webbplats som Facebook med WordPress.

Bluehost erbjuder 1-klick WordPress-installation på deras instrumentpanel. Du måste besöka ditt Bluehost-konto och ange din webbplatsinformation. Det kommer att installera WordPress på några minuter.

Med Bluehost behöver du inte gå igenom en manuell installationsprocess för WordPress. Detta sparar tid och ansträngning. Lägg till ditt webbplatsnamn och taglinje, välj ett tema så är du redo att komma igång med WordPress direkt.

Du kan ändra alla inställningar senare från din WordPress admin-instrumentpanel.

Steg 3: Välj rätt WordPress-tema för ditt sociala nätverk

Även om du kan hitta många olika WordPress-teman för din BuddyPress-webbplats rekommenderar vi Kleo. Detta tema förvandlar din webbplats till en community-driven webbplats. Förutom BuddyPress stöder detta tema också bbPress.

Gå vidare och installera och aktivera Kleo-temat. För mer information bör du kolla in vår guide om hur du installerar ett WordPress-tema.

Kleo WordPress Theme Review

Steg 4: Installera BuddyPress för att skapa en Facebook-liknande webbplats

Installera och aktivera sedan Buddypress plugin. Mer information finns i vår guide om hur du installerar ett WordPress-plugin.

Efter aktivering måste du gå till Inställningar »BuddyPress för att titta på standardinställningarna för pluginprogram.

BuddyPress-inställningar

Inställningssidan har flera flikar, inklusive komponenter, alternativ, sidor och krediter.

I Komponenter fliken, kan du markera valfritt alternativ för att aktivera eller inaktivera inställningarna. När du har gjort ändringarna måste du klicka på Spara inställningar -knappen längst ner på sidan.

Spara komponenter

I alternativ fliken, kan du hantera allmänna, profil- och aktivitetsinställningar. Som standard fungerar dessa inställningar med alla sociala nätverk.

Alternativinställningar

Om du tänker ändra ett alternativ, markera det och gå längst ner på sidan för att klicka på Spara inställningar knapp.

I sidor fliken, kan du hantera kataloger och registreringssidor. När du installerar BuddyPress skapar den nödvändiga sidor automatiskt vilket innebär att standardinställningarna kan fungera för ditt sociala nätverk.

Sidinställningar

Om du ändrar sidinställningar klickar du sedan på Spara inställningar knapp.

De Credits fliken visar teamet bakom BuddyPress-plugin.

Steg 5: Skapa navigeringsmenyn för ditt sociala nischnätverk

Efter de allmänna inställningarna måste du skapa en navigationsmeny för ditt sociala nätverk. Det hjälper användare att enkelt navigera till andra sidor.

För detta måste du besöka Utseende »Menyer i WordPress-administrationsområdet. Och lägg till alla BuddyPress-sidor till din navigationsmeny.

Navigationsmenyer

Klicka på Spara meny för att fortsätta.

Därefter kan du besöka din webbplats för nischnätverk för att kolla in sidorna.

Webbsidor

Du kan klicka på vilken BuddyPress-sida som helst som Aktivitetssidan. Detta visar användaraktiviteten och låter dig också posta en statusuppdatering precis som Facebook.

Aktivitetssida

BuddyPress-plugin är kompatibelt med de populära WordPress-teman. Du kan också hitta flera BuddyPress-specifika mallar på internet. Så navigationsmenyn kommer att se bra ut på din nischa sociala nätverkssida.

Steg 6: Att driva ditt sociala nätverk med BuddyPress

Nu när du skapar en social nätverkssajt är det viktigt att hålla den igång och göra användare engagerade. Det betyder också att undvika skräppost och måttligt innehåll som skickas in av dina användare.

Lyckligtvis kommer BuddyPress med flera färdiga verktyg som hjälper till att hantera och driva din sociala nätverkssida smidigt.

Först måste du besöka Aktivitet från WordPress-adminmenyn. Därifrån kan du hantera den senaste användaraktiviteten. Det låter dig filtrera aktiviteten efter medlemmar, profiler och aktivitetsströmmar.

Aktivitetsinställningar

Du kan vidta bulkåtgärder för att markera som skräppost, ta bort permanent och inte markera skräppost på aktiviteterna.

Därefter bör du besöka användare sida. Därifrån kan du vidta bulkåtgärder för att radera användare, redigera profiler, markera skräppostanvändare etc. Du kan också ändra användarroller för att kontrollera deras åtkomst till ditt sociala nätverk.

Registrering av användare

Du kan också besöka Hantera registreringar för att kolla in nya användarregistreringar. Därifrån kan du godkänna en användare och ta bort spam-användare.

Steg 7: Lägga till grupper i ditt sociala nätverk

Användargrupper är en vanlig funktion på Facebook. Du kan också låta dina sociala nätverksanvändare skapa grupper. Dessa grupper fungerar som sociala gemenskaper där användare kan lägga till andra medlemmar, bjuda in användare, posta statusuppdateringar osv.

Du kan besöka grupper i ditt WordPress admin-område för att skapa din första användargrupp. Klicka på Lägg till ny för att börja skapa gruppen.

Lägg till en ny grupp

Börja med att lägga till gruppnamnet och beskrivningen. Därefter måste du klicka på Skapa grupp och fortsätt knapp.

Skapa grupp och fortsätt

Efter det kommer det att visa dig sekretessalternativ. Du kan skapa offentliga, privata eller dolda grupper. Med varje sekretessalternativ kan du hitta de villkor som hjälper dig att avgöra hur du vill driva din grupp.

Gruppens integritet

Du kan också välja gruppinbjudningsinställningarna nedan. Klicka på Nästa steg för att fortsätta.

Nu måste du lägga till ett gruppprofilfoto och klicka på Nästa steg knapp.

Gruppprofilfoto

I nästa alternativ ska du lägga till omslagsfoto för din grupp. Klicka på Nästa steg knapp.

Efter det kan du bjuda in användare till din grupp. Medlemmarna kan också söka efter din grupp och skicka begäran om att gå med i den.

Lägg till medlemmar i gruppen

Klicka på Avsluta knappen och gruppen är redo.

Dina användare kan besöka grupper från navigeringsmenyn för att kolla in alla grupper på dina sociala nätverk.

Steg 8: Ställ in e-postmeddelanden

För att skicka varningar till användare om den senaste aktiviteten på deras tidslinje kan du ställa in e-postmeddelanden och anpassa meddelanden för användare.

Besök E-post i WordPress-administrationsområdet. Om du vill skapa ett nytt e-postmeddelande klickar du på Lägg till ny knapp.

Lägg till nytt e-postmeddelande

Det finns flera förbyggda e-postmallar som du kan redigera och ändra enligt ditt sociala nischnätverk.

Redigera e-postmeddelanden

Med anpassningsalternativet kan du ändra bakgrundsfärg, textfärg och textstorlek för dina meddelandemails.

E-postanpassa alternativet

Klicka på Publicera för att lagra dessa inställningar.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att skapa en social nätverkssajt som Facebook på WordPress. Du kanske också vill kolla in vår guide om hur du skapar en webbplats som Reddit med WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map