Hur man skapar en webbplats för små företag i fem enkla steg (2020)

Hur man skapar en webbplats för små företag


Vill du skapa en webbplats för att marknadsföra ditt lilla företag? Att skapa en webbplats för ditt företag kan hjälpa dig att växa på internet. Lyckligtvis kan du skapa en webbplats för små företag på egen hand utan att betala en rejäl avgift till en utvecklare.

I den här artikeln visar vi dig hur du skapar en webbplats för små företag i fem enkla steg.

Varför ska du skapa en webbplats för ditt lilla företag?

Som företagare vill du dela dina produkter och tjänster med världen. Detta kan göras genom att skapa en företagswebbplats. En webbplats maximerar din räckvidd till nya kunder och hjälper dig att växa ditt företag snabbare.

Tidigare var det inte lätt att skapa en webbplats eller skapa en onlinebutik för ett litet företag. Folk brukade anställa professionella utvecklare som skapade sina webbplatser, och det var en enorm kostnad för ett litet företag. Nu har tekniken avancerat, och du kan bygga din egen webbplats utan att ha någon kodningskunskap.

Kolla också in vår artikel om bästa WordPress-böcker inklusive böckerna på WordPress-webbplatser för företag.

Låt oss ta en titt på hur du skapar en webbplats för små företag i fem enkla steg, utan hjälp av en utvecklare.

Steg 1: Välja en plattform för att skapa din webbplats för småföretag

Först måste du välja rätt plattform som ger dig tillgång till alla funktioner du behöver för att skapa din webbplats. De flesta nybörjare anser det inte som viktigt, men det är basfaktorn på din webbplats. Om du väljer rätt plattform för dina behov, blir alla andra uppgifter du tar på dig enkla.

Vi rekommenderar att du väljer WordPress för att skapa din webbplats för småföretag. Det är en välkänd programvara som stöder 31% av alla webbplatser på internet.

WordPress är utmärkt för webbplatser för små företag eftersom det kommer med massor av inbyggda funktioner som gör ditt arbete enkelt. Den har hundratusentals gratis mallar och tillägg som hjälper dig att skapa din webbplats utan att skriva en enda kodrad. Bäst av allt, det ger dig full kontroll över din webbplats.

WordPress finns i två smaker: WordPress.com och WordPress.org. För din webbplats kommer du att behöva WordPress.org som är värd själv eftersom den har fantastiska funktioner samt tillgång till gratis teman och plugins. För mer information kan du läsa WordPress.com kontra WordPress.org.

Nu när du vet vilken plattform du ska välja kan du starta själva processen för att skapa din webbplats.

Steg 2: Köp av domän och värd för din webbplats för småföretag

Det första du behöver är ett domännamn och webbhotell för att börja skapa din företagswebbplats med WordPress.

Detta innebär pengar och du kanske vill ha ett alternativ som kostar mindre i de första utvecklingsstadierna. Sammantaget kostar ett domännamn dig $ 14,99 per år och webbhotell kostar cirka $ 7,99 / månad, vilket är mycket pengar om du har en sköna budget.

Vi rekommenderar Bluehost-värd för din webbplats. För våra läsare erbjuder de ett gratis domännamn, ett gratis SSL-certifikat och 60% RABATT på WordPress-värd. Detta minskar dina kostnader för ett domännamn och värd till $ 2,75 / månad.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

När du är på Bluehosts webbplats klickar du på Börja nu för att fortsätta.

skapa en blogg på bluehost

Du kommer till prissidan. Du kan undersöka Grundläggande och Plus planer. Dessa planer är prisvärda och erbjuder bra tjänster för webbplatser för små företag.

Välj en bluehost-plan för att starta en blogg

När du har bestämt dig kan du klicka på Välj för att välja din plan och gå vidare till nästa steg för att köpa ditt domännamn.

Bluehost domänköp

För en webbplats för små företag rekommenderas det att välja ett domännamn som är enkelt, kort och enkelt att uttala. Ett domännamn ska vara relevant för ditt företag och ge potentiella kunder en ledtråd om vad ditt varumärke handlar om. Spendera lite tid på att söka efter rätt domännamn eftersom det kan vara en viktig framgångsfaktor för din webbplats. Du kan till och med söka efter ett domännamn med vårt domännamngeneratorverktyg.

När du får ditt domännamn kan du klicka på Nästa knapp. Nu måste du lägga till din personliga information som namn, e-post, adress osv.

Bluehost-paketinformation

På samma sida kommer det att visa några addons att inkludera i din värdplan. Avmarkera helt enkelt dem och fortsätt att se det totala priset, välj din betalningsmetod och slutför köpet.

Notera: Om du vill ha något av dessa värdtillägg senare kan du lägga till dem från din värdpanel.

Steg 3: Installera WordPress på ditt värdkonto

När du prenumererar på din värdplan kommer du att uppmanas att välja ett WordPress-tema. Du kan välja vilket tema som helst i det här steget eftersom du alltid kan ändra ditt tema senare (vi visar dig hur du gör det i ett senare steg i den här handledning).

välj ett tema

Du blir då ombedd att välja namn och taglinje för din webbplats.

skapa en ny wordpresswebbplats

Klicka på när du har specificerat detaljerna Nästa. Bluehost kommer nu att installera WordPress för dig och när du gjort det kommer du att visa en skärm som denna:

wordpress installationen lyckades

Du kan logga in på din webbplats genom att lägga till wp-admin till din URL. Så här ser din inloggningsadress till WordPress ut:

http://example.com/wp-admin

Du kan nu logga in på din WordPress-webbplats med de referenser som skickas till din e-postadress.

wordpress inloggning

I ditt WordPress-administrationsområde kan du ändra allmänna inställningar, skapa sidor och hantera hela webbplatsen.

Denna WordPress-installation har ett grundtema som installeras och aktiveras automatiskt. Du kan ändra standardmallen till ett tema du väljer. Det finns hundratusentals gratis och premiumteman tillgängliga på internet.

Du kan kolla in denna samling av de bästa och mest populära WordPress-teman för din webbplats för småföretag. Välj helt enkelt ett WordPress-tema som har en fantastisk design och matchar de funktioner du behöver för din webbplats.

När du har valt ett tema kan du helt enkelt installera det inom WordPress. Mer information finns i vår steg-för-steg-guide för hur du installerar ett WordPress-tema.

Alla WordPress-teman har olika funktioner och alternativ för att anpassa utseendet och känslan på din webbplats. Du kan alltid gå till Utseende »Anpassa i ditt WordPress-administrationsområde för att redigera inställningarna för ditt tema.

Anpassa webbplatsens utseende

På den här sidan kan du skapa menyer, ändra webbplatsfärger, lägga till en sidhuvudbild och mer. När du är klar med inställningarna kan du klicka på Publicera -knappen för att se dessa ändringar i handling.

Det är lätt att hitta ett WordPress-tema som anpassar sig till ditt arbetsflöde, men anpassningsalternativen för de flesta teman är begränsade. Om du inte är en utvecklare kan du inte göra några väsentliga ändringar av din temadesign.

Om du vill skapa en anpassad skräddarsydd design för din webbplats på egen hand kan du installera ett WordPress-drag-and-drop-builder-plugin. De mest populära är Beaver Builder och Divi Theme eftersom de båda ger dig många alternativ att enkelt skapa en magnifik affärswebbplats.

Steg 4: Skapa dina webbplatser

När du har aktiverat ditt tema måste du skapa några sidor och lägga till information om ditt företag. Webbplatser för småföretag laddas inte med innehåll, så du kan skapa enkla webbplatssidor med grundläggande detaljer för dina användare.

Om du vill skapa en ny sida måste du gå till Sidor »Lägg till nytt i ditt WordPress admin-område.

Ny sida i WordPress

Du kan skapa så många sidor du behöver för din webbplats. Om du vill lägga till eller uppdatera all information på de publicerade sidorna kan du helt enkelt redigera dem från ditt WordPress-administrationsområde.

Lägg till alla viktiga sidor som är nödvändiga för en webbplats för små företag som om oss, tjänster, produkter, support (om tillgängligt) eller andra användbara sidor kommer att skapas.

När du väl rullar kan du lägga till fler sidor som en bloggsida, separata varumärkessidor för varje produkt och mer. Håll det enkelt för nu.

Steg 5: Lägga till funktioner på din webbplats

WordPress levereras med tusentals plugins (appar) för att göra jobbet enkelt för dig. Du kan använda dessa plugins för att lägga till otroliga funktioner på din webbplats utan att redigera en enda kodrad.

Instickssida

WordPress-förvaret har över 50 000 gratis plugins som du kan använda för att lägga till funktioner på din webbplats. Installera och aktivera bara de du vill, så kommer du vara på väg.

Mer information finns i vår steg-för-steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Dessutom rekommenderar vi att du läser denna artikel om hur du skapar en mikrojobbsida som Fiverr.

Saker att göra direkt efter att du har skapat din WordPress-webbplats

När din webbplats är klar bör du utföra några uppgifter som är nödvändiga för att din företagswebbplats ska fungera bra på internet. Till exempel kan du förbättra sökmotorens rangordning för att få mer trafik, övervaka skräppkommentarerna på din webbplats, öka sidhastighetshastigheten, säkra din webbplats från hackare och skadlig programvara och lägga till ett kontaktformulär.

Låt oss titta på stegen du bör vidta omedelbart efter att du har byggt din webbplats för småföretag.

 • Kontaktformulär: Lägg till ett kontaktformulär till din företagswebbplats. Du kanske också vill kolla in vårt expertval för de bästa WordPress-kontaktformulärens plugins. Dina användare kan kontakta dig med dessa formulär.
 • Lägg till Google Analytics-spårning: Lägg till Google Analytics-spårning på din webbplats för småföretag genom att installera MonsterInsights-plugin. I de första stadierna är varje besökare viktig och MonsterInsights kan ta hand om det åt dig.
 • WordPress-säkerhet: Säkra din WordPress-webbplats genom att installera några av de bästa WordPress-säkerhetsplugins. Vi rekommenderar Sucuri, som är ett mest populärt WordPress-säkerhetsplugin och vi använder det på alla våra webbplatser.
 • Förbättra WordPress SEO: Öka din SEO genom att använda de bästa WordPress SEO-plugins. Vi rekommenderar att du använder Yoast SEO-plugin.
 • WordPress säkerhetskopiera: Planera en säkerhetskopia av din WordPress-webbplats med den bästa WordPress-säkerhetskopien. Du kan också kolla in den här guiden om hur du enkelt säkerhetskopierar din WordPress-webbplats.
 • WordPress-prestanda: Förbättra din företags webbplatsprestanda genom att installera de bästa WordPress-cacharna och andra WordPress-prestanda-plugins.
 • Förhindra spam-kommentarer: Förhindra spam-kommentarer genom att installera Akismet-insticksprogrammet på din webbplats.
 • Växa din webbplats: Växa dina besökare och kunder genom att använda de bästa WordPress-ledgenerations plugins.
 • Företagstelefontjänst: Låt dig användare ansluta till dig genom att lägga till en företagstelefontjänst på din webbplats.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att skapa en webbplats för små företag i fem enkla steg. Läs också våra expertsvar om hur mycket kostar en webbplats innan du startar din webbplats.

För mer detaljerade steg, läs hur du startar en WordPress-webbplats från grunden (steg för steg).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map