Hur man skapar en webbplats från skrapan 2020 (steg för steg)

hur man gör en webbplats


Letar du efter att bygga en webbplats från grunden? Att bygga en företagswebbplats eller en personlig webbplats som tidigare var ganska utmanande tidigare, särskilt om du inte var en teknisk kunnig person. Den goda nyheten är att med alla de olika alternativen som finns tillgängliga på internet idag har det att bli extremt enkelt att starta en webbplats även för användare som inte är tekniska. Halleluja!

I grund och botten, om du vet hur du ska läsa, peka och klicka med musen, kan du skapa en webbplats på mindre än 60 minuter.

Genom att skapa en webbplats från grunden kan du utöka räckvidden till en bredare publik och få kontakt med likasinnade människor runt om i världen. Med rätt strategier på plats kan din webbplats också hjälpa dig att bygga en stadig ström av onlineinkomster.

I den här artikeln visar vi dig hur du startar en webbplats steg för steg utan teknisk kunskap.

För din bekvämlighet har vi organiserat vår ultimata guide till att skapa en webbplats i 10 olika kapitel:

Contents

Kapitel 1: Varför bygga en webbplats från skrapa?

kapitel 1 varför bygga en webbplats från grunden

Med tusentals webbplatser som skapas varje dag, kanske du undrar, varför starta en webbplats? Det finns så många där redan, hur kan du tävla? Men det är viktigt att komma ihåg, även om din webbplats inte är den mest populära där ute, kan den fortfarande ha stora fördelar för dig.

Några fördelar med att starta din egen webbplats inkluderar:

 • Anslut med nya människor – En egen webbplats kan hjälpa dig att få kontakt med andra likasinnade människor från hela världen.
 • Dela din passion – Om du brinner för något kan du skapa en webbplats för att dela den passionen med andra.
 • Hjälpa andra – Vill du dela din expertis för att hjälpa andra? En webbplats kan hjälpa dig att göra det.
 • Skaffa ett nytt jobb – Många arbetsgivare letar efter kandidater online. Genom att skapa en professionell webbplats kan du visa upp ditt tidigare arbete, vilket hjälper dig att landa ett nytt jobb.
 • Tjäna extra pengar – Med annonser, affiliate-marknadsföring eller försäljning av produkter online kan du bygga en webbplats för att göra dig själv lite extra pengar på sidan.
 • Marknadsför ditt företag – Om du har ett befintligt företag kan du starta en webbplats för att marknadsföra ditt företag och få nya kunder online.

Dessutom är det så enkelt att starta en webbplats idag. Så det finns inget som hindrar dig från att skapa din egen webbplats, vare sig det är för affärer eller för skojs skull.

↑ Gå tillbaka till innehållsförteckningen

Kapitel 2: Typer webbplatser

att skapa olika typer av webbplatser

Innan du skapar en webbplats måste du bestämma vilken typ av webbplats du ska skapa. Den typ av webbplats du vill skapa är ett viktigt steg för att ta reda på hur din webbplats ska se ut och vad du behöver på din webbplats.

Det finns ett antal olika typer av webbplatser. Vi kommer att gå igenom några av dem nedan för att hjälpa dig bestämma vilken typ av webbplats du vill skapa.

Webbutik
En onlinebutik, annars känd som en e-handelswebbplats, är där människor kan köpa produkter direkt från din webbplats. Du har antagligen besökt ett antal e-handelswebbplatser tidigare, de flesta stora varumärken har sådana som Walmart, Amazon, Bästa köp, och så vidare.

att göra amazon e-handelswebbplats

Du kan besöka dessa webbplatser, köpa en produkt online och få den skickad till dig. Men onlinebutiker är inte bara för stora varumärken, även mindre företag kan ha dem.

På en e-handelswebbplats måste du lista de produkter du har till salu, som innehåller en bild, produktbeskrivning och pris. Du behöver också en kundvagn och en kassasida där besökare kan ange sin betalningsinformation för att göra ett köp.

Så om du planerar att sälja produkter på din webbplats kommer du att skapa en onlinebutik.

blogg
En blogg är en informativ webbplats med regelbundet uppdaterade inlägg / artiklar skrivna i en informell konversationsstil som presenteras i omvänd kronologisk ordning (nyaste blogginlägg först). När bloggarna först introducerades, använde folk dem främst som en typ av online dagbok där de skulle dela vad de åt till frukost, vad de gjorde den dagen, delade sina tankar, och så vidare.

Men idag är bloggar mycket mer än så. Bloggar är inte bara för skojs skull, du kan faktiskt tjäna pengar på en blogg genom att lägga till annonser och anslutna länkar. Dessutom kan människor besöka bloggsidor inte bara för att läsa om någons liv, utan för att lära sig om en mängd olika ämnen. Några populära blogg nischer inkluderar:

 • Lifestyle
 • Tech
 • Företagande
 • Mat / Recept
 • Föräldraskap
 • Hälsa
 • Resa
 • Ekonomi / Budgetering

Några populära exempel på bloggar inkluderar vår egen, IsItWP, liksom WPBeginner, Pinch of Yum, Techcrunch, och Huffington Post.

bloggwebbplats

Om du vill dela din kunskap om ett visst ämne bör du välja att starta en bloggsida.

För mer detaljerad information, kolla in vårt inlägg om vad som är en blogg och skillnaderna mellan en blogg och en webbplats.

forum
En forumwebbplats är en diskussionswebbplats där människor kan hålla konversationer i form av publicerade meddelanden. Detta skiljer sig från en livechattwebbplats eftersom forum nästan aldrig är live och meddelandena kan läsas när som helst av någon på webbplatsen.

En forumwebbplats, även känd som en anslagstavla, är en möjlighet för likasinnade människor att träffas för att diskutera en mängd olika ämnen. Forum är vanligtvis organiserade och arrangerade i olika ämnen så att användare enkelt kan hitta det de letar efter.

Några populära forumwebbplatser inkluderar Quora och Reddit.

bygga en reddit forumwebbplats

Om du vill skapa ett online-community för användare att diskutera ett ämne eller ett antal ämnen, kan du överväga att skapa en forumwebbplats.

Nisch Social Network
Vi har alla hört talas om sociala nätverkssajter som Facebook och Twitter, som är plattformar som kan skryta med miljarder användare. Men en nisch-sociala nätverkssajt riktar sig bara till ett visst segment av befolkningen.

I ett socialt nischnätverk kan användare bilda kontakter med andra som liknar sig själva eller är intresserade av samma ämnen. Till exempel kan du skapa ett socialt nischnätverk för hundägare eller för professionella musiker.

Några populära nisch sociala nätverk inkluderar Klasskamrater, Last.fm, och möte.

klasskamrater nisch sociala nätverk

Vill du skapa en snäv riddare som låter likasinnade människor få kontakt med varandra? Starta en sajt för sociala nätverk.

Medlemskapssida
En medlemskapssida är en gated webbplats där bara de personer som har prenumererat kan komma åt innehållet bakom porten. “Porten” är helt enkelt en barriär som du lägger på framsidan av din webbplats, där användare måste logga in för att få tillgång till ditt exklusiva innehåll, specialerbjudanden eller för att interagera med samhället. En medlemssida kan betalas, gratis eller lite av båda.

Du kan enkelt förvandla valfri webbplats till en medlemswebbplats med hjälp av ett WordPress-plugin som ProfilePress eller MemberPress.

Några populära medlemssidor inkluderar Önskelista Insider, Tyst spekulation, och Autoritet av CopyBlogger.

önskelistan-insider-medlemskap plats

Om du vill skapa en webbplats med en VIP-känsla, kan du överväga att skapa en medlemskapssida.

Statisk affärssida
En annan populär typ av webbplats är en statisk affärssida. En statisk företagswebbplats är en oförändrad, sällan uppdaterad webbplats som representerar och marknadsför ett specifikt företag. Den här typen av webbplats finns så att människor kan upptäcka ditt företag online och förhandsgranska vad du har att erbjuda.

En statisk företagswebbplats kan innehålla adressen till ditt företag, ditt telefonnummer, en kontaktsida och en översikt över vad ditt företag gör. De innehåller också vanligtvis en Om-sida så att dina potentiella kunder kan lära känna dig och dina referenser, en lista över de tjänster du erbjuder, företagsfoton och recensioner eller vittnesmål..

Några exempel på statiska affärssidor inkluderar Fantastiskt motiv och webbplatser för små företag som Nya Eco-landskap.

häftigt-motiv-webbplats

Så om du vill skapa en online-närvaro för ditt lilla företag och inte har produkter att sälja online väljer du en statisk företagswebbplats.

Förhoppningsvis har du nu bestämt vilken typ av webbplats du ska skapa. Nästa steg är att börja bygga det! Men först måste du välja rätt webbplatsbyggare.

↑ Gå tillbaka till innehållsförteckningen

«Föregående: Kapitel 1 – Varför bygga en webbplats från skrapa?

Kapitel 3: Välja en webbplatsbyggare

välja en webbplatsbyggare för att starta en webbplats

Det var svårt att bygga en webbplats. Om du ville ha din egen webbplats skulle du behöva bygga den från grunden, vilket kräver en expertnivå i kodningskunskaper. Eller så måste du anställa en webbdesigner för att bygga den åt dig, vilket kan vara ganska dyrt. Lyckligtvis är det inte fallet längre.

Det finns ett antal webbplatsbyggare på marknaden som gör att du enkelt kan bygga en webbplats på kort tid. Men inte alla webbplatsbyggare skapas lika. Och med så många att välja mellan, hur vet du vilken webbplatsbyggare som är bäst för dig?

I nästa avsnitt kommer vi att gå igenom några av de bästa webbplatsbyggarna. Vi kommer att diskutera deras funktioner, användarvänlighet, pris och mer för att hjälpa dig bestämma vilken webbplatsbyggare som är det bästa alternativet för att bygga din webbplats.

3,1. Bästa webbplatsbyggare Showdown

Följande webbplatsbyggare är alla nybörjarvänliga, det innebär att med något av dessa alternativ kan du skapa en webbplats från början inom några timmar. Vi kommer att gå igenom var och en för att hjälpa dig bestämma vilken webbplatsbyggare som är bäst för dina behov.

Wix
Wix-webbplats-builder

Wix är dra och släpp webbplatsbyggare som gör att du enkelt kan skapa alla typer av webbplatser. Du kan designa din egen webbplats med en tom skiffer eller så kan du välja mellan över 500 designade mallar som ger din webbplats ett professionellt utseende på ett ögonblick. Du kan också lägga till videobakgrunder, animationer med mera enkelt.

Fördelar:

 • Fri – Med Wix kan du skapa en webbplats utan kostnad. Deras gratis plan låter dig skapa en enkel dra och släpp webbplats med begränsade funktioner.
 • Responsiv design – Varje webbplats du skapar med Wix kommer att optimeras för mobil, surfplattor och stationära datorer. Detta betyder oavsett vilken enhet dina webbplatsbesökare använder, din webbplats kommer att anpassas i enlighet därmed.
 • Avancerade funktioner – Med Wix kan du enkelt integrera avancerade funktioner, till exempel att lägga till en e-handelsbutik. Wix tillhandahåller också SEO-verktyg och guider för att optimera din webbplats för organisk trafik.

Nackdelar:

 • Wix-märkta annonser – Wix visar märkesannonser på din webbplats med gratisplanen, du måste uppgradera till en premiumplan för att ta bort annonser.
 • Begränsad anpassning – Anpassning är begränsad med Wix. Du måste uppgradera till en premiumplan för att få tillgång till fler funktioner, och även då är den fortfarande begränsad jämfört med andra webbplatsbyggare. Om du till exempel vill acceptera onlinebetalningar på din webbplats måste du uppgradera till en affärsplan från 20 USD per månad.
 • Ingen export – Wix erbjuder inget sätt att exportera din webbplatsinformation. Så om du vill flytta din webbplats till en annan plattform i framtiden, finns det inget enkelt sätt att göra det.

Pris:
Du kan bygga en enkel webbplats helt från grunden med Wix. Men för att få tillgång till kraftfullare funktioner och ta bort Wix-märkta annonser måste du uppgradera till en betald webbplatsplan. Dessa planer sträcker sig från $ 5 / månad – $ 29 / månad. Som vi nämnde tidigare, om du vill starta en e-handelswebbplats med Wix, måste du uppgradera till ett företag & e-handelsplan som sträcker sig från $ 20 / månad – $ 35 / månad.

GoDaddy Webbplatsbyggare
godaddy-webbplats-builder

GoDaddy är en välkänd domänregistrator och webbhotellleverantör, men de erbjuder också en enkel dra och släpp webbplatsbyggare. De erbjuder ett antal mallar för webbplatsbyggare för att komma igång. Dessutom kan dessa mallar lätt anpassas med sina mix-and-match-avsnitt.

Fördelar:

 • Marknadsverktyg – GoDaddy Website Builders kommer med ett antal marknadsföringsverktyg inklusive SEO och e-postmarknadsföring för att öka din online-närvaro.
 • Alternativ för webbplatstyp – Med denna webbplatsbyggare kan du skapa ett antal olika webbplatstyper. Du kan enkelt lägga till en blogg eller e-handelsställe på din webbplats.
 • Mobil-Friendly – Alla webbplatser skapade på GoDaddy Website Builder är mobilvänliga.

Nackdelar:

 • Begränsad anpassning – Denna webbplatsbyggare erbjuder färre designalternativ och mindre funktioner för din webbplats än andra alternativ.

Pris:
Det finns ingen gratis plan som erbjuds med denna webbplatsbyggare. Du kan komma igång med GoDaddy Website Builder för endast $ 5,99 / månad med deras personliga plan. Om du vill acceptera onlinebetalningar eller donationer med PayPal på din webbplats dock måste du uppgradera till affärsplanen för $ 9,99 / månad.

Vill du skapa en eCommerce-webbplats med GoDaddy Website Builder? Då måste du välja den dyraste planen, Online Store, som kostar dig $ 29,99 / månad.

Shopify
Shopify-webbplats-builder

Shopify är en populär webbplatsbyggare inriktad på e-handelswebbplatser. Denna webbaserade webbplatsbyggare låter dig skapa en onlinebutik på nolltid utan att behöva hantera någon kod. De erbjuder massor av gratis och betalda, anpassningsbara teman för att ge din webbutik ett professionellt utseende på ett ögonblick.

Fördelar:

 • Online-betalningar – Du kan acceptera betalningar på Shopify utan några tredjepartskonton. Dessutom är de sömlösa integration med över 100 tredjeparts betalningsportaler.
 • Avancerade marknadsföringsverktyg – Shopify erbjuder avancerade marknadsföringsverktyg som SEO-verktyg och inbyggda bloggar. Dessutom tillhandahåller de rapporter på instrumentpanelen för marknadsföring så att du kan hålla ett öga på resultatet för din onlinebutik.
 • Mobil-Friendly – Din onlinebutik kommer att se bra ut oavsett vilka enheter som användare tittar på din webbplats på.

Nackdelar:

 • Transaktionsavgifter – Om du använder en extern betalningsgateway debiteras du en rejäl transaktionsavgift, från 0,5 till 2%.
 • Dyra appar – Appar för integration av sociala medier, livechatt, flash-försäljning och mer måste köpas separat. Detta kan göra anpassningen av din onlinebutik mycket dyr.

Pris:
Du kan komma igång med Shopify för $ 29 / månad med basplanen, detta inkluderar en transaktionsavgift på 3%. Du kan uppgradera till den näst högsta planen, $ 79 / månad, för att sänka transaktionsavgiften till 1%. Om du vill sänka transaktionsavgiften till 0,5% och få tillgång till alla avancerade funktioner du behöver för att driva din onlinebutik, måste du uppgradera till den dyraste planen som kostar $ 299 / månad.

Squarespace
Squarespace-webbplats-builder

Squarespace är en annan populär webbplatsbyggare som kommer med allt du behöver för att bygga en personlig eller affärswebbplats. De erbjuder en rad fantastiska mallar designade för en mängd olika industrier och nischer för att omvandla din webbplats på en sekund. Dessutom har varje mall ett antal anpassningsbara funktioner.

Kolla också in vår steg-för-steg-guide för att byta från Squarespace till WordPress.

Fördelar:

 • Bandbredd & Lagring – Med någon av deras planer får du obegränsad bandbredd och obegränsad lagring.
 • Inga transaktionsavgifter – Du kommer inte att debiteras transaktionsavgifter för e-handelstransaktioner med deras eCommerce-grundläggande eller avancerade planer.

Nackdelar:

 • Ingen fri plan – Squarespace erbjuder ingen gratis plan, till skillnad från andra webbplatsbyggare. Dessutom är deras startplan dyrare än andra webbplatsbyggare också.
 • Inga tredjepartsappar – Squarespace tillåter inga tredjepartsappar eller tillägg.

Pris:
Den personliga planen för Squarespace kostar $ 12 / månad, detta inkluderar möjligheten att bygga obegränsade sidor. Om du vill lägga till en e-handelsställe på din webbplats måste du uppgradera till deras affärsplan som kostar 18 USD / månad med en transaktionsavgift på 3%. Om du vill ta bort transaktionsavgifter måste du uppgradera till deras grundläggande onlinebutikplan för $ 26 / månad.

WordPress.org
Wordpress-webbplats-builder

WordPress.org är den mest populära webbplatsbyggaren genom tiderna och driver faktiskt över 30% av alla webbplatser på webben. Med WordPress, även känd som självhostad WordPress, kan du enkelt bygga alla typer av webbplatser du vill, inklusive en blogg, webbplats för småföretag eller företag, e-handelsaffär, portfölj och mer.

Fördelar:

 • Oändlig anpassning – Med WordPress får du tillgång till tusentals gratis och betalda teman för att förändra utseendet på din webbplats. Dessutom kan du enkelt ändra ditt tema när du vill. Du får också tillgång till tusentals gratis och betalda plugins för att anpassa och lägga till extra kraft till din webbplats. Att skapa en helt anpassad webbplats är enkelt och prisvärt med WordPress.
 • Kontrollera – När du använder WordPress har du fullständig kontroll över din webbplats.

Nackdelar:

 • Lätt inlärningskurva – Att lära sig använda WordPress tar lite tid. Men det finns plugins som du kan använda för att underlätta processen som att dra och släppa sidbyggare.
 • Kan inte skapa gratis webbplats – Du kan inte skapa en gratis webbplats med WordPress.org, du måste betala för värd och ett domännamn.

Pris:
Medan WordPress-programvaran är gratis att använda, måste du fortfarande spendera lite pengar för att skapa en webbplats. Du måste köpa ett domännamn och webbhotell, men oroa dig inte, dessa kan vara mycket prisvärda beroende på vilka leverantörer du väljer. Dessutom går vi igenom hur man köper ett domännamn och webbhotell vidare i den här guiden.

3,2. Varför rekommenderar vi WordPress.org?

WordPress är det överlägset bästa valet för att bygga en webbplats. Det är den mest populära webbplatsbyggaren av en anledning. Du kan använda WordPress för att bygga alla typer av webbplatser du vill, oavsett om det är en företagswebbplats, blogg, medlemskapswebbplats, forumwebbplats, eCommerce-webbplats och så vidare. Med WordPress får du direkt tillgång till alla funktioner du behöver för att göra din webbplats framgångsrik.

Kolla också in vår artikel om bästa WordPress-böcker för mer resurser om WordPress.

Låt oss snabbt gå igenom orsakerna till att WordPress.org är den bästa webbplatsbyggaren:

 • Fri – WordPress är gratis att använda. Du måste köpa ett domännamn och webbhotell men även med dessa kostnader är WordPress fortfarande en av de mest prisvärda webbplatsbyggarna där ute.
 • Populär – Med mer än 30% av alla webbplatser online är WordPress den mest använda webbplatsbyggaren. Det finns säkerhet i antal.
 • gemenskap – Det finns en enorm WordPress-community på nätet. När du har problem eller behöver svar på en fråga kan du hitta massor av artiklar, handledning och diskussioner online för att hjälpa dig.
 • teman & plugins – Med andra webbplatsbyggare måste du betala extra för att få tillgång till plugins som ger mer kraft och anpassning till din webbplats. Men med WordPress får du direkt tillgång till tusentals gratis plugins. Inte bara det utan de erbjuder också tusentals gratis teman också.
 • Lätt att använda – Medan WordPress tar lite att vänja sig är det faktiskt väldigt enkelt och lätt att använda. Att installera WordPress själv tar ingen tid alls, många värdleverantörer erbjuder WordPress-installation med 1 klick.

Så totalt sett rekommenderar vi att du använder WordPress för att bygga din webbplats. Även kompletta nybörjare kan göra en helt anpassad webbplats med WordPress på nolltid.

Blir dock inte förvirrad med WordPress.org med WordPress.com. Vi rekommenderar att du bygger din webbplats med WordPress.org eftersom du får full kontroll över din webbplats, obegränsade anpassningsalternativ och det är billigare också. För mer information, kolla in vår artikel som jämför WordPress.com mot WordPress.org.

↑ Gå tillbaka till innehållsförteckningen

«Föregående: Kapitel 2 – Typer webbplatser

Kapitel 4: Konfigurera din webbplats med WordPress – Teknisk guide

kapitel 4 starta en webbplats

WordPress är den mest populära webbplatsbyggnadsplattformen tillgänglig på internet. Det har över 30% av alla webbplatser idag.

WordPress gör det otroligt enkelt att bygga en webbplats från grunden. Du kan enkelt anpassa utseendet och funktionerna på din webbplats genom att installera rätt tema respektive plugins (appar).

Det bästa är att du inte behöver veta någon kod eller vara tekniskt kunnig. Vi hjälper dig att få din WordPress-webbplats igång på mindre än en timme. Allt du behöver göra är att följa steg för steg-guiden nedan.

4,1. Att välja en plattform – själv värd WordPress

Eftersom det finns massor av olika webbplatsbyggare att välja mellan, är det lätt att bli överväldigad. Även om många webbplatsbyggare är fria att använda, rekommenderar vi alltid att du startar en webbplats på en självhostad WordPress-plattform.

wordpress

Med en gratis webbplatsbyggare kan du inte skapa ett anpassat domännamn. Till exempel kan du inte få en anpassad domän som:

www.mycoolwebsite.com

Istället skulle du ha fastnat med något som:

www.freewebsitebuilder.com/mycoolwebsite.com.

Vilket är inte så professionellt och det är svårare för dina besökare att komma ihåg. En gratis webbplatsbyggare visar också irrelevanta annonser, vilket gör att din webbplats också ser oprofessionell och kan irritera dina besökare. Om du vill ställa in ett anpassat domännamn och ta bort deras annonser, krävs nästan varje webbplatsbyggare att du prenumererar på en premiumplan som är ganska dyr.

En annan nackdel är att gränssnittet för de flesta webbplatsbyggare levereras med många uppblåsta alternativ som du förmodligen aldrig kommer att behöva. Detta gör att skapa en webbplats till en tråkig uppgift för nybörjare.

Å andra sidan ger en självhostad WordPress-plattform dig full kontroll över din webbplats. Gränssnittet är snyggt och du kan enkelt utöka funktionerna på din webbplats genom att bara installera de plugins du behöver. Dessutom erbjuder WordPress tusentals gratis plugins, detta gör att du kan göra din webbplats mer kraftfull utan kostnad.

Dessutom kan du hitta tusentals gratis WordPress-teman från det officiella temalagret som gör att du enkelt kan anpassa utseendet på din webbplats som du vill.

4,2. Köp ett domännamn och ett värdkonto

För att starta en webbplats på WordPress.org med självhost måste du äga ett domännamn och ett webbhotellkonto.

Domän namn: Ditt domännamn är din webbplats adress (URL) på internet, som Google.com eller IsItWP.com. Det är vad dina kunder skriver i sina webbläsare för att komma åt din webbplats. Ett domännamn kostar vanligtvis cirka $ 14,99 per år.

Relaterad: Bästa webbplatsgeneratorverktyg (Helt gratis)

webbhotell: Ditt webbhotellkonto är där webbplatsens innehåll och filer lagras online. Tänk på det som din webbplats fysiska hus. När en besökare försöker få åtkomst till din webbplats genom att skriva in din webbadress (domännamn) kommer de att dirigeras till webbplatsen du har satt upp på din webbhotellserver. Webbhotell kostar vanligtvis $ 7,99 per månad.

Den kombinerade kostnaden för ett domännamn och webbhotell kan vara ganska dyrt, särskilt om du precis börjar.

Det är därför vi har träffat en affär med Bluehost för att erbjuda våra användare ett GRATIS domännamn och över 60% rabatt på webbhotell. Det är mycket att komma igång.

Klicka här för att göra anspråk på detta exklusiva Bluehost-erbjudande »

Bluehost är ett av världens största värdföretag. De har samarbetat med WordPress-communityn sedan 2005 och de är en officiellt webbhotell som rekommenderas av WordPress själva. Läs vår Bluehost-recension för mer information.

Obs! Vi tror på full öppenhet. Om du köper värd med vår hänvisningslänk kommer vi att få en liten provision utan extra kostnad för dig. Du får faktiskt en rabatt på värd + ett gratis domännamn + gratis SSL. Vi kan få en provision från nästan alla värdföretag, men vi rekommenderar produkter som vi verkligen tror kommer att ge värde för våra läsare.

För att starta din WordPress-webbplats, gå över till Bluehosts webbplats och klicka på Börja nu knapp.

skapa en webbplats på bluehost

På nästa sida kommer du att bli ombedd att välja en plan. Eftersom du just har börjat bör du välja den grundläggande planen. Det innehåller ett gratis domännamn och gratis SSL-certifikat. Du kan alltid uppgradera senare när din webbplats växer.

Välj en bluehost-plan för att starta en webbplats

På nästa skärm kommer du att bli ombedd att välja en befintlig domän som du äger eller så kan du köpa en ny domän gratis. Gå vidare och köpa en ny eftersom den är gratis.

Bluehost domänköp

Du blir nu ombedd att ange din kontoinformation. För enkel registrering kan du logga in på Google med bara ett par klick.

Bluehost-konto skapas

När du har angett dina uppgifter rullar du ner på sidan tills du hittar paketinformationsrutan. Du kan välja grundplanen i 12 månader, 24 månader eller 36 månader. Du kan också se att några tillägg är förvalade, vilket lägger till det totala priset. Vi rekommenderar att du avmarkerar tillägg eftersom du inte behöver dessa direkt. Du kan alltid köpa dem senare om dina behov förändras.

Att välja 36-månadersplanen ger dig det bästa värdet för dina pengar.

Bluehost-paketinformation

När du har valt dina planer bläddrar du nedåt på sidan ytterligare för att ange dina betalningsuppgifter. Du måste godkänna deras användarvillkor och klicka sedan på Skicka.

Det är allt!

Du har prenumererat på en värdplan. Du blir ombedd att skapa ett lösenord för ditt konto.

Därefter får du ett e-postmeddelande med information om hur du loggar in på din kontrollpanel för webbhotell (cPanel) där du kan hantera allt från värdfiler till e-post och support.

4,3. Installera WordPress på din webbhotell

Med Bluehost behöver du inte gå igenom en separat WordPress-installationsprocess eftersom Bluehost nu installerar WordPress som standard. Allt du behöver göra är att välja ditt WordPress-tema, ange namn och taglinje för din webbplats och du är redo att komma igång med WordPress.

När du prenumererar på din värdplan kommer du att uppmanas att välja ett WordPress-tema. Du kan bara välja vad som helst under det här steget eftersom du alltid kan ändra ditt tema senare (vi visar dig hur du gör det i ett senare steg i den här handledning). Den viktigaste delen är att börja bygga din webbplats så att alla teman gör jobbet för nu.

välj ett tema

Du blir då ombedd att välja namn och taglinje för din webbplats.

skapa en ny wordpresswebbplats

När du har specificerat detaljerna klickar du på Nästa. Bluehost kommer nu att installera WordPress för dig och när du gjort det kommer du att visa en skärm som denna:

wordpress installationen lyckades

Du kan logga in på din webbplats genom att lägga till wp-admin till din URL. Så här ser din inloggningsadress till WordPress ut:

http://example.com/wp-admin

Du kan nu logga in på din WordPress-webbplats med de referenser som skickas till din e-postadress.

wordpress inloggning

4,4. Ändra ditt WordPress-tema

Med WordPress kan du enkelt ändra det visuella utseendet på din webbplats. Allt du behöver göra är att hitta rätt WordPress-tema och installera det på din WordPress-webbplats.

WordPress-standardtemat är bra, men om du vill ha ett annat utseende och känsla för din webbplats kan du hitta ett alternativt tema från den officiella temakatalogen och installera det på din webbplats. Att hitta det perfekta temat gör att du kan göra webbplatsen verkligen din, och ge den den personliga “du” -känslan.

Det rekommenderas starkt att titta på vår topplista över WordPress-teman innan du dyker in och installerar ett slumpmässigt tema.

Om du väljer ett premiumtema måste det laddas ner från tematillverkarens webbplats och laddas upp till din WordPress.

Om du bestämmer dig för att gå med ett gratis WordPress-tema från det officiella temalagret, kan du installera det direkt från din WordPress-instrumentpanel utan manuell nedladdning från din dator.

För att installera ett gratis tema navigerar du till Utseende »Teman i din WordPress-instrumentpanel. Klicka sedan på Lägg till nytt tema låda.

lägg till nytt tema

Det här visar några presenterade teman i din instrumentpanel. Innan du installerar kan du till och med titta på förhandsgranskningen och dess detaljer genom att klicka på bilden.

Du kan också filtrera teman baserade på layouter, funktioner och din webbplatsnisch genom att klicka på Funktionsfilter knapp.

temafunktionsfilter

I det högra hörnet skriver du tematets namn i sökfältet. När du hittat det perfekta temat, håll muspekaren över bilden och klicka sedan på Installera knapp. Klicka sedan på Aktivera för att ändra webbplatsens utseende.

temainstallation

4,5. Skapa din första sida

När du har ändrat utseendet på din webbplats är det dags att skapa en ny sida på din webbplats.

I den vänstra menyn på din WordPress-instrumentpanel kan du hitta två liknande alternativ som ofta är förvirrande för nybörjare: inlägg och sidor.

Välja sidor om du vill skapa fristående sidor på din WordPress-webbplats, t.ex. en sida om oss, kontaktsida, användarvillkor, etc..

Välja inlägg om du vill skapa ett blogginlägg som visas i omvänd kronologisk ordning (nyare först) på din WordPress-webbplats. Inlägg organiseras också i kategorier och taggar. Du kan läsa skillnad mellan kategorier och taggar för mer information om detta.

För att skapa din första sida, gå över till din sidredigerare genom att klicka på Sidor »Lägg till nytt. Du ser redaktören där du kan börja skapa din sida. Du måste lägga till en titel för din sida innan du börjar skriva innehåll i sidredigeraren. Klicka nu på ’+’ för att lägga till ett block.

Här ser du flera alternativ. Välj nu blocket baserat på vad du vill lägga till på din sida. Om du vill lägga till ett stycke väljer du styckealternativet; för bilder välj bildalternativet och ladda sedan upp en bild från din lokala dator eller välj en från biblioteket och så vidare.

4,6. Ställ in en statisk hemsida

Som standard visar WordPress din bloggs senaste inlägg som din hemsida istället för en statisk sida. Om du vill ställa in en anpassad sida som din hemsida, följ bara stegen nedan.

När du har skapat en sida går du till Inställningar »Läsning på din WordPress admin-instrumentpanel. I Din hemsida visas alternativet måste du välja En statisk sida och välj den sida du vill visa som din första sida i rullgardinsmenyn. När du är klar klickar du på Spara ändringar knapp.

statisk hemsida

4,7. Lägg till en navigationsmeny

Din navigationsmeny fastnar högst upp på din webbplats så att dina besökare enkelt kan hitta de viktigaste sidorna och länkar, vilket gör det enkelt att utforska din webbplats.

För att lägga till en navigationsmeny måste du gå till Utseende »Menyer i din WordPress-admin. Ange ett menynamn i Menynamn fält (detta är särskilt praktiskt om ditt tema stöder flera navigationsmenyer). Klicka sedan Skapa meny.

skapa menyn i WordPress

Du kan nu välja mellan dina befintliga sidor, inlägg, anpassade länkar och kategorier. När du har valt vad du känner förtjänar att presenteras klickar du på Lägg till i menyn. Med dra och släpp kan du placera menyens struktur. Sedan måste du ange visningsplatsen och klicka på Spara meny.

position meny struktur

4,8. Lägg till och anpassa dina widgetar

På din WordPress-webbplats kan du enkelt lägga till widgetar i sidfältet och andra widget-klara platser som din sidfot, sidhuvud, etc..

Genom att lägga till en widget kan du lägga till anpassat / dynamiskt innehåll. Det låter dig lägga till saker som menyer, kalendrar, kontaktformulär, gallerier och andra fina objekt på din webbplats sidfält eller sidfotområde.

Du kan lägga till en widget genom att gå till Utseende »Widgets och välj bland tillgängliga widgetar. Du dra helt enkelt dina önskade funktioner till det widgetiserade området på din WordPress-webbplats.

lägg till widgets i wordpress

4,9. Anpassa WordPress med plugins

Det fina med WordPress är att du enkelt kan förbättra din webbplats genom att bara installera rätt plugins. Tänk på plugins som appar för din webbplats (dvs kontaktformulär, galleri osv).

Precis som WordPress-teman kan du enkelt hitta och installera gratis plugins från WordPress-plugins-lagret i din WordPress-instrumentpanel.

Allt du behöver göra är att besöka Plugins »Lägg till nytt. Använd sökrutan i det högra hörnet för att hitta ett plugin och klicka på Installera nu knapp. När den är installerad klickar du på Aktivera för att få det att fungera.

installera ett plugin

↑ Gå tillbaka till innehållsförteckningen

«Föregående: Kapitel 3 – Välja en webbplatsbyggare

Kapitel 5: Konfigurera dina webbplatsinställningar

konfigurera webbplatsinställningar

Därefter vill du konfigurera dina webbplatsinställningar. Att konfigurera de grundläggande WordPress-inställningarna är viktigt för hur din webbplats fungerar. Det finns några viktiga webbplatsinställningar du bör fokusera på, vi kommer att gå igenom de nedan.

5,1. Gör din webbplats synlig för Google

Först måste du se till att din webbplats är synlig för Google. Detta gör att din webbplats kan rankas i sökmotorresultaten, vilket gör att användare lättare kan hitta dig på webben.

Gå till WordPress-instrumentpanelen inställningar, sedan till Läsning sektion. Kontrollera att rutan inte är kryssad i avsnittet Synlighet för sökmotorer.

skräddarsy-wordpress-settings

5,2. Ställ in Permalink-strukturen

Därefter vill du ställa in permalänkstrukturen. En permalänk är webbadressen som används för att länka till ditt innehåll. Som standard ställer WordPress permalänkstrukturen, men den är inte den mest optimerade. Istället vill du ha en permalänkstruktur som hjälper sökmotorer och dina webbplatsbesökare att förstå ditt innehåll.

Så gå till inställningar, sedan till permalänkar. Under Vanliga inställningar, Välj Postens namn alternativ.

wordpress-permalänkar

5,3. Kommentarer och meddelanden

Om du startar en blogg eller bloggar på din webbplats vill du också konfigurera kommentarinställningarna för din webbplats.

Varje blogg bör tillåta användare att kommentera inlägg, detta ökar engagemanget på din webbplats, ökar tiden användarna spenderar på sidan och uppmuntrar att besöka din webbplats igen.

Gå till om du vill konfigurera kommentarerna inställningar, sedan Diskussion. Här kan du välja om du vill tillåta människor att kommentera nya artiklar och tillåta länkmeddelanden från andra bloggar (pingbacks och trackbacks) på nya artiklar.

wordpress-kommentarer-anmälningar

Du kan också bestämma om du vill att kommentarer måste fylla i deras namn och e-post innan de kommenterar eller vara registrerade och inloggade för att kommentera. Dessutom kan du välja att få ett e-postmeddelande när någon kommenterar på din blogg.

5,4. Uppdatera din tidszon

Du bör också se till att din WordPress-webbplats är inställd på rätt tidszon. Schemalagda aktiviteter och plugins går när din WordPress är inställd.

Så om du vill se till att din WordPress-webbplats är inställd på rätt tidszon går du till inställningar och sedan till Allmän.

wordpress-timezone

Välj en stad i samma tidszon som du eller en tidszonförskjutning i rullgardinsmenyn bredvid tidszonen.

↑ Gå tillbaka till innehållsförteckningen

«Föregående: Kapitel 4 – Skapa en webbplats – Teknisk guide (steg för steg)

Kapitel 6: Viktiga WordPress-plugins & Handledning (grundläggande)

kapitel 6 viktiga plugins och tutorials

Oavsett vilken typ av webbplats du vill skapa måste du lägga till samma viktiga funktioner (t.ex. möjligheten att skapa ett kontaktformulär, förmågan att enkelt lägga till SEO-taggar osv.).

Med WordPress kan du enkelt lägga till dessa funktioner utan att anställa en utvecklare eller skriva en enda rad med kod. Allt du behöver göra är att hitta rätt plugin och installera den på din webbplats.

Vi förklarar …

 1. Så här lägger du till ett kontaktformulär till din webbplats
 2. Hur du spårar dina besökare med Google Analytics
 3. Hur du förbättrar din webbplats SEO

6,1. Så här lägger du till ett kontaktformulär till din webbplats

Oavsett webbplatsens nisch, storlek och syfte är det viktigt att lägga till ett kontaktformulär. När du har lagt till kontaktformulär kan dina besökare enkelt nå dig direkt från din webbplats utan att behöva logga in på deras e-postkonto.

WPForms är det bästa kontaktformuläret för WordPress-nybörjare. Det låter dig skapa kontaktformulär med en dra-och-släpp-byggare och låter dig enkelt publicera de formulär du skapar var som helst på din webbplats.

Några fler fördelar med att använda WPForms:

 • Skapa alla typer av onlineformulär utan problem, till exempel kontaktformulär, donationsformulär, registreringsformulär, registreringsformulär och mer …
 • Alla former du skapar med WPForms svarar 100%, vilket innebär att de fungerar på webbläsare för mobil, surfplattor och stationära datorer.
 • Integrera sömlöst ditt formulär med dina favoritverktyg för e-postmarknadsföring eller webbappar från tredje part.
 • Och mer…

Läs hela WPForms-granskningen för mer information.

För att skapa ett formulär på din blogg måste du installera WPForms genom att navigera till Plugins »Lägg till nytt. Sök efter WPForms-insticksprogrammet och klicka på när det dyker upp Installera nu, och klicka sedan på Aktivera.

installera wpforms

Du kommer nu att ledas till den vackra välkomstsidan för WPForms. Du kan antingen klicka på Skapa ditt första formulär knappen eller klicka WPForms »Lägg till nytt för att skapa din första form.

skapa din första form

Därefter uppmanas du att välja en mall. Du kan välja en av de formade mallarna eller börja med ett tomt formulär. Om du vill kan du ge ditt eget kontaktformulär ett anpassat namn.

välj en formmall

WPForms gör det enkelt att bygga en form med dra och släpp. Klicka på lämpliga formulärfält i den vänstra panelen för att lägga till dem i ditt formulär. Du kan också ordna dem igen eller till och med ta bort onödiga fält med lätthet. Klicka på efter att ha gjort de nödvändiga ändringarna Spara.

skapa en enkel form

Gå sedan till din instrumentbräda och klicka på WPForms »Alla former. Nu ser du alla former som du har skapat. Precis bredvid ditt formulärnamn ser du formulärets kortkod. Kopiera den här kortkoden.

WPForms

Gå nu till inlägget eller sidan där du vill lägga till ditt formulär och klicka på ’+’ skylt längst upp till vänster på din Gutenberg-redaktör.

Sök efter sökfältet kortkod. Välj den när den hittas. Du kommer att ha följande på din skärm.

Klistra in nu kortkoden som du kopierade tidigare och klistra in den i det givna fältet och tryck på Publicera knappen till höger.

Det är allt! Nu har du framgångsrikt publicerat ett kontaktformulär.

Vill du skapa ett kontaktformulär på ett enkelt sätt? Kom igång med WPForms idag.

Vill du börja med gratisversionen istället? Prova WPForms Lite.

6,2. Hur du spårar dina besökare med Google Analytics

Om du vill öka din webbplatstrafik måste du först förstå hur människor hittar din webbplats och vad de gör när de kommer dit.

Det enklaste sättet att spåra användarinteraktioner på din webbplats är genom att använda Google Analytics. Google Analytics är den bästa spårningslösningen för webbplatser och är helt gratis att använda.

MonsterInsights-plugin gör det enkelt för dig att konfigurera Google Analytics på din WordPress-webbplats. Dessutom kan du utnyttja den fulla potentialen i Google Analytics-spårning, som spårning av filnedladdningar, spårning av annonser, spårning av formulärinsändningar, spårning av e-handelstransaktioner etc. utan att behöva röra en enda kodrad.

Läs hela MonsterInsights granskningen för mer information.

Gå till till om du vill ställa in Google Analytics på din webbplats Plugins »Lägg till nytt. Sök efter MonsterInsights och klicka på när plugin-programmet visas Installera nu och då, Aktivera.

installera monsterinsights

Gå över till Insikter »Inställningar för att autentisera din webbplats med Google Analytics. Klick Autentisera med ditt Google-konto knapp.

klicka på autentisera med ditt Google-konto

Välj ditt Google-konto på nästa skärm.

Välj ett Google-konto för analys

Låt sedan MonsterInsights hantera ditt konto.

låt monsterinsights hantera analyser

Slutligen väljer du rätt webbplatsprofil för din webbplats och klickar Komplett autentisering.

verifiera monsterinsights

Efter autentisering kan du enkelt upptäcka hur det går med din webbplats genom att besöka Insikter »Rapporter.

wordpress google analytics med monsterinsights

Kom igång med MonsterInsights idag för att enkelt konfigurera Google Analytics på din webbplats.

Vill du börja med gratisversionen istället? Prova MonsterInsights Lite.

6,3. Hur du förbättrar din webbplats SEO

Vill du locka en målgrupp till din webbplats? Det bästa sättet att locka riktade besökare är att driva mer sökmotortrafik, även känd som organisk trafik, genom att förbättra din webbplats SEO.

Enligt OptinMonster, SEO är praxis att öka din webbplatstrafik genom att få dina webbsidor att rankas högre i sökmotorsresultaten. Besökare som anländer till din webbplats via sökmotorer kallas organisk trafik.

SEO kan bli tekniskt och komplicerat, men tack vare gratis SEO-plugins har det blivit ganska enkelt att göra förbättra din WordPress SEO, även för nybörjare.

Även om du kan hitta massor av olika SEO-plugins där ute, använder vi och rekommenderar Yoast SEO. Det är den mest populära SEO-plugin för WordPress (av goda skäl!).

Med Yoast SEO kan du enkelt lägga till metataggar och titlar till dina WordPress-blogginlägg och -sidor. Det tvingar dig också att välja ett nyckelord för fokus för dina blogginlägg och sidor för att säkerställa att du använder sökordet på rätt sätt på den sidan.

Gå till din WordPress-instrumentbräda Plugins »Lägg till nytt. Sök efter Yoast i sökfältet i det övre högra hörnet. Yoast SEO-pluginet kommer nu att dyka upp på din sida. Klick Installera, och då Aktivera.

yoast seo installera

På din WordPress-instrumentbräda kan du nu hitta SEO-menyn i den vänstra aktivitetsfältet. Klicka bara på den. Om plugin upptäcker SEO-fel kan du fixa dem genom att följa förslagen.

Att konfigurera Yoast SEO är enkelt när du använder konfigurationsguiden. Klicka bara på konfigurationsguiden för att starta.

yoast seo-konfigurationsguiden

I det första steget får du frågan om du vill konfigurera Yoast SEO själv eller anställa en expert som gör det åt dig. Välj KONFIGURERA YOAST SEO att göra det själv.

konfigurera yoast seo

I nästa steg får du frågan om din webbplats är redo att indexeras. Du kan välja alternativ A. Klicka sedan på Nästa.

yoast seo-indexering

Du kan hitta många olika webbplatstyper i listan. Var noga med att välja rätt typ och klicka sedan på Nästa.

yoast seo webbplats typ

För Googles kunskapskort kommer du att frågas om webbplatsen drivs av en person eller ett varumärke. Om person är vald måste du ange personens namn. Om företaget är valt måste du också lägga till logotypen. Klicka sedan Nästa.

yoast seo företag eller person

Du kan nu ange din sociala medias profil-URL i det lämpliga fältet. Klicka sedan Nästa.

yoast seo sociala profiler

I steget för synlighet i sökmotorn behöver du inte ändra standardinställningarna eftersom de är inställda för att indexera dina inlägg och sidor. Klicka bara på Nästa.

yoast seo sökmotors synlighet

Författararkiv kan skapa duplicerade innehållsproblem för sökmotorer. För att förhindra detta kan du inaktivera det om din blogg inte har flera författare.

yoast seo flera författare

Därefter blir du ombedd att ansluta din webbplats till Google Search Console, som är ett gratis verktyg som ger dig detaljerad insikt om hur ditt blogginnehåll uppfattas av Google.

yoast seo googles sökkonsol

Därefter kan du ställa in titeln för din blogg och sedan klicka på Nästa.

yoast seo-titelinställningar

Du kan nu lämna konfigurationsguiden eftersom andra steg skapas för marknadsföringsändamål (till exempel att registrera dig för Yoasts nyhetsbrev).

Kom igång med Yoast SEO idag för att förbättra din bloggs SEO.

Vill du börja med gratisversionen istället? Prova gratis Yoast SEO.

Om du letar efter några fler rekommenderade plugins för din webbplats, titta nedan:

 • Bygg kontaktformulär med WPFormsProffs | Fri
 • Anslut din webbplats till Google Analytics med MonsterInsightsProffs | Fri
 • Förbättra din SEO med Yoast SEOProffs | Fri
 • Lägg till ett extra lager av säkerhet med Sucuri
 • Skapa regelbundna säkerhetskopior med Updraft PlusProffs | Fri
 • Förbättra WordPress-prestanda med W3 Total Cache
 • Förhindra skräppostkommentarer med Akismet – Pro | Fri
 • Växa dina prenumeranter och försäljning med OptinMonster

↑ Gå tillbaka till innehållsförteckningen

«Föregående: Kapitel 5 – Konfigurera dina webbplatsinställningar

Kapitel 7: Lägg till förbättrade funktioner på din webbplats (avancerat)

kapitel 7 lägg till fler funktioner

Beroende på dina behov kanske du vill lägga till förbättrade funktioner på din webbplats. WordPress är extremt utdragbart, så allt du behöver göra är att hitta rätt plugin som låter dig lägga till förbättrade funktioner på din webbplats utan att behöva skapa den själv eller anställa en professionell utvecklare.

Låt oss ta en titt på hur enkelt det är att lägga till förbättrade funktioner på din WordPress-webbplats.

 1. Börja blogga
 2. Lägg till en butik för e-handel
 3. Lägg till ett diskussionsforum / forum
 4. Gör din webbplats tillgänglig på flera språk

7,1. Börja blogga

Att lägga till en blogg på din webbplats är ett bra sätt att driva trafik till din nya webbplats och göra det lättare för användare att upptäcka dig online. Så du vill starta en blogg på din nya WordPress-webbplats.

Bestäm först vad du ska blogga om. De blogginlägg som du skriver borde matcha målet för din webbplats. Om du till exempel startar en webbplats för små företag för ditt landskapsföretag kan du blogga om tips om gräsmattor för dina kunder. Om du skapar en onlinebutik kan du blogga om presentrekommendationer för att marknadsföra dina produkter. Naturligtvis, om du startar en livsstilsblogg, vill du skriva om livsstilsämnen.

Steg 1: Skapa ett blogginlägg
Klicka på om du vill skapa ditt första blogginlägg i WordPress-instrumentpanelen inlägg, och då Lägg till ny. Detta tar dig till WordPress-redaktören där du kan börja skriva ditt inlägg. Skriv bara in titeln på ditt blogginlägg och börja skriva in kroppen på inlägget under det.

start-blogging

I dina blogginlägg kan du lägga till block som bilder, rubriker, ljud, galleri, citat, lista, video och mer. För att lägga till ett nytt block klickar du på ikonen (+) i det övre vänstra hörnet. De vanligaste blocken visas först. Klicka bara på blocket du vill lägga till i ditt blogginlägg.

add-block

Steg 2: Lägg till kategorier och taggar
När du skapar ett blogginlägg vill du också lägga till kategorier och taggar. Kategorier och taggar kommer att hålla blogginnehållet på din webbplats organiserat och gör det lätt för dina besökare att hitta det de letar efter.

Kategorier är avsedda att vara breda grupperingar. På en receptblogg kan du till exempel ha breda kategorier som frukostrecept, lunchrecept, middagsrecept och dessertrecept.

För att lägga till en kategori i ditt blogginlägg, gå till växelpanelen till höger. Under kategorier avsnitt, klicka Lägg till ny kategori.

wordpress-blogg kategorier

Namnge kategorin i det medföljande textfältet och klicka på Lägg till ny kategori knappen under. När din nya kategori har skapats visas den med en blå kryssruta.

lägga kategorier

Du kan lägga till så många kategorier och underkategorier du vill.

Taggar är avsedda att beskriva specifika detaljer om ditt inlägg och kan användas för att mikrokategorisera dina inlägg. Till exempel kan ett blogginlägg för ett spaghetti-recept ingå i kategorin “Middagsrecept” och innehålla taggar som “spaghetti-recept” och “hemlagad pasta”.

För att lägga till en tagg, gå till panelen till höger om WordPress-redigeraren. Under Tags , skriv in din tagg och tryck på enter för att lägga till en tagg till ditt inlägg.

blog-Post-taggar

När du är klar med att skriva ditt blogginlägg och lägga till kategorier och taggar klickar du på det blå Publicera -knappen i det övre högra hörnet för att göra ditt blogginlägg live på din webbplats.

7,2. Lägg till en storefront för e-handel

E-handelsbranschen blomstrar och detaljhandelns framtid är e-handel. Med WordPress är det lika enkelt att lägga till en e-handelsbutik på din webbplats som att installera ett plugin.

Även om du kan hitta dussintals eCommerce-plugins, slår WooCommerce byxorna av all tävling och ligger före kurvan med sina unika funktioner och användarvänlighet.

woocommerce-e-handel

WooCommerce är det bästa eCommerce-plugin för WordPress. Det låter dig enkelt integrera en butik med din befintliga webbplats och låter dig acceptera betalningar via PayPal. Som sagt är det i ditt bästa intresse att se till att ditt WordPress-tema är kompatibelt med WooCommerce.

Några funktioner i WooCommerce är:

 • Gör att du enkelt kan sälja fysiska eller digitala varor på din webbplats.
 • Lägg enkelt till fler betalningsportar med plugin-plugins.
 • Stöd massor av gratis och premium tillägg plugins för att förbättra din butik.
 • Om du behöver anställa utvecklare för att lägga till anpassade funktioner på din webbplats är det enkelt att hitta dem eftersom WooCommerce är den mest populära e-handelslösningen för WordPress.

Läs hela WooCommerce-granskningen för mer information.

Vill du integrera en onlinebutik med din webbplats? Kom igång med WooCommerce idag.

7,3. Lägg till en diskussionstavla / forum

Att lägga till ett diskussionsbord eller forum på din WordPress-drivna webbplats är till hjälp för att växa en engagerad gemenskap. WordPress gör det enkelt att tillhandahålla gängade diskussionsforum där dina användare kan mingla och samarbeta med en större allmänhet.

bbPress är ett av de bästa pluginprogrammen för WordPress-forum och skapas av samma människor bakom WordPress.org.

bbPress

Några av de coola fördelarna med att driva din webbplats med bbPress-forum är:

 • Hundratals addon-plugins är tillgängliga som låter dig enkelt förbättra ditt forum.
 • Gör det enkelt att få dina forum igång med bara några klick.
 • Levereras med en komplett uppsättning funktioner inklusive utökade profiler, gruppforum, meddelanden och aktivitetsloggning osv.

Läs hela bbPress-recensionen.

Söker integrera ett diskussionsbord / forum med din webbplats? Kom igång med bbPress idag.

7,4. Gör din webbplats tillgänglig på flera språk

Vill du nå en bredare publik genom att göra din webbplats tillgänglig på flera språk? Att skapa en flerspråkig webbplats och nå en global publik är enkelt med WordPress tack vare de olika typerna av översättningsprogram som finns tillgängliga på marknaden.

Med WordPress kan du hitta massor av olika plugins som gör det enkelt att skapa en flerspråkig webbplats.

Medan vissa plugins fokuserar på användarvänlighet och gör att du enkelt kan skapa och hantera din flerspråkiga webbplats, hjälper andra plugins dig att leverera automatiserad översättning baserat på användarnas preferenser. Du kan också hitta plugins som hjälper dig
kontakta professionella översättare från din WordPress-instrumentpanel.

För att skapa en flerspråkig webbplats med lätthet rekommenderar vi att du använder Polylang, ett av de mest populära WordPress-översättningsprogrammen i plugin-katalogen.

polylang

Med Polylang kan du använda så många språk du vill, vilket är sökmotorvänligt och är också kompatibelt med WooCommerce-plugin.

Kom igång med Polylang idag.

↑ Gå tillbaka till innehållsförteckningen

«Föregående: Kapitel 6 – Väsentliga WordPress-plugins & Handledningar

Kapitel 8: Marknadsför och växa din webbplats

kapitel 8 marknadsför webbplats

Innan du börjar investera tid och resurser för att marknadsföra din webbplats är det värt att ta en stund för att undersöka om din webbplats ger värde för dina besökare. Oavsett hur mycket du spenderar på marknadsföring på webbplatsen kommer dina besökare inte att hålla sig kvar såvida det inte ger något slags värde.

Om din webbplats till exempel är en onlinebutik kanske du vill publicera användbara videor som visar dina produkter och hur du använder dem. Du kan också erbjuda enorma rabatter för första gången kunder och paketerade köp.

På samma sätt, om du har en innehållswebbplats, kan du skapa pelarinnehåll som rankas bra på Google så att det lockar nya besökare och bakåtlänkar.

När du har byggt ett system på din webbplats, som pelarinnehåll som ger ett slags värde för dina besökare, kan du börja investera din tid och resurser för att driva trafik.

Tänk på att utan dessa system kommer dina besökare inte att hålla sig kvar, vilket gör dina marknadsföringsinsatser mindre effektiv.

8,1. Kör trafik till din webbplats

Trafik är livet på varje webbplats och utan den kommer din webbplats att vara värdelös.

Några olika sätt att driva trafik till din blogg är:

 • Gästbokning: Publicera dina gästartiklar i en populär blogg och inkludera en bakåtlänk till din webbplats. Bortsett från att köra trafik, hjälper det dig att visa din expertis inom din nisch och etablera dig som en myndighet.
 • E-postkontakt: Skapa en lista över bloggare i dina nischkretsar. Starta en e-postkampanj för att nå ut till bloggarna och be dem att tillhandahålla en bakåtlänk till din webbplats. Med rätt strategier är denna taktik effektiv för att bygga bakåtlänkar och driva trafik.
 • Sökmotoroptimering (SEO): SEO gör att du kan öka din webbplatstrafik genom att få dina blogginlägg att rankas högre i sökmotorerna. Med SEO-taktik på plats och offsite kan du driva mer riktad organisk trafik till din webbplats.
 • Sociala media: Uppmuntra dina läsare att dela dina blogginlägg till sociala medier. Detta kan hjälpa dig att driva användare på sociala medier till din webbplats.

8,2. Fler sätt att marknadsföra din webbplats

Kampanjstrategier är inte begränsade till att driva omedelbar trafik. Om du bara är fokuserad på kortsiktiga vinster, är chansen stor att du kommer att falla bakom snart.

Undrar du vilka marknadsföringsstrategier du kan lita på på lång sikt? Låt oss titta på några av dem nedan.

1. Starta en e-postlista:

Ett av de bästa sätten att hålla dina besökare nära med ditt varumärke eller webbplats är genom att skapa en e-postlista. Det har faktiskt visat sig att 70% av de första besökarna aldrig kommer att återvända till din webbplats när de lämnar. Men med en e-postlista kan du bygga en anslutning med dina besökare genom att regelbundet uppdatera dem om vad som hänt på din webbplats och i slutändan föra dem tillbaka till din webbplats.

Du kan registrera dig för ett listbyggningsverktyg som Constant Contact, AWeber eller MailChimp och börja växa din e-postlista genom att lägga till en anmälningsruta till din blogg.

2. Utveckla din lista exponentiellt:

De flesta standardregistreringsformulär du skapar från e-postmarknadsföringstjänster är tråkiga. Detta gör blygenerering mindre effektiv, vilket också avsevärt minskar tillväxten av din e-postlista.

Med OptinMonster, du kan skapa vackra optinformer med lätthet som har visat sig driva fler registreringar. Det kommer också med dussintals inriktningsalternativ, så att du kan visa formuläret för rätt användare på rätt plats på din webbplats vid rätt tidpunkt utan att frustrera dem.

OptinMonster hjälper dig också att minska kundvagnens övergivande med tidskänsliga beteendebaserade erbjudanden, vilket kan vara till stor hjälp för återförsäljare online.

3. Skaffa kunder och kunder:

Att investera i onlineannonser är ett av de bästa sätten att få besökare, kunder och kunder. Till skillnad från traditionella annonser hjälper onlineannonser att laserinriktas mot dina potentiella kunder. På grund av detta kan du spendera din annonseringsbudget effektivt och få mer intäkter genom den.

Facebook-annonser: Facebook-annonsering är förmodligen den enklaste men ändå effektiva för att driva dina riktade kunder till dina webbplatser. Det kommer med massor av inriktningsalternativ som gör att du kan visa dina annonser till rätt segment av Facebook-målgrupper som är mer benägna att bli dina kunder.

Google AdWords: När du gör rätt är Google AdWords den mest pålitliga annonseringsmetoden som hjälper dig att generera fler potentiella kunder och kunder för din online-verksamhet. Du kan placera dina annonser precis ovanför Googles sökresultat för att locka besökare till din webbplats och sälja dina produkter.

↑ Gå tillbaka till innehållsförteckningen

«Föregående: Kapitel 7 – Lägg till förbättrade funktioner på din webbplats

Kapitel 9: Checklista före lansering

kapitel 9 före startlistan

Att skapa en webbplats är allvarlig affär. Att lägga ut din webbplats för världen att se innan den är klar kan påverka ditt rykte och kosta framtida kunder. Så innan du startar din webbplats måste du se till att du har allt i ordning.

För att förhindra att du startar din webbplats innan den är klar, här är en checklista före lansering som du kan följa. Kolla in listan nedan och innan du gör din webbplats live, se till att du kan kolla in varje steg.

 1. Bygg din webbplats – Bygg din webbplats och se till att du har alla viktiga sidor som en hemsida, om, kontaktsida osv.
 2. Förbered med en snart kommande sida – Gör din publik upphetsad om din webbplats innan den ens lanseras genom att lägga till en kommande sida på din webbplats. Du kan enkelt göra detta med ett WordPress-kommande plugin som snart kommer SeedProd.
 3. Kontrollera om det finns fel – Kontrollera din webbplats för små fel som stavfel. Se till att det är lätt att läsa genom att kontrollera teckensnitt och färger.
 4. Kontrollera bilder – Kontrollera att dina bilder visas på din webbplats, att de är optimerade och att de har alt-text.
 5. Testlänkar – Testa alla länkarna på din webbplats för att se till att de fungerar och leder till rätt plats. Detta inkluderar din webbplatsnavigering samt alla knapplänkar eller länkar inom innehållet.
 6. Konfigurera WordPress-inställningar – Konfigurera WordPress-inställningar som sökmotors synlighet, permalänkstruktur, kommentarer och meddelanden och tidszon.
 7. Installera Analytics – Skapa ett Google Analytics-konto och använda MonsterInsights för att spåra din webbplatsinformation. Testa för att se till att den spåras korrekt innan du startar din webbplats.
 8. Test för mobil – Se till att din webbplats är mobilvänlig.
 9. Kontrollera webbläsarens kompatibilitet – Se till att din webbplats visas korrekt i alla olika webbläsartyper med ett verktyg som BrowserShots.
 10. Testa prestandan på din webbplats – Testa hastigheten och prestandan på din webbplats för att se till att den är optimerad för användare. Du kan använda vårt kostnadsfria webbplatshastighetstestverktyg för att testa din webbplats och få förslag på förbättringar.
 11. Optimera din webbplats för SEO – Installera ett plugin som Yoast SEO för att optimera din webbplats för SEO.
 12. Säkra din webbplats – Installera ett säkerhetsplugin för din webbplats som Sucuri. Se till att använda ett backup-plugin som Updraft Plus och förhindra spam-kommentarer med Akismet.

När du har avmarkerat varje steg i den här checklistan före lansering är det dags att göra din webbplats live!

↑ Gå tillbaka till innehållsförteckningen

«Föregående: Kapitel 8 – Marknadsför och växa din webbplats

Kapitel 10: Nyttiga resurser och vanliga frågor

kapitel 10 wordpress resurser

För att kunna driva en webbplats och odla den på en WordPress-plattform är det viktigt att behärska och finslipa dina WordPress-färdigheter. Även om du inte behöver lära dig några programmeringsspråk bör du kunna fixa några vanliga tekniska problem själv. Det rekommenderas att följa några av de bästa WordPress-resurserna på webben.

Några av de bästa gratis WordPress-resurserna som du kommer att hitta användbara är:

 • IsItWP: På IsItWP publicerar vi regelbundet WordPress-tutorials, WordPress-tema- och plugin-recensioner, produktunderlag, WordPress-erbjudanden och mycket mer.
 • WPBeginner: WPBeginner är den största gratis WordPress-resursen på webben för WordPress-nybörjare. De publicerar regelbundet användbara WordPress-tutorials, videor, erbjudanden för WordPress-produkter och mycket mer.
 • WPForms blogg: Vill du växa ditt onlineföretag med WordPress-plattformen? Då måste du följa WPForms-bloggen där du kan upptäcka bästa praxis och WordPress-rekommendationer för att bygga alla typer av WordPress-onlineformulär.
 • MonsterInsights-blogg: MonsterInsights ‘blogg är en utmärkt resurs som du kan följa för att få tag på bästa metoder och tips från Google Analytics.

Efter att ha hjälpt tusentals användare att starta webbplatser har vi upptäckt att människor ofta ställer samma frågor om och om igen. Det är därför vi har sammanställt en lista med de vanligaste frågorna, så att du enkelt kan få din webbplats igång.

Kan jag skapa en webbplats utan WordPress?

Ja, du kan bygga en webbplats med HTML, CSS eller med valfri webbplatsbyggare. Vi rekommenderar dock alltid att du startar en webbplats med WordPress eftersom de flesta gratis webbplatsbyggare visar sina annonser på din gratis webbplats, vilket gör att det ser oprofessionellt ut. De låter dig inte ens välja ett anpassat domännamn för din webbplats om du inte prenumererar på en premiumplan. Om du bryter mot någon av deras villkor kan de stänga av din webbplats utan varning.

Å andra sidan, med WordPress får du full frihet över din webbplats. Dessutom kan du lägga till eventuella ytterligare funktioner utan att anställa en utvecklare (som kontaktformulär, en onlinebutik osv.).

Kan jag skapa en webbplats på WordPress utan kodning?

Med WordPress kan vem som helst skapa en webbplats utan teknisk kunskap. Du kan enkelt välja mellan massor av olika WordPress-teman som hjälper dig att ändra webbplatsens utseende. WordPress har också flera drag & släppsidebyggare som Beaver Builder och Divi som gör det superlätt för dig att skapa helt anpassade webbplatser.

Vad är skillnaden mellan WordPress.com och WordPress.org (själv värd WordPress)?

WordPress.com är en gratis bloggplattform som gör att du enkelt kan starta en webbplats. Men det kommer med många begränsningar såsom begränsad tematillgänglighet och begränsat lagringsutrymme. Dessutom tillåter den gratis plattformen dig inte att tjäna pengar på din webbplats med tredjepartsleverantörer (som Google AdSense).

WordPress.org, även känt som självhostad WordPress, kräver att du äger ett domännamn och ett värdekonto för att driva en webbplats. Med en egen värdplattform får du full kontroll över din webbplats, kan tjäna pengar på det du vill och det ger obegränsade teman och anpassningsalternativ samt obegränsat lagringsutrymme beroende på din webbhotell.

Hur mycket kostar det att starta en webbplats?

För att starta en webbplats på WordPress med självvärd måste du köpa ett domännamn för $ 14,99 per år och ett värdekonto som kostar cirka 7,99 dollar per månad. Sammantaget kostar det att starta en webbplats så lågt som $ 110,87 per år.

Du kan hitta tusentals gratis teman och plugins för din webbplats. Men om du föredrar premium-teman och plugins kan din löpande kostnad öka.

Läs också våra experts råd om hur mycket kostar en webbplats för att få ett djupgående svar.

Hur man gör en webbplats mobil responsiv?

Att välja ett lyhört tema för din webbplats är det enklaste sättet att göra din webbplats mobil lyhörd så att den fungerar på alla enheter inklusive stationära datorer, mobiltelefoner och surfplattor.

Hur man gör en webbplats Google sökbar?

Om du vill att dina potentiella användare ska upptäcka din webbplats på Google, måste du förbättra din SEO (sökmotoroptimering). SEO är praxis att öka din webbplatstrafik från sökmotorer genom att få dina webbsidor att rankas högre i sökmotorsresultaten.

Kan jag starta en webbplats anonymt?

Om du vill publicera en webbplats men förbli anonym, se till att skydda din domän med WHOIS sekretess aktiverad. För anonyma webbplatser använder människor vanligtvis en pseudonym / smeknamn för att skriva under. Du kan till och med skapa ett unikt e-postmeddelande bara för att hantera webbplatsen.

Hur tjänar webbplatser pengar?

Det finns många olika sätt att tjäna pengar på din webbplats och tjäna pengar genom den. Några av dem är:

 • Reklam: Sälj annonsutrymmen till potentiella annonsörer direkt eller via en tredjepartsleverantör som Google AdSense.
 • Affiliate marknadsföring: Marknadsför produkter på din webbplats och börja generera intäkter när dina besökare köper produkter via dina affiliate-länkar.
 • Produktförsäljning: Lägg till en butik på din webbplats och börja sälja dina produkter till dina besökare.
 • Sälj tjänster: Erbjud en tjänst till dina kunder och generera intäkter genom den.

Kan jag lägga till en blogg på min webbplats?

Med WordPress är det enkelt att lägga till en blogg till din webbplats. Allt du behöver göra är att skapa artiklar genom att navigera till Inlägg »Lägg till nytt, och publicera dem genom att klicka på Publicera knapp.

Se också till att lägga till en länk till din blogg i navigationsmenyn så att dina besökare enkelt kan upptäcka den.

Kan en webbplats hanteras av många användare?

Ja. WordPress levereras med 5 standardanvändarroller som du kan hantera roller och behörigheter för varje användare på din webbplats: administratör, redaktör, författare, bidragsgivare och prenumerant.

Vad är kategorier och taggar i WordPress?

Innehållet i din WordPress-blogg är organiserad av kategorier och taggar.

Kategorier är i princip en bred gruppering av dina blogginlägg. Tänk på det som allmänna ämnen du täcker eller en innehållsförteckning för din blogg. Eftersom kategorier är hierarkiska kan du ha så många underkategorier som du vill.

Taggar är avsedda att beskriva specifika detaljer om ditt inlägg. De kan användas för att mikrokategorisera ditt innehåll och de är inte hierarkiska. Tänk på dessa som indexdelen av en bok.

Hur kan jag lära mig mer om WordPress-terminologier?

Se detta WordPress Ordlista Villkor för nybörjare när du blir förundrad över konstiga WordPress-termer eller förkortningar.

Hur gör jag min webbplats snabbare?

Att välja en pålitlig webbhotell som Bluehost är ett av de rekommenderade sätten att göra din webbplats snabbare. Några andra metoder är:

 • Minska bilderna du använder på en enda sida eller lata dem om du vill använda många av dem på en enda sida.
 • Öka din webbplats prestanda med hjälp av ett cache-plugin, som W3 Total Cache.
 • Använda en Content Delivery Network (CDN).

Hur gör jag min webbplats säker?

För att skydda din webbplats rekommenderas att du säkerhetskopierar den regelbundet och använder ett säkerhetsplugin, som Sucuri så att du kan skanna den och åtgärda eventuella problem som de har hittat.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att lära dig att starta en WordPress-webbplats utan att anställa en utvecklare.

Om du gillade den här artikeln, kolla in vår guide om hur du startar en podcast på rätt sätt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map