Hur man skapar en WordPress-webbplats mobilvänlig 2020


Vill du göra din WordPress-webbplats mobilvänlig?

Verkligheten är att en mobilvänlig webbplats inte längre är en “trevlig att ha.” Det är ett absolut måste.

Med över 55% av all webbtrafik som kommer från mobila enheter, behöver din webbplats stödja mobila responsiva funktioner och visas vackert över skärmar i alla former och storlekar.

Det är därför vi i den här artikeln visar dig hur du gör en WordPress-webbplats mobilvänlig.

Varför ska du göra din WordPress-webbplats mobilvänlig??

Om din WordPress-webbplats inte är helt lyhörd eller mobilvänlig låter du massor av trafik falla genom sprickorna. Inte övertygad?

Här är några orsaker till varför din WordPress-webbplats ska vara fullt mobil.

Sökmotorer: Om du vill rangordna i sökmotorer är det obligatoriskt att göra din WordPress-webbplats mobilvänlig. Sökmotorer som Google uppmuntrar mobilkänsliga webbplatser och avskräcker webbplatser som inte svarar.

Visa och synlighet: En mobilvänlig WordPress-webbplats ser bättre ut på små skärmar och surfplattor. Om din webbplats inte svarar, är det mer troligt att dina besökare lämnar genast och dina avvisningsfrekvenser ökar. Detta har en negativ inverkan på dina SEO-ansträngningar.

Användande: Som vi sa tidigare kommer mer än hälften av all webbtrafik i världen från telefoner och surfplattor. Du måste göra din WordPress-webbplats mobilvänlig för att få kontakt med en bredare publik.

Nu när du vet vikten av att ha en lyhörd webbplats, låt oss ta en titt på hur du gör en WordPress-webbplats mobilvänlig.

Metod 1: Använd ett mobilt responsivt WordPress-tema

Det enklaste sättet att göra din WordPress-webbplats mobilvänlig är att välja ett mobilkänsligt tema från början. Men vad ska du göra om du redan använder ett svarsfritt tema?

I så fall är det definitivt värt din tid att göra en uppgradering eller byta till ett annat mobilvänligt WordPress-tema.

Gör WordPress webbplats mobilvänlig

Lyckligtvis är de flesta nya WordPress-teman helt responsiva som standard. Och många andra icke-lyhörda teman uppdaterar sina tjänster för att ge användarna en mobilvänlig miljö.

För våra användare har vi valt ut de bästa WordPress-teman. Ta en titt…

1. Divi – levereras med 100+ förberedda temapaket

Divi Theme

Divi är världens mest populära WordPress-tema. Bortsett från färdiggjorda temapaket kommer Divi också buntar med Divi Builder, en drag-and-drop-byggare.

Det betyder oavsett din skicklighet, du kan bygga en blogg som du vill.

2. WP Astra – Gratis tema från WordPress.org

Astra-tema

WP Astra är ett av de populära gratis teman i WordPress.org-förvaret. Det fungerar sömlöst med alla WordPress-sidbyggare och passar särskilt bra för dem som har en stram budget.

Var och en av dessa teman är mobilklara och fullt svar från start. Det betyder att din webbplats kommer att vara redo att stödja din mobiltrafik med lite eller ingen ansträngning som krävs för ditt slut.

Har du redan ett tema men överväger en förändring? Om du vill byta ditt aktuella tema till ett som är mobilvänligt, kolla in den här artikeln om hur du ändrar ett WordPress-tema på rätt sätt.

Metod 2: Använd plugins för att göra din WordPress-webbplats mobilvänlig

WPTouch Pro är ett premium WordPress-plugin med kraftfulla inställningar för att göra din webbplats mobilvänlig.

Du måste skapa ett konto på WPTouch Pro med din e-postadress och ladda ner premium-plugin. Din Licensnyckel dyker upp i instrumentpanelen, som du behöver senare.

Efter det måste du installera och aktivera WPTocuh Pro-plugin. Om du aldrig har installerat ett plugin tidigare, oroar dig inte. Kolla bara denna steg-för-steg-tutorial om hur du installerar ett WordPress-plugin.

När din plugin är aktiverad måste du klicka på WPTouch Pro -fliken i ditt WordPress-administrationsområde. Det visar dig en installationsguide där du kan börja med att välja ett språk:

Välj språk

Efter det måste du lägga till e-postadressen som du använde för att skapa ditt WPTouch Pro-konto. Sedan anger du licensnyckeln från din WPTouch Pro instrumentpanel.

När du har angett den informationen klickar du på Aktivera licens och sedan på Nästa pilknapp:

Lägg till licensnyckel

Nu ser du flera teman för en webbplats, blogg eller onlinebutik. Du kan välja ett tema som bäst passar din webbplats och klicka på Nästa pilknapp:

Välj tema

För att spara tid kan du hoppa över alla andra alternativ och gå direkt till det sista avsnittet, där du kan klicka på Konfigurera inställningar knapp:

Konfigurera inställningar

Detta kommer automatiskt att omdirigera dig till WPTouch Pro »Inställningar» Allmänt sida. Inställningarna inkluderar webbplatsens titel, val av målsidor och möjligheten att aktivera eller inaktivera flera alternativ:

WPTouch-inställningar

Därifrån kan du besöka Webbplatskompatibilitet för att hantera inställningarna för kortkoder, cachar och aktiva plugins:

Webbplatskompatibilitet

Det låter dig också aktivera eller inaktivera aktiva plugins för din mobilwebbplats.

Nu kan du gå till enheter för att aktivera eller inaktivera mobila enheter och webbläsare för din mobilwebbplats:

enheter

Efter det kan du klicka på Menyinställningar för att hantera alternativen för din mobilwebbs navigationsmeny:

Menyinställningar

Om du vill anpassa din webbplats navigationsmeny kan du besöka Utseende »Menyer sida i ditt WordPress admin-område:

Utseende Menyer

Du måste gå till Menyplatser för att lägga till din mobilwebbmeny till WPTouch Pro Header Menu område.

Om du inte har en separat meny kan du skapa en ny navigationsmeny för din mobilwebbplats. Du kan också använda valfri annan meny för mobilvyn.

Mobil webbplats meny

Om du vill anpassa ditt mobilwebbplatstema, besök sedan WPTouch Pro »Inställningar sida. Därifrån måste du gå till Teman »Anpassa tema och klicka på Gå till Customizer knapp:

Anpassa tema

Detta tar dig till WordPress-anpassaren där du kan se en direkt förhandsvisning av din webbplats. Du kan enkelt hantera webbplatsens titel, färger, bakgrund och andra anpassade inställningar.

Och det är allt!

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att göra en WordPress-webbplats mobilvänlig. Du kanske också vill kolla in vår artikel om bästa WordPress-teman för mobilappar och programvara.

Om du gillade det här inlägget, låt oss veta det i kommentarsavsnittet nedan, vi skulle gärna höra från dig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map