Hur man skapar ett anpassat användarregistreringsformulär i WordPress

Anpassat användarregistreringsformulär


Letar du efter att skapa ett anpassat användarregistreringsformulär i WordPress? Bra ide! Som standard är WordPress användarregistreringsformulär ganska tråkigt. Varför inte krydda det med ditt personliga varumärke?

I den här artikeln visar vi dig hur du skapar ett anpassat användarregistreringsformulär i WordPress steg för steg.

Varför bother lägga till ett anpassat användarregistreringsformulär?

Det handlar om branding, Baby! Standardregistreringsformuläret för WordPress-användare visar deras varumärke, inte ditt. Det passar inte ihop med resten av webbplatsens övergripande “look”.

Du kan också lägga till ett anpassat användarregistreringsformulär till valfri sida på din WordPress-webbplats. Dessutom kan du ställa in det så att det omdirigerar användare när de har registrerat sig. vilket innebär att du kan skicka användare till valfri målsida. Detta är ett utmärkt sätt att samla in potentiella kunder om du till exempel omdirigerar användare till din e-postoptinsida.

Så nu när du vet “varför” låt oss gå över till “hur”. Härifrån och ut lär vi dig exakt vad du behöver för att skapa ett anpassat användarregistreringsformulär i WordPress.

Hur man skapar ett anpassat användarregistreringsformulär i WordPress

Börja med att ladda ner WPForms-plugin. Installera och aktivera det sedan. Är du inte säker på hur? Inga problem. Du kan hoppa över till vår guide om hur du installerar ett WordPress-plugin för att få ut det hela.

Kom ihåg att du kommer att behöva det Pro-plan (eller bättre) för WPForms för att bygga ett anpassat användarregistreringsformulär i WordPress. Rädsla dock inte. Genom att använda vår kupongkod, SAVE10, du kan ta 10% av kostnaden direkt utanför fladdermus.

Efter att ha aktiverat plugin, gå över till WPForms »Addons att installera Addon för användarregistrering. Klicka bara på “Installera Addon” och tryck sedan på “Aktivera” när det har installerats.

Redo? Grymt bra. Det är dags att börja skapa ditt anpassade användarregistreringsformulär i WordPress.

Starta WPForms-byggaren genom att gå till WPForms »Lägg till nytt.

Namnge formuläret och välj sedan mallen “Användarregistreringsformulär”.

Det här exemplet / mallen kommer att ha följande användarregistreringsfält i förväg:

 • namn
 • Användarnamn
 • E-post
 • Lösenord
 • Kort bio

Om du gillar det du ser kan du vara på god väg till nästa steg.

Om du vill omarrangera fälten kan du göra det med dra och släpp-funktionen. Eller så kan du lägga till ytterligare fält genom att dra dem över från den vänstra kolumnen. Eller så kan du ta bort alla fält som du inte är nöjd med. WPForms är känd för sina anpassningsfunktioner. Ha kul med det.

När du är redo trycker du på Spara och går till nästa steg.

Så här lägger du till anpassade fält till ditt användarregistreringsformulär

WPForms har en fin funktion som låter dig ansluta anpassade användarprofiler till ditt användarregistreringsformulär. Men för att göra detta måste du göra justeringar på din WordPress-webbplats: du måste nämligen lägga till ytterligare användarprofilfält.

För att åstadkomma detta behöver du ett extra WordPress-plugin.

Varje plugin som använder standardanpassade WordPress-fält för att lägga till och lagra metadata fungerar med WPForms. Men för denna tutorial kommer vi att använda Användarmetahanterare.

Ladda ner, installera och aktivera pluginprogrammet User Meta Manager. Efter att den har aktiverats, gå till Användare »Användarmetahanterare och klicka på “Lägg till anpassad meta.”

Du måste ange en nyckel för det anpassade användarprofilfältet som ska kännas igen internt. Sedan måste du välja en fälttyp. För denna handledning använder vi ett URL-fält för att lägga till en Facebook-profiladress.

Under “Etikett” måste du ange en etikett för att beskriva vad fältet är. Detta kommer att vara synligt för användare på din webbplats när de fyller i ditt formulär.

För att lägga till det anpassade metafältet, klicka på “Skicka.” Gå sedan till Användare »Din profil att se magin i aktion.

Nu när du har skapat ett anpassat användarprofilfält är det dags att lägga till det i det anpassade användarregistreringsformuläret i WordPress via WPForms. För att göra detta måste du gå till WPForms »Alla former och redigera det formulär du sparat tidigare (eller skapa ett nytt).

När du har fått ditt formulär på skärmen klickar du på ett fält från den vänstra kolumnen och drar det till ditt formulär. För denna handledning lägger vi till ett fält Webbplats / URL till formuläret.

Sedan du har lagt till ett Facebook-profil URL-alternativ för dina användare, vill du att det nya fältet ska spegla det. Klicka på fältet för att redigera det. Ändra sedan etiketten från “Webbplats / URL” till “Facebook-profil-URL” från avsnittet Fältalternativ till vänster. Du kan också lägga till en beskrivning om det behövs.

Spara formuläret när du är klar.

Därefter måste du klicka på knappen Inställningar för att få tillgång till avancerade forminställningar och fältkartläggning. Klicka på fliken Användarregistrering på den här sidan.

WPForms visar nu dina formulärfält med en rullgardinsmeny under dem för att välja WordPress-registreringsfältet att kartlägga det med.

WPForms kartlägger automatiskt dina standardfält som Namn, E-post, Lösenord osv. Du kan också välja en sida där du vill att användare ska omdirigeras till när de skickar in formuläret.

Härifrån bläddrar du ner till avsnittet “Custom User Meta”. Skriv in den anpassade metatangenten du skapade tidigare och välj sedan formulärfältet du vill kartlägga det med.

När det är klart, klicka på Spara och gå till det sista steget.

Så lägger du till ditt anpassade användarregistreringsformulär i WordPress

Detta är den enkla delen. Det är smidig segling från denna punkt och framåt.

Med WPForms, du kan lägga till formulär enkelt och snabbt till din WordPress-webbplatss inlägg, sidor eller sidofältwidgets.

I det här exemplet skapar vi en ny sida.

På sidredigeringsskärmen hittar du en WPForms-knapp ovanför verktygsfältet. Ge den sucker ett bra hårt klick.

Nu borde det finnas en popup på din skärm. Välj formuläret du skapade på rullgardinsmenyn och klicka sedan på knappen Infoga formulär.

Blam! Nu finns en kortkod för ditt formulär på din sida. Tryck på “Publicera” (eller “Uppdatera” om du redigerar en gammal sida) så kommer ditt formulär att visas direkt på din webbplats.

Föredrar du en sidofältwidget? Inga problem. Gå bara till Utseende »Widgets och dra WPForms-widgeten till ditt sidofältområde.

Välj det formulär du skapade från rullgardinsmenyn i widgetens inställningar. Klicka sedan på Spara. Det är allt! Nu är ditt användarregistreringsformulär i din sidofält.

skapa widget

Kolla också in hur du skapar ett AMP-formulär i WordPress.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att skapa ett anpassat formulär för användarregistrering i WordPress. Om du letar efter mer fantastiska saker kan du göra med WPForms, kolla in vår artikel om hur du skapar en undersökning i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map