Hur man skapar ett bildgalleri i WordPress (med och utan ett plugin)

bildgallerier i wordpress


Vill du skapa ett bildgalleri på din WordPress-webbplats?

Ett bildgalleri får dina bilder att se organiserade och snygga. Med bildgallerier kan du visa flera bilder på din webbplats i form av en rutnätlayout med flera rader och kolumner.

Lägga till WordPress-bildgallerier: 2 metoder

Den goda nyheten är att med WordPress är det enkelt att lägga till ett bildgalleri. Du kan lägga till ett bildgalleri på två sätt: med ett plugin eller utan ett plugin.

Ut ur rutan levereras WordPress med en standardgallerifunktion, som kommer med många begränsningar. Om du bara behöver ett grundläggande galleri kan du använda WordPress-standardgalleriet för att visa dina bilder. Men om du vill gå utöver det, kanske du vill välja ett WordPress-galleriplugin, till exempel Envira Gallery.

I den här artikeln talar vi om båda sätten att lägga till bildgallerier i WordPress. Vi visar också vilken metod som är den bättre och varför.

Metod 1: Lägga till en WordPress-bildgalleri med ett plugin

Med så många fantastiska plugins som finns tillgängliga i WordPress-lagret har det blivit superlätt att lägga till nya funktioner på din webbplats. Och att skapa ett bildgalleri är inget undantag. Speciellt med ett plugin som Envira Gallery .

Envira-Gallery

Envira Gallery är ett fantastiskt galleri-plugin för WordPress som gör det superlätt att lägga till vackra och lyhörda gallerier för att visa dina bilder. Det låter dig visa dina bilder på ett fantastiskt sätt genom att öppna dem i lightbox-popup, bildspel och mer. Kolla in vårt kompletta Envira-galleri här.

Steg 1: Ladda upp bilder med Envira Gallery

För att använda detta plugin måste du först ladda ner och installera Envira Gallery på din WordPress-webbplats. När du är klar, gå till Envira Gallery på vänster sida av skärmen och klicka på Lägg till ny.

Envira Gallery

Namnge nu ditt galleri och beroende på källan från vilken du vill ladda upp dina bilder, använd alternativen för att lägga till dina bilder.

När du lägger till dina bilder ser du en blyertsikon i miniatyrerna. Klicka på ikonen för att redigera dina bilder. Du kan nu lägga till dina sökord, bildtexter, alt-taggar osv. Du har också möjlighet att öppna bilderna i ett nytt fönster när dina användare klickar på dem.

Steg 2: Konfigurera inställningarna för bildgalleriet

När du är klar klickar du på fliken Konfiguration precis under ditt galleri. Du kan arbeta med inställningarna för ditt galleri här. Du kan ställa in antalet galleri-kolumner, aktivera lat laddning, välja höjden på dina bilder, deras storlek och dimension etc. Gör nödvändiga ändringar beroende på dina krav.

När ändringarna har gjorts klickar du på Ljuslåda flik. Nu kan du välja ett lightbox-tema, välja om du vill visa eller dölja bildtiteln, välja bildstorlek och göra mycket mer.

Envira Gallery lightbox-inställningar, bildgalleri wordpress

Klicka sedan på Mobil flik. Den här fliken låter dig göra ditt galleri lyhört för mobila enheter. Du kan välja layoutdimension, miniatyrbredd på galleriet och allt annat för att dina bilder ska bli fantastiska på mobila enheter.

Om du vill ha fler inställningsalternativ kan du använda Blandat fliken också. Du kan hoppa över den här fliken också om du vill. Det är helt upp till dig.

Nu är du redo att publicera galleriet. Använd Publicera knappen till höger för att få ditt galleri skapat med Envira Gallery att gå live.

Steg 3: Infoga ditt galleri i WordPress

Ditt nästa steg är att infoga det här galleriet i det inlägg eller den sida där du vill att det ska visas. Skapa ett nytt inlägg eller redigera ett befintligt inlägg. Klicka nu på det övre vänstra hörnet av utkastet + alternativ. Du har flera alternativ, inklusive Envira Gallery. Välj det här alternativet.

Använd nu rullgardinspilen för att söka efter galleriet som du just skapade med Envira med dess namn. När du hittat den väljer du galleriet för att lägga till det i ditt inlägg eller din sida.

Plugin laddar upp galleriet automatiskt till ditt inlägg nu. Du kan nu träffa Uppdatering -knappen på din högra sida för att se galleriet visas i ditt inlägg. Så här visas galleriet på vårt exempelpost.

Det är allt! Det är så du lägger till ett bildgalleri i dina WordPress-inlägg eller sidor med ett plugin. Låt oss nu kolla hur man lägger till ett galleri utan ett plugin.

Metod 2: Lägga till ett bildgalleri utan ett plugin

I WordPress kan du enkelt lägga till ett bildgalleri även utan att lägga till ett plugin. Detta är det bästa valet för dig om du behöver ett grundläggande galleri på din webbplats.

Steg 1: Lägga till ditt bildgalleri i en post eller sida

Först måste du redigera inlägget där du vill visa bildgalleriet. Precis som i ovanstående steg klicka på + och välj Galleri.

bildgalleri utan ett plugin

Du kan nu ladda upp dina bilder med fliken Ladda upp. Detta kan antingen komma från din dator eller ditt mediebibliotek. Du kan antingen välja ett foto åt gången eller välja flera foton tillsammans genom att trycka på Ctrl-tangenten på tangentbordet.

Steg 2: Bildinställningar och publicera ditt galleri

Du kan ändra antalet kolumner till höger precis under Publicera knapp. Du har också möjlighet att lägga till en bildtext för hela galleriet. När du är klar med ändringarna trycker du på knappen Uppdatera. Ditt galleri ska nu vara live.

Vilken metod är bättre för att lägga till bildgallerier i WordPress

Efter att ha sett båda resultaten, kanske du undrar varför du använder Envira Gallery när du kan få samma resultat även utan det. Svaret är enkelt. Genom att lägga till ett galleri med ett plugin har du möjlighet att ta kontroll över alla lilla detaljer relaterade till det. Du kan använda dess inställningar för att anpassa dina bildmått, höjd och bredd på ditt galleri och till och med anpassa det mobila utseendet.

Men om du bara behöver ett grundläggande bildgalleri kan du använda den inbyggda WordPress-gallerifunktionen.

Och det handlar om att lägga till ett bildgalleri i WordPress. Vi hoppas att den här artikeln är till hjälp för dig. Du kanske också är intresserad av att veta hur du lägger till anpassade bildstorlekar i dialogrutan Lägg till media.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map