Hur man skapar ett sökbart Tweet-arkiv med WordPress

twitter misslyckas valLåt oss inse det, den Twitter-sökning suger och du har tur att hitta tweets över en vecka gammal med det även om de fortfarande finns.


Twitter har plågas av serviceproblem och den misslyckade valen (som någon kodade i ren CSS) är en regelbunden händelse återigen.

Jag stötte på en tutorial häromdagen om hur man skapar ett sökbart, sökbart arkiv med tweets som du kan använda för att vara värd för dina egna tweets. Och det bästa är? Dess drivs av WordPress.

I den här artikeln kommer jag att gå igenom min erfarenhet av hur jag skapar min egen @themelab tweet arkiv drivs av WordPress, inklusive:

 • Säkerhetskopiera mina tweets med en tredje parts tjänst
 • Importerar de äldre tweetsna till WordPress
 • Ställa in det så att nya tweets importeras automatiskt
 • Installera temat för att visa dem snyggt

Säkerhetskopiera dina tweets

Det första steget är att säkerhetskopiera dina tweets. Det finns några få tjänster från tredje part som jag personligen använde TweetBackup med god framgång. Det är viktigt att komma ihåg att inte förvänta sig att säkerhetskopiera alla dina tweets.

Jag kunde bara ta 910 av över 6000+ då. Även med användning av andra Twitter-reservtjänster säkerhetskopierades samma antal tweets vilket tyder på att det är en begränsning av Twitter själv. Det är bäst att säkerhetskopiera så snart som möjligt, särskilt om du ofta är en diskant.

Jag hade problem med att logga in på TweetBackup först men så småningom fungerade det. Om du blir frustrerad kan du också prova BackupMyTweets.com. Det är värt att notera att BackupMyTweets gör att du “betalar” genom att publicera en tweet som marknadsför deras tjänst. Om det är för smärtsamt för dig (det är ganska smärtfritt, lovar jag) har du också möjligheten att betala 9,95 dollar per år.

backupmytweets

När säkerhetskopieringsprocessen är klar letar du efter alternativet “export” och sparar som RSS. Du bör ha en XML-fil med alla tweets som kunde räddas. Nästa steg är att importera dem till WordPress.

Importera tweets till WordPress

Först och främst föreslås att du skapar en ny WordPress-installation för ditt tweet-arkiv så att du inte behöver oroa dig för att separera den från resten av ditt vanliga WordPress-innehåll. Jag använde personligen ett underdomän så det inte skulle störa några permalänk från bloggen.

Nästa steg är att bläddra till Verktyg → Importera och välja alternativet “RSS”.

WordPress RSS Import

Ladda upp XML-filen som du just tog från nästa skärm från vilken tweet-backer-övre tjänst du just använde. Dina tweets bör nu laddas på din WordPress-webbplats.

 • Tydligt tips: Förutsatt att detta är en ny WordPress-installation, kommer du förmodligen att ta bort “Hello World!” posta.
 • Inte så uppenbart tips: Eftersom tweets från säkerhetskopian är formaterade som “användarnamn: tweet-meddelandet är här” (dvs “themelab: Min faktiska tweet visas här”) kanske du vill använda Sök i Regex-plugin för att ta bort detta. Byt bara ut “användarnamn:” i inläggets innehåll och kom ihåg att ta med utrymmet efter.

Ta automatiskt nya tweets

Nu när du har lagrat alla dina gamla tweets vill du se till att nya tweets automatiskt grips och lagras som WordPress-inlägg. För detta kommer vi att använda Twitter Verktyg plugin av Alex King.

När du har installerat och verifierat dina Twitter-kontouppgifter, se till att följande två alternativ är inställda på inställningssidan för insticksprogrammet (Inställningar → Twitterverktyg):

 • Aktivera alternativet för att skapa en tweet när du publicerar i din blogg? NEJ
 • Skapa ett blogginlägg från vart och ett av dina tweets? Ja

Alternativ för Twitterverktyg

Jag är inte säker på vad som skulle hända om du ställer in “Ja” till båda, men jag tänker inte ta reda på själv av rädsla för att irritera skiten från mina följare. Douglas Bownman, författaren till den ursprungliga guiden, beskrev den som en “oändlig loop av upprepande tweets och blogginlägg.”

Alla andra alternativ, till exempel om du vill utesluta @replies, är antingen inte nödvändiga eller upp till dina personliga preferenser.

Notera: Efter att ha installerat Twitterverktyg såg jag några duplicerade tweets (tillsammans med mina säkerhetskopierade tweets) som jag gick tillbaka och raderade manuellt.

Tweet Archive Theme

Douglas Bownman från stopdesign var också trevligt nog att släppa tweet arkiv tema han använde gratis.

Tweet Archive Theme

Temat fungerar ut ur lådan men det kräver lite * sladda * direkt temaredigering för att anpassa det hårdkodade området (som jag har markerat i rött) med din egen kontoinformation. Öppna bara din header.php och bläddra till botten.

tweet-arkiv-header

Se till att du har följande till hands för att kopiera och klistra in i området “användar” i rubrikfilen:

 • En URL-bild på 48 × 48 för din Twitter-avatar (eller vad du verkligen vill)
 • Ditt namn (jag använde till exempel “Theme Lab”)
 • Ditt Twitter-användarnamn (@themelab)
 • Plats och webbplats-URL (themelab.com)

Eller så kan du bara ta bort den helt, det är upp till dig. Det finns också en fin visning av arkivlänkar som inte gör det verkar som fruktade på en arkivorienterad webbplats som denna.

Om du gör dina egna anpassat tema se till att visa inläggets innehåll och ha hela datumet och tiden som permalänk till inlägget. Jag är inte säker på att kommentarer verkligen är nödvändiga för ett tema som detta, men igen, det är din webbplats nu, så du kan göra vad du vill med det.

Uppdatering: Jag märkte precis att sökformuläret hade / tweets / URL hårdkodat i formuläråtgärden, vilket uppenbarligen inte fungerar om du har installerat någonstans förutom en / tweets / underkatalog. För att korrigera detta, ersätt följande kod i searchform.php:

Och ersätt med:

Slutsats

Jag önskar verkligen att jag skapade detta för länge sedan. Jag är en Twitter-missbrukare och har över 6000 tweets (följ mig på @themelab) och tyvärr kunde jag inte säkerhetskopiera dem alla, bara cirka 15% av dem.

Återigen vill jag tacka Douglas Bowman för stopdesign för guiden om inställningar såväl som temat. Det var faktiskt mycket lättare än jag trodde och det är fantastiskt att det kan drivas av min favorit CMS, WordPress, med hjälp av några extra plugins.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map