Hur man skapar ett WordPress-donationsformulär (steg för steg)

hur man skapar en donationsformulär i WordPress


Letar du efter att skapa ett donationsformulär i WordPress? Oavsett om du är en ideell organisation eller bara någon som behöver lite extra hjälp, behöver du inte lägga till ett donationsformulär till din webbplats.

I den här artikeln visar vi dig hur du skapar en donationsformulär i WordPress, steg för steg, det enkla sättet.

Hur man skapar ett anpassat donationsformulär i WordPress

Med sin intuitiva drag and drop-byggare, WPForms den bästa formskaparen för WordPress som finns på marknaden. Till och med en komplett nybörjare kan installera den, aktivera den och börja bygga formulär enkelt.

För att behandla betalningar på ditt donationsformulär behöver du antingen PayPal eller Rand addon för WPForms. Båda ingår i Pro-version (och Ultimate version) av WPForms-plugin.

Steg 1: Installera och aktivera WPForms

Innan du kan använda WPForms, du måste få det. Förnuftigt, eller hur? Så gå vidare till WPForms webbplats och ta tag i Pro- eller Ultimate-versionen. Ladda ner det, installera det och aktivera det.

När det är klart är du redo att rulla!

Är du inte säker på hur du installerar och aktiverar ett plugin? Inga problem! Vi skrev en guide för det.

Steg 2: Skapa ett donationsformulär i WordPress

Klicka på för att komma igång med ditt nyaktiverade plugin WPForms »Lägg till nytt.

När formulärsidan laddats, känn dig fri att namnge ditt formulär längst upp på sidan.

Därifrån ser du en lista med mallar. Välj donationsformulärmallen genom att klicka på Skapa ett donationsformulär.

Ett meddelande om att “Glöm inte: Klicka på fliken Betalningar för att konfigurera din betalningsleverantör” dyker upp. Oroa dig inte för det här nu. Vi täcker det ytterligare ett steg längre i den här handboken. Klicka bara på “OK” för att få det ur ansiktet.

Som standard innehåller donationsformulärmallen du valt fält för:

  • namn
  • E-post
  • Gåvobelopp
  • Kommentar eller meddelande

I den här mallen är fältet Donationsbelopp ett enda fält som låter användare skriva in vilket belopp de vill bidra med. Men för den här självstudien visar vi dig hur du ändrar det fältet till ett fält med flera val, vilket ger dig kontroll över de belopp som användarna får ge.

För att göra detta, klicka på Flera objekt knappen under Betalningsfält sektion. Dra och släpp fältet ovanför Donationsbeloppfältet (om du fortfarande vill låta användare ha ett alternativ att välja sina egna belopp; om inte, placera det var du än vill).

Om du vill redigera fältet Flera objekt klickar du bara på det. Skriv om etiketten för att säga “Donation Belopp.” Därifrån anger du de steg du önskar och alternativet “Ange belopp”.

När du har gjort det är det dags att ändra fältet Enkel artikel så att det bara visas om alternativet “Ange belopp” är markerat.

Välj i fältet Enstaka objekt genom att klicka på det. Detta gör att du kan redigera den. Se till att kryssrutan “Obligatorisk” inte är markerad, eller att dina givare inte kommer att kunna använda något MEN detta alternativ (flervalsfälten kommer att bli ogiltiga).

Klicka på avsnittet Conditionals, lite längre ner på redigeringspanelen. Därifrån klickar du på “Aktivera villkorlig logik.” Konfigurera det sedan för “Visa det här fältet om donationsbelopp är Ange belopp.”

När du är klar sparar du ändringarna och går vidare till nästa steg.

Steg 3: Ställ in betalningsintegration

Därefter är det dags att ställa in betalningsintegrationer. Du kan använda antingen Stripe eller PayPal. Men för den här tutorialen visar vi dig hur du ställer in PayPal, eftersom det är det mest populära. Tänk bara på att inställning av Stripe är praktiskt taget samma process.

Eftersom du fortfarande är på skärmen för formulärredigering kan du helt enkelt klicka på betalningar på vänster sida och klicka sedan på PayPal-standard.

Ange dina inställningar på höger sida av skärmen. Kontrollera först Aktivera PayPal-standard betalningar. Välj sedan Donation från rullgardinsmenyn Betalningstyp.

Direkt under dessa konfigurationer har du möjlighet att skicka användare till en URL om de avbryter kassaprocessen. Detta är en fantastisk möjlighet att få dem att engagera sig igen på din webbplats på andra sätt, genom att skicka dem till din prenumerationssida, ett nyligen blogginlägg eller en undersökning som ber om feedback.

Klicka på Spara när du är klar och gå till nästa-sista steget.

Steg 4: Anpassa dina aviseringar

Detta steg är nödvändigt för att säkerställa att dina givare får ett bekräftelsemeddelande efter att de donerat till dig.

Gå över till Inställningar »Meddelanden för att starta.

Som standard kommer ett meddelande att skickas till dig, webbplatsadministratören. Men genom att klicka Lägg till ny avisering, du kan skapa ett separat meddelande för givaren.

Namnge din anmälan. Sedan bredvid Skicka till e-postadress, klick Visa smarta taggar. Välj i listan som dyker upp E-post.

Därifrån bläddrar du bara ned och anpassar meddelandet du vill att dina givare ska få.

Klick Spara och fortsätt sedan till det sista steget. Du är nästan där!

Steg 5: Lägg till ditt donationsformulär till din WordPress-webbplats

Allt som återstår att göra nu är att lägga formuläret på din webbplats. Du är nästan där!

Du kan bädda in ditt donationsformulär i valfritt inlägg, sida eller widget-klara område (sidfält / sidhuvud / sidfot).

För denna handledning lägger vi till formuläret på en sida.

Först, gå till Sidor »Lägg till nytt. Titel på din sida och klicka sedan på Lägg till formulär knappen ovanför verktygsfältet.

Välj donationsformuläret du skapade på rullgardinsmenyn. Ge sedan Infoga formulär knappen ett fint hjärtligt klick.

En kortkod visas på din sida. Lägg gärna till text eller bilder du vill ha runt den. När du är klar klickar du på Publicera knapp.

Altfiol! Du har nu ett donationsformulär på en sida på din WordPress-webbplats!

Vill du ha ditt formulär i sidofältet? Inget problem. Gå bara till Utseende »Widgets och dra WPForms-widgeten till ditt sidofältområde.

Välj det formulär du skapade från rullgardinsmenyn i widgetens inställningar. Klicka sedan Spara. Det är allt! Nu är din donationsformulär i din sidofält.

Vi hoppas att detta inlägg hjälpte dig att lära dig att skapa ett donationsformulär i WordPress. Du kanske också tycker om att läsa 25 legitima sätt att tjäna pengar online blogging.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me