Hur man skapar ett WordPress-formulär med en datumväljare

hur man skapar en wordpressform med en datumväljare


Vill du lägga till en datumväljare i ditt kontaktformulär? En datumväljare krävs när du vill att dina användare ska välja datum och tid i formuläret.

I den här artikeln kommer vi att dela hur man skapar ett WordPress-formulär med en datumväljare.

När och varför du ska lägga till en datumväljare i WordPress-formulär?

Många kontaktformer har enkla fält som namn, e-post, telefon och meddelande. Den här informationen räcker för att få anslutning till dina användare. Men om du vill schemalägga ett möte med dina användare, måste du lägga till en datumväljare på formuläret.

Om du driver en eCommerce-butik och vill att kunder ska lägga till deras tillgänglighetsdatum för leverans kan du lägga till ett datum- och tidsfält på kontakt- eller beställningsformuläret.

Det finns många andra skäl till varför du måste be dina användare att skicka datum och tid med sin grundläggande information. Låt oss ta en titt på hur du enkelt kan skapa ett WordPress-formulär med en datumväljare.

Skapa ett WordPress-formulär med en datumväljare

Det första du behöver göra är att installera och aktivera WPForms plugin. Mer information finns i vår steg-för-steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du gå till WPForms »Lägg till nytt för att skapa ett formulär i WordPress. Det kommer att starta WPForms-inställningsskärmen där du hittar flera förbyggda mallar för att enkelt skapa en ny form som du väljer. Du kan också välja ett tomt formulär som du börjar från början.

För att komma igång väljer vi Enkelt kontaktformulär mall.

Skapa en ny form

Ett enkelt kontaktformulär laddas med de grundläggande fälten namn, e-post, kommentar, etc. Du kan se fler fält på vänster sida och en förhandsgranskning av ditt nya formulär på höger sida av skärmen. Dra bara och släpp alla fält från vänster till din nya form på höger sida.

Eftersom du vill lägga till en datumväljare måste du dra och släppa den Datum Tid fältet från vänster kolumn till ditt formulär. Du kan placera datumväljaren över eller under valfritt fält på WordPress-formuläret.

Dra och släpp datumväljaren

Formuläret är helt flexibelt vilket innebär att du enkelt kan ordna om fältens ordning eller anpassa valfritt fält från förhandsvisningsavsnittet på ditt formulär på höger sida.

Ändra fältordning

När du klickar på valfritt fält i formförhandsgranskningen visas inställningarna på vänster sida för det specifika fältet. Om du till exempel klickar på Datum Tid fältet som du just har lagt till i ditt formulär, så ser du dessa inställningar för att anpassa:

  • Märka: Det är titeln på fältet Datum / tid i din form.
  • Formatera: I den här rullgardinsmenyn kan du välja ett format för datum, tid eller båda.
  • Beskrivning: Det låter dig lägga till instruktioner för användare under fältet.
  • Nödvändig: Om du markerar det här alternativet kan en användare inte skicka formuläret utan att välja ett datum / tid i det här fältet.

Utöver dessa grundinställningar finns det avancerade alternativ för att anpassa designen och stilen för datum / tid-fältet.

Form fältinställningar

Några av de avancerade alternativen inkluderar:

  • Fältstorlek: Det finns olika visningsstorlekar tillgängliga för fältet datum / tid.
  • Datum: Det är en platshållare. Texten som du lägger till här visas som standard för användarna. Bredvid det kan du också välja format för datumet.
  • Typ: Du kan välja en typ för datumväljaren. Det finns två typer: Date Picker och Date Dropdown
  • Tid: Detta är en annan platshållare för tiden. Du kan också behöva välja ett format från 12 timmar eller 24 timmar.

Det finns många andra anpassade inställningar som intervall, dölja etiketter och mer.

Avancerade alternativ

Du bör också kolla in den här guiden på hur du lägger till anpassad CSS i ditt formulär för mer detaljerade instruktioner.

Se till att klicka på Spara för att lagra dina ändringar.

Inställningar för bekräftelse och aviseringar

När du är nöjd med fälten måste du hantera bekräftelsesinställningarna och e-postmeddelanden för ditt formulär. Besök bara Inställningar »Bekräftelse sidan i WPForms-byggaren. Därifrån kan du lägga till ett anpassat meddelande för dina användare som de kommer att få när de har skickat in formuläret. Du kan också ändra bekräftelsetypen för att omdirigera användare till en tacksida.

Inställningar för formulärbekräftelse

Efter det kan du gå till Inställningar »Meddelanden sida för att hantera e-postmeddelanden för formulärinlämningar. Du kan också skicka flera aviseringar på olika e-postadresser. Kolla in den här guiden på hur man skapar flera aviseringar i WPForms.

För avancerade inställningar kan du lägga till villkorad logik i ditt formulär för att skicka specifika aviseringar till användare. Lära sig hur man skapar meddelanden om villkorad form i WordPress-formulär.

Till sist måste du klicka på Spara för att se ditt kontaktformulär i aktion.

Visa formuläret på din WordPress-webbplats

Du kan enkelt lägga till kontaktformuläret i dina WordPress-sidor, inlägg, sidofält och andra widgetområden.

För att lägga till formuläret på en sida måste du gå till Sidor »Lägg till nytt i WordPress. Klicka bara på knappen Lägg till form ovanför textredigeraren.

Lägg till formulär på sidan

En popup visas där du kan välja det formulär du skapade. När du har valt rätt formulär klickar du på Lägg till formulär knapp. Den här processen är densamma för WordPress-inlägg. Publicera sidan / inlägget för att se kontaktformuläret med datumväljaren på din WordPress-webbplats.

WordPress-formulär med datumväljare

Men om du vill lägga till formuläret i din sidofält eller något annat widgetiserat område, gå till Utseende »Widgets för att dra och släppa WPForms-widgeten i sidofältet. I widgetens inställningar kan du välja det formulär du skapade ovan och klicka på Spara knapp.

Det är allt. Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att skapa ett WordPress-formulär med en datumväljare. Du kanske också vill se vår guide om hur du skapar ett filöverföringsformulär i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me