Hur man skapar fantastiska WordPress Optin Forms (steg för steg)

hur man skapar en optinform


Vill du lägga till ett optinformulär på din webbplats? En optin-form är användbar för att få fler användarabonnemang och det gör att du kan engagera dina besökare ytterligare. När du har rätt verktyg kan du implementera en strategi för att nå dina användare och få deras e-postadresser. I den här artikeln visar vi dig hur du enkelt kan skapa ett optin-formulär på din WordPress-webbplats.

Vad är en Optin Form?

Ett formulär för optin är ett användarabonnemang och e-postmarknadsföringsformulär. Du kan enkelt öka dina webbplatsabonnenter med en interaktiv optinformulär. Dessa prenumeranter kan senare bli dina kunder.

Du kan skapa en fantastisk optinformulär för dina besökare, så att de känner sig fria att registrera sig för ditt nyhetsbrev via e-post och bli en del av din e-postlista när du implementerar rätt verktyg.

Vi kommer att leda dig genom två olika metoder för att skapa ett optinformulär på din WordPress-webbplats.

Metod # 1 – Använda OptinMonster:

Bäst lämpad för användare som vill skapa fantastiska, konverteringsoptimerade former. OptinMonster är en fristående plattform, vilket innebär att du kan skapa ett optinformulär på vilken webbplats som helst, inklusive WordPress, Shopify, Joomla, HTML-webbplats, etc..

Metod # 2 – Använda WPForms:

Välja WPForms om du vill att ett WordPress-plugin ska skapa ett optinformulär. Fördelen är att du kan bygga så många som optinformer direkt i din WordPress-instrumentbräda.

Redo? Låt oss börja!

Metod 1: Skapa ett Optin-formulär i WordPress med OptinMonster

Först kommer vi att använda OptinMonster-plugin.

OptinMonster är det bästa WordPress-ledgenerationspluginet. Det är den mest kraftfulla, mest flexibla plugin som finns tillgänglig och används för att enkelt skapa optin-kampanjer för dina besökare. OptinMonster har massor av fantastiska funktioner för att öka dina prenumeranter.

Kolla också in vår artikel om bästa WordPress-popup-plugins med OptinMonster.

Innan vi börjar måste du installera och aktivera Plugin för OptinMonster. För mer information, kan du se vår steg-för-steg-guide för hur du installerar ett plugin i WordPress.

Vid aktivering måste du gå till OptinMonster menyn i ditt WordPress-administrationsområde för att ange en API-nyckel.

För att få din API-nyckel måste du gå till ditt konto på OptinMonsters webbplats och besöka API sidan från toppmenyn.

Kopiera API

Kopiera och klistra in denna API-nyckel till OptinMonster-sidan på ditt WordPress-administratörskonto.

Lägg till API-nyckel

Klicka på Spara inställningar för att fortsätta.

Efter det måste du klicka på Skapa ny kampanj -knappen uppe till höger på skärmen. Det kommer att starta sidan för skapandet av OptinMonster-kampanjen i ett nytt fönster.

Välj en kampanj

Du måste välja en kampanjtyp för att komma igång. Eftersom vi skapar en enkel optin-form, låt oss välja en popup-kampanj och bläddra ner för att välja en mall.

Notera: Du kan också enkelt skapa ett optinformulär med hjälp av andra kampanjtyper. Vi valde en popup för den här tutorialen eftersom det är det mest populära alternativet.

Välj kampanjmall

Det kommer att be dig att lägga till ett namn för din optinformkampanj och välja webbplatsen där du vill visa den. Lägg till den här informationen och klicka på Börja bygga knapp.

Börja bygga

Därefter ser du designsidan för att konfigurera din optin-form.

Design optin form

På den här sidan kan du gå till Optininställningar från vänster-menyn för att hantera grundinställningar som optinvystilar, stängningsknapp och anpassad CSS.

I Blocks inställningar, har du möjlighet att lägga till fler block i din optin-form. Dra-och-släpp-funktionaliteten i OptinMonster gör det enkelt för dig att lägga till block enkelt. Med dessa block kan du lägga till text, bilder, fält osv.

Du kan gå till Visa inställningar för att hantera alternativ för visning och formtid. Det låter dig ändra ditt kampanjnamn, lägga till cookie-varaktighet, ställa in containerbredden och mer.

Visa inställningar för optin

Du kan också ställa in framgångsmeddelandet för dina nya prenumeranter. Detta framgångsmeddelande kommer att visas efter att användarna har fyllt i formuläret för optin på din webbplats Skift helt enkelt till Framgång fliken från toppen av formförhandsgranskningen.

Fliken framgång

I Framgångsinställningar, du kan hantera framgångsvystilar, stänga knappinställningar och lägga till anpassad CSS. Dessutom gör inställningarna för framgångsvystilar att du kan lägga till en bild i framgångsmeddelandet, ändra teckensnittstil, anpassa färgerna och mer.

För alla inställningar har du en förhandsgranskning på höger sida, så du vet exakt hur optinformuläret kommer att visas på din webbplats när det är live.

Därefter måste du lägga till en integration som samlar e-postadresserna från dina besökare. Gå till integrationer fliken från toppen av sidan och klicka på Lägg till ny integration knapp.

Lägg till ny integration

OptinMonster innehåller många integrationer för de bästa leverantörerna av e-posttjänster som AWeber, MailChimp, Constant Contact, SendInBlue och mer.

Du kan välja en e-postleverantör som AWeber och anslut OptinMonster med AWeber att fortsätta.

När du är nöjd med inställningarna för din optinformulär klickar du på Spara -knappen i det övre högra hörnet av skärmen.

Det bästa med att skapa en optinform med OptinMonster är att du får allt till hands. När du har sparat inställningarna kan du gå vidare och klicka på Publicera knapp.

Gå nu tillbaka till OptinMonster-sidan i ditt WordPress Admin-område och klicka på kampanjer knapp.

Notera: Om du inte hittar ditt optinformulär där klickar du på Uppdatera kampanjer knapp.

OptinMonster kampanjesida

Klicka på Redigera utgångsinställningar länk under namnet på din optinformkampanj som du skapade och aktivera alternativet kampanj på webbplatsen. Du kan också kontrollera vem som ska se denna optinform.

Utgångsinställningar

Spara inställningarna för att se din optinform i aktion.

Du kan alltid redigera designen och texten på din optinform. OptinMonster är helt flexibel och låter dig lägga till fler funktioner i de optin-kampanjer du redan har skapat, så att du kan öka dina e-postprenumeranter otroligt snabbt.

Du vill också kolla in denna jämförelse mellan OptinMonster vs Sumo för att ta reda på vinnaren bland dem.

Om du letar efter en alternativ metod kan du fortsätta läsa nedan för att använda WPForms för att skapa ett optinformulär på din WordPress-webbplats.

Metod 2: Skapa ett Optin-formulär i WordPress med hjälp av WPForms

WPForms är det bästa WordPress-formuläret plugin på marknaden. Det låter dig enkelt lägga till anpassade formulär på din webbplats, inklusive en optinformulär.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera WPForms plugin. Mer information finns i vår steg-för-steg-guide för hur du installerar ett WordPress-plugin.

Vid aktivering måste du verifiera din licensnyckel för att få direkt tillgång till alla WPForms-funktioner och tillägg.

För att få din licensnyckel måste du logga in på ditt WPForms-konto.

WPForms kontosida

Kopiera och klistra in denna licensnyckel till ditt WordPress Admin-område på WPForms »Inställningar sida. Klicka nu på Kontrollera knapp.

Verifiera licens

När du har verifierats måste du gå till integrationer på WPForms-inställningssidan. På den här sidan hittar du e-postleverantören för konstant kontakt.

E-postleverantören hjälper dig att lagra e-postmeddelanden till dina prenumeranter. Det låter dig också skapa dina e-postlistor, kontakta dina prenumeranter och mer.

Relaterad: Hur du odlar din e-postlista, FAST.

Notera: Du kan också integrera ditt formulär med andra e-postleverantörer som AWeber, MailChimp, GetResponse, etc. Alla dessa alternativ är tillgängliga som tillägg på WPForms »Addons sida.

Lägg till nytt konto

Du måste lägga till ett nytt konto hos Constant Contact för att integrera den här tjänsten med ditt optin-formulär. Följ bara vår steg-för-steg-guide om hur man ansluter konstant kontakt med WPForms.

Efter det måste du gå till WPForms »Lägg till nytt från ditt WordPress Admin-område för att starta WPForms-byggaren.

Lägg till en titel för ditt nya formulär och klicka på Nyhetsbrev Formulär mall.

Skapa ett nyhetsbrevformulär

Det kommer att ladda ett färdigt registreringsformulär för nyhetsbrev.

Nu måste du ansluta detta formulär till e-postleverantören för konstant kontakt för att lagra e-postmeddelandena. För det måste du gå till marknadsföring på vänster sida och klicka på alternativet för konstant kontakt för att ansluta ditt formulär till det.

Lägg till ny anslutning

Du måste klicka på Lägg till ny anslutning för att skapa en anslutning. Namnge din anslutning och du är redo att ansluta ytterligare fält till din optinformulär.

Spara formuläret och avsluta. Slutligen måste du visa detta formulär på din WordPress-webbplats.

Gå bara till Sidor / inlägg »Lägg till nytt i ditt WordPress Admin-område och klicka på knappen Lägg till formulär ovanför textredigeraren. Det öppnar en popup där du kan välja din optinformulär och klicka på Lägg till formulär för att infoga den i din sida / inlägg.

Infoga formulär

Du kan också visa optinformuläret i dina widgetklara områden, som din sidofält, med WPForms-widgeten.

Det är allt!

Vi hoppas att det här inlägget hjälpte dig att lära dig att skapa ett optinformulär på din WordPress-webbplats. Du kanske också vill kolla in vår guide om hur du skapar ett anpassat användarregistreringsformulär i WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map