Hur man spårar anknytningslänkar i Google Analytics (enkelt sätt)

Så här spårar du anknutna länkar i Google Analytics


Vill du lära dig att spåra affiliate-länkar i Google Analytics? Genom att spåra dina affiliate-länkar kan du ta reda på exakt hur dina användare interagerar med dem på din webbplats. Med hjälp av insamlade data kan du sedan optimera dina länkar för bättre konverteringar och intäkter.

I den här artikeln visar vi dig hur du spårar anknytningslänkar i Google Analytics i tre enkla steg.

Varför spåra affiliate-länkar?

Utan tvekan är affiliate-marknadsföring ett av de mest populära sätten att tjäna pengar online. Om du har en bra mängd regelbunden trafik som kommer till din WordPress-webbplats kan du tjäna en snygg summa pengar genom att lägga till affiliate-länkar på din webbplats. Affiliate-länkar är länkar till försäljningssidor för andra människors produkter med ditt anslutna id. Så när människor köper produkter via den länken tjänar du en viss provision.

När du hanteras korrekt kan affiliate-marknadsföring ge dig en flerårig inkomst. Framgångsrik marknadsföring är dock inte möjlig utan korrekt data och analys. Du behöver faktisk statistik om hur dina användare interagerar med affiliate-länkar för att optimera nämnda länkar och för att köra affiliate-marknadsföringskampanjer..

Det är därför du måste spåra dina affiliate-länkar. Här är några fördelar med spårning av affiliate-länkar:

 • Få faktiska uppgifter om användarinteraktion: Du kan ta reda på exakt hur användare interagerar med dina affiliate-länkar. Analysera var människor klickar mest.
 • Identifiera dina mest lönsamma länkar: Ta reda på vilka länkar som leder till flest konverteringar och fokusera på dem.
 • Se de flesta konverteringssidor: Se vilka sidor som leder de flesta affiliate-försäljningar och optimera dem för mer intäkter.

Kort sagt hjälper affiliate-spårning dig att se hur användare ser och interagerar med dina affiliate-länkar. Det ger omfattande data som du kan optimera dina marknadsföringsstrategier för affiliate och maximera dina intäkter.

Spåra dina WordPress-anslutna länkar i Google Analytics

Google Analytics är den bästa webbanalysplattformen som finns på marknaden. Det hjälper dig att spåra hela webbplatstrafiken och deras interaktioner på din webbplats. Som sådant är filialspårning bara en typ av metrisk som Google Analytics spårar.

Även om Google Analytics har förmågan att spåra en mängd olika mätvärden, är avancerad spårning som affiliate-länkar och e-handelsrapporter lite svårt för nybörjare att konfigurera. Lyckligtvis finns det ett LÄTT sätt att använda Google Analytics i WordPress: MonsterInsights.

MonsterInsights

MonsterInsights är det populäraste WordPress Google Analytics-pluginet på webben. Det förenklar hela processen med att använda Google Analytics i WordPress. Med MonsterInsights kan du ställa in Google Analytics-spårningsspårning på bara två minuter.

Men innan detta måste du lägga till och hantera dina associerade länkar ordentligt i WordPress. Så vi har delat upp denna tutorial i tre steg enligt nedan:

Steg 1: Hantera dina partnerlänkar i WordPress med hjälp av ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates är det bästa pluginprogrammet för affiliatehantering för WordPress. Det låter dig lägga till dina affiliate-länkar från en plats i din instrumentpanel, organisera dem efter kategorier och hantera dem effektivt. Det viktigaste av allt är att det låter dig klädda dina affiliate-länkar (dvs att förvandla långa komplexa affiliate-länkar till korta vackra länkar).

Så här ser till exempel en anknytningslänk normalt ut:

https://example.com/products/?product_id=123&affiliate_id

Nu kan du klädda länken och göra den kort som den märkesadress som visas nedan:

http://www.yoursite.com/recommends/product-name

Den huvudsakliga fördelen med att hantera affiliate-länkar med ThirstyAffiliates är att det lagrar dina affiliate-länkar i webbplatsens backend, så att du enkelt kan hitta länkarna när du vill lägga till dem till innehållet. De kan sökas efter namn.

För det andra förvandlar cloaking långa, fula affiliate-länkar till vackra länkar. Det får också anslutna länkar att se ut som interna länkar som faktiskt är externa. Detta förhindrar dina användare från att se direkta partnerlänkar och förbättrar dina chanser att få fler klick.

Bäst av allt, med hjälp av ett plugin för hantering av anslutna länkar kan du enkelt spåra dina anknytningslänkar i Google Analytics. MonsterInsights affiliate-spårning använder också cloaked-länkar för spårning.

Så, din första uppgift är att installera ThirstyAffiliates och lägga till dina affiliate-länkar till dess gränssnitt. Det är enkelt att lägga till och hantera dina affiliate-länkar med detta plugin.

Om du behöver detaljerade instruktioner, kolla in vår handledning om hur man lägger till affiliate-länkar i WordPress med ThirstyAffiliates.

När du har lagt till och hanterat dina affiliate-länkar med ThirstyAffiliates är du redo att konfigurera affiliate-spårning med MonsterInsights.

Steg 2. Ställa in affiliate-spårning i Google Analytics med hjälp av MonsterInsights

Det är väldigt enkelt att ställa in affiliate-spårning med MonsterInsights. Det tar bara några klick för att slutföra installationsprocessen.

För att komma igång måste du göra det installera MonsterInsights på din WordPress-webbplats. Anslut sedan din webbplats till Google Analytics med MonsterInsights. Det är enkelt att konfigurera Google Analytics med det här insticksprogrammet.

Om du behöver detaljerade instruktioner, här är vår steg-för-steg-guide för hur du konfigurerar Google Analytics i WordPress med MonsterInsights.

När installationen är klar är du redo att ställa in spårning av filialer.

Navigera till Insikter »Inställningar från din WordPress-instrumentbräda och klicka sedan på spårning -fliken högst upp på sidan. Gå sedan till Affiliate-länkar i den vänstra aktivitetsfältet.

monsterinsights-affiliate-spårning-setup

Där ser du två fält:

1) Ställ in sökvägen för interna länkar för att spåra som utgående länkar:

I det här fältet måste du ange sökvägen för interna länkar för att spåra som utgående länkar. När du använder ett filialhanteringsplugin som ThirstyAffiliates, ser dina affiliate-länkar ut som en intern länk.

Till exempel kan ditt dotterbolag se ut så här: http://yoursite.com/recommends/product-name

I exemplet ovan ser länken ut som en intern länk, men den omdirigerar till en utgående länk (dvs. en anknuten länk). Och dina associerade länkar är täckta av / Rekommenderar /.

Nu måste du klistra in / Rekommenderar / i det här fältet, så att Google Analytics kan identifiera vilka interna länkar som är associerade länkar. Om du använder flera prefix kan du separera dem med komma: / rekommenderar /, / out /.

2) Etikett för dessa länkar:

Etiketten i din Google Analytics-rapport låter dig identifiera var klicket kom ifrån. Till exempel kan du lägga till en etikett aff till dina affiliate-länkar.

När du har slutfört dessa två fält klickar du på Spara ändringar.

Det är allt. Du är klar med installation av spårningslänkar.

Steg 3: Visa rapporter för spårning av affiliate-länkar

Nu när du har satt upp affiliate-spårning i WordPress med MonsterInsights kanske du är nyfiken på hur du kan se rapporterna. Så här är det!

Med MonsterInsights kan du se dina viktigaste analysrapporter direkt i din WordPress-instrumentpanelen. Gå till om du vill visa dina anslutna rapporter Insikter »Rapporter» Förlag från din WordPress-instrumentpanel.

affiliate-länkar-rapporter-monsterinsights-instrumentpanelen-rapporter

Den här rapporten visar de 10 bästa länkarna för din webbplats. Om du vill se mer än så kan du klicka på Visa alla anslutna länkarapport -knappen längst ner i rapporten. Det kommer att omdirigera dig till Beteende »Händelser Topphändelser i ditt Google Analytics-konto.

toppevenemang-ga-rapporter

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du kan spåra affiliate-länkar i Google Analytics.

Du kanske också vill se vår guide om hur du skapar en Amazon-affiliate-butik med WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map