Hur man ställer in användarspårning i WordPress med Google Analytics

Hur man ställer in användarspårning i WordPress med Google Analytics


Vill du konfigurera användarspårning i WordPress? Att spåra användare kan ge dig inblick i hur dina användare interagerar med din webbplats, förbättra användarupplevelsen och generellt öka trafiken och intäkterna.

Det finns flera verktyg för att övervaka användarnas engagemang på din WordPress-webbplats. Alla dessa verktyg har sina egna funktioner och alternativ som gör det enkelt för dig att hålla reda på besökarnas resa.

I den här artikeln visar vi dig hur du ställer in användarspårning i WordPress med Google Analytics.

Varför ska du spåra användare i WordPress?

Det kan finnas många skäl att spåra dina webbplatsanvändare i WordPress. Om du driver en webbplats för medlemskap är det viktigt att känna till dina populära sidor bland dina inloggade användare, så att du kan förbättra dem för nya besökare.

Om du driver en e-handelswebbplats kan du övervaka trafiken och förstå vilka produkter som är mer benägna att köpa av användare. På detta sätt kan du maximera dina intäkter genom att förbättra de mest besökta produktsidorna.

Sammantaget ger användarspårning dig insikter om dina inloggade användares intresse och preferenser. På så sätt kan du göra din webbplats mer engagerande och möjligen göra mer försäljning och intäkter.

Det enklaste sättet att konfigurera användarspårning på din webbplats är genom att koppla Google Analytics till MonsterInsights.

Google Analytics har många spårningsfunktioner, inklusive användarspårning, men det kan vara skrämmande att aktivera dem, särskilt om du inte är en utvecklare eller en Analytics-expert.

Men med MonsterInsights, allt du behöver göra är att klicka på en knapp för att möjliggöra användarspårning. Med användarspårning kan du spåra

  • Upptäck hur dina registrerade användare använder din webbplats på olika enheter.
  • Spåra exakt unika besök och interaktioner som hjälper dig att kartlägga enskild köpare.
  • Klicka på annonser och anslutna länkar
  • Sidvisningar för enskilda användare
  • Och mer..

Användarspårning i WordPress med MonsterInsights

Nu när du vet varför ska du ställa in användarspårning i WordPress, låt oss gå vidare och se hur det kan göras steg för steg.

Steg 1: Installera MonsterInsights i WordPress

Det första du behöver göra är att installera och aktivera MonsterInsights plugin. För mer information bör du kolla in vår guide om hur du installerar ett WordPress-plugin.

För att ställa in användarspårning behöver du MonsterInsights Proffs planen. Det kommer med många alternativ för att spåra utgående länkar, produktsidor, associerade länkar, annonser och formulär automatiskt.

Efter installationen måste du ansluta Google Analytics till MonsterInsights. För det måste du logga in på din Google Analytics konto. Om du inte har ett konto, kolla in den här kompletta guiden för hur du installerar Google Analytics i WordPress.

När du är inloggad måste du besöka Insikter »Inställningar i ditt WordPress admin-område.

Därifrån måste du klicka på Anslut MonsterInsights för att verifiera det med ditt Google Analytics-konto.

Anslut MonsterInsights

Därefter måste du välja en Google-profil som du vill ansluta till MonsterInsights.

Välj Google-konto

Efter det måste du tillåta MonsterInsights att samla in data från Google Analytics. Det tar upp till 24 timmar att visa analysdata i din WordPress-instrumentpanel.

Låt MonsterInsights ansluta till Google Analytics

MonsterInsights lägger automatiskt till Google Analytics-koden i din sidfoten för WordPress-webbplatsen och du behöver inte redigera någon kod.

Steg 2: Aktivera användarspårning i WordPress med MonsterInsights

När du har anslutit dig väl, besök Insikter »Inställningar och klicka på spårning flik. Därifrån måste du klicka på Demografi i den vänstra menyn.

Aktivera användarspårning

På den här sidan måste du kontrollera Aktivera användar-ID-spårning alternativ.

Steg 3: Aktivera användarspårning i Google Analytics

Aktivera användarspårningsrapporten i Google Analytics, logga in på ditt konto och välj webbplatsen.

Välj Google Analytics-konto

Därefter måste du besöka Administration inställningar.

Administratörsinställningar

Därifrån måste du klicka på Spårningsinformation alternativet för att utöka det och klicka sedan på Användar ID inställningen under den.

Spårar användar-ID

Efter det måste du aktivera användar-ID-funktionen genom att slå på den och klicka på Nästa steg knapp.

Slå på User ID-funktionen

Klicka nu till Nästa steg knappen igen utan att ändra något.

Nästa steg

Slutligen, klicka på Skapa för att skapa användar-ID.

Skapa användar-ID

På nästa sida måste du lägga till ett namn i Rapporteringsvy Namn fält. Du bör lägga till ANVÄNDAR ID som namn för att enkelt spåra användarna.

Rapporteringsvyens namn

Därefter ska du bläddra ner till botten och klicka på Skapa vy knapp.

Skapa vy

Det möjliggör användarspårning i Google Analytics. Du kan gå vidare och slå på Google Analytics-logotypen för att fortsätta.

Var du kan hitta användarspårningsrapport i Google Analytics?

Du kan nu kolla in användar-ID-vyn med annan webbplatsinformation.

Användar-ID-datavy

Besök helt enkelt Publik »Användarutforskare från vänster sida för att se användardata. Det visar alla användare med användar-ID.

Användarlista

För att se mer information om en viss användare bör du klicka på användar-ID för att utöka det.

Användarinformation

Du kan kolla in användar-ID-informationen i WordPress för att ta reda på vilket ID som är associerat med vilken användare. Besök i ditt WordPress admin-område Användare »Alla användare. Flytta musen till Redigera länk under ett användarnamn och det kommer att visa en länk längst ner på skärmen med user_id =.

användar ID

Det är allt.

Kolla också: Bästa WordPress Analytics Plugins jämfört.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du ställer in användarspårning i WordPress. Du kanske också vill kolla in vår guide för hur du ställer in författarspårning i WordPress med Google Analytics.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me