Hur man ställer in en WordPress Staging-webbplats (nybörjarhandbok)

Hur man ställer in en WordPress-staging-webbplats


Vill du skapa en WordPress-staging-webbplats?

En WordPress-staging-webbplats är en klon av din live-webbplats där du kan testa nya funktioner, teman och plugins innan du distribuerar dem till live-webbplatsen. På så sätt kan du fixa buggar och testa ändringar innan du lägger till dem på din live-webbplats.

I den här artikeln visar vi dig hur du konfigurerar en WordPress-staging-webbplats på rätt sätt.

Ställa in en WordPress Staging-webbplats

Vissa webbhotellleverantörer erbjuder en inställningsinställning med 1 klick, vilket är det enklaste och rekommenderade sättet att skapa en iscenesättningssida.

Bluehost, WP Engine och SiteGround är några av de få värdleverantörerna som erbjuder en inställning med ett klick. Om din webbhotellleverantör inte erbjuder en inställningsinställning med 1 klick, kanske du vill migrera din webbhotell till en webbhotell som erbjuder ett sceneringsalternativ. Alternativt kan du också bygga en staging-webbplats med ett WordPress-plugin eller till och med manuellt.

Innehållsförteckning: Bygga en scenplats i WordPress

1. Hur man bygger en scenplats på Bluehost
2. Hur man bygger en scenplats på WP Engine
3. Hur man bygger en scenplats på SiteGround
4. Hur man bygger en scenplats med ett WordPress-plugin
5. Hur man bygger en scenplats Manuellt

Hur man bygger en scenplats på Bluehost

Bluehost är ett av de mest populära webbhotellföretagen och en officiell värdpartner för WordPress. Du kan använda alternativet med ett klick på staging-webbplatsen för att snabbt och enkelt ställa in din webbplats.

Staging-webbplatsfunktionen är tillgänglig med alla Bluehost-värdplaner.

Logga in på ditt WordPress-administratörskonto och besöka om du vill rulla ut en ny iscenesättningssida Bluehost »Staging som visas på skärmdumpen.

Skapa scenplats

Därifrån, klicka på Skapa scenplats för att fortsätta.

Du måste vänta i några sekunder tills Bluehost skapar en iscensättningssida för din huvudwebbplats.

Gå till iscenesättningssidan

Därefter måste du klicka på Gå till scenplatsen för att besöka din iscenesättningssida. Det tar dig till WordPress-administrationsområdet på iscenesättningssidan. Nu kan du se en röd knapp längst upp som indikerar att det är en iscensättningsmiljö.

Testa gärna med nya uppdateringar på denna webbplats. När du har testat ändringarna kan du lägga till dem på livewebbplatsen.

Uppdatera dina ändringar från scenplats till live-webbplats på Bluehost

När du testat alla förändringar i din scenmiljö kan du rulla ut de nya funktionerna / ändringarna på din live-webbplats på följande sätt: Navigera till Bluehost »Staging och bläddra ner till Distribuera iscensättning till produktion sektion.

Du hittar flera alternativ, som bara distribuera filer, distribuera filer och databas och bara distribuera databas.

Distribuera sceneringsplatsen

Välj ett alternativ och klicka på det.

Nu ser du popup där du kan klicka på ja! Låt oss distribuera för att fortsätta.

Ja distribuera webbplatsen

Det är allt! Du har framgångsrikt skapat en scenstation på Bluehost och distribuerat alla ändringar på din produktionssida.

Hur man bygger en scenplats på WP Engine

WP Engine är ett av de bäst hanterade WordPress-värdföretagen. Med WP Engine behöver du inte oroa dig för din webbplats säkerhet, prestanda, hastighet och säkerhetskopiering eftersom deras plattform levereras med alla dessa funktioner.

Bortsett från detta erbjuder varje WP Engine-plan också en inställningsmiljöinstallation med 1 klick.

För att kunna ställa in stationswebbplatsen på WP Engine måste du logga in på din WP Engine-instrumentbräda och klicka på din webbplats som du vill skapa en staging-webbplats för.

WP Engine Add Site

Klicka sedan på Lägg till iscenesättning alternativ att bygga en iscensättningsmiljö.

Börja med att ange ett namn för din nya scenplats. Klicka på Skapa miljö för att starta din iscenesättningssida.

WP Engine Site Name

Den nya scenplatsen kommer att vara en tom WordPress-webbplats. Du kan växla till din produktionssajt från vänster-menyn.

För att klona ditt produktionssidainnehåll på din iscensättningssida måste du klicka på Kopia till och klicka på Iscensättning alternativ.

Produktion till iscensättning

Välj sedan en reservpunkt och klicka på Förhandsgranska kopia för att fortsätta till nästa steg.

WP Engine Preview Copy

Därefter ser du en popup som uppmanar dig att bekräfta att du vill kopiera livewebbplatsens innehåll till scenmiljön. Klicka på Kopiera miljö knapp.

WP Motorkopimiljö

Det är allt! Du har skapat en iscenesättningssida på WP Engine och klonat ditt produktionssidainnehåll framgångsrikt.

Migrera din iscenesättningssida till livewebbplats på WP Engine

Först ut, navigera till Staging »Säkerhetskopieringspoäng från menyn till vänster. Klicka sedan på Säkerhetskopiera nu knapp.

WP Engine Backup Points

En popup uppmanar dig att ange säkerhetskopieringsbeskrivningen och en e-postadress för att skicka ett meddelande när säkerhetskopian är klar.

WP Engine Staging Backup

Klicka på Skapa Staging Backup för att fortsätta.

När säkerhetskopian har bearbetats kan du gå vidare och klicka på Kopia till alternativ.

WP Engine Deploy Production

Välj nu den säkerhetskopia som du har lagt till när du ställde in scenmiljön och klicka på Förhandsgranska kopia knapp.

WP Engine Staging to Production

En popup öppnas där du behöver bekräfta att du vill flytta din scensida till livewebbplatsen. Klicka på Kopiera miljö för att fortsätta.

WP-motor bekräfta kopieringsmiljö

Du får ett meddelande på din e-postadress när migreringsprocessen är klar.

Hur man bygger en scenplats på SiteGround

SiteGround är ett ledande webbhotellföretag på marknaden som också levereras med en 1-klicksuppsättning av webbplatser med sina premiumplaner: GrowBig och GoGeek.

Om du prenumererar på SiteGround med någon av dessa värdplaner, är det enkelt att ställa in en scenplats för dig.

Börja med att logga in på ditt SiteGround-konto och klicka på Webbplatsverktyg knapp. Därifrån måste du besöka WordPress »Staging från menyn till vänster.

SiteGround-scenering

Ange sedan namnet på din iscenesättningssida och klicka på Skapa knapp.

Skapa SiteGround-scenering

Om några sekunder ser du ett framgångsmeddelande och din iscenesättningssida är klar. Du kan bläddra ner till Hantera iscensättningskopior och klicka på pilikonen för att logga in på WordPress adminområdet på din iscenesättningssida.

Att det! Du har skapat en staging-webbplats. Du är redo att börja implementera nya funktioner och testa för buggar.

Migrera din iscenesättningssida till live-webbplats på SiteGround

När du är klar med att göra förändringar i iscenesättningsmiljön kan du gå vidare och migrera din iscenesättningssida till livewebbplatsen.

För att göra det, gå till WordPress »Staging i din SiteGround Site Tools-instrumentpanelen. Bläddra sedan ner tills du hittar det Hantera iscensättningskopior sektion.

Hitta den iscensättningskopia du har skapat i föregående steg och klicka på de tre vertikala punkterna bredvid. Klicka nu på Fullständig implementering alternativ.

Distribuera hela sceneringssidan

Nu måste du bekräfta installationen. Klicka sedan på Bekräfta för att fortsätta.

Bekräfta distributionen

Du måste vänta i några minuter för att processen ska slutföras och sedan ser du ett framgångsmeddelande.

Hur man bygger en scenstation med ett WordPress-plugin

Om din värdleverantör inte har ett iscenesättningsalternativ är den ideala lösningen att använda ett WordPress-plugin för att skapa en iscensättningsmiljö.

Det finns flera plugins som låter dig skapa en iscensättningssida i WordPress. Vi rekommenderar att du använder WP Stagecoach, som är ett populärt pluginprogram för WordPress.

Installera och aktivera WP Stagecoach-plugin. Mer information finns i vår guide om hur du installerar ett WordPress-plugin.

Efter aktiveringen måste du besöka inställningssidan för WP Stagecoach från din WordPress-administratör.

WP Stagecoach-inställningar

Börja med att ange ditt WP Stagecoach-användarnamn och API-nyckel. Du kan hitta den här informationen på ditt WP Stagecoach-konto.

Du måste ange namnet på din iscenesättningssida. Du kan också välja Lösenordsskydda iscenesättningssidan alternativ för att skydda din iscenesättningssida.

WP Stagecoach Ride

Klicka på Kör Stagecoach för att fortsätta.

Det tar några minuter att ställa in en scenplats för din huvudsakliga WordPress-webbplats. När du är klar ser du länken för att besöka din iscenesättningssida och dess administrationsområde.

Migrera din iscenesättningssida till livewebbplats på WP Stagecoach

När du är klar med att göra ändringar på din iscenesättningssida, besök WP Stagecoach »Importera ändringar och klicka på Kontrollera för ändringar knapp.

Du blir ombedd att välja de uppdateringar som du vill flytta från din iscenesättningssida till huvudsidan.

WP Stagecoach Importändringar

Klicka nu på Importera -knappen för att överföra alla dina förändringar från staging-webbplats till live-webbplats.

Du måste vänta några minuter för att processen ska slutföras och sedan besöka din live-webbplats för att se dina ändringar i åtgärden.

Hur man bygger en scenplats manuellt

Om du är en utvecklare eller en avancerad användare som vill skapa en iscensättningssida manuellt, är den här metoden åt dig. Den här metoden kommer att använda mer tid än andra metoder som nämns i den här artikeln.

Du bör också veta att under distributionsprocessen från iscensättningsmiljön till den levande webbplatsen kommer din huvudwebbplats tillfälligt att gå ner.

Om du vill börja bygga en iscensättningssida manuellt skapar du ett underdomän på ditt värdkonto. För denna tutorial kommer vi att använda Bluehost-plattformen för att visa hela processen.

Skapa underdomän

Du måste ange ett namn för ditt underdomän, till exempel iscensättning. Klicka på Skapa -knappen och ditt underdomän kommer att vara klart.

databaser

Efter det kan du besöka Avancerad inställningar från vänster-menyn. Klicka sedan på MySQL-databaser alternativ.

Skapa databas manuellt

Därefter anger du ett namn för din nya databas och klickar på Skapa databas knapp.

Skapa databasanvändare

Du måste också skapa en ny databasanvändare. Rulla ner tills du hittar Lägg till ny användare för att lägga till en ny användare, ange ett användarnamn, lösenord och klicka på Skapa användare knapp.

Användare till databasen

Gå sedan till Lägg till användare i databasen sektion. Välj den användare och databas som du vill ansluta och klicka på Lägg till knapp.

Användarrättigheter

Detta visar skärmen med behörigheter. Kontrollera sedan Alla privilegier och klicka på Göra ändringar för att fortsätta.

Nu kan du besöka din WordPress-webbplatss administrationsområde för att installera och aktivera Dupliceringsapparat plugin. Besök sedan Duplicator »paket sida.

Klicka sedan på Skapa ny -knappen och klicka sedan på Nästa att fortsätta.

Duplicator skapa nya

Duplicator-pluginet kör några test för att se om din webbplats är redo att klonas. Om alla kontroller har genomförts kan du klicka på Bygga knapp.

Duplicatorbyggnad

Du måste vänta några minuter för att processen ska slutföras och du ser en nedladdningslänk. Klicka på Nedladdning med ett klick alternativet för att spara hela paketet på din dator.

Duplicator nedladdning

Öppna sedan ett nytt webbläsarfönster och lägg sedan till denna URL:

https://mysubdomain.example.com/installer.php

I ovanstående URL måste du ersätta “mysubdomain” med ditt underdomän och “example.com” med ditt huvuddomännamn.

När du försöker besöka webbadressen ovan skickas du till sidan Inställningar för Duplicator-plugin.

Duplicatorinställningar

Klicka sedan på villkoren och klicka påNästa.

Lägg sedan till information om databasen som du skapade tidigare. Det kommer att innehålla ett databasnamn, användarnamn och lösenord.

Duplicator Installera databas

Klicka på Nästa för att fortsätta.

På nästa sida kan du se Duplicator-pluginet har lagt till URL-adressen till ditt underdomän automatiskt. Om den inte finns där kan du lägga till den manuellt och klicka på Nästa knapp.

Duplicator-uppdateringsdatabas

När migreringen är klar kan du komma åt administratörsområdet på din iscenesättningssida. Börja sedan göra ändringar på din scenplats efter dina behov.

Dessutom kan du också skydda din iscenesättningssida genom att lägga till ett lösenord för underdomänet. För det måste du logga in på ditt webbhotellkonto och hitta filer sektion.

Där hittar du det Katalogens integritet miljö.

Katalogens integritet

För att skydda underdomänet med ett lösenord, välj Lösenordsskydda den här katalogen. Sedan måste du ange ett namn för det här skyddet, lägga till ett användarnamn och nytt lösenord.

Skydda scenplatsen

Klicka på Spara knapp.

Flytta din scensida till Live-webbplatsen manuellt

Följ föregående steg för att överföra din iscenesättningsplats till livewebbplatsen. Den enda skillnaden är att du i det sista steget flyttade live-webbplatsen till scenplatsen. Här måste du flytta scenerplatsen till live-webbplats.

Du måste också skapa en fullständig säkerhetskopia av din huvudwebbplats innan du distribuerar några uppdateringar från din iscenesättningssida. Duplicator-pluginet låter dig också enkelt skapa en WordPress-säkerhetskopia.

När du har skapat säkerhetskopian, ta bort alla WordPress-filer från den levande webbplatsen. Nu ser du att din live-webbplats visar en vit skärm.

Följ sedan föregående steg för att importera din iscenesättningssida till den levande webbplatsen med Duplicator-plugin.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du ställer in en WordPress-staging-webbplats. Du kanske också vill kolla in vår guide om de bästa WordPress-backup-plugins.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map