Hur man ställer in författarspårning i WordPress med Google Analytics

hur man ställer in författarspårning i Google Analytics


Vill du spåra dina bloggförfattare med Google Analytics? När du har flera författare som skriver innehåll på din blogg, måste du spåra dem individuellt för att ta reda på de bästa artisterna och vice versa.

I den här artikeln visar vi dig hur du ställer in författarspårning i WordPress med Google Analytics.

Installera MonsterInisghts för författarspårning i Google Analytics

Som standard finns det inga inställningar i Google Analytics för att spåra dina bloggförfattare. Du måste lägga till anpassade inställningar för att aktivera författarspårning.

Använda MonsterInsights-plugin är det enklaste sättet att aktivera författarspårning på din WordPress-webbplats. MonsterInsights är bästa Google Analytics-plugin för WordPress.

När du har aktiverat spårningen får du fantastiska rapporter om sidvisningar, avvisningsfrekvens och den mest populära författaren till din blogg. Du kan också lägga till andra anpassade dimensioner för att spåra författarna i WordPress.

Ställa in författarspårning i WordPress med Google Analytics

Det första du behöver göra är att installera och aktivera MonsterInsights Pro plugin. Mer information finns i vår steg-för-steg-guide för hur du installerar ett plugin i WordPress.

Gå till Insikter »Addons att installera och aktivera Mått tillägg.

Nu måste du ansluta Google Analytics till WordPress.

Gå bara till ditt MonsterInsights-konto och kopiera licensnyckeln. Gå sedan till Insikter »Inställningar i din WordPress-blogg.

I Licensnyckel klistra in knappen och klicka på Verifiera nyckel knapp.

Licensnyckel

När du har verifierat klickar du på spårning fliken från det övre avsnittet. Därifrån måste du besöka Anpassade dimensioner i menyn till vänster.

Anpassade dimensioner - författarspårning

Klicka på den här sidan Lägg till nya anpassade dimensioner -länken och den visar en rullgardinsmeny. I den här rullgardinsmenyn måste du välja Författare som din anpassade dimension.

Välj Författare-författarspårning

Klicka på Spara ändringar för att lagra dessa inställningar.

Logga sedan in på ditt Google Analytics-konto och öppna din blogglänk för att lägga till anpassade dimensioner för författarspårning.

Din webbplats i Google Analytics-konto

När du öppnat måste du gå till Administration från den vänstra menyn. Under kolumnen Anpassade definitioner måste du klicka på Anpassade dimensioner.

Klicka på anpassade dimensioner - författarspårning

Klicka nu på Ny anpassad dimension knappen i tabellen.

Ny anpassad dimension - inställning av författarspårning

Det öppnar formuläret för att skapa en ny anpassad dimension. I fältet Namn måste du lägga till Författare och klicka på Skapa knapp. Behåll alla andra inställningar som de är.

Till sist måste du matcha indexet för Google Analytics med Anpassad dimension ID som finns tillgängliga i dina WordPress MonsterInsights-inställningar.

Du kan se indexnumret för författare under Index kolumn i Google Analytics. Notera bara detta indexnummer.

Författarspårning

Besök nu Insikter »Inställningar i ditt WordPress-administrationsområde. Under spårning fliken måste du gå till anpassade dimensioner från vänster-menyn.

Om ID för anpassad dimension är samma som indexnumret i Google Analytics, behöver du inte göra någonting. Om ID: n är annorlunda, se till att ange samma nummer som du noterade från Google Analytics indexkolumn för författardimensionen och klicka på knappen “Spara ändringar”.

Anpassade dimensioner-ID

Nu måste du lägga till en anpassad rapport i ditt Google Analytics-konto för att spåra bloggförfattarna ordentligt. I Google Analytics måste du gå till Anpassning »Anpassade rapporter från menyn till vänster. Leta efter Rapportera innehåll fält och definiera metriska grupper.

Du måste lägga till Författare i Dimension Drilldowns och klicka på Spara knapp.

Anpassade rapporter

Den visar trafikrapporten för din författardimension. Du kan övervaka sidvisningarna och avvisningsfrekvensen enligt bloggförfattarna.

Författarrapport

För att se ytterligare anpassade författarrapporter, välj Författare som en sekundär dimension i Google Analytics.

Först måste du besöka Beteende »Webbplatsinnehåll» Alla sidor. Härifrån väljer du vilken primär dimension som helst (till exempel: Sidtitel) och går till Sekundär dimension rullgardinsmenyn under den.

Klicka på. Under anpassade dimensioner Författare alternativet för att visa anpassade rapporter med andra primära dimensioner.

Sekundär dimension

Den lägger till den nya författarkolumnen och visar författarnamn bredvid varje bloggtitel. På så sätt kan du se mer personliga rapporter för författare.

Anpassad författarrapport

I Google Analytics har du olika alternativ för att ändra inställningarna och visa anpassade rapporter efter behov. Med Google Analytics kan du också exportera dina rapporter som kalkylblad.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du ställer in författarspårning i WordPress med Google Analytics.

Om du gillade den här artikeln kan du också njuta av vår guide om hur du ställer in spårning av nedladdning i WordPress med Google Analytics.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map