Hur man ställer in och konfigurerar SMTP i WordPress (steg för steg)

inställning och konfigurering av smtp, wp mail smtp


Har du problem med att skicka eller ta emot e-post till och från din WordPress-webbplats? E-postleveransfel är ett vanligt problem i WordPress.

Som standard använder WordPress funktionen PHP mail () för att skicka e-post. Men problemet är att många WordPress-värdservrar inte är konfigurerade för att använda den här funktionen. Det är därför många av dina e-postmeddelanden kanske bara hamnar i skräppostmappar eller inte levereras alls.

Detta kan vara en anledning till oro för framgången för ditt företag. Den goda nyheten är dock att detta problem enkelt kan åtgärdas genom att konfigurera och konfigurera en SMTP-server på din webbplats.

SMTP eller Simple Mail Transfer Protocol är ett kommunikationsprotokoll för att skicka e-postmeddelanden mellan olika servrar. Det fungerar nära med Mail Transfer Agent och ser till att din kommunikation skickas till rätt dator och rätt e-postkorg. Genom att använda det som en del av din kommunikation minskar chansen att dina meddelanden inte levereras till stor del.

Ett annat föredraget sätt att säkerställa framgångsrik leverans av dina e-postmeddelanden kan vara att använda tredje parts e-posttjänster som Sendgrid, MailGun, etc. Men det kan kosta dig lite extra pengar.

Det är därför som många användare föredrar att ställa in en SMTP-server i stället för att gå efter en e-posttjänst från tredje part på grund av hur tillförlitlig och kostnadseffektiv den är.

I den här artikeln kommer vi att lära dig hur du ställer in och konfigurerar SMTP och gör din kommunikation till en smidigare process. Så låt oss komma igång.

Ställa in och konfigurera SMTP i WordPress

Det första du behöver göra är att installera ett plugin som WP Mail SMTP.

WP Mail SMTP

WP Mail SMTP-plugin löser enkelt problem med e-postleverans genom att förbättra och ändra hur din WordPress-webbplats skickar e-postmeddelandet. Den konfigurerar om funktionen wp_mail () för att säkerställa att korrekt SMTP-värddokument används eller utnyttjar en inbyggd SMTP-postleverantör..

Om du använder en av plugins inbyggda SMTP-postleverantörer skickas dina e-postmeddelanden med leverantörens API. Detta innebär att även om webbhotellen blockerar SMTP-porten kommer dina e-postmeddelanden fortfarande att levereras.

Så låt oss kolla hur du använder detta plugin. Men innan det måste du skapa ett e-postkonto med din webbhotell. Vi visar dig hur du gör det med Bluehost-tjänsterna.

Steg 1: Ställa in ett e-postkonto hos din värd

För den här tutorialen ska vi kolla hur du skapar en e-postadress i din cPanel. Kontosystemhanteringen kan variera något beroende på den webbhotell du använder, men det grundläggande systemet är mestadels detsamma.

Så för att börja, logga in på din hosting cPanel och klicka på under avsnittet Mail E-postkonton »skapa nya

Detta visar dig ett formulär med ett antal fält. Fyll ut det. Eftersom det här kontot kommer att användas för att skicka WordPress-e-postmeddelanden rekommenderar vi att du skapar ett e-postkonto som anvä[email protected]

När ditt konto har skapats kan du använda det för att skicka dina e-postmeddelanden. Men innan detta behöver du två viktiga detaljer från din webbhotell.

  • SMTP-värd för din e-postadress
  • SMTP-port för säker inloggning

För att få den här informationen måste du kontakta din webbhotellleverantör.

Steg 2: Installera och ställa in WP Mail SMTP

När ditt e-postkonto är klart och klart måste du installera WP Mail SMTP-plugin nästa på din WordPress-instrumentpanel. Det är ett gratis plugin som är tillgängligt i WordPress-arkivet.

När plugin-programmet har installerats och aktiverats, gå till din WordPress-instrumentpanel WP Mail SMTP till vänster på skärmen. Välj nu Inställningar »Allmänt. Här måste du ange e-postadressen som du just skapade. Ange också namnet som du vill visa som avsändare. Om du hoppar över att lägga till namnet använder plugin-programmet standardnamnet som WordPress. Så se till att du lägger till detta fält.

Rulla nedåt på sidan så hittar du ett alternativ för att välja din mailer. Välj andra SMTP. Precis ovanför hittar du ett alternativ märkt returväg. Markera rutan bredvid.

Genom att markera alternativet för returväg ställer du in returvägen så att den matchar avsändarens e-postadress. Det är viktigt att kryssa i den här rutan om du verkligen vill spåra dina avvisade och ej levererade e-postmeddelanden. Bläddra nu längre ner på skärmen för att hitta fler alternativ som låter dig ställa in SMTP-alternativ.

SMTP-inställningar

Du hittar värd- och portinformationen från din värdleverantör. Idealt är SMTP-värden mail.yourdomain.com (ersätt yourdomain.com med ditt eget domännamn). För SMTP-port används 465 ofta. Nästa alternativ är att välja kryptering. Detta kan antingen vara din SSL eller TLS beroende på vilken du använder. Se till att du anger denna information korrekt, annars kan det hända att du får ett fel.

Slutligen byter du autentiseringsfliken och anger ditt SMTP-användarnamn och lösenord. För ditt SMTP-användarnamn kan du helt enkelt använda din e-postadress. När du är klar trycker du på knappen Spara inställningar så att du inte tappar dina ändringar.

Steg 3: Testa dina SMTP-inställningar

Nu när inställningarna är gjorda, låt oss testa om allt fungerar bra. Du kan göra detta under E-posttest -fliken som finns precis bredvid Allmän inställningsfliken.

Ange här e-postadressen där du vill ta emot testmeddelanden. När du är klar klicka på skicka epost -knappen så att du kan ta emot e-posten i din inkorg. Plugin kommer nu att skicka ett e-postmeddelande med SMTP-inställningarna som vi just har konfigurerat. Så snart meddelandet skickas ser du ett framgångsmeddelande visas på skärmen.

Och det är allt. Nu ska du inte ha några problem med att leverera eller ta emot e-postmeddelanden. Vi hoppas att den här artikeln är till hjälp för dig. Om du gillade den här artikeln kanske du också vill veta hur du växer din e-postlista.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me