Hur man ställer in online-beställning av mat för restauranger

ställa in matbeställning för restauranger


Vill du skapa en online-beställningstjänst för din restaurang?

Med en online-matbeställningsinställning kan du få din mat levererad till dina kunder när som helst och var som helst utan att behöva betala en leveransservice från tredje part. Dessutom kan dina kunder njuta av din mat även utan att gå in i din restaurang.

I den här artikeln visar vi dig hur du ställer in en online-beställningstjänst för din restaurang steg för steg.

Steg 1: Ställa in en webbplats för matleverans online

Det första du behöver göra är att ställa in din restaurangwebbplats.

För att bygga en webbplats från grunden måste du välja ett domännamn och ett webbhotell där du kan vara värd för din webbplats.

När du börjar kan bygga en webbplats verka mycket kostnad. Det är därför vi rekommenderar Bluehost, som är en officiellt rekommenderad WordPress-värdleverantör av WordPress.org.

Bluehost

De erbjuder ett gratis domännamn, gratis SSL och 63% RABATT webbhotell. Kolla in vår fullständiga Bluehost-recension.

Här är en DETALJERAD guide om hur du skapar en restaurangwebbplats.

Steg 2: Installera WPForms-plugin

WPForms

När din webbplats är klar måste du installera WPForms-plugin på din webbplats. Så här installerar du ett plugin i WordPress.

Nästa steg är att installera Formmall Pack tillägg.

För att installera det här tillägget, gå till din instrumentbräda och klicka på WPForms »Addons. Använd nu sökfältet och leta efter Formmallar packar tillägg.

formmallar paket

Du kan nu klicka på Installera Addon knappen följt av Aktivera -knappen för addon för att börja arbeta. Genom att lägga till detta tillägg kan du få tillgång till ett antal förbyggda mallar som är utformade specifikt för beställningsformulär.

Steg 3: Skapa ditt uttagningsformulär

Nästa steg är att skapa en matleveransformulär online. För det klickar du på WPForms »Lägg till nytt. Nu kommer du att omdirigeras till en ny skärm. Rulla ner denna sida för att hitta Ytterligare mallar alternativ. Använd sökfältet tillgängligt och leta efter Beställningsformulär för avhämtning.

Beställningsformulär för avhämtning, wpforms

Håll muspekaren över det här alternativet och klicka på det. Du kommer nu att vara på din formulärbyggnadssida med fälten till vänster och den verkliga bilden av ditt formulär till höger.

Avhämtningsformulär, WPForms

Du kan nu anpassa ditt formulär för att uppfylla dina krav.

Steg 4: Anpassa ditt beställningsformulär

Det är lätt att anpassa din beställningsformulär skapad med WPForms. Klicka bara på fältet du vill redigera och anpassa det till vänster på skärmen. Anta till exempel att du vill redigera ditt första fält. Klicka bara på den. Nu ser du fältalternativen till vänster.

WPForms redigera

Om du vill ta bort ett visst fält kan du klicka på Radera ikonen som visas på fältet.

WPForms redigera

Om du inte säljer något som kakor eller pizza, oroar dig inte! Du kan anpassa din form så som du vill. Använd bara Radera ikonen för de första två fälten och ta bort dem från ditt fält.

Nu till vänster ser du ett alternativ som heter Flera objekt. Dra och släpp det här fältet till din form.

WPForms tar form

Klicka nu på det här fältet och börja redigera fälten på din vänstra sida.

WPForms redigerar borttagningsformulär

Du kan också lägga till bilder av din mat om du vill. För det måste du kontrollera Använd bildval låda.

WPforms beställningsformulär

När du gör det ser du det Ladda upp bild -knappen efter varje skålnamn. Använd bara det här alternativet för att lägga till dina bilder.

matbilder wpforms

När du har lagt till dina objekt måste du lägga till ett fält till ditt formulär. Det här är Total fält. Du hittar det här alternativet till vänster genom att bläddra lite under Flera fält alternativ. Dra det här alternativet och släpp det i ditt fält var du vill.

Men innan det, glöm inte att byta till Lägg till fält flik.

Totalt fält, WPForms

När du är klar kan du börja konfigurera ditt formulär.

Steg 5: Konfigurera ditt beställningsformulär

Nästa steg är att konfigurera ditt beställningsformulär med WPForms. För det måste du gå till Inställningar »Allmänt.

WPForms konfigurerar

Här ser du olika alternativ. Beroende på dina krav kan du anpassa alla fält du vill ha i det här steget. Du kan också kontrollera Aktivera skräppost mot skräppost och Aktivera Ajax-formulärinsändning alternativ.

Glöm inte att klicka på Spara när du är klar.

Steg 6: Konfigurera ditt formulärmeddelande

Nästa steg är att konfigurera ditt formulärmeddelande med WPForms. Du kan konfigurera hur du måste bli meddelad. För det, gå till Underrättelse flik.

WPForms-avisering

Lägg till e-postadressen i det första fältet till alla i ditt team som skulle ta hand om beställningarna. Du kan fylla i resten av fälten enligt märkt och till slut lägga till ett meddelande för dina användare också. Du kan också använda smarta taggar för att låta dina kunder veta att beställningen har mottagits och kommer att levereras inom kort.

Här är mer om ställa in aviseringar i ditt beställningsformulär.

Steg 7: Anpassa ditt formulärbekräftelsemeddelande

Nästa steg är att anpassa ditt formulärbekräftelsemeddelande. För det går du till Bekräftelse flik. Här, under Bekräftelsetyp du har 3 alternativ:

 • Meddelande: Genom att välja det här alternativet kan du visa ett specifikt meddelande till dina användare.
 • Visa sida: Det här meddelandet visar dina kunder en specifik sida på din webbplats.
 • Gå till URL: Den här kommer att omdirigera dina kunder till en ny URL. Detta är bra om du vill rikta dem till en annan webbplats.

Låt oss välja Meddelande och lägg sedan till ett meddelande till Bekräftelsemeddelande fält.

Bekräftelsemeddelande, WPForms

Du kan välja önskat alternativ och slå på Spara -knappen längst upp till höger på skärmen.

Steg 8: Konfigurera betalningsinställningar

Låt oss nu arbeta med att konfigurera betalningsinställningarna. Det här alternativet gör det enkelt att samla in betalningar från dina kunder.

Gå till. För att konfigurera det här alternativet betalningar flik. Du kan antingen samla in dina betalningar via PayPal eller Stripe eller båda. För att lägga till betalningsalternativet måste du först installera betalningstillägg.

Låt oss använda PayPal för att samla in betalningar här. Så klicka på Addon-sida.

Betalningsalternativ wpforms

Använd nu sökfältet och leta efter PayPal-tillägg alternativ. När du hittar det klickar du på Installera addon följt av Aktivera knapp. Nu ser du PayPal-standard alternativ på din betalningar flik.

Markera nu kryssrutan bredvid Aktivera PayPal-standardbetalningar. Lägg till din PayPal-e-postadress i nästa fält. Under Läge Välj Produktion. Under Betalnings typ , välj Produkter och tjänster. Under leveransadress, Välj Be om en adress och kräva den alternativ från rullgardinsmenyn.

WPForms Builder Betalningar

Klicka nu på Spara -knappen längst upp till höger på skärmen.

Steg 9: Visa ditt onlineformulär för beställning av mat

Det sista steget är att visa ditt beställningsformulär på din WordPress-webbplats. För det går du till den sida eller post där du vill lägga till ditt beställningsformulär. Nu använder du + sign, leta efter WPForms.

Beställningsformulär

Du kan använda sökfältet för att enkelt hitta det. När den hittats väljer du den. Välj det formulär du just skapade med rullgardinspilen bredvid WPForms. Slå nu på Publicera för att publicera artikeln med ditt formulär.

Det är allt! Din beställningsformulär ska finnas direkt på din webbplats. Om du vill lära dig mer om WPForms, läs vår detaljerade recension om WPForms-plugin här.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map